Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение относно дебютантите

Featured Replies

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showreputation=42909

Това ми направи страхотно впечатление. Пример как трябва да се постъпва в ситуацията, която обсъждаме. Мисля, че това е начина да се накарат потребителите да спазват правилата. Браво fifa!

A тук един пример как се затваря тема за по-малко от 2 мин.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

The cyrilic for Firefox 1.0.7 doesn't work. My reputation was decreased because of that.

Thats why I write my messages on latin.

Any questions ? Any suggestions ?

Thanks

Обнови си версията на Firefox. С 1.5.x няма проблеми.

The cyrilic for Firefox 1.0.7 doesn't work. My reputation was decreased because of that.

Thats why I write my messages on latin.

Any questions ? Any suggestions ?

Thanks

Доста стара версия на Лисицата,сложи нова.В Калдата има.

Обнови си версията на Firefox. С 1.5.x няма проблеми.

прекрасно. а що в правилата не се запишат направо и изисквания за софтуера, или дори за хардуера. бе изобщо намаляйте репутация ако компютърът е по-стар от 5 години и не си е сложил последните версии на програмите, които "препоръчвате".

много станаха маймуните на клона, дето взеха да се взимат страшно на сериозно, а от месец на месец нивото на сайта спада и то осезаемо. преди влизах през ден, а сега веднъж на 2 седмици я има, я не и то малко от носталгия. като гледам и броят на т.нар. модератори е значително нарастнал в сравнение с преди година. а форумът все повече прилича на обща говорилня, вече не си и помислям да питам тук за нещо по-специализирано.

за жалост, на подобрение не се надявам. тръгне ли се надолу много трудно се обръща посоката. ще се радвам ако поне един от вас се замисли над написаното.

прекрасно. а що в правилата не се запишат направо и изисквания за софтуера, или дори за хардуера. бе изобщо намаляйте репутация ако компютърът е по-стар от 5 години и не си е сложил последните версии на програмите, които "препоръчвате".

много станаха маймуните на клона, дето взеха да се взимат страшно на сериозно, а от месец на месец нивото на сайта спада и то осезаемо. преди влизах през ден, а сега веднъж на 2 седмици я има, я не и то малко от носталгия. като гледам и броят на т.нар. модератори е значително нарастнал в сравнение с преди година. а форумът все повече прилича на обща говорилня, вече не си и помислям да питам тук за нещо по-специализирано.

за жалост, на подобрение не се надявам. тръгне ли се надолу много трудно се обръща посоката. ще се радвам ако поне един от вас се замисли над написаното.

Драги cymen!

Правилата не са от вчера и днес. На кирилица може да се пише на общо взето всеки компютър. Не е толкова трудно. Дори на 3.11 съм я подкарвал, а да не говорим, че в новите операционни системи е вградена. Но все пак не задължаваме потребителите да си я инсталират/конфигурират.

На сайта има вградена функция за смяна на клавиатурата. Работи перфектно с Internet Explorer и Firefox 1.5. Съжалявам, но не можем да поддържаме всички възможни браузъри и техните версии.

Мнението ти за сайта няма да го коментирам - то си е твое.

Стария ми компютър беше на 450 мегахерца и 128 рам(в последствие 256),не ми е било пречка да ползвам Лисицата и кирилица.Дали сайта се разпада се вижда по потребителите които се увеличават.Модераторите също растат защото с увеличението на броя потребители се увеличава и работата за тях.Това за намяляне на репутация за стар компютър ще отиде при бисерите май.

May be, but:

1. Problem still exists. What if some use browser with same problem ?

2. My reputation is still minus not of my guilt ...

OK, and what about my reputation? Please, create a precedent fot that - no matter good or bad.

Това е български форум, пиши на български.

По проблема - в праилата най-важните на първо четене да бъдат в червен цвят, за да се забележат дори да не си дава зор човека. Мисля, че ще свърши работа.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Виж сега, това с мен е прецедент - не знам някой да е вдигнал толкова шум за това че кирилицата не му работи и вината да не у него. Поради това администраторите трябва да вземат решение "Какво да се прави" - наказваме невинни или си признаваме грешките ?

Но като това е БЪЛГАРСКИ форум, то логичната стъпка е да се забранят прякорите на английски, написани с латиница и т.н.....

