Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Деветте измерения на съществуването!

Featured Replies

Що? Чудно ли ти се вижда, ми интересувам се, може да не разбирам всичко, някои неща схващам и то незле - ние сме изучавали в Университета и висша математика, питай Трихо да ти каже, но много набързо - само два семестъра, та някои от формулите не са ми много ясни, но пък има кого да попитам - в моя род имам 5-ма брат`чеди математици все преподаватели във ВУЗ-ове по висша математика.

За разлика от теб, който приемаш нещата за даденост, моето желание е да си обяснявам всичко, свързано с древните религиозни постулати и езотеричните аксиоми на научен съвременен език, иначе не бих ги приела така - просто на доверие...

Та за тези формули и обяснения и изобщо за измеренията на по-достъпен научен език можеш да потърсиш като за начало "Паралелни светове" на Мичиу Каку. За тази цел трябва да имаш понятие от ОТО и СТО поне отгоре отгоре. После можеш да продължиш с Брайън Грийн: "Елегантната вселена" и "Тъканта на космоса" и много неща ще ти станат ясни.

За Бог и 11-то измерение виж една кратка неотдавнашна инфо тук.

Чел ли си Дао на физиката от Фритьоф Капра - един от авторитетите в съвременната физика, който има преживяване, което на практика превръща научно-теоретичните му познания в едно вдъхновяващо космическо преживяване на Единната Същност на всичко съществуващо във вселената. Ето малко от нея:

Един късен следобед седях на брега на океана, гледайки вълните и усещайки ритъма на дишането си, когато внезапно осъзнах света около мен като част от един гигантски космически танц. Като физик аз знаех, че пясъкът, скалите, водата и въздухът около мен се състоят от вибриращи молекули и атоми, че те от своя страна са съставени от частици, реагиращи една с друга чрез разрушаване и създаване на други частици. Аз знаех също, че земната атмосфера непрекъснато се бомбардира от душ от "космически лъчи" - частици с голяма енергия, претърпяващи множество сблъсъци при проникването им във въздушните слоеве на атмосферата. Всичко това ми беше известно от изследванията ми в областта на физиката на високите енергии, но до този момент го знаех само от графиките, диаграмите и математичните теории. Така както си седях на брега, предишното ми знание изведнъж доби живот, аз "видях" атомите на елементите и тези на собственото ми тяло да участват в този космически танц на енергии, аз усетих неговия ритъм и "чух" неговото звучене и в този момент знаех, че това е танцът на Шива, бога на танцьорите, почитан от индуистите.

Имам богат опит в теоретичната физика и няколко години съм се занимавал с научни изследвания. По същото време се заинтересувах от източния мистицизъм и започнах да виждам паралелите му със съвременната физика. Особено много бях привлечен от заплетените аспекти на дзен, които ми напомняха на парадоксите в квантовата теория.

Същото ни казват и древните писания:

Свръхдушата е първоначалният източник на всички сетива, но Тя е без сетива. Тя е непривързана, въпреки че поддържа всички живи същества. Тя е над гуните на природата, но в същото време е господар на всички гуни на материлната природа.

Върховната Истина съществува отвън и вътре във всички движещите се и недвижещи се живи същества. Понеже е неосезаема, Тя не може да бъде видяна или разбрана с материалните сетива. Въпреки, че е много далеч, Тя е и много близо до всичко.Въпреки че Свръхдушата изглежда разделена между всички същества, Тя е неделима и установена като едно цяло.

Той /Божествената Личност/ е източникът на светлината на всички сияещи обекти. Той е отвъд мрака на материята и е непроявен. Той е знанието, Той е обектът на познанието, Той е целта на знанието. Той се намира в сърцето на всеки.

Бхагавадгита

Един късен следобед седях на брега на океана, гледайки вълните и усещайки ритъма на дишането си, когато внезапно осъзнах света около мен като част от един гигантски космически танц.

Като ваишнава, за мене тези неща не са плод на блъсканици в главата и измисляне на формули, а просто приемане на Духовен авторитет.

Този духовен авторитет ми казва, че царят на космическия танц е 'Ната-раджа'(Шива), не е обект на моето обожание. Публикувано изображение Нито самият танц. Публикувано изображение

Виждаш ли каква е ползата от това да слушаш духовни авторитети?- показват ти вратата на асенсьора... Публикувано изображение Иначе бъхтиш по стълбите и кози пътечки... Публикувано изображение

Това е Натараджа, който не е обект на обожание на ваишнавите:

Публикувано изображение

....забележи, че има 11 огъня, около него , нарчени "рудра"(буквално. 'червен', преносно-'гняв')....

Аз съм писал ТУК ЗАЩО....мои размишления.. :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

У.Ра, тва ако си ти на снимката, значи сме се друсали и пили бири заедно преди две години в едно апартаментче в Сф.

Като ваишнава, за мене тези неща не са плод на блъсканици в главата и измисляне на формули, а просто приемане на Духовен авторитет.

