Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замръзнали стъкла, изпотени стъкла.

Featured Replies

Пробвах разни работи. Но вършат половината работа. 

Преди бях с гараж и от скоро се сблъсква с тая гадост. 

Първо за превенция картона върши много добра работа. 

Но минута след сваляне пак почват да замръзват, макар и слабо пречи на видимостта. 

Смес метанол/ вода пък разразява за секунди, но става мазало и като го избършеш пак почва да замръзва. 

Някъв дето продава дрехи о обувки втора употреба ми казва че сред стоката си намерил някакви неща които вечер залепял по прозорците и не заледявало, но не го знае какво е. 

За изпотяване пробвах с пяна за бръснене. Има някакъв ефект. Но също не много незадоволително. И морска сол в торбички, вестници. Тия последните имат почти нулев ефект. 

Като цяло сутрин нямам време да отделям по 10 минути за тези неща. Нито ми се мръзне. Ако знаете нещо изпитано..

Няма оправяне. Един вариант е да включиш климатика да поработи и да изсмуче и изхвърли влагата, но това в случай че не е много студено, ако е не е препоръчително да го включваш (при минусови температури). Друг вариант е да включваш обезвлажнител или някаква печка в колата да изсушава, но за тази цел ти трябва гараж.

Хм интересно по принцип олиото е по силно от водата ако си омазните стъклата от вътре и от вънка няма да замръзват.

Намажете със смес от олио и вода ако имате шише с впръскваща дюза нещо от препарат за стъкла смесете 50 мл. олио и 50 мл. вода.

Разклатете да се смесят и пръснете по малко. После с парцалче размажете и се кефете няколко дни без изпотяване и замръзване.

В казармата преди години зглобявах противогази. Имаше нещо като свещ или парафин мажех от вътре , като дишаме да не се изпотява. Забравих как точно се казваше.

Или със грес. Гресирайте си стъклата с парцалче тя е идеална лепкава. Съвсем малко сложете размажете и ще изгони водата. 

преди 6 минути, Gangosa написа:

Хм интересно по принцип олиото е по силно от водата ако си омазните стъклата от вътре и от вънка няма да замръзват.

Намажете със смес от олио и вода ако имате шише с впръскваща дюза нещо от препарат за стъкла смесете 50 мл. олио и 50 мл. вода.

Разклатете да се смесят и пръснете по малко. После с парцалче размажете и се кефете няколко дни без изпотяване и замръзване.

В казармата преди години зглобявах противогази. Имаше нещо като свещ или парафин мажех от вътре , като дишаме да не се изпотява. Забравих как точно се казваше.

Казва се ГЛИЦЕРИН!

Климатроника на макс с включени всички подгреви на стъклата. Клапата за свеж въздух задължително отворена! За влагата в купето - кутийки със силикагел и подсушаване на гумени стелки/който ползва такива/.

Първо се почва от марка и модел на устройството, в случая вероятно става дума за автомобил.

Години и други характеристики, симптоми от кога е така и как се е появил дефекта. Други белези, ремонти, диагностики. Изведнъж ли е станало това или постепенно се увеличава до степен да ти пречи.

Примерно аз мога да залагам на загуба на охладителна течност от казанчето на парното. Което по принцип трудно се установява, а в повечето случаи е завряно на доста неудобно място. Доколкото разбрах от разгхвърганото "изложение" нещото става от когато не е в гараж, а на открито.

преди 1 час, Gangosa написа:

Разклатете да се смесят

Е това ако го постигнеш,ще черпя!Олио и вода няма как да смесиш,тоест да се получи смес................сам си отговори защо.

A e нема оправия това - при баровските коли със шукарните екстри проблема не е толкова краен, но останалите ..... мръзнем си и това е. Мен понякога толкоз ме е хващал яд, че съм се отказвал и си викам такси, щото то аман братче - ринеш, търкаш, бършеш, чакаш да позагрее и пак си е мазало.

Зависи, ако колата се стопли добре влагата заминава. Друго е, ако има вътре много хора, тогава трябва да им забраниш да дишат, за да не се изпотяват стъклата.

С памучен парцал (ако може да е чист) се минават всички стъкла отвътре и отвън. После се пуска вентилатора на макс да вкара въздух от вън и да духа само на стъклото. За няма и пет минути е готова колата за тръгване. Ако има сняг и лед тогава вече работата с по-друга.

преди 58 минути, Raze написа:

Друго е, ако има вътре много хора, тогава трябва да им забраниш да дишат, за да не се изпотяват стъклата.

:yanim:

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Е това ако го постигнеш,ще черпя!Олио и вода няма как да смесиш,тоест да се получи смес................сам си отговори защо.

Ако имаш пасатор пускаш на водата и на олиото да мели може да се смеси. Не говоря за идеално смесване господин физик.

Говоря за грубо смесване за бърза употреба. Той човека ме разбра.

За да нямаш проблеми, се подготвя колата от вечерта. Отиваш на работа, заключваш я топла.  Ако я заключиш топла на сутринта ще видиш дебел лед на стъклото, който се стърже трудно.

Отваряш вратите и охлаждаш купето, защото се топи снеговалежа и става дебел слой киша. След това замръзва и те чака много стъргане на лед.

За размразяване на стъклата, имам пръскалка с дюза за размразяване на стъкла. Без значение каква марка е, по две години карам с едно шише, което струва 5, 6 лв.

Потят се стъклата, защото има бърза промяна в температурата от вън и вътре.

Отваряш прозорците, изравнява се температурата веднага и потното се маха.

Друг вариант е да духа на стъклата. Бързо съхнат и няма потене.

преди 5 часа, Камен Петров написа:

Някъв дето продава дрехи о обувки втора употреба ми казва че сред стоката си намерил някакви неща които вечер залепял по прозорците и не заледявало, но не го знае какво е. 

https://vigoshop.bg/top/bg_car-cover/

преди 12 часа, Камен Петров написа:

Само астрофизици и биохимици са се изказали. Евала.

Неблагодарник! Ако можеше да отсееш житото от триците, щеше да  намериш сред отговорите и полезната информация, но... то си е за твоя сметка...

1. Преди всяка зима обработвам стъклата с Aquapel. Фантастична разлика преди/след.

2. Вентилаторът духа към стъклата, а не към мен (докато се стопли достатъчно).

3. Ако паркирам навън по време на снеговалеж, последната минута преди да изгася колата превключвам духалката на макс студен въздух за да охладя стъклото и да не се топи снега, който впоследствие да замръзне.

4. Използвам затворен цикъл за духалката само за кратко, при изключителен студ.

49eb7a4a-bbb9-4b29-b9d7-ebdcb62f2fb2_1.2

на 9.12.2019 г. в 5:24, Емил Костов написа:

Предполагам си сменил филтъра на купето.

Ти просто не можеш да се въздържиш от включване, а?

Рекламирана скъпо струваща мазнина. По добре стъклата да се обработят с олио или грес или масло за кола или свинска мас.

преди 11 минути, zemonti написа:

1. Преди всяка зима обработвам стъклата с Aquapel. Фантастична разлика преди/след.

3. Ако паркирам навън по време на снеговалеж последната минута преди да изгася колата превключвам духалката на макс студен въздух за да охладя стъклото и да не се топи снега, който впоследствие да замръзне.

преди 3 минути, Gangosa написа:

Рекламирана скъпо струваща мазнина.

Пробвал съм с евтина (Rainex) но се износва след седмица и пак почва да лепи. Aquapel всъщност ми излиза $2 от eBay, стига за двете коли и изкарва цял сезон без почти да ползвам течност за чистачки.

• Автор
на 18.12.2019 г. в 13:45, Joss Bomon написа:

Неблагодарник! Ако можеше да отсееш житото от триците, щеше да  намериш сред отговорите и полезната информация, но... то си е за твоя сметка...

Само, че като направих забележката се появиха и смислени коментари, нали така?

на 18.12.2019 г. в 14:14, zemonti написа:

3. Ако паркирам навън по време на снеговалеж, последната минута преди да изгася колата превключвам духалката на макс студен въздух за да охладя стъклото и да не се топи снега, който впоследствие да замръзне.

4. Използвам затворен цикъл за духалката само за кратко, при изключителен студ.

Ти просто не можеш да се въздържиш от включване, а?

Не виждам причина да не се включа. Това е форум и затова е напрвен. Да се пише. А и това, което съм казал е вярно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.