Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се гледа с Mio 4K

Featured Replies

преди 53 минути, Белгиеца написа:

Да бе Дачия комби да два пъти по-евтино, ха ха ха ... аз знам да карам и без GPS бе и знам да я гарирам на заден ход и без камери отзад. А пък бедняците дето си плащат за кабеларки да си купуват 15 годишни прогнили Аудита. 

преди 55 минути, Белгиеца написа:

Точно тези фалшиви внушения насаждат имащите финансов интерес от кабеларките.

Белгиец остана си ти в голямото междучасие и това е :D 

Слушай белгийката че ако те разкара не те виждам.

• Отговори 175
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Важното е че бг шейховете ще останат на сухо , като се юрне народа да чете на форума който съм го дал.

• Едно от предимствата на безплатната телевизия от сателит, спрямо кабеларките и нелегалните ИПТВ е, че само с един конвертор се захранват до 8 независими един от друг приемници.  На снимката се вижда

• За да можеш да инсталираш една сателитна чиния трябва да не си с две леви ръце. После трябва и да имаш пространствена ориентация, да не търсиш на север сателити. После трябва да ти сече пипето и да ча

Публикувани изображения

• Автор
преди 12 часа, ncl написа:

Аз затова съм насочил едната антена към 13Е, заради италианския.

Аааааааааааа, значи за тебе може антенка, ама другите да не си инсталират, така ли ?
Да не може да си инсталира една антена един мъж е като да не знае да кара кола.
А въртенето на ляво и надясно и на горе и на долу на една ентена, е 50 пъти по лесно от карането на кола.

преди 12 часа, mmm12 написа:

Слушай белгийката че ако те разкара не те виждам.

То и аз не я виждам без мен следващите 5 години, как ще си отгледа сама детето ако пукна следващата седмица внезапно, въобще не ми е ясно.

преди 22 минути, Белгиеца написа:

То и аз не я виждам без мен следващите 5 години, как ще си отгледа сама детето ако пукна следващата седмица внезапно, въобще не ми е ясно.

Нея не я мисли, парата е нейна, веднага ше ти намери заместник. :D

преди 35 минути, Белгиеца написа:

Аааааааааааа, значи за тебе може антенка, ама другите да не си инсталират, така ли ?
Да не може да си инсталира една антена един мъж е като да не знае да кара кола.
А въртенето на ляво и надясно и на горе и на долу на една ентена, е 50 пъти по лесно от карането на кола.

Инсталирането и настройването на антена, особено към силните спътници, е елементарно. Въпросът е, че на мнозинството от хората не им се занимава.

• Автор

Не им се занимава защото няма кой да им покаже веднъж и най-вече да ги скиват стотиците канали.
Аз докато живеех в София в къщата на родителите ми, брат ми се занимаваше с антените и телефоните, щото беше с техническо образование. Само за сръбската телевизия идва некакво инженерче от Ботевград и донесе 2 много дълги антени с усилвател, сложихме ги успоредно и ги качихме на покрива ние, а оня само акъл даваше.
Ама като дойдох тука, да видиш как неволята учи. Понеже бях гледал как се прави и даже как У коляно се свързва, веднага си хванах френсетата и без да плащам на кабеларката.
После 1999 г. като пуснаха първото БНТ от сателит, вобще никакво понятие си нямах как стават работите с чиниите.
Обиколих разни магазини , поприказвах с продавачи и инсталатори и разбрах най-вече , че тия хора кожата ще ми одерат, ако трябва на тях да разчитам. Качих се на каруцата и айде у Брюксел в една техническа книжарница и купих една скъпа книга на английски да чета що е то антена и как се настройва. После отидох на 60 км във франция и там попаднах на нормални цени и купих всичко от един магазин само. Сам без чужда помощ си намерих сателита на 13 градуса изток с една 60 см антена. И спрях да слушам на къси вълни радио на български.
А сега има много подробни обяснения в интерент как се настройва антена и всеки може да се научи без пари.
Първата ми мултифийд антена си я купих случайно от Германия, видях и я купих да пробвам. И оттогава като набарах тоя кеф и спиране няма. Абе това лакомията е голяма работа, айде още идни каналчета да хвана сега, после я пак тука разбрах че имало и други се отваряли, дай да пробвам и едно пингвинче, опаааа ама и мултистрийм ми се приисква и така.

