Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полу нова конфигурация

Featured Replies

Мини на 10ка, за да имаш пълна драйвърна поддръжка.

Не ти трябва захранване за 200лв.

До към 140лв можеш да вземеш отлично полумодулно захранване с голяма гаранция - Seasonic SSR-500LM или може би още по-добре SSR-550FM заради FDB перката и това, че има 6 SATA конектора. Тук виж дължините в таблицата.

Иначе най-тънката лайсна е Super Flower Bronze King Eco SF-500P14HE. Хибриден FDB вентилатор, добро изпълнение като елементи, макар и с групова регулация. Ето колко са дълги кабелите, като имаш на 2 места по 3 SATA. Алтернативата е Corsair CX450 или CX450M заради втория PCIe конектор, но имат само по 4 SATA.

• Отговори 78
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 29 минути, Raze написа:

Потърси в гугъл как се премахва това съобщение, за windows 7 имаше някакво приложение, най-вероятно са направили и за windows 8.

Снощи търсих - намерих някакъв пач. След всеки ъпдейт трябва да се прилага отново. Не е болка за умиране и това съобщение. Все пак компютъра не го стартирам по 30 пъти на ден.

преди 13 минути, PANOV написа:

Мини на 10ка, за да имаш пълна драйвърна поддръжка.

Не ти трябва захранване за 200лв.

До към 140лв можеш да вземеш отлично полумодулно захранване с голяма гаранция - Seasonic SSR-500LM или може би още по-добре SSR-550FM заради FDB перката и това, че има 6 SATA конектора. Тук виж дължините в таблицата.

Иначе най-тънката лайсна е Super Flower Bronze King Eco SF-500P14HE. Хибриден FDB вентилатор, добро изпълнение като елементи, макар и с групова регулация. Ето колко са дълги кабелите, като имаш на 2 места по 3 SATA. Алтернативата е Corsair CX450 или CX450M заради втория PCIe конектор, но имат само по 4 SATA.

Интересното е, че от MSI предоставят драйвери за уиндоус 7. Обаче Miccrosoft се погрижили и на уин7 да излиза съобщение за неподдържат хардуер. :) Може покрай черния петък да взема едно ССД, да му сложа уин10 и да го направя first boot device. Хем ще имам уин10 хем 8 без разни boot мениджъри.

Благодаря за захранванията. Ще ги прегледам.

на 24.10.2019 г. в 8:15, A.com написа:

Благодаря за захранванията. Ще ги прегледам.

Ако искаш пълен модул с пасивен режим на вентилатора - Leadex III SF-550F14HG.

• Автор
преди 1 час, PANOV написа:

Ако искаш пълен модул с пасивен режим на вентилатора - Leadex III SF-550F14HG.

Благодаря, ама това е само с 2 САТА. :)

Това, което ми предложи в по-преден коментар: Seasonic Focus Gold SSR-550FM, е с 84 месеца гаранция и е полу модулно, докато пълен модул за същото захранване е с 60 месеца гаранция. И се зачудих защо модулната версия е с по-малка гаранция от полумодулната. След това попаднах на това: Phanteks AMP 80 PLUS Gold 550W PH-P550G - 120 месеца(10 години!!!) гаранция, пълен модул. Обаче, за Seasonic си дал връзка към доста подробно описание на това какво може захранването, докато за този Пантекс не намирам нищо подобно на ревю - само основна информация(копирана от сайта на производителя) и цена. :)

Гаранцията която дава Сийсоник е 7-12 години в зависимост от модела. 

Честно казано захранването може и въобще да не е модулно това няма връзка с качеството 

но в случая предполагам става дума за гаранцията която дава търговеца не производителя.

преди 49 минути, A.com написа:

Благодаря, ама това е само с 2 САТА. :)

Това, което ми предложи в по-преден коментар: Seasonic Focus Gold SSR-550FM, е с 84 месеца гаранция и е полу модулно, докато пълен модул за същото захранване е с 60 месеца гаранция. И се зачудих защо модулната версия е с по-малка гаранция от полумодулната. След това попаднах на това: Phanteks AMP 80 PLUS Gold 550W PH-P550G - 120 месеца(10 години!!!) гаранция, пълен модул. Обаче, за Seasonic си дал връзка към доста подробно описание на това какво може захранването, докато за този Пантекс не намирам нищо подобно на ревю - само основна информация(копирана от сайта на производителя) и цена. :)

6 x SATA (2 кабела с по 3) има моделът на Super Flower.

Phanteks AMP - базирано на Seasonic Focus Plus Gold, не е особено интересно при цената във Vario.

SSR-550FM - 7 години гаранция, SSR-550FX - 10 години гаранция. Намери си правилните търговци просто.