Този духовен авторитет ми казва, че царят на космическия танц е 'Ната-раджа'(Шива), не е обект на моето обожание. Публикувано изображение Нито самият танц. Публикувано изображение

Виждаш ли каква е ползата от това да слушаш духовни авторитети?- показват ти вратата на асенсьора... Публикувано изображение Иначе бъхтиш по стълбите и кози пътечки... Публикувано изображение

Това е Натараджа, който не е обект на обожание на ваишнавите:

Публикувано изображение

....забележи, че има 11 огъня, около него , нарчени "рудра"(буквално. 'червен', преносно-'гняв')....

Аз съм писал ТУК ЗАЩО....мои размишления.. :rolleyes:

Верно, че са 11.

У.Ра, тва ако си ти на снимката, значи сме се друсали и пили бири заедно преди две години в едно апартаментче в Сф.

Г-н kaldata.com...

комплексарче-провокаторче...

ако приемем, че са 9 или 11 измерения, значи ли, че 4-мерното измерение само по себе си не дефинира съществуване :nono:

ако приемем, че са 9 или 11 измерения, значи ли, че 4-мерното измерение само по себе си не дефинира съществуване :)

В действителност, от гледна точка на нашата представа за съществуване Първо и Второ измерение никой не е наблюдавал

- никой не е виждал точка, сиреч обект в едно измерение /всички наблюдавани обекти са с три измерения и се движат във времето/

- никой не е виждал планиметрична фигура, сиреч обект само с две измерения //само с три+движение/време//

ерго

само обект с три пространствени измерения + движение/време е наблюдаван в тази реалност.

Всичко друго са интелектуални спекулации /вкл. и математически построения, като например Светът на Минковски - със 100 измерения/ :)

• 1 година по-късно...

Земята премина в Петото Измерение на 01.01.2011

Публикувано изображение

http://www.selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=3111

А това е документалния филм "Петото измерение".

Можете да го изтеглите от kolibka.com - раздел Загадки

Публикувано изображение

Вал, има хора, родени със слепота на едното око Или придобили такава в бебешка възраст. Тяхното съзнание Не вижда в обем. Дефакто Те виждат винаги двумерно. Не зная какъв процент от населението на Земята са така, Но ги има. (мога да Ти дам линк към мнение на момче с такъв дефект, което има проблем със спортуване ) Вероятно е даже тези хора да са повече от регистрираните официално, защото този недостатък трудно се констатира. Мозъкът ни е много адаптивен инструмент. Ние съществуваме 4 мерно. Просто Не управляваме съзнателно 4тото измерение- времето. На пример При преминаването на Един път - При първото минаване, пътят ни се струва по- дълъг, отколкото всеки следващ път. Това е защото мозъкът ни вече игнорира познатите неща. Физически пътят Не се е скъсил. Като време ние го скъсяваме, използвайки оптимизирано "трасе". Като перцепция пътят е Най- кратък от трите възможни. :whist: Христос Въскресе !

Вал, има хора, родени със слепота на едното око Или придобили такава в бебешка възраст. Тяхното съзнание Не вижда в обем. Дефакто Те виждат винаги двумерно.

Не зная какъв процент от населението на Земята са така, Но ги има. (мога да Ти дам линк към мнение на момче с такъв дефект, което има проблем със спортуване )

Вероятно е даже тези хора да са повече от регистрираните официално, защото този недостатък трудно се констатира. Мозъкът ни е много адаптивен инструмент.

Ние съществуваме 4 мерно. Просто Не управляваме съзнателно 4тото измерение- времето. На пример При преминаването на Един път - При първото минаване, пътят ни се струва по- дълъг, отколкото всеки следващ път. Това е защото мозъкът ни вече игнорира познатите неща. Физически пътят Не се е скъсил. Като време ние го скъсяваме, използвайки оптимизирано "трасе". Като перцепция пътят е Най- кратък от трите възможни.

:whist:

Христос Въскресе !

Воистина Воскресе!

Във филма "Петото измерение" има и случай със сляпа жена-

която е била в кома след катастрофа и е можела да вижда.

• 1 месец по-късно...

Смяна на измеренията и Възнесение

Публикувано изображение

Земята има свое собствено съзнание, тя е живо същество. Божествения План на Създателя, който ние всички следваме, съзнателно или несъзнателно, призовава Земята да се възнесе от реалност, която ние познаваме като 3-то измерение към 4-то измерение (средно или временно съществуване) и след това към 5-то измерение.Всичко това от доста време се предполага да се случи към края на 2012г. или по-рано. Човечеството и всички други живи същества трябва да са готови да се издигнат или да увеличат своите вибрации, за да се придвижат заедно с планетата.

