Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 6 минути, Кико написа:

От години не мога да се оправя с тоя форум. Нито с търсачката, нито с подписа. Понякога преди години намирах къде е, но сега не го намирам, хаха. 

ПП: Още не мога да разбера, как се достига до тия настройки. Гледам и нищо не виждам :) Егати форума. За почти 20 години така и не оправиха тия настройки, както и търсачката. Вместо това само глупости измислят за редакции на постове.

Като цъкнеш горе в дясно вместо да удариш ''изход'' праскаш ''настройка на профила''(странно е, че ''профила'' е с главна буква). Явно при превода са го пренесли както в оригинал. Смешна работа. Както и да е. После набиваш ''подпис'' и ти излиза полето, където да напишеш стихотворение. 

Успех!

• Отговори 54
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Jorge написа:

Като цъкнеш горе в дясно вместо да удариш ''изход'' праскаш ''настройка на профила''(странно е, че ''профила'' е с главна буква). Явно при превода са го пренесли както в оригинал. Смешна работа. Както и да е. После набиваш ''подпис'' и ти излиза полето, където да напишеш стихотворение. 

Успех!

Току що видях къде е. Много странно. Благодаря. То и преди бе нещо такова, ама не ги помня тия неща. Знам, че всеки път имаше големи мъки с настройките на профила. Я с подписа, я на страницата ми. 

А с търсачката е мъка неземна. Сигурно бета версията на Гугъл е била много по-добра от търсачката на Калдата. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Да започнем отначало. Преди време реших да правя геймърски компютър, но се оказа, че не бях купил нищо... ,,геймърско". Тогава писах във форума и pre-order-нах видео картата. Когато пристигна в България ми изпадна и I7 на 50-60% отстъпка - съответно взех и него. MSI-ката МВ остана от стария компютър, захранването остана висящ въпрос и, в крайна сметка, просто сложиха нещо минимално. След известно време бях намислил да сложа ново захранване, допълнително вентилаторче и евентуално да сменя дънната платка, но нещата се размиха. 

Почистването - страшна прах, кутията има мрежички и отворчета, които се задръстват постоянно. Решението е яко четкане докато не падне прахта. Прахосмукачката също върши работа. Общо взето гледам вътре да попада минимално количество прах.

Assasin's Creed Odyssey я играех от излизането ѝ до юли тази година на ULTRA настройки със 70-80fps без проблем. След последните ъпдейти на лятото падна до 0-32.

Проблема със сигурност не е в играта, иначе и други щяха да имат същите проблеми като теб. Провери си температурите и натоварването на видеокарта и процесор по време на игра, най-вероятно нещо ти прегрява и тротълва, играта е процесорно зависима и може проблема да е в процесора. Няма да е лошо да направиш почистване на охлаждането и смяна на термопастата на процесора.

• Автор

Иначе приемам всякакви предложения за видео, процесор, дъно, захранване... та и кутия. 

ASUS NVIDIA GeForce RTX 2080 GDDR6 8GB за под 1000лв оферта ли е?

Зависи дали тоя дето ти я продава не и е еб*л мамата. Тогава не струва и 100.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте, ще ми трябва Вашата помощ отново. 3 месеца след изтичането на гаранцията ѝ, видеокартата се скапа. Трявба да взема нова... Засега съм се спрял на Radeon RX 5700XT 8GB, ще трябва да сменя и захранването естествено. Вие какво мислите и какво бихте препоръчали. Бюджетът е около 1000лв, но искам да взема нещо, което да е стабилно и да изкара следващите няколко години. 

Аз ти препоръчвам това:

http://nikem-bg.net/computer-components/Gigabyte-RTX-2070-SUPER-8GB-WINDFORCE-OC-GV-N207SWF3OC-8GD/

По-новата версия на 2070, по-мощна, икономична и хладна от RX 5700 XT.

преди 8 часа, Raze написа:

Аз ти препоръчвам това:

http://nikem-bg.net/computer-components/Gigabyte-RTX-2070-SUPER-8GB-WINDFORCE-OC-GV-N207SWF3OC-8GD/

По-новата версия на 2070, по-мощна, икономична и хладна от RX 5700 XT.

Принципно си прав, но нито е толкова по-бърза, нито толкова икономична или пък хладна , че да оправдае разлика от близо 200 лева в цената . И то с долу-горе адекватен модел 5700ХТ.