P.S. Горе съм ти дал линк към ревю на SSR-550FX по грешка (Focus Plus Gold); това което на мен ми харесва при SSR-550FM (Focus Gold) - макар и без пасивен режим на перката - са плоските модулни кабели.

• Автор
преди 3 часа, Roujin Z написа:

Гаранцията която дава Сийсоник е 7-12 години в зависимост от модела. 

Честно казано захранването може и въобще да не е модулно това няма връзка с качеството 

но в случая предполагам става дума за гаранцията която дава търговеца не производителя.

Търговците ни са... :)

Seasonic Focus Plus Gold 550W SSR-550FX гаранция:

vario.bg - 120 месеца - 177 лв.

Sky.bg - 60 месеца - 165 лв

nikem-bg.net - 163 лв, не намерих колко е гаранцията.

ardes.bg - 60 месеца - 169 лв.

От друга страна Seasonic Focus Gold SSR-550FM

ardes.bg - 84 месеца - 141 лв.

Иди ги разбери. :)

преди 3 часа, PANOV написа:

6 x SATA (2 кабела с по 3) има моделът на Super Flower.

Phanteks AMP - базирано на Seasonic Focus Plus Gold, не е особено интересно при цената във Vario.

SSR-550FM - 7 години гаранция, SSR-550FX - 10 години гаранция. Намери си правилните търговци просто.

P.S. Горе съм ти дал линк към ревю на SSR-550FX по грешка (Focus Plus Gold); това което на мен ми харесва при SSR-550FM (Focus Gold) - макар и без пасивен режим на перката - са плоските модулни кабели.

До колкото разбрах разликата между Focus и Focus Plus е: полу модулно - напълно модулно(+ кондензатор в кабела за захранване на дъното), т.е. споменатото(характеристики, работа), в ревюто, което си дал важи и за Focus Gold.

Остава въпросът 7 години гаранция или допълнителни 40 лв за 10 години гаранция.

След 10 години търговеца може и да не съществува. Когато говорим за такива срокове може да се обърне внимание колко дава производителя.

Аз лично бих го взел и с 1 година гаранция ако ми правят отстъпка от 40 лв. за всеки 3 години. Или направо да ми го подарят и да не ми дават гаранция. :07:

преди 12 часа, A.com написа:

Търговците ни са... :)

Гаранцията към Seasonic си е 10 години, просто някои не я дават така - звънни и го говори със Скай примерно. Leadex III Gold е на още по-добра цена, 7г. гаранция са си предостатъчни, а захранването е отлично. За жалост и двете имат кондензатори в някои кабели.

преди 12 часа, A.com написа:

До колкото разбрах разликата между Focus и Focus Plus е: полу модулно - напълно модулно(+ кондензатор в кабела за захранване на дъното), т.е. споменатото(характеристики, работа), в ревюто, което си дал важи и за Focus Gold.

Остава въпросът 7 години гаранция или допълнителни 40 лв за 10 години гаранция.

Платформата е общо взето идентична, но освен напълно модулно и с повече гаранция, SSR-550FX има и пасивен режим на вентилатора.

• Автор
преди 34 минути, Roujin Z написа:

След 10 години търговеца може и да не съществува. Когато говорим за такива срокове може да се обърне внимание колко дава производителя.

Аз лично бих го взел и с 1 година гаранция ако ми правят отстъпка от 40 лв. за всеки 3 години. Или направо да ми го подарят и да не ми дават гаранция. :07:

И на мен да ми го подарят ще го взема без гаранция, ама... . :) Производителят си дава 10 години.

преди 32 минути, PANOV написа:

Гаранцията към Seasonic си е 10 години, просто някои не я дават така

Виж какви са тарикати от ардес. Seasonic им дават 10 години гаранция, ардес пък дават 5 години и ти предлагат да платиш около 40 лв за още 2 години гаранция. Пичове. :)

преди 32 минути, PANOV написа:

Leadex III Gold е на още по-добра цена, 7г. гаранция са си предостатъчни, а захранването е отлично. За жалост и двете имат кондензатори в някои кабели.

Платформата е общо взето идентична, но освен напълно модулно и с повече гаранция, SSR-550FX има и пасивен режим на вентилатора.

За Leadex III Gold намерих ревю в tom's hardware и... май Seasonic-a е за предпочитане.

преди 2 минути, A.com написа:

Виж какви са тарикати от ардес. Seasonic им дават 10 години гаранция, ардес пък дават 5 години и ти предлагат да платиш около 40 лв за още 2 години гаранция. Пичове. :)

За Leadex III Gold намерих ревю в tom's hardware и... май Seasonic-a е за предпочитане.