Повечето хора нямат повече време да преминават през индивидуално издигане , което може да отнеме още 200 или 390 години. Те са в последната си инкарнация и трябва да се възнесат, за да помогнат да се установи следващото сътворение на Земята и цялата Вселена. Това означава да запазим тези тела и напрактика да ги върнем както са били на 30 години. Тези които не са готови ще се инкарират отново в 3-то измерение на друга планета. Те немогат да се върнат до по-високото измерение на Земята. „Договорите” на някои хора са изтекли и те ще се върнат към предишните си зведни системи, ако пожелаят, и дори ще се възнесат по –високо от пето измерение. Никой на Земята не е оригинално от тази планета.

Възнесението е интеграция на дух и материя. Това е процес където нашите физически, емоционални , ментални и всички духовни тела се съединяват за да създадат напълно съзнателно същество. Ние взимаме своето Светлинно тяло. Ние сме наистина духовни същества , които имат човешки изживявания. Ние имаме други аспекти на себе си, които съществуват в други светове , други измерения и реалности. Като есенция ние всички сме физически Ангели с огромен проблем, който се нарича Амнезия! По време на възнесението ние разбираме че сме свързани; ние всички сме Едно с целия живот във вселената. Всичко е дошло от един Създател. Раса, различия, война, лична собственост, земя, и всички други аспекти на текущия ни свят са илюзорни. Ние живеем в гигантска холограма!

Много измерения познати като „нива” ,”плоскости” „mansions” и паралелни светове съществуват на едно и също място едновременно. Те се различават само от градуса на вибрация. Когато ние увеличим нашата вибрация значително, ние променяме измерението!

Мярката за вибрационния ритъм на Земята, нейния сърдечен ритъм е Шумановия Резонанс, който изглежда се мери по различен начин от някои земни учени в сравнение с информацията от по- високи нива. Много години той е стоял на 7,8 цикъла за секунда (херца). Той е започнал да се вдига по времето на Хармоничната Конвергенция. През август 1987г – година на голямо духовно пробуждане. На теория, когато стои постоянно на 13,0 ние ще преминем в 4-то измерение. Според някои източници ние стоим на 12,9 от известно време и ще отидем до 13,8 в близкото бъдеще.

Възнесението се очаква да бъде постигнато когато сме напълно изложени на енергиите от фотонния пояс. Това е енергийна вълна с форма на „toroid” през която нашата система преминава два пъти на 26 000 годишен цикъл. Всяко преминаване при предишните цикли е траел около 2000г. Ние сме в момента в този пояс, но сме предпазени от преждевременно фатално възнесение от холографско енергийно поле поставено около нашата слънчева система от Галактическата Федерация на Светлината. – нашите съюзници от други цивилизации в нашата галактика Млечен път. Докато нашето ниво на вибрация расте някои фотонни енергии постепенно се освобождават в нашата слънчева система.

Първоначално 12-нишкова ДНК система ще замени сегашната 2-нишкова система. Ние ще увеличим нашите 7 чакра системи до 13 чакри. Ние също съзнателно ще използваме 100% от нашия мозък вместо 10 до 20 процента в момента. Пълното съзнание ще се върне при нас , това е осъзнаването защо сме тук какво ще правим в бъдеще и какъв е бил миналия ни живот. Ние ще имаме универсално познание на върха на пръстите си. Или по-скоро на нашите мозъчни рецептори и ще имаме свръх-човешки способности.

Като възнесени галактически хора (физически ангели), ние ще имаме възможност да общуваме с всички съзнателни форми на живот в нашата галактика, вселена и отвъд. Ние ще си върнем извънземните сили които сме загубили преди много животи. Телепатията телепортацията и междупалнетните пътувания без космически кораби ще бъдат възможни като използваме нашето Светлинно тяло или меркаба.

Някои хора ще могат да посетят отново или да се върнат към техните предишни звездни системи от които те идват. Някои ще помогнат да се засели отново Марс, Венера и Малдек, който ще бъде пресътворен от астероидния пояс. По-голямата част ще останат на Земята за новата Златна епоха и ще помогнат да я създадат. Земята ще бъде планета за показ, главен център за търговия, конференции и щабквартира на Интергалактическия Съюз на многото галалктики около нас.

Тези които населят Земята ще станат нейните истински управници ,пазители на светлината като поддържат енергийните възли и мрежи около планетата и великите храмове. Делфините и китовете са били обременени с тази задача за прекалено дълго време. Ние ще живеем във великолепни кристални градове вътре в Земята въпреки че ще изглежда ,ч е те са на повърхността. Това е начина по който всички високоизмерни цивилизации живеят на други планети. Така живеят много Лемурийци и Атлантци вътре в обвивката на нашата куха Земя, Ние ще се срещнем с тях скоро.Нашата нова цивилизация отново ще се базира на духовните концепции на Лемурия, които от своя страна са били базирани на концепциите на Сриус Б.

Нашата моментна структура на правителствата ще бъде прекратена. Високо интелигентни същества ще ни помогнат да създадем нови управленски съвети базирани на определени вселенски принципи. Ние ще имаме последната дума в определяне на подробностите на новото правителство, без намеса от тези които в момента управляват правителствата.

xnetbg.com

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.