Малко са на кантар работите, зависи и от модела. Ето ревю:

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_5700_xt_gaming_x_review,1.html

Ето и малко gameplay:

И това е интересно:

https://www.pcgamesn.com/amd/rx-5700-xt-review-benchmarks-performance#nn-graph-sheet-gpu-power-draw

Здравейте, искам да си сменя процесора и рам памета, но не разбирам и моля за съвет да ми предложите по добър процесор за дънната ми платка.
Не искам да сменям дъното, но ако е възможно да сменя процесора и рам с по добро за това дъно. Иска да извлеча максимума на това дъно. Няма да го ползвам за игри.

Untitled.jpg

Няма особено какво да му подобриш на това. Ориентирай се към цялостна подмяна на системата. Отдели поне 1000 лева, кажи какво ти е точно захранването, каква е кутията и евентуално какви дискове имаш, които може да се използват за нова конфигурация. Игрите са скъпо удоволствие.

https://www.olx.bg/ad/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-3-2ghz-CID632-ID7jeaf.html#b2f75d4ea6

Трябва ти втория HDX955WFK4DGM който е 95W а не 125W HDZ955FBK4DGM.

п.с. Предвид на какви цени вървят процесорите и че паметта трябва да се замени по-добре нова машина.

Ако парите са проблем за около 300 лв. се взима втора ръка машина с година гаранция която ще е с по-добър процесор и 8GB рам.

http://alphacom-bg.com/product/1655/fujitsu-p520-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

Никакви игри няма да може да се играят с тази конфигурация, освен някои стари. Този процесор дори SSE4 не поддържа, да не говорим за AVX. Има едно SSE4a, което не е същото:

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom II X4 955 Black Edition - HDZ955FBK4DGM (HDZ955FBGMBOX).html

Няма да го ползва за игри въпреки това при цени на процесорите от 75-95 лв. в зависимост от модела на 4 ядрения Феном

и покупката на охладител което са още минимум 35 лв. плюс още 60 лв. за 8GB рам ще отидем към 200 лв.

По-добре да се вземе машина с I5-4590 и 8GB рам която ще е и с 4 слота за разлика от неговата отделно е с по-добра графика.

Ще даде 300 лв. вместо 200 лв. но е по-добра инвестиция да не говорим че има и гаранция в случай на проблем.

Аз не разбирам много и не съм наясно и искам да попитам.

Този процесор AMD RYZEN 5 1600, 6C/12T, Up To 3.60Hz, AM4, With Wraith Spire 95W Cooler 

става ли за за това дъно ASUS PRIME A320M-K, AMD A320, DDR4 3200(O.C.)/2133, VGA, HDMI, M.2 Socket, USB 3.1, AM4

Мисля върху вариянта да сменя процесора и дъното, като дъното да е с вградена видео карта. Като цена  за двете да е около 350лв

Да кажа, че няма да  го ползвам за игри

Намираш си в гугъл дъното, отиваш в сайта на производителя и гледаш списъка с поддържани процесори:

https://www.asus.com/bg/Motherboards/PRIME-A320M-K/HelpDesk_CPU/

Цитат

Ryzen 5 1600(3.2GHz,6C,L3:16M,65W,rev:B1)

Има го, следователно се поддържа. Ако трябва да се обнови BIOS, там, където пише "ALL", ще пише нужната версия на BIOS. В твоя случай няма нужда нищо да правиш, слагаш процесора и си готов. Само имай в предвид, че този процесор няма вградено видео и ще ти трябва отделна видеокарта.

Предложете ми нещо като дъно и процесор с вградна видео карта до 350лв

Ще го ползвам предимно за интернет, филми и не тежки програми

За това какво мислите AMD RYZEN 3 2200G, 4C/4T, Up To 3.70Hz, AM4, With Radeon Vega 8 Graphics  и  дъно ASUS PRIME A320M-K, AMD A320, DDR4 3200(O.C.)/2133, VGA, HDMI, M.2 Socket, USB 3.1, AM4

Мисля да поръчам.

Процесор  AMD Ryzen 3 4C/4T 3200G 4.0GHz 6MB 65W AM4 box RX Vega 8 Graphics

Дъно  ASROCK B450M PRO4-F AM4

Хард диск SSD WD Green 3D NAND 240GB M.2 2280 SATA SLC WDS240G2G0B

Рам  G.Skill AEGIS DDR4 8GB 3000MHz F4-3000C16S-8GISB

Захранване GOLDEN FIELD ATX-700W BLACK NICKEL

Моля за мнение!!! и пак да кажа няма да го ползвам за игри

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.