Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталацията на Windows 7

Featured Replies

Закупих си нов компютър и искам да му инсталирам Windows 7 през флашка, проблема е там че когато инсталацията зареди мишката и клавиатурата ми спират да работят а преди това са работели в панела на motherboard-а, какъв може да е проблема и как да го поправя и да инсталирам Windows-а?

Какъв е компютъра? 

преди 2 минути, JamesBong написа:

панела на motherboard-а

Какво е това?

Какво е дъното?

Какви са настройките в BIOS?

Kак е правена boot флашката?

.........

• Автор
току-що, street racer написа:

Какво е това?

Какво е дъното?

Какви са настройките в BIOS?

Kак е правена boot флашката?

.........

Дъното е Gigabyte A320M-H, флашката е буутната със Rufus а панела на motherboard-а просто не знаех как да обясня, настройките на bios-а не съм ги пипал.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Какъв е компютъра? 

https://desktop.bg/computers-desktop-Budget-budget_vega - Това е компа

преди 2 минути, JamesBong написа:

Флашката трябва да бъде включена на USB 2.0 който е един, останалите са USB 3, инсталирайте Windows 10 за да няма и други проблеми по отношение на драйверите с Windows 7. Клавиатурата и мишката спират да работят, защото Windows 7 няма драйвери за USB 3. 

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Флашката трябва да бъде включена на USB 2.0 който е един, останалите са USB 3, инсталирайте Windows 10 за да няма и други проблеми по отношение на драйверите с Windows 7. Клавиатурата и мишката спират да работят, защото Windows 7 няма драйвери за USB 3. 

Ще опитам сега, и ще кажа какво се е случило, просто флашката ми е само 4гб и мисля че няма да мога да кача на нея Windows 10, или ако мога кой да ползвам можеш ли да ми предложиш някой

преди 1 минута, JamesBong написа:

Ще опитам сега, и ще кажа какво се е случило, просто флашката ми е само 4гб и мисля че няма да мога да кача на нея Windows 10, или ако мога кой да ползвам можеш ли да ми предложиш някой

От тук свалете Windows 10 като следвате стъпките за това. 4GB са достатъчни за да запишете ISO файла. Сваляте 64 битова версия на ОС. 

Ще трябва да вградиш драйверите за USB в инсталационния имидж на windows. В сайта на производителя на дънната платка има инструмент, с който да го направиш:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-A320M-H-rev-11/support#support-dl-utility

от Utility теглиш Windows USB Installation Tool. Разархивираш архива и стартираш файла, като избираш опцията за добавяне на usb драйвер.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Ще трябва да вградиш драйверите за USB в инсталационния имидж на windows. В сайта на производителя на дънната платка има инструмент, с който да го направиш:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-A320M-H-rev-11/support#support-dl-utility

от Utility теглиш Windows USB Installation Tool. Разархивираш архива и стартираш файла, като избираш опцията за добавяне на usb драйвер.

Сега ще пробвам това след това с Windows 10, и ще споделя какво се е случило дано стане.

преди 9 минути, street racer написа:

Според производителя дъното има PS/2 портове....гледам има и драйвери за 7/64....

За подкарване на 7 ще се подкара, но защо за слага стара неподдържана ОС след като има Windows 10. 

• 1 месец по-късно...
на 10.09.2019 г. в 18:38, JamesBong написа:

Закупих си нов компютър и искам да му инсталирам Windows 7 през флашка, проблема е там че когато инсталацията зареди мишката и клавиатурата ми спират да работят а преди това са работели в панела на motherboard-а, какъв може да е проблема и как да го поправя и да инсталирам Windows-а?

ако искаш дай един празен диск и ще ти копирам на него много хубав windows 7 PRO 
- Когато инсталираш Windows за да продължи с интсталацията трябва да изключиш флашката. След това той се рестартира и зарежда за настройка на час и дата.
- Или изгорял USB-3 ако е в гаранция най вероятно ще ти сменят цялата дънна платка при наличие на изгоряло usb!

преди 3 минути, Jeff Hardy написа:

ако искаш дай един празен диск и ще ти копирам на него много хубав windows 7 PRO

Хубав, хубав, колко да е хубав, Windows 7 се сваля от MS разбира се изисква ключ за това. И другия ми въпрос е, защо да инсталира стара версия на ОС? 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Хубав, хубав, колко да е хубав, Windows 7 се сваля от MS разбира се изисква ключ за това. И другия ми въпрос е, защо да инсталира стара версия на ОС? 

Защото работи и не дава грешки с производителноста и на повечето при инсталация спират да се инсталират заради грешка в Windows по време на инсталиранетО!

преди 1 минута, Jeff Hardy написа:

Защото работи и не дава грешки с производителноста и на повечето при инсталация спират да се инсталират заради грешка в Windows по време на инсталиранетО!

Грешката се явява от това, че се опитва да направи инсталация на Windwos 7 през USB 3 порт, а в инсталацията няма поддръжка на такъв . 

преди 7 часа, AAUUXX написа:

Верно бре, през всеки два три месеца нова инсталация понеже ъпгрейда чупи нещо. Я принтер не баца, я драйвера му за безжична връзка има проблеми...от време на време някой син екран с ревящо човече... Прав си нова и поддържана ОС

Странно...аз пък ползвам windows 10 на няколко различни машини и никога след обновяване не е имало проблем - всичко си работи както трябва.

преди 23 минути, Raze написа:

Странно...аз пък ползвам windows 10 на няколко различни машини и никога след обновяване не е имало проблем - всичко си работи както трябва.

Има ли тема за Windows Update защото имам около 300 кодеци инсталирани. Според мене това е абсолютно безполезно! 
На дисплея има изгорели пиксели.

Има за windows 10, за 7 не знам, може да потърсиш. Само не ми е ясно каква е връзката с изгорелите пиксели.....? Също и кодеците и кое е безполезно?

преди 15 часа, Raze написа:

Има за windows 10, за 7 не знам, може да потърсиш. Само не ми е ясно каква е връзката с изгорелите пиксели.....? Също и кодеците и кое е безполезно?

Toва са кодеци от Windows Update автоматичното обновяване. 400 актуализаций с такива това не е обновяване това са като видео файлове ако не ти тръгва някво домашно кино примерно. На моя Windows има няма 10 години до сега такова нещо не е имало!

Без име.jpg

Никой ли няма да забележи, че става дума за Ryzen APU и там windows 7 не е вариант?

на 10.09.2019 г. в 18:54, JamesBong написа:

При мен е с USB hub с четири изхода и няма проблем.

на 12.10.2019 г. в 16:38, AAUUXX написа:

Грешката се явява от това, че се опитва да направи инсталация на Windwos 7 през USB 3 порт, а в инсталацията няма поддръжка на такъв . 

на 10.09.2019 г. в 18:38, JamesBong написа:

При мен единия вход за USB не разпознава: флашка; мишка и клавиатура!
Взех USB Hub с четири изхода и няма проблем и всичко работи както трябва! 

Провери в BIOS дали нямаш опция за legacy или някакъв вид емулация на USB. Иначе от сайта на производителя си намираш драйвер за USB 3 и го вграждаш в инсталатора, за това също трябва да има инструмент, понеже windows 7 няма вградени драйвери за USB 3.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.