преди 2 часа, mmm12 написа:

Нея не я мисли, парата е нейна, веднага ше ти намери заместник. :D

Аз пък си въобразявам, че ще скърби за мен и ще носи черна кърпа поне година като бабичките на село.
Тя вика че ме обича бе.
Това мангизите са интересни когато недостигат, ама като ги имаш щастието не е в тях.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Това мангизите са интересни когато недостигат, ама като ги имаш щастието не е в тях.

Важното е че тя ги има и доста бързо ше те замени, и то даже с младок и ше бъде много щастлива, ти откъде да ги разбираш тия неща.

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Важното е че бг шейховете ще останат на сухо , като се юрне народа да чете на форума който съм го дал.

Най важното е че младока ше има повече акъл.

Иначе навсякъде има малки общества които ползват ретро технологии, но само ти си мислиш че си открил кладенец... който обаче отдавна е затрупан защото е изчерпан, но както винаги не си в час.

• Автор

Напъните ти за дезинформация са смешни с този чисто нов ник. Ето тука читателите да проверят сами колко сателити има за зяпане и да си сметнат колко десетки хиляди канали има, които могат да гледат чрез разни тарикактлъци.
https://fr.kingofsat.net/satellites.php

А ти си завиждай бедни ми сънароднико, завиждай си ... ма няма нищо да спечелиш от злобарството ти, само си създаваш негативни емоции, което е вредно за крехкото ти здраве. Преди малко по Нова казаха че сте имали право 1 път на 5 години на пълна кръвна картина, внимавай нямаш право да ходиш при доктора повече от веднъж годишно ако нищо ти няма.

Абе я кажи кога ще сменяте личните карти, да ви дойда на гости у голямото село и на мен да дадат нова.

преди 47 минути, Белгиеца написа:

Напъните ти за дезинформация са смешни с този чисто нов ник. Ето тука читателите да проверят сами колко сателити има за зяпане и да си сметнат колко десетки хиляди канали има, които могат да гледат чрез разни тарикактлъци.
https://fr.kingofsat.net/satellites.php

А ти си завиждай бедни ми сънароднико, завиждай си ... ма няма нищо да спечелиш от злобарството ти, само си създаваш негативни емоции, което е вредно за крехкото ти здраве. Преди малко по Нова казаха че сте имали право 1 път на 5 години на пълна кръвна картина, внимавай нямаш право да ходиш при доктора повече от веднъж годишно ако нищо ти няма.

Абе я кажи кога ще сменяте личните карти, да ви дойда на гости у голямото село и на мен да дадат нова.

Аве ти от години "отваряш" хората на сателитната технология от 80-те години с пореднта 2354 тема по тоя въпрос но никой не ти обръща внимание !!! Що така ве ?

• Автор

Защото интересуващите се от безплатно гледане не очакват тука да има нещо написано как се прави, а ходят на двата сателитни сайта, където са ме баннали, понеже им мътя водата относно продажбите им на шеринг.
А този сайт е за развлечение, сещаш ли се.
Но ти пък си тук, на денонощно дежурство.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Защото интересуващите се от безплатно гледане не очакват тука да има нещо написано как се прави

Сега па не очаквали :D Аве кога се изясниш с другия в теб.

