Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ли си поискате безсмъртие, ако можеше да ви го изпълнят?

Заглавие на анкетата 13 гласували потребители

1. 1. Е?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 32 минути, petie1 написа:

И не е само това ще трупа знание и в един момент всичко ще му се види скучно

Е, те знанията не са константа... знанията са се трупали хилядолетия наред и продължават да се трупат, така че едва ли ще му е скучно от тази страна.

• Отговори 59
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма причина да желая безсмъртие в телесната си същност... Ако трябваше да бъда безсмъртен, щях да бъда създаден такъв...

• хах, аз съм си безсмъртна

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Ще го преживее ... нали е безсмъртен ... докато не дойде шотландския боец и клъц ...

преди 38 минути, pix3l написа:

Е, те знанията не са константа... знанията са се трупали хилядолетия наред и продължават да се трупат, така че едва ли ще му е скучно от тази страна.

Добре представи си че си безсмъртен трупаш знания за вселената и в един момент като расата Кю от Стар Трек Следващото поколение тогава какво следва?

преди 2 часа, petie1 написа:

Добре представи си че си безсмъртен трупаш знания за вселената и в един момент като расата Кю от Стар Трек Следващото поколение тогава какво следва?

Знания трупаме от както сме се родили, ама колко от тях си спомняме е друг въпрос. Безсмъртие само при едно положение - разселили сме се из галактиката и 1000000 живота не стигат да се види всичко, което човек иска да види.

Иначе - Altered Carbon ако имате време "за губене". :)

При положение, че имаш цяла вечност, то от теб самия зависи дали ще си безсмъртен на този свят. Ако не ти, то децата ти.

Какво по-хубаво от това да им завещаеш или пожелаеш, а?! ;) 

Ние сме си безсмъртни и без това.В това се убедих ,още преди години ,когато се оказах пред Господ и почувствах вечността.Няма за какво някой да ми предлага безсмъртие ,защото Господ вече ни е направил безсмъртни.

преди 2 минути, Anjel Dimitrov написа:

Ние сме си безсмъртни и без това.В това се убедих ,още преди години ,когато се оказах пред Господ и почувствах вечността.Няма за какво някой да ми предлага безсмъртие ,защото Господ вече ни е направил безсмъртни.

Представям си гъчканицата на Земята, ако не умирахме...

• Автор
преди 18 часа, MicraNT написа:

Един на всеки 200 носи гените на хана.

Това, разбира се, е мит. И никакво безсмъртие не е гонил, а е обикновен изнасилвач.

преди 19 часа, A.com написа:

Знания трупаме от както сме се родили, ама колко от тях си спомняме е друг въпрос. Безсмъртие само при едно положение - разселили сме се из галактиката и 1000000 живота не стигат да се види всичко, което човек иска да види.

Иначе - Altered Carbon ако имате време "за губене". :)

Е така съм по съгласен

преди 4 часа, Myanmar написа:

Това, разбира се, е мит. И никакво безсмъртие не е гонил, а е обикновен изнасилвач.

Не знам, не мога да съм напълно сигурен, не съм спец по генетика и генеалогия. Но пък TheGuardian и BBC  все още ги имам за сериозни източници. Там мисля съм ги чел тия работи за Хана. 

Доколкото знам, доста мъдър човек е бил, установил меритокрация (заради което съм му фен). Не мисля че е бил разпасан изнасилвач, а по- скоро стратегия. Освен това пред това величие жените едва ли са се опъвали много 😎

• Автор
преди 9 минути, MicraNT написа:

Не знам, не мога да съм напълно сигурен, не съм спец по генетика и генеалогия. Но пък TheGuardian и BBC  все още ги имам за сериозни източници. Там мисля съм ги чел тия работи за Хана. 

Доколкото знам, доста мъдър човек е бил, установил меритокрация (заради което съм му фен). Не мисля че е бил разпасан изнасилвач, а по- скоро стратегия. Освен това пред това величие жените едва ли са се опъвали много 😎

На практика всеки живял преди 1000 години има днес милиони потомци. Е, не всеки, но би могъл. На практика всички сме роднини. Тук объркващото е, че да, всеки 250-ти мъж може да е негово потомство, но същото това потомство е потомство и на хиляди други хора. Просто е подвеждащо.

Не може ли безсмъртие като в Шотландски боец, като ми писне поне да имам някакъв изход. :biggrin:

• Автор
преди 19 часа, ТерминалТора написа:

Не може ли безсмъртие като в Шотландски боец, като ми писне поне да имам някакъв изход. :biggrin:

Не. Това е симптома на неизбежността и обречеността. Както смъртта да е предизвестена, така и безсмъртието.

Като цяло това би бил по-голям кошмар от смъртността, ама... както и да е.

Може ли безсмъртието да не бъде проклятие? И как да стане това?

За да не е безсмъртието проклятие, си мисля, че то трява да е съчетано с безкраен брой нови възможности за безсмъртните. Само безкрайното разнообразие може да замени скуката от безкрайното повтаряне на едни и същи неща, колкото и забавни да ни изглеждат те в момента. Също така е необходимо и самото съзнание да расте и разширява, за да може да може първо да открие, а после да обхване, оцени и разбере споменатите нови възможности. Мисля си, че за да не е безсмъртието проклятие, ние трябва постоянно да се променяме, да растем паралелно като индивиди и като общество. Едното не може да компенсира застоя или деградацията в другото. ...

Аз бих взел безсмъртие ,само при условие ,че с безсмъртието върви и набор от допълнителни възможности(например да мога да си копирам съзнанието във виртуалната реалност ,и естественно да получа ъпгрейд на ума и да съм поне 10 пъти по умен от сега),иначе за какво ми е ? Верно ,че имам някои открития ,но те не са достатъчни да ми заменят рая обещан ми от Господ.То и тук в земния живот може да ти е рай,но това ,което ми е познато до момента ,не може да се сравни с това след смъртта.Доколкото си познавам възможностите,ако съм 10 по умен от сега ще открия начин ,как да се остана и тук  и  едновременно да съм в рая за,който бленувам и Господ ми е обещал.И като мога да си копирам съзнанието, и като мога да  съм и тук ,и в отвъдното едновременно,няма да ми е проблем безсмъртието.

на 14.12.2019 г. в 15:07, Shiniasu написа:

. Мисля си, че за да не е безсмъртието проклятие, ние трябва постоянно да се променяме, да растем паралелно като индивиди и като общество. Едното не може да компенсира застоя или деградацията в другото. ...

Те ако са открили безсмъртието ,то със сигурност са открили и как да се чувстваш постоянно тинейджърски,и почти от всичко да ти е кеф

преди 2 часа, Anjel Dimitrov написа:

ще открия начин ,как да се остана и тук  и  едновременно да съм в рая за,който бленувам и Господ ми е обещал.

Ти може и да откриеш начин, ама питал ли си Господ какво мисли по въпроса за пребиваването ти на две места едновременно?

преди 4 минути, A.com написа:

Ти може и да откриеш начин, ама питал ли си Господ какво мисли по въпроса за пребиваването ти на две места едновременно?

Обоснови се ,защото си го написал така ,все едно вече си Го питал и ти е дал отговор.

преди 19 часа, Anjel Dimitrov написа:

Обоснови се ,защото си го написал така ,все едно вече си Го питал и ти е дал отговор.

Питам те дали си сигурен, че Господ ще ти разреши да пребиваваш на две места едновременно? Аз нищо не съм го питал и той нищо не ми е казвал, а и да е казал нещо, не съм разбрал, че е бил той.

преди 36 минути, A.com написа:

Питам те дали си сигурен, че Господ ще ти разреши да пребиваваш на две места едновременно? Аз нищо не съм го питал и той нищо не ми е казвал, а и да е казал нещо, не съм разбрал, че е бил той.

Защо пък не.Почти съм сигурен.

преди 2 часа, Anjel Dimitrov написа:

Защо пък не.Почти съм сигурен.

:)

В този ред на мисли - Защо пък да? Нали знаеш приказаката - Ако искаш да разсмееш Господ кажи му, че имаш планове. ;)

преди 11 часа, A.com написа:

:)

В този ред на мисли - Защо пък да? Нали знаеш приказаката - Ако искаш да разсмееш Господ кажи му, че имаш планове. ;)

Това е дълго за размисъл. Тази приказка не я знам,но като знам някои какви планове имат и ги изпълняват,или искат да размеят Господ или приказката не е вярна.

Срещал съм из древните митове такива разказващи как боговете завиждали на хората, защото били смъртни. Ма няма лошо де, който иска да е безсмъртен, що не - ала, ако ще кара цял живот т.е. цяла вечност на социални, ще гласувам против. Като искаш да си безсмъртен ще си плащаш данъците, даже предлагам, който не желае да е безсмъртен, да бъде освободен от данъци. :Д (макар, че това условие има вероятност окончателно да провали експеримента с безсмъртието)

Мутрите, които управляват България са безсмъртни. Едни умират , но веднага други застават на тяхно място. 

Тъпотията също е безсмъртна. Тя си върви с мутрите и с алчността за мъни мъни. 

Искам, ма и всички, които обичам да са безсмъртни. :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.