Ардес не са вносители на Seasonic, взимат от някой вносител.

Четеш ревю на по-стара платформа. Leadex III

• Автор

Четеш ревю на по-стара платформа. Leadex III

Благодаря.

Най-вероятно ще купя Seasonic FM модела. В кутията има достатъчно място, за да скрия ненужните кабели.

• Автор

Нова чуденка относно захранването. Сравнение между:

SSR-550FM,

Leadex III

Phanteks AMP

Дължината на кебелите ме притеснява.

PSU_01.jpg.c84a0d5754d9ac41762cb61188856e28.jpg

Seasonic и Leadex са с по 6 САТА(2 кабела с по 3 конетктора), докато Phanteks  е с 8 САТА(2 кабела: 3+3+2 конектора).

В една тема в hardwareBg видях, че човек, който има съшото захранване на Seasonic се оплаква, че кабела за CPU-то е по-къс от необходимот. А моята кутия е по-голяма от неговата, следователно CPU-то е по-високо, т.е. кабелът ще е още по-къс. Той си е решил проблема като е удължил кабелите за CPU-то и дъното.

Може ли някой да предложи захранване, с по-дълги кабели(за захранване на процесора и дъното) и, евентуално, с 3 САТА кабела(а не с 2 както са почти всички захранвания, които намирам)?

Занравих да спомена - бюджет: 200-250 лв.

Според мен си правиш прекалено голям стрес с тези кабели. Всяко едно нормално захранване ще ти свърши работа а с 250 лева даже ще ти е прекалено, съотнесено към системата. От друга страна захранването е оправдана инвестиция, защото носи по няколко конфигурации. Хващай едно за ушите и ти си човека.

Не трябва ли да те притеснява само дължината на CPU конектора? Макар да съм сигурен, че 65см са достатъчни. Предполагам можеш да си измериш въпросното разстояние - кабелите ще са по-дълги от тези на сегашното ти захранване :) На потребителя в hwbg все пак зависи как точно му минава конекторът. В случай, че търсиш максимална дължина ми се струва, че Leadex III е изборът. 

преди 40 минути, Tommygun написа:

От друга страна захранването е оправдана инвестиция, защото носи по няколко конфигурации.

Обаче според някои гурута ще му изсъхнат кондензаторите.:D

П.П. 65см CPU кабелчето е напълно достатъчно за посочената кутия. Доколкото разбирам тя ще да е ''PHANTEKS ENTHOO PRO''.

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

Според мен си правиш прекалено голям стрес с тези кабели. Всяко едно нормално захранване ще ти свърши работа а с 250 лева даже ще ти е прекалено, съотнесено към системата. От друга страна захранването е оправдана инвестиция, защото носи по няколко конфигурации. Хващай едно за ушите и ти си човека.

Чак стрес не е. :) Предвид какво ще се добави в кутията е по-добре да имам по-читаво захранване. Сегашното е така направено, че ДВД-то остава извън обсега на захранващите кабели.

Не трябва ли да те притеснява само дължината на CPU конектора? Макар да съм сигурен, че 65см са достатъчни. Предполагам можеш да си измериш въпросното разстояние - кабелите ще са по-дълги от тези на сегашното ти захранване :) На потребителя в hwbg все пак зависи как точно му минава конекторът. В случай, че търсиш максимална дължина ми се струва, че Leadex III е изборът. 

65 см ще стигнат ако прекарам кабела покрай/над видео картата. Ако го прекарам зад дъното я стигнат я не. Потребителят в hwbg е правил скрит монтаж, както са "съвременните" тенденции. :) Leadex III е с по-дълъг кабел ама само с 2 САТА кабела с 6 конектора. Трите харда ще ги вържа на единия САТА кабел, ако искам да свържа и ДВД-то ще трябва да търся бракет, за да монтирам ССД-то под ДВД-то. В противен случай ще трябва да се лиша от едно от двете, защото САТА кабелите са малко. :) Пантекс ми предлагат достатъчно САТА кабели и конектори, ама кабела за ЦПУ-то е къс. :) Въобще... приказка. :)

преди 40 минути, Jorge написа:

Обаче според някои гурута ще му изсъхнат кондензаторите.:D

П.П. 65см CPU кабелчето е напълно достатъчно за посочената кутия. Доколкото разбирам тя ще да е ''PHANTEKS ENTHOO PRO''.

А колко захранвания на по 20+ години работят и все са с изсъхнали кондензатори. :)

преди 27 минути, A.com написа:

65 см ще стигнат ако прекарам кабела покрай/над видео картата. Ако го прекарам зад дъното я стигнат я не. 

