Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение относно дебютантите

Featured Replies

Май се стигна прекалено далеч. Типично по български направихме от мухата слон. Идеята беше да имаме малко повече търпение и разбиране към новорегистриралите се, а се стигна до памперси, попикани неща. сърдити и т.н. Жалко, че някои хора решиха да ползват темата за собствени цели и по този начин показаха как по някога няма смисъл от жестове. Изключението не важи за такива, които "нямат" кирилица, защото има хиляди начини да си кирилизираш компютъра, независимо с каква оперативна система е и колко е стар. Ставаше на въпрос за новаци, неразбрали още важността на това да се пише на български и незнаещи стриктното спазване на правилата тук.

И после искаш да сме добрички, милички, толерантни и разбиращи?

Ооо... слагам ключ на всяка тема на latinica и да се спасява потребителя.

Ако може да чете - ще се научи и ще се поправи, ако не може - Калдата не е за него.

Както видяхте сутринта имаше пример за това как някой сбърка, но видя грешката си и я поправи!

• Отговори 73
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

И после искаш да сме добрички, милички, толерантни и разбиращи?

Ооо... слагам ключ на всяка тема на latinica и да се спасява потребителя.

Ако може да чете - ще се научи и ще се поправи, ако не може - Калдата не е за него.

Както видяхте сутринта имаше пример за това как някой сбърка, но видя грешката си и я поправи!

Сигурен съм, че тоя сутринта си разбра грешката. А тоя от преди малко не иска да я разбере и наистина по-добре да го няма. Трябва да има и компромиси, а който не ги използва да хваща пътя!

Сигурен съм, че тоя сутринта си разбра грешката. А тоя от преди малко не иска да я разбере и наистина по-добре да го няма. Трябва да има и компромиси, а който не ги използва да хваща пътя!

Компромиси правим много, но не сме чак толкова глупави и си знаем мярката!

Който не му утърва затваря прозореца и не посещава повече форума, сайта и т.н.

Грубо ще прозвучи, но никого не сме вързали тук.

Компромиси има,при първо мнение не се наказва.Само темата се трие или редактира,дава се линк към правилата.На второто мнение се наказва с минус защото иначе наказва потребителите.

От опита си в Kaldata знам, че новите потребители не забелязват правилата на отделните раздели. Ако е технически възможно, може да направите правилата на съответния раздел примерно да мигат в по-тъмен цвят или удивителната да мига преди прочитането на съответните правила. Така поне правилата на съответните раздели, примерно "Искаме програми" ще се забелязват от новаците по-лесно.

От опита си в Kaldata знам, че новите потребители не забелязват правилата на отделните раздели. Ако е технически възможно, може да направите правилата на съответния раздел примерно да мигат в по-тъмен цвят или удивителната да мига преди прочитането на съответните правила. Така поне правилата на съответните раздели, примерно "Искаме програми" ще се забелязват от новаците по-лесно.

Предложението е добро. Нека и правилата на целия форум да се направят малко по-биещи на очи ако може.

На мен ми идва като идея при първия пост на нов потребител, да излиза междинна страница с най-важните правила (ползване на търсачката, кирилица, поведение във форума, кракове и т.н.) и срещу всяко правило да има място за чавка, която трябва да постави, преди да може да пуска теми. Идеята е че при регистрирането правилата са дълги и директно може да се превърти без да се гледа нищо на съгласен съм, докато тук с кратки фрази и многократен клик би трябвало да обърнат новите потребители внимание на правилата.

На мен ми идва като идея при първия пост на нов потребител, да излиза междинна страница с най-важните правила (ползване на търсачката, кирилица, поведение във форума, кракове и т.н.) и срещу всяко правило да има място за чавка, която трябва да постави, преди да може да пуска теми. Идеята е че при регистрирането правилата са дълги и директно може да се превърти без да се гледа нищо на съгласен съм, докато тук с кратки фрази и многократен клик би трябвало да обърнат новите потребители внимание на правилата.