Така би ли ти харесало ?

Виж сега, това с мен е прецедент - не знам някой да е вдигнал толкова шум за това че кирилицата не му работи и вината да не у него. Поради това администраторите трябва да вземат решение "Какво да се прави" - наказваме невинни или си признаваме грешките ?

Но като това е БЪЛГАРСКИ форум, то логичната стъпка е да се забранят прякорите на английски, написани с латиница и т.н.....

Така би ли ти харесало ?

Едното няма нищо общо. Дай да почна да пиша на иврит, а това би ли ти харесало? Или на останалите?

Така би ли ти харесало ?

А... можело бе!

Не било толкова трудно и невъзможно?!

Хич няма и да ми пука, ако щат да пишат и с пиктограми - аз отговарям само на това което разбирам (или искам да разбера). Но стига толкова - това става безсмислен спор.

Аз все още си чакам администраторите да решат ... :)

За можене - СЕГА може, защото съм с Експлорер. НО когато ми ги взеха не бях - вижте в логовете.

Никой не се интересува кога можеш, кога не можеш. Ако толкова си разбирач на английски защо не посетиш www.kaldata.net ?

• Администратор

@cymen

Никой не поставя изисквания за браузър и операционна система, а само за кирилица.

Аз в този форум съм писал на кирилица под конзола на FreeBSD и Linux. Освен това старият ми компютър беше P I 100Mhz с 32RAM и кирилицата му вървеше идеално (отново под древна версия на Slackware). Ако пък си намираме тема за мрънкане е отделен въпрос.

Доколкото нивото на форума...то е такова каквото го поддържате вие потребителите. Нашата работа е да не падне под критичния минимум.

@Siol

Ако кредор не ти работи под Firefox, моля оплачи се на неговите създатели (така ще подпомогнеш и разработката на този полезен софтуер) и освен това ще си решиш проблемите.

Като цяло...модераторите са ни достатъчно натоварени и допълнителни изисквания към тях не може да се поставят (както отбелязаха, правят го за чест и слава).

С други думи - спасението на давещите се е дело на самите давещи се ?

Ами ... добре, да знам ...

А какво очакваш от нас?

Да пренапишем Firefox 1.07?

Да дойдем да ти инсталираме кирилица?

Да направим изключение само за тебе да пишеш на латиница?

Което и да избереш все е невъзможно, така че приемаш нещата както са.

Както виждам можеш да пишеш на кирилица, стига да искаш. Не знам защо трябва да занимаваш целия форум с твоя проблем и то не точно проблем, а прищявки.

• Администратор

Драги Siol за всеки пост в този форум на латиница ще бъдеш санкциониран. Щом си тук и искаш да пишеш ще го правиш на кирилица, ако не ти допада това и нямаш тази възможност го прави в някой друг форум. Това са нашите изисквания и ако нямаш възможност да ги изпълниш това не е наш проблем.

Алтернативи сме дали достатъчно за да имаш тази възможност и винаги ще можеш да си избереш някоя, ако наистина искаш да го направиш, но не се оправдай със слаби компютри липса на едно или друго.

По тази логика защо не опиташ да влезеш чисто гол в някой изискан ресторант с тезата, че нямаш пари за дрехи ?!?! Дали ще те пуснат ?

Айде да не си чешем езиците с глупости тук или ще пишеш на кирилица или изобщо няма да пишеш.

Бъди здрав.

http://injinera.bgplus.com/JAZI_Conv.htm

Това работи с всички браузъри и стари версии.Опитай, когато се давиш пак.

Уважаеми дами и господа,

Извинете ме за прекалено учтивото съобщение, но понеже то ще ми е последно (ИЗТРИЙТЕ МЕ СЛЕД ТОВА!), смятам че Ви дължа обяснение защо повече няма да публикувам в този форум. Правилата са си Ваши, разбира се, но понеже изборът си е мой, то аз го правя.

Смятам че след като подробно обясних ситуацията на 3 (трима) администратори и не получих от тях приемлив отговор или обяснение освен "Проблема не е наш" (в три различни смисъла), мисля че по-нататъшното ми оставане в този форум губи смисъл. До голяма степен моите очаквания бяха като за място където ще се споделят проблеми, идеи и решения, а не като за място където "Ама как я нареди тази Мел" е повод за ОФИЦИАЛНО одобрение. Разбирам Вашата трудна и отговорна работа да поддържате този сайт и Ви пожелавам по-нататъшни успехи във Вашия смисъл на тази дума.