Ако прекараш през отвора долу до захранването и зад дъното нагоре няма да стигнат 65см? Не го вярвам. Даже до голяма степен отстрани близо до ръба трябва да стане. Измери си и виж.

• Автор
преди 7 минути, PANOV написа:

Ако прекараш през отвора долу до захранването и зад дъното нагоре няма да стигнат 65см? Не го вярвам. Даже до голяма степен отстрани близо до ръба трябва да стане. Измери си и виж.

Сега съм на работа(24 часова смяна). Утре ще премеря и ще видя дали ще стигнат.

Можеш да разгледаш и билдове в такава кутия да видиш как става кабелният мениджмънт с различни захранвания.

• Автор
преди 56 минути, PANOV написа:

Можеш да разгледаш и билдове в такава кутия да видиш как става кабелният мениджмънт с различни захранвания.

Така и не намерих точно за моята кутия. Иначе се отплеснах по ей това: https://www.vario.bg/seasonic-focus-gx-850w-focus-gx-850

10 Сата конектора на три кабела.:) Ама пак дължината на ЦПУ кабела е същата.

Аз съм имал проблема с къс кабел за процесора , само че с big tower и хората се бяха сетили да пратят удължител с кутията. Тази като я гледам е съвсем обикновена кутия и външно е 55 см. Няма как кабела с 2 леки чупки да не стигне при 65 см дължина. На всяко видео в тубата с такава кутия, хората са си прекарали кабела отзад без никакъв проблем.

Колкото до SATA конекторите - наясно си, че хората са измислили и разклонители и на един кабел може да накичиш и 12 диска ако искаш. Още повече , че са без почти без пари.

преди 19 часа, Jorge написа:

Обаче според някои гурута ще му изсъхнат кондензаторите.

Ще им изсъхнат на тях някои работи. Аз трябваше тогава да съм сменил поне 3 захранвания ако така съхнеха. Моя HX850 e вече на 10 години и като го гледам нито е пресъхнал нито се е надул.

• Автор
преди 18 минути, Tommygun написа:

Аз съм имал проблема с къс кабел за процесора , само че с big tower и хората се бяха сетили да пратят удължител с кутията. Тази като я гледам е съвсем обикновена кутия и външно е 55 см. Няма как кабела с 2 леки чупки да не стигне при 65 см дължина. На всяко видео в тубата с такава кутия, хората са си прекарали кабела отзад без никакъв проблем.

Днес отворих кутията и измерих - 65 см са на ръба да стигнат и то при положение, че изхода на кабелите от захранването се пада точно до дънната платка. Понеже кутията е с долен монтаж на захранването самото захранване съм го монтирал с вентилатора надолу. Ако го монтирам с вентилатора нагоре, изходът на кабелите от захранването ще е от другата страна и 65 см ще стигнат само при положение, че кабелът за ЦПУ-то мине отпред на дъното, а не зад него.

При захранванията с хибриден режим(или както там се казваше) се препоръчва монтаж с вентилатора нагоре, т.е.топлият въздух от захранването(когато вентилатора не работи) да отива в кутията и от там да се извежда навън. В такъв случай кабелите ще се падат близо до левия страничен панел(гледайки кутията отпред) и ако някой иска да прекара този кабел зад дъното 65 см няма да стигнат(поне с кутия като моята).

преди 18 минути, Tommygun написа:

Колкото до SATA конекторите - наясно си, че хората са измислили и разклонители и на един кабел може да накичиш и 12 диска ако искаш. Още повече , че са без почти без пари.

Гледах вчера такива разклонители. :)

Не знам кой го препоръчва , но аз лично не бих монтирал захранване с вентилатора нагоре. Хибридния режим е едно на ръка, но какво правим, когато перката се върти :)

• Автор
преди 2 минути, Tommygun написа:

Не знам кой го препоръчва , но аз лично не бих монтирал захранване с вентилатора нагоре. Хибридния режим е едно на ръка, но какво правим, когато перката се върти :)

Така четох. Причината е, че когато перката не работи и захранването е монтирано с перката надолу, топлият въздух от захранването тръгва нагоре, но там има "непробиваема стена" и този топъл въздух трудно излиза от самото захранване - загрява допълнително елементите.

Когато захранването е монтирано с перката нагоре(и перката не работи) топлият въздух излиза свободно и... преди да е напуснал кутията вентилатора на охлаждането на видеокартата ще го засмуче и ще го "вкара" в радиаторите ѝ. :) Охлаждаме едно - затопляме друго.

Аз съм леко скептичен към тези хибридни режими и дори и да взема такова захранване, едва ли ще използвам точно тази му глезотия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.