Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как може да засечем ултракъси УКВ Вълни, Микровълни, Радиовълни

Featured Replies

Здравейте, искам да  попитам с кой детектор мога да засека ултракъси УКВ Вълни с кой детектор мога да засека микровълни с кой детектор мога да засека радиовълни. 
И също така искам да попитам  дали има детектор с които мога да засека сигнала  и да разбера каква е вълната? 

Предварително  ви  благодаря за  отговорите.

Ъъъъ хайде да обясниш малко по-подробно каква точно е целта на занятието, иначе тияай до мазето за вефа на дедА ти, той също лови УКВ.

преди 22 минути, ivpetrov написа:

каква е вълната? 

ас си мисла, чи вълната е ут  уфтсъ

• Автор

Искам да си купя детектор за  засичане на  сигнал  които не знам  дали  сигнала е  радиосигнал, микровълнов сигнал. И затова отварям тази тема.   
А ултракъси  УКВ вълни  дали е радио  сигнал. Не съм  много  в час  с тези неща... Ако  може да дадете малко информация. 

Много си се филмирал. Едно китайско радийце за 5 кинта от битпазара ще ти свърши работа за повечето от изискванията. А ако извънземните са решили да те изпекат с някаква радиация, спасения няма. Дори да ги засечеш, къде ще избягаш, на Алдебаран ли?

Ултракъси вълни от 88 до 108 MHz можеш да засечеш с всяко FM радио, включително и това в телефона ти :D . Микровълни - за какво са ти, загубил си някъде микровълновата?... :lol6: 

• Автор
току-що, RudeBoy написа:

Ултракъси вълни от 88 до 108 MHz можеш да засечеш с всяко FM радио, включително и това в телефона ти :D . Микровълни - за какво са ти, загубил си някъде микровълновата?... :lol6: 

:D  Ясно.... 

Добре  има ли детектор  с които мога да разбера  даден сигнал  какъв  е ? 

преди 1 минута, ivpetrov написа:

Как усещаш, че го има този сигнал? :speak:

преди 4 минути, ivpetrov написа:

ас мисла първо  да видиш квой туй чудо, електромагнитни вълни
https://www.google.bg/search?q=електромагнитни+вълни&oq=електромагнитни+вълни&aqs=chrome..69i57.12292j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Автор
току-що, halek написа:

Как усещаш, че го има този сигнал? :speak:

Не аз нищо  не усещам  просто  искам да знам дали  има детектор  с които  