Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли две ОС на един HDD

Featured Replies

преди 6 минути, Христо Влъчков написа:

Сега ще Ви кажа какво пречи да сложа само 10-ката. Опитно установих ,че 64 битовата десетка е по-бавна и тромава от 32 битовата 7-ца. Затова искам да ги сравня пак. 

Всичко зависи от това с какв процесор си и най-вече с колко рам памет си.

Десетките са наблъскани с много излишни приложения които само си източват от рамта но не вършат свястна и никаква работа и за половин стотинка.

• Автор

Повтарям, че на нов SSD диск разделен на няколко дяла искам да сложа , на единия Windows 7Pro 32-а битова, а друг Windows 10 64-и битова операционни системи. Въпроса е прост:Ще могат ли двете ОС да ги стартирам по желание или задължително трябва да са на два физически различни диска.Това е, какво сложно има???

Повтарям! Да, може! Виж по-горе в темата.

Но, като се замислих ... явно не можеш.

• Автор
преди 6 минути, ДИоNД написа:

Повтарям! Да, може! Виж по-горе в темата.

Но, като се замислих ... явно не можеш.

Повтарям, че на нов SSD диск разделен на няколко дяла искам да сложа , на единия Windows 7Pro 32-а битова, а друг Windows 10 64-и битова операционни системи. Въпроса е прост:Ще могат ли двете ОС да ги стартирам по желание или задължително трябва да са на два физически различни диска.Това е, какво сложно има???

Напротив мога, защото съм го правил!!!

преди 1 минута, Христо Влъчков написа:

Тогава сподели твоя опит тук.

Какво толкова се страхуваш?

преди 10 минути, Христо Влъчков написа:

Последно питаш или почесваш клавиатура?
Да, можеш и можеш да го правиш в два стила - класически - с избор с помощта на стрелките от клавиатурата и в метро стил - с плочки и възможност за избор на ОС както с клавиатура, така и с помощта на мишката.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, DarkEdge написа:

Последно питаш или почесваш клавиатура?

преди 1 час, Христо Влъчков написа:

На мен още от самото начало темата ми е странна. Първо се почна от принципен въпрос, после премина в откровение, достигнало до там, че авторът се хвали, че е правил вече това, за което пита. Змията захапа опашката си. За какво,  или... за кого всъщност е темата? SSD-то, макар и да е с различен вид хардуер от HDD, все пак е със същото предназначение и общо взето ОС-ми гледат и на двата компонента по един и същи начин. Иначе казано, нещо което може да се направи на HDD се прави от потребителя, по същият начин и върху SSD-то. Повтарям, това че физическите принципи на работа, са различни, от описателна гледна точка на един физик, от гледната точка на програмистите, което значи, че и на ОС-ма, предназначението и респективно функционалността, са напълно еднакви. Място за запис, в което информацията може да се запазва и след спиране на енергозахранването.  Е, има някои несъществени разлики, като скорост на реакция, на четене и запис и на физически интерфейс за някои модели SSD-та и толкова. Това са неща, които са просто бонуса за нервните и вечно не можещи да чакат и търпят потребители. :D

преди 8 минути, sliderum написа:

На мен още от самото начало темата ми е странна.

:offtopic_s:

Не е странна, а с определена мисъл, която се видя къде е. ;) 

Подробности ... някой е изнервен. ;) 

преди 5 минути, ДИоNД написа:

Не е странна, а с определена мисъл, която се видя къде е. ;) 

Подробности ... някой е изнервен. ;) 

А то Sliderum винаги си е изнервен. Не обича много, да се размотават нещата. Всичко трябва да става отведнъж и по правилата ;)

преди 13 минути, Емил Костов написа:

А то Sliderum винаги си е изнервен. Не обича много, да се размотават нещата. Всичко трябва да става отведнъж и по правилата ;)

Не ми се говори ... в темата пише HDD, а после, че става въпрос за SSD  и т.н. ...

За Siderum ... си е прав. Той обаче търси някакъв смисъл във въпросната и даде своето обосновано мнение.

Много млади се ерчат и т.н. и в случая Siderum е прав да се чуди, защо по този странен начин е отворил тема някой.

Това за SSD-то не съм го измислил, авторът на темата го спомена, след като го ръчнах да сподели някакви подробности. Явно неговите притеснения идват от непознаването на това как ОС-ма вижда и работи с някои устройства. Ами работи така, както й се укаже. Само не може вероятно да носи кофи с вода от кладенеца, използувайки компютърната кутия вместо кофа...но това е само защото няма крака, за да иде и да се върне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.