Това е добра идея,има доста програми,който при инсталирането дават някакъв супер дълъг файл относно лицензирането и т.н. ,обикновено него чета в началото,но има друг тип програми ,който показват нещо като обиколка из правилата или tooltips.Тях обикновено ги чета,защото ми се набиват веднага в главата.И тук може да се направи нещо подобно т.е. по някакъв начин правилата да се набиват на очи още в началото.

Това е добра идея,има доста програми,който при инсталирането дават някакъв супер дълъг файл относно лицензирането и т.н. ,обикновено него чета в началото,но има друг тип програми ,който показват нещо като обиколка из правилата или tooltips.Тях обикновено ги чета,защото ми се набиват веднага в главата.И тук може да се направи нещо подобно т.е. по някакъв начин правилата да се набиват на очи още в началото.

По въпроса се изписа много. И предложения има много.

Аз пиша за последен път.

Правя си регистрация в даден форум или си качвам софтуер.Първото нещо, с което се сблъсквам е правилата и изискванията на този форум или софтуер, на които Аз трябва да отговоря, че ги ПРИЕМАМ или отхвърлям. При приемане, регистрацията ми продължава към следващия етап. При отказ, завършвам с регистрацията. Това, ВСЕКИ от нас го е срещнал, когато се е регистрирал и тук. А Че не е прочел правилника на форума, който е приет от хиляди регистрирали се, това НЕ ГО ОПРАВДАВА!!!!

Админите и модераторите никога не слагат минус на новорегистрирал се а му пускат предупреждение на ЛС. А дугите юзери, нека не раздават минуси и плюсове наляво и надясно, а спокойно да го насочат в правия път. Който е Човек и мисли, още с първия път разбира грешката си. А който мисли че като живее в Англия примерно, му е позволено да пише по ПАТАГОНСКИ - СЕ ЛЪЖЕ!!!!

Не драскайте празни приказки, а се напънете и ги спазвайте. Темата сама по себе си - ЩЕ ОТПАДНЕ!!!!!

С уважение:

По въпроса се изписа много. И предложения има много.

Аз пиша за последен път.

Правя си регистрация в даден форум или си качвам софтуер.Първото нещо, с което се сблъсквам е правилата и изискванията на този форум или софтуер, на които Аз трябва да отговоря, че ги ПРИЕМАМ или отхвърлям. При приемане, регистрацията ми продължава към следващия етап. При отказ, завършвам с регистрацията. Това, ВСЕКИ от нас го е срещнал, когато се е регистрирал и тук. А Че не е прочел правилника на форума, който е приет от хиляди регистрирали се, това НЕ ГО ОПРАВДАВА!!!!

Админите и модераторите никога не слагат минус на новорегистрирал се а му пускат предупреждение на ЛС. А дугите юзери, нека не раздават минуси и плюсове наляво и надясно, а спокойно да го насочат в правия път. Който е Човек и мисли, още с първия път разбира грешката си. А който мисли че като живее в Англия примерно, му е позволено да пише по ПАТАГОНСКИ - СЕ ЛЪЖЕ!!!!

Не драскайте празни приказки, а се напънете и ги спазвайте. Темата сама по себе си - ЩЕ ОТПАДНЕ!!!!!

С уважение:

Ми точно в това е проблема.Трябва по-някакъв начин да се привлече вниманието на потребителите,защото явно сегашния не действа,щом доста хора не си правят труда даже да погледнат правилата на форума.Само,че ако се направи някаква промяна във визуализирането на правилата според мен някой ще се зачетат,1-2 повече от сега,но поне ще има някакъв ефект,лично мое мнение.

Но щом нямате желание да направите промяна,аз съм съгласен и спирам да говоря относно това предложение.

P.S. Само не можах да разбера даването на предложения "празни приказки" ли го нарече или на мен така ми се стори от контекста,защото ако е така това е нещо много странно и лошо,и съм готов веднага да влеза в ожесточен спор.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Infinity го каза най-точно, сега и аз ще си кажа мнението..