С добри чувства към някои и с безразличие към други:

Siol En

Редактирано от Siol (преглед на промените)

• Администратор
Уважаеми дами и господа,

Извинете ме за прекалено учтивото съобщение, но понеже то ще ми е последно (ИЗТРИЙТЕ МЕ СЛЕД ТОВА!), смятам че Ви дължа обяснение защо повече няма да публикувам в този форум. Правилата са си Ваши, разбира се, но понеже изборът си е мой, то аз го правя.

Смятам че след като подробно обясних ситуацията на 3 (трима) администратори и не получих от тях приемлив отговор или обяснение освен "Проблема не е наш" (в три различни смисъла), мисля че по-нататъшното ми оставане в този форум губи смисъл. До голяма степен моите очаквания бяха като за място където ще се споделят проблеми, идеи и решения, а не като за място където "Ама как я нареди тази Мел" е повод за ОФИЦИАЛНО одобрение. Разбирам Вашата трудна и отговорна работа да поддържате този сайт и Ви пожелавам по-нататъшни успехи във Вашия смисъл на тази дума.

С добри чувства към някои и с безразличие към други:

Siol En

Довиждане и бъди здрав.. Намери своя форум, в който всичко е разрешено и в който сутрин като станеш и напишеш на администраторите: "Днес е слънчево и мисля, че логото на сайта трябва да е в дъното на страницата" и те ще се втурнат един през друг, кой точно първи да го направи и ще променят всички правила градени и налагани от години защото ти тази сутрин си станал с лице към възглавницата.

Еххх какви мечти - почувствах се все едно съм в Рая

Довиждане и До нови срещи.

офтопик: Не, не..тази тема е весела :) Жалко е че е към своя край. Трябва да си направите раздел "бисери" - като идея на темата и съдържанието й :)

До Siol и всички други недоволни.

Не разбирам какво искате.Честно.Пълни се форума с глупости.

Тук е единственото място в нета, където можеш да влезеш и да научиш как да си оправиш Джама, и после да отидеш да поспамиш.Да чуеш хубава музика, и особено ако си в чужбина, да си намериш лесна за изтегляне бг музика.Да изгледаш интересен филм.Да споделиш любима поезия.Да се скараш с някого за религии или да кажеш даже/без да те е страх/ какво мислиш за ръководството на сайта.Ако си търсиш белята, спокойно можеш да си я намериш тук, или ако искаш да направиш някого щастлив-начините в този форум са безброй.Да разтягаш политика.Да научиш коя клавиатура или камера да си купиш.Даже има вицове, да се посмееш.Новините са на ниво.Компютърните новини са на особено ниво.Екипа е търпелив.

В калдата има всичко.Не е нужно да обикаляш като заблуден из нета за да търсиш някъде нови програми, а другаде-смях и развлечения.Като оазис в пустиня.Спазва се добрия тон, което е най-важно.Ако един те накаже, друг ти помага.Никой не е останал без да му е обърнато внимание.Ако търсиш особено внимание-намираш и него-както в тази тема преди малко.

Единственото най-важно условие е да се пише на разбираем български език.Защото е български форум.Толкова ли е трудно?Когато си в зала и няма кирилица, има сайтове като този, който дадох по-горе.Важно е желанието да опиташ обаче.

Да се правим на обидени и да го пишем, за да го прочетат всички, е меко казано-смешно.

Аз когато се регистрирах, никъде не прочетох да пише, че съм задължена да стоя в този форум.А ти? biggrin.gif:)

Май се стигна прекалено далеч. Типично по български направихме от мухата слон. Идеята беше да имаме малко повече търпение и разбиране към новорегистриралите се, а се стигна до памперси, попикани неща. сърдити и т.н. Жалко, че някои хора решиха да ползват темата за собствени цели и по този начин показаха как по някога няма смисъл от жестове. Изключението не важи за такива, които "нямат" кирилица, защото има хиляди начини да си кирилизираш компютъра, независимо с каква оперативна система е и колко е стар. Ставаше на въпрос за новаци, неразбрали още важността на това да се пише на български и незнаещи стриктното спазване на правилата тук.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.