Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странни съобщения в АБВ поща -помощ!

Featured Replies

Здравейте дано съм уцелил раздела!

Пиша във връзка със съобщения в Абв пощенската кутия от разни банки ,в които нямам нищо общо.В последствие разбрах че това са измамници с цел хакерска цел кликнах на някои съобщения на тези изв.от съответната банка , но до там! Не съм въвеждали никакви данни в полетата на user :и password. След това смених паролата на пощенската си кутия и това е общо взето,.Моля ви ако някой има мнение по въпросите   колко може дабъдеопасно и какви могат да бъдат последствията нека сподели благодаря!!

Слагаш си палец на собствените съобщения?

"Карам си колата и гледам един стои на пътя с някаква раница. Вдига ми палец...Аз се усмихнах..Ей, няма нищо по-яко от това непознат да ти лайкне колата!"

Спи спокойно и вече не цъкай там къде нямаш работа. Гледай много добре кой е подател в детайлите на писмото!

преди 23 минути, www543 написа:

Здравейте дано съм уцелил раздела!

Пиша във връзка със съобщения в Абв пощенската кутия от разни банки ,в които нямам нищо общо.В последствие разбрах че това са измамници с цел хакерска цел кликнах на някои съобщения на тези изв.от съответната банка , но до там! Не съм въвеждали никакви данни в полетата на user :и password. След това смених паролата на пощенската си кутия и това е общо взето,.Моля ви ако някой има мнение по въпросите   колко може дабъдеопасно и какви могат да бъдат последствията нека сподели благодаря!!

Не се плаши, няма нищо опасно. При мен постоянно валят подобни съобщения. Даже днес получавам от Булбанк, че заявката ми за кредит е отказана, но за повече инфрмация да кликна тук и там. Такива съобщения ги маркирай като СПАМ.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не се плаши, няма нищо опасно. При мен постоянно валят подобни съобщения. Даже днес получавам от Булбанк, че заявката ми за кредит е отказана, но за повече инфрмация да кликна тук и там. Такива съобщения ги маркирай като СПАМ.

Да точно днес и на мен от булбанк -отказана кредитна карта ми пишеше@

Благодаря ви дано няма страшно но от къде да знам че не е трябвало да клискам тук и там!

преди 3 минути, www543 написа:

Благодаря ви дано няма страшно но от къде да знам че не е трябвало да клискам тук и там!

Погледнете отново писмото от кого е пратено до вас!

преди 4 минути, www543 написа:

Е в съобщението като го отвориш има линкове. Там недей да цъкаш, че тогава вече може да стане много неприятно. Просто такива мейли като ги видиш, просто ги маркираш и изтриваш.

И като нямаш нищо общо с въпросните банки защо изобщо отваряш такива фишинги а

:angry:

преди 2 минути, ivan_pop написа:

На мен ми изпращат и прикачени файлове.Те не трябва да се отварят, че става опасно!

Е за това говоря, това са фишинги - или ще ти заразят компа или ще ти източат данни ...

Още ли има хора, дето отварят това ?!?

:speak:

на линковете ако щракаш не е проблем, те само искат да си въведеш данните - аз ги отварям и си измислям имена и парола (да създам малко работа на този който се прави на хакер)

преди 14 минути, haidukpikaso написа:

• Автор
преди 1 час, haidukpikaso написа:

Е за това говоря, това са фишинги - или ще ти заразят компа или ще ти източат данни ...

:speak:

Съжалявам дано не пострадам

преди 2 минути, www543 написа:

Съжалявам дано не пострадам

Както ти казах няма да пострадаш, докато не цъкнеш върху линк или пък се полъжеш както те карат да си възвеждаш лични данни. Спокойно.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

То няма проблем да си цъкаш връзките, но въпроса е да не въвеждаш в тях никакви данни, след като ги отвориш, както и да не теглиш файлове.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

То няма проблем да си цъкаш връзките, но въпроса е да не въвеждаш в тях никакви данни, след като ги отвориш, както и да не теглиш файлове.

Дано си прав аз промених паролата ама  преди това искаше актуализиране на паролата усъмних се и смених 2 пъти

Сменяй си я през официалния сайт на банката, не през тези връзки. То е достатъчно като погледнеш в адрес бар-а какво пише да разбереш дали сайта е на банката.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Сменяй си я през официалния сайт на банката, не през тези връзки. То е достатъчно като погледнеш в адрес бар-а какво пише да разбереш дали сайта е на банката.

Не не! Имам в предвид паролата на абв пощата ако има смисъл  това де !!🙄🙄

Няма. Всеки, който ти има адреса, може да ти прати подобни писма, без значение каква ти е паролата.

На мен пак не ми е ясно какво те интересуват каквито и да било съобщения от банки, с които нямаш нищо общо ?

• Автор
току-що, Raze написа:

Няма. Всеки, който ти има адреса, може да ти прати подобни писма, без значение каква ти е паролата.

По принцип като си проверявам сумата по картата в сайта на банката паролата ми е попълнена автоматично и трябва само с един клик да влезна ! Нали се сещаш .!? Та въпроса ми сега е как да се отпиша.без да влизам в сайта ,защото друг начин май не става

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

На мен пак не ми е ясно какво те интересуват каквито и да било съобщения от банки, с които нямаш нищо общо ?

Ми незнам и аз!! А уж гледам да внимавам

преди 9 минути, www543 написа:

По принцип като си проверявам сумата по картата в сайта на банката паролата ми е попълнена автоматично и трябва само с един клик да влезна ! Нали се сещаш .!? Та въпроса ми сега е как да се отпиша.без да влизам в сайта ,защото друг начин май не става

Ми незнам и аз!! А уж гледам да внимавам

Е хубава работа - наистина ли си отворил фишинг на твоя банка ?

Защото ако е така си длъжен да ги уведомиш какво е станало. Та споко, нищо не прави. Те ще ти пратят нова парола като се свържат с теб.

• Автор
преди 15 минути, haidukpikaso написа:

Е хубава работа - наистина ли си отворил фишинг на твоя банка ?

Защото ако е така си длъжен да ги уведомиш какво е станало. Та споко, нищо не прави. Те ще ти пратят нова парола като се свържат с теб.

Не банката не е моя не  !а въпроса ми е може ли така да влезнат с парола в друга банка?

Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание, претендират се че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране /потребителски имена и пароли/ или финансови платежни инструменти /данни от дебитни и кредитни карти/ под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

Всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, НЯМАТ ПРАКТИКА да изискват подобен тип данни по описания по-горе начин.

ама ти и данните ли си въвел

преди 25 минути, www543 написа:

Не банката не е моя не  !а въпроса ми е може ли така да влезнат с парола в друга банка?

Добре де пак питам - защо отваряш неща, които не те касаят изобщо ?

Не знам какъв е фишинга и какви си ги замацал

преди 23 минути, Без умствен капацитет написа:

Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание, претендират се че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране /потребителски имена и пароли/ или финансови платежни инструменти /данни от дебитни и кредитни карти/ под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

Всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, НЯМАТ ПРАКТИКА да изискват подобен тип данни по описания по-горе начин.

Точно.

Моята банка не ми праща изобщо съобщения на пощата. Само на сайта онлайн - там са ми съобщенията.

• Автор
преди 41 минути, Без умствен капацитет написа:

ама ти и данните ли си въвел

Не несъм въвеждал нищо в този линк (фишинг ) въпросът ми беше така както само съм отворил съобщението без да съм отварял документа  вътре има ли опасност да получат някакви пароли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.