Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липса на принтери след ъпдейт на W10 Pro

Featured Replies

Здравейте!

Искам да споделя какво ми се случва днес на седем PC едновременно (всякакви - от стари щайги до Intel i5  процесори). След ъпдейта на всички им тия дни до последна версия на W10 Pro първо на всички отказа Adobe Pro (чувам че тия дни всичко и фотошопи и какво ли не на Adobe-то гърми). Проблема е на снимка 1, поне в Acrobat-a. Инсталирах, преинсталирах, докато случайно забелязах, че проблемния файл amtlib.dll  е под карантина в win-антивирусната и след освобождаването му Adobe-то тръгна. 

След това (не знам дали има връзка, но...) изчезнаха принтерите (два мрежови) отново и на седемте компютъра като при всеки опит за печат или намиране на принтер дава следното съобщение (снимка 2)  ""The print spooler service is not running..." 

След доста четене (нещата все се въртят около рестарт на spooler service) не мога да реша тоя проблем. В неделя ще ходя в офиса ще деинсталирам изцяло и опитвам наново принтери процеси и т.н., та ако на някой му се е случвало, моля за помощ. Гледам че подобни проблеми има още от 2012, но съм сигурен, че всичко започна с инсталацията на последните ъпдейти на 03.10.2019. 

Благодаря!

1.jpg

2.jpg

Познат проблем след предпоследното обновление. С последното - KB4524147, проблемът е решен, поне според microsoft October 3, 2019—KB4524147 (OS Build 18362.388)
Провери, дали го имаш инсталиран. Ако го нямаш - свали го и пиши, какво е станало. 

Наскоро също имахме големи проблеми с принтер след ъпдейтване на Windows 10.
Просто взе да изчезва, въпреки че много месеци преди това си работеше на тази машина с тази операционна система.
Започна да дава грешка при комуникацията пo USB.
След преместване на USB кабела на друго място и многократно преинсталиране на драйверите
заработваше, но след рестартиране на компютъра пак спираше.

След пълно деинсталиране на драйверите от "run printmanagement.msc"
и ново инсталиране пак заработваше, но не задълго.
Гледането и пипането на всевъзможни места из системата не доведе до нищо.

Когато същият принтер беше преместен на друг компютър с Windows 7 и споделен там,
от проблемната машина с Windows 10 се видя нормално през мрежата, инсталира се и заработи без проблеми.

• Автор

Благодаря, ще опитам и ще пиша в неделя. Сещам се и друго - след ъпдейта намери отдавна деинсталирани принтери, както и сегашните под различни имена (три инсталирани принтера, а той е само един) инсталирани в годините. 

Изнесете си принтерите на принт сървъри като белите хора, стига принтерите ви да са сесийни и да го позволяват, така се прави на запад!

Оправиха работата на принтерите във Windows 10, но развалиха старт менюто

Май е по темата има и някакво частично решение както е предложил колегата, което обаче води до други проблеми.

При мен старт менюто е ок, но аз отдавна през регистрите съм задал BingSearchEnabled - 0 и може би заради това не се проявява нито един от проблемите от последните месеци със старт менюто и high cpu usage. 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search >двоен клик на BingSearchEnabled >Value Data - 0. Рестарт на машината.

п.п авторът на темата нека каже, дали има проблеми със старт менюто или принтера след обновяването. В bleeping computers коментарите под статията са, че нямат проблеми със старт менюто. Може да са единични случаи.

• Автор

Получи се. Инсталирах по много пъти драйвери на производителя, адвах принтери през Win менюто, рестартирах постоянно Printer spoolinga. Имам чувството, че има някаква връзка с НР и по-точно една програма HP smart (единият принтер е НР). Тя се появяваше на всеки компютър, без преди това да е инсталирана...

Приблемът не се решава с ъпдейт до КВ4524147. По-скоро от там някъде започна.

Принтери трих разни. Но каквото и да изтриех, всички вкупом се появяваха накрая.

Съжалявам, но не мога да обясня процедура. Както някой обясняваше по-горе на всеки компютър ми отне по около половин час хаотично ръчкане и като че мина технологично време и ме пусна...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.