• Автор

E па как да очакват тука да намерят нещо полезно, този сайт тръгна преди много години да събира публика чрез кракове и всичко пиратско квото се сетиш. После им заповядаха да спират и те го направиха безличен, да има от много по малко, да вървят рекламите. 
От друга страна на най-посещавания сателитен форум е частна диктатура на свързаните пряко с бизнеса по внос и продажби на дриймбоксчета и шеринг и в по-ново време и ИПТВ. Там като питаш нещо и ти отговарят, че ако не си се научил вече когато те са започнали си е твой проблем и не ти помагат. Та хората четат я на руски я на английски и са свикнали, че на български няма помощ от никъде.
В страните с традиция в гледането на безплатни национални канали от сателит ситуацията е противоположна. Имал е време баща му на младежа да се научи да си инсталира сам една антена, щото гледа че и комшиите го правят и не друса ток като пипнат коаксиалел кабел. И си предава уменията на сина си. После младият французин като види една хубава украйнка и се оженят , вместо да почне като последния балък да ѝ плаща за нелегална ИПТВ, просто посажда в градината още една антена и женчето си гледа с кеф и свобода. Да бе сателитите са свобода да гледаш без да зависиш от мошеници които се чудят как да ти приберат парите. Свободата да избираш какво ще гледаш просто не съществува при кабеларките. А от сателита никой не знае в кой момент кой канал гледаш, докато кабеларките могат да ти кажат в колко часа баба ти е гледала кой от индийските и турските сериали.
Е, през тошово време бяха изградени по всички градове панелни блокове и и сега в тях продължават да живеят хора нямащи пари за къща с двор. На тези човеци лесно им пробутваш кабеларка, щото в тесния апартамент всеки кв сантиметър е ценен и балкона е остъклен и служи за кухня, та сателитната чиния е нежелан гост при такива затворнически условия. Те и гараж нямат за колата си и ринат сняг всяка сутрин ако им трябва да я карат.
Не ми го хвали такъв живот да си нямаш собствен двор и някой друг да решава вместо теб какво имаш право да гледаш.
А сега са на мода смартфоните, направо на тях гледат и са щастливи че плащат абонамент и за тях.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

После младият французин като види една хубава украйнка и се оженят , вместо да почне като последния балък да ѝ плаща за нелегална ИПТВ, просто посажда в градината още една антена и женчето си гледа с кеф и свобода. 

:lol6::yanim::wors: .

Човек, честно, имаш талант за писател. Така не съм се смял, откакто четох за последните приключения на котката Ивелина и нейните стопани, от Никола Крумов. 

А пичът вече е издал три книги, и ги продава успешно. Замисли се по въпроса, има далавера в тая работа. Защо безплатно да си раздаваш творенията по форумите?... ;)

преди 40 минути, Белгиеца написа:

E па как да очакват тука да намерят нещо полезно

Едно си баба знае едно си баба бае.

Никой не ти обръща внимание на сателитните глупости защото им мина времето още преди 30г. но понеже живееш в миналото и нямаш собствени пари няма как да го осъзнаеш. 

преди 40 минути, Белгиеца написа:

После младият французин като види една хубава украйнка и се оженят , вместо да почне като последния балък да ѝ плаща за нелегална ИПТВ, просто посажда в градината още една антена и женчето си гледа с кеф и свобода.

Такива като тебе има по цял свят които гледат второразрядни телевизии и си мислят че са преоткрили топлата вода . Но сте малки групички.

• Автор
преди 25 минути, mmm12 написа:

Никой не ти обръща внимание на сателитните глупости защото им мина времето още преди 30г. но понеже живееш в миналото и нямаш собствени пари няма как да го осъзнаеш. 

Ама яко ти бъркат в гъзeцa тия сателити, щото ти пречат на бизнеса.
Успокой се бе, балъци да плащат винаги ще има, няма да останеш съвсем без балами клиенти.
А проблемът със сътелитите е , че са вече и на алиекспрес, евтинко евтинко ти продават за жълти стотинки да гледаш от цяла европа на шеринг, ехееее ...
Нямаш точно никакъв шанс да се конкурираш с тях, заради това газ пикаеш тука.
Ама излей си мъката да ти олекне.

преди 1 час, RudeBoy написа:

А пичът вече е издал три книги, и ги продава успешно. Замисли се по въпроса, има далавера в тая работа. Защо безплатно да си раздаваш творенията по форумите?... 

Безплатното се продава най-лесно.
Аз трябва да си практикувам родния ми език от време на време да не го забравя, че съседките не искат да ми говорят на български.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

А проблемът със сътелитите е , че са вече и на алиекспрес, евтинко евтинко ти продават за жълти стотинки да гледаш от цяла европа на шеринг, ехееее ...