Консенсус по въпроса никога няма да бъде постигнат и след като страстите се разгорещят темата ще бъде затворена - и с право!

В крайна сметка това, което искате вие скъпи потребители е да има правила и за нас - от лилав нагоре цвят. Това никога няма да стане, макар до върха всички да сме по един или друг начин наблюдавани и контролирани :rolleyes: Също така не забравяйте - макар и ние да не сме се родили научени всичко е пред самите вас и всички спазваме едни и същи правила, та даже и повече, за задължения да не говорим.

Неизбежно е да се получи така и да има недоволни при някаква промяна и нововъведение и макар в същите правила да има точка за обсъждането на „шефските” решения ние ви изслушваме и ще се опитаме да намерим най-доброто за всички решение, но трябва да ни повярвате, че то ще бъде и ПРАВИЛНОТО. Пред вас стоят хора, които се интересуват от вас и мнението ви повече отколкото можете да си представите.

За опита на модераторите и админите да не говорим, а пред какво са били изправяни едва ли ще разберем – нека не прекаляваме с исканията си и нека поддържаме добрият тон (само при евентуално избухване) и си поставяме реални цели, така че на всички ни да бъде приятно тук и заедно да се справяме точно с такива проблеми. След време някои от вас вероятно ще се намерят от другата страна и тогава ще мислят по съвсем друг начин.

Ако не публично обърнете се персонално към който и да е от нас и ние ще се постараем да представим идеите ви и да ви кажем какво можем да обсъдим и какво ще бъде извън границите на възможното. Имайте впредвид, че всички познаваме красивата си Родина България и знаем, че за някой неща не сме дорасли, а други не можем или не искаме да възприемем. Нека се съобразим и с това, че kaldata е BG Sait 2005 и с общи усилия ще запази титлата си още дълго, заради това което сме и заради това, което постигаме с времето и с ваша помощ, но за да стигне до това си ниво са поставени основи, които не можем да позволим да бъдат разбити!

Поздрави MasterRalf (и лека нощ)

• 2 седмици по-късно...
Вижте как човека в първото си съобщение се извинява, че няма кирилица и затова си позволява да пише на латиница и веднага се намесват двама псевдо-шерифа и му слагат репутация -2. Хора не може за едно и също нещо да накзвате някой 2 пъти angry.gif и това при първия му пост! Всички сме били нови и сме допускали грешки, но някой го забравяме прекалено бързо :hush:

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Вижте как човека в първото си съобщение се извинява, че няма кирилица и затова си позволява да пише на латиница и веднага се намесват двама псевдо-шерифа и му слагат репутация -2. Хора не може за едно и също нещо да накзвате някой 2 пъти angry.gif и това при първия му пост! Всички сме били нови и сме допускали грешки, но някой го забравяме прекалено бързо :hush:

Не гледаш внимателно

23.06.2006г. в 18:25

23.05.2006г. в 17:20

Бил е предупреден, но не си е поправил грешката.

За кирилицата коментирахме вече, че компромиси не правим!

Вижте как човека в първото си съобщение се извинява, че няма кирилица и затова си позволява да пише на латиница

Дай ми поне една причина, за да не можеш да пишеш на Кирилица.

IOVI !

Тука си напълно прав и те подкрепям. Нека на новорегистриралите се да им влезем малко повече в положението и да не се санкционират от първи път. Много от тях като им отговориш с ЛС и те разбират веднага. Но нека никой не забравя, че е задължително да се прочететат правилата на форума. Тогава нека помисли темата му за кой раздел е и какво да пише. Всички ще бъдем доволни.

Нека още веднаж помоля всички, които поставят технически въпроси и искат да им се помогне, моля с по няколко изречения да си опишат проблема и общо каква е конфигурацията им. А не както много правят"

"Имам инсталиран XP a мониторът ми е с черен екран" това не е въпрос. После почват постванията както в КГБ. кажи сега това, после друго и т.н. Накрая се оказва, че нямало електричество у тях.

Поздрави от мен:

Дай ми поне една причина, за да не можеш да пишеш на Кирилица.

Неговата причина е, че не живее в България и не му е била необходима, до момента. Можело е да се поинтересува как да си сложи и тогава да влезе, но това, че не го е направил, не означава, че е за 2 минуса. Мисля, че само предупреждение върши работа. Може да му се изтрие поста като не реагира бързо или в краен случай един минус. Но 2 минуса за един пост на кирилица е пресилено. Малко толерантност към новаците няма да навреди на никой от нас.

За правилата съм съгласен с lz4jw, че трябва да бъдат прочетени, но не бива да ставаме душмани към тези, които не ги прочетат веднага при регистрацията :hush:

Излишно сьм предупредил за раздаването на минусите.

Вярно е че има такива който само това и чакат,и хоп минуса веднага.

Но тук двата минуса не са за една и сьща тема,Фифа е показал и датите.

Излишно сьм предупредил за раздаването на минусите,вьв други теми.

Но тук двата минуса не са за една и сьща тема,Фифа е показал и датите.

Тъкмо се чудех как да те цитирам от оная ти тема, но така и не схванах как се ползва бутона цитирай. Някой ако иска може да ми обясни. Датите не съм ги забелязал, но видях, че момчето е само с един пост и 2 минуса. Може би предния му пост е бил изтрит. Та при всичли положения аз му обясних в ЛС как да си сложи кирилица, дано се вслуша. Дано и останалите потребители наистина поглеждат броя на постовете преди да почнат да награждават с минуси.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Тъкмо се чудех как да те цитирам от оная ти тема, но така и не схванах как се ползва бутона цитирай. Някой ако иска може да ми обясни.

Натискаш бутона "цитирай" ,той става червен и после даваш нов отговор независимо в коя тема cool.gif

Тъкмо се чудех как да те цитирам от оная ти тема, но така и не схванах как се ползва бутона цитирай. Някой ако иска може да ми обясни. Датите не съм ги забелязал, но видях, че момчето е само с един пост и 2 минуса. Може би предния му пост е бил изтрит. Та при всичли положения аз му обясних в ЛС как да си сложи кирилица, дано се вслуша. Дано и останалите потребители наистина поглеждат броя на постовете преди да почнат да награждават с минуси.

Мисля, че въпроса с кирилицата го обсъдихме по-нагоре и както ти казах - не правим компромиси с никого и това е!

За минусите на нови потребители - не наказваме в началото, но ако стане системно се налага не мислиш ли? Както виждам минусите са му дадени от други потребители.

Този потребител е регистриран отдавна, катко си личи от датите на минусите му не се е поучил от грешката си. Темите ги няма защото са били преместени в 'затворени', където периодично автоматично се изтриват стари теми.

Не виждам какво желаеш повече?

Натискаш бутона "цитирай" ,той става червен и после даваш нов отговор независимо в коя тема cool.gif

Мерси много! :lighter:

По останалата тема, едвали ще променим нещо, така че аз се отказвам, продължавайте както сметнете за добре, било то с или без минуси :)

Виждях също така, че и някои хора от екипа ви нямаляват репутацията без предупреждение още от първия пост и то с висока собствена репутация, което e недопустимо за човек от екипа ви. Любопитно ми е, тези които са го приели, на какво основание са го присъединили към екипа ви. Нито има пркалено висока репутация има хора с по-висока от него, които не са от екипа ви все пак какъв е критерия за избор само репутацията не може да бъде критерия според мен.

Задаваш въпрос и сам си отговаряш. Ето такива хора са супер. :)

Ти мислиш ли, че само репутацията е критерии?

Задаваш въпрос и сам си отговаряш. Ето такива хора са супер. ;)

Ти мислиш ли, че само репутацията е критерии?

Точно така :) Не се гледа само репутацията,а се следят постовете и характера на човека.Е,и репутацията допринася за изграждането на мнение над един човек,но главно се следят постовете :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.