Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталацията на Windows 7

Featured Replies

на 10.09.2019 г. в 18:50, AAUUXX написа:

Клавиатурата и мишката спират да работят, защото Windows 7 няма драйвери за USB 3. 

Аха, добре. Кажи го това на 7-цата (модел 2015 г.), която си инсталирах преди 10-ина дни (dual boot). Бучнах флашката в USB 3.0 порт, инсталира се, подкара се десктопът и мишката и клавиатурата си работеха. И продължават да работят при всяко буутване на Windows 7.

Да ти дам ли 7-ца "модел 2019", която няма да се сработи с USB3? Windows 7 фабрично НЕ поддържа USB3 и трябва допълнително да се вградят драйвърите, за да заработи.

преди 1 час, hudyr написа:

Да ти дам ли 7-ца "модел 2019", която няма да се сработи с USB3? Windows 7 фабрично НЕ поддържа USB3 и трябва допълнително да се вградят драйвърите, за да заработи.

Явно не усещаш как Майкрософт индиректно ви принуждават да минете на 10-ка - като премахнат USB драйвърите. Затова споменах "модел 2015", защото това принуждаване започна от 2016 г., когато в 7-цата се появи GWX. Такова извиване на ръцете не ми е по вкуса и затова основната ми ОС вече 2 години е линукс. Бозата я ползвам само за една-единствена игра, която все още не върви както трябва под линукс. Трябваше да ровя няколко часа из пороите, но накрая все пак намерих търсеното - "Windows 7 Enterprise June 2015 (x64)" и в крайна сметка крадливото теле от Вашингтон пак духа супата.
Така че няма нужда да лъжете човека да минава на 10-ка. Windows 7 е поне 3 пъти по-бърз във всяко едно отношение.

Зависи от дънната платка, дали има емулация. Както казах, ако няма, в сайта на производителя има драйвери и инструмент за вграждането им, ако тази ОС се поддържа, ама никой не чете и не мисли!

преди 3 часа, Валсо написа:

Затова споменах "модел 2015"

Не знам какъв е този модел 2015, но в Windows 7 никога не е имало вградени драйвери за USB 3.0, освен в някой сборки от торент тракери. 

преди 3 часа, Валсо написа:

Така че няма нужда да лъжете човека да минава на 10-ка. Windows 7 е поне 3 пъти по-бърз във всяко едно отношение.

Инсталирането на толкова стара ОС върху съвременен хардуер е абсолютно безсмислено начинание. Windows 10 работи отлично не знам какво не се харесва, има телеметрия, има я същата и в 7 и какво като я има?! 

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Не знам какъв е този модел 2015, но в Windows 7 никога не е имало вградени драйвери за USB 3.0, освен в някой сборки от торент тракери. 

и с официални версии става
на инсталационна флашка на десетка, ръгаш install.wim от седмица и си в джаза
само че в началото на темата беше посочен процесор, който не се поддържа от седмица и дори по този начин няма да стане
требе си десятка за новия хардуер

преди 13 часа, Валсо написа:

Явно не усещаш как Майкрософт индиректно ви принуждават да минете на 10-ка - като премахнат USB драйвърите.

На какъв език да обясня, че windows 7 НИКОГА НЕ Е ПОДДЪРЖАЛ USB3 ФАБРИЧНО?! Драйвъри за USB3 в windows 7 НЯМА! Вграждат се ОТДЕЛНО от умеещи хора. И каква 10-ка те гони, след като windows 8 излезе 3 години по-рано с вградени USB3 драйвъри, а windows 7 SP1 така и не получи втори рефреш поне заради тях?! Сега сигурно и за 8 ще ревнеш.

Понеже народът обича да му се повтаря - АВТОРЪТ НА ТЕМАТА Е С RYZEN APU! Ей тая абривиатура е единствената и незаобиколима причина да НЕ можеш да инсталираш windows 7 на такъв компютър - трябва да ползваш ryzen процесор без вградена графика!

Трябваше да ровя няколко часа из пороите, но накрая все пак намерих търсеното

А можеше да използваш Simplix UpdatePack с addon-ите на aboddi за directx, visual c++ и .net framework, да вградиш USB и SATA драйвърите ЗА ТВОЯТА МАШИНА в образа и да си свиркаш.

Windows 7 е поне 3 пъти по-бърз във всяко едно отношение.

Windows 7 е по-лек откъм операции по "склада" - няма я камарата процеси както при windows 10, които да циклят твърди дискове на поразия(все пак, въпреки ниските цени, някои хора все още са само с механичен твърд диск).
Windows 7 е далеч по-приятен и подреден откъм интерфейс(жалко само, че си няма фабрично тъмен windows explorer).
Windows 7 има далеч по-малко телеметрия от windows 10(защо иначе ще влагат толкова труд да я прекарат по windows updates) и потребителят има повече контрол.
До тук са предимствата на windows 7.

• 2 седмици по-късно...
на 14.10.2019 г. в 21:14, Jeff Hardy написа:

При мен единия вход за USB не разпознава: флашка; мишка и клавиатура!
Взех USB Hub с четири изхода и няма проблем и всичко работи както трябва! 

https://qzoreteam.ru/bg/ustanovka-i-nastroika-virtualnogo-servera-tehnologii-virtualizacii/ 

Повечето производители си имат драйвери на сайта за USB 3.0 така ,че драма няма ,а доколко 7 е по-добър от 10 няма смисъл да се драчите .10-ката е едно говно скапано ,аз 7 хоум 32 битов съм слагал на машинка със АМ2 сокет процесор и 2 гб рам и си баца .Става за нет ,филмчета и музика .

на 12.10.2019 г. в 16:38, AAUUXX написа:

Грешката се явява от това, че се опитва да направи инсталация на Windwos 7 през USB 3 порт, а в инсталацията няма поддръжка на такъв . 

https://qzoreteam.ru/bg/ustanovka-i-nastroika-virtualnogo-servera-tehnologii-virtualizacii/    

( "Тъй като всички виртуални машини работят като приложения, те съответно се разпределят ресурси на операционната система, която от своя страна разпределя ресурси на физическия сървър.

Както във всяко друго приложение на това ниво, в този пакет можете да симулирате бъдещето, като посочите размера на твърдия диск, количеството RAM, наличието на OПТИЧНИ УСТРОЙСТВА, желаните характеристики на графичния или звуковия чип - като цяло всичко, което е в хардуера на редовен сървър". )

преди 3 минути, Jeff Hardy написа:

Тъй като всички виртуални машини работят като приложения

И като няма драйвър за USB 3.0 на хоста к'во прайм с виртуалната машина? Кой, аджееба, ще осигури слоя между хардуера и виртуалната машина?

преди 13 минути, Ивайло Димов написа:

Повечето производители си имат драйвери на сайта за USB 3.0 така ,че драма няма

Драма има - драйвърите за USB 3.0 не присъстват по подразбиране в Windows 7 installation iso.

Е прав си ако нема usb 2.0 машинката вече е проблем ,не че не може да се насипят 3.0  в самия iso файл със nlite но си е играчка :)

преди 35 минути, Ивайло Димов написа:

не че не може да се насипят 3.0  в самия iso файл със nlite но си е играчка :)

Ти май си заседнал в епохата на Windows XP...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Извинявайте за въпроса, но съм нов в това начинание. Инсталирах  Windows 7 и ми поиска драйвери за компютъра, не ми се смейте за първи път го правя и искам да се науча. Бихте ли ми помогнали? 

Компютъра е старичък HP 550

преди 1 час, polarstar написа:

Извинявайте за въпроса, но съм нов в това начинание. Инсталирах  Windows 7 и ми поиска драйвери за компютъра, не ми се смейте за първи път го правя и искам да се науча. Бихте ли ми помогнали? 

Компютъра е старичък HP 550

Поддържа XP и Vista. Пробвай за Виста драйверите. https://support.hp.com/bg-en/drivers/selfservice/hp-550-notebook-pc/3764998

Може пък да зацепи.

Какво очакваш да правиш с тази антика със стар едноядрен процесор на 2 GHz? Освен за някой музей или за боклука, за друго не става. Повече от windows XP или олекотен линукс ще е трагедия.

• 4 седмици по-късно...

Веднъж е така:

1. Компютъра зарежда до тук клавиатурата се изключва. 

След няколко рестарта, местене на рам паметта и изваждане на батерията:

2. Клавиатурата включва с копчето F11 влиза в bios и се връща към екрана от снимката. 

3. Като сложа диска с Windows не      зарежда. 

Какво може да се направи

15760621799016434168827159506415.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.