До преди два поста пишеше че китайците ти крадяли парите дет ги нямаш, ся па било прекрасно да си купиш от тях листа :D Пий хаповете хаповете 

Аве белгиец не си ли разбрал че си станал за смях на форума.

• Автор
преди 1 час, mmm12 написа:

...ся па било прекрасно да си купиш от тях листа 

Виж как се издаваш че продаваш нелегална ИПТВ, а , скива ли ?
При сателитите, които на теб са ти пълна мъгла, няма листи за Коди.
При сателитите има друг начин на захранване на Пингвинчетата от породата Енигма2.
Не му се вика листа, ами линия бе, ало селото !
Аз от никого нищо не купувам, щото ги знам какви мошеници са всичките от един дол дренки.
Ама твоите потенциални клиенти вместо от тебе да си купят нелегален абонамент, много светкавично ще изберат да им е 10 пъти по-евтино от сателит. Така и така са свикнали да пазаруват от алито, за 5 лв по-евтино да им излиза, вече знаят как работи и ти не си им интересен с твоите жалки напъни да ги отклониш от правия път.

А ти Мио 4К въобще знаеш ли кво е ?

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Виж как се издаваш че продаваш нелегална ИПТВ, а , скива ли ?
При сателитите, които на теб са ти пълна мъгла, няма листи за Коди.
При сателитите има друг начин на захранване на Пингвинчетата от породата Енигма2.
Не му се вика листа, ами линия бе, ало селото !
Аз от никого нищо не купувам, щото ги знам какви мошеници са всичките от един дол дренки.
Ама твоите потенциални клиенти вместо от тебе да си купят нелегален абонамент, много светкавично ще изберат да им е 10 пъти по-евтино от сателит. Така и така са свикнали да пазаруват от алито, за 5 лв по-евтино да им излиза, вече знаят как работи и ти не си им интересен с твоите жалки напъни да ги отклониш от правия път.

А ти Мио 4К въобще знаеш ли кво е ?

Пий хаповете и ше ти се изясни всичко, може би. Колко пъти си си признавал че не си добре с главата Worry

• Автор

Пия аз, витамин Д, доктора вика че било добре да се гълта щото тука нещо слънцето е по-плахо.
А ти от кои пиеш ?

преди 16 минути, Белгиеца написа:

Пия аз, витамин Д, доктора вика че било добре да се гълта щото тука нещо слънцето е по-плахо.
А ти от кои пиеш ?

Не забравяй истинските че ти е сериозно положението Worry

• Автор

Едно от предимствата на безплатната телевизия от сателит, спрямо кабеларките и нелегалните ИПТВ е, че само с един конвертор се захранват до 8 независими един от друг приемници. 
На снимката се вижда моя антена , вдясно бялият e LNB Octo от който излизат 5 коаксиални кабела  ( но може и 8 да са ).
В един жилищен блок 8 домакинства могат да гледат безплатно само с една антена.
Или пък две съседни къщи, на който собствениците им имат пари за по 4 телевизора на семейство, могат да ползват една антена инсталирана по средата между двете къщи.

1d5032b698dc.jpg

А ето и антената с конверторите към 45°E  -  39°E  -  33°E  & 28°E

c66d848ca280.jpg

С изключение на 2 не особено важни канала от 16°E, останалите родни дето съм ви ги показал в началото на темата на снимки се ловят от 3-те сателита на 45°E  -  39°E  -  33°E . Може и с по-евтиният Edision OS NINO PRO S2X + T2/C Linux Enigma 2 със OpenATV image 6.3  + oscam.

....................................................

Я да видим дали някой ще познае защо е наклонена антената на една страна.

Заглавието на темата трябва да бъде: Как да съживим една умряла технология от преди 40години която предоставя само непреведени канали от цял свят.:D

• Автор

Десетките български канали и трите дискавърита с български звук на турски ли ти трябва да са ти преведени специално на теб ?
А руските от 36°E за които заргата дава безплатна линия и тях ли да ти ги превежда някой на майчиния ти турски ?
Ние славяните си ги разбираме и без превод.
Пък за разбиращите турски има десетки канали от 42°E и 7°E безплатно. Само на цигански не знам от къде има безплатни канали от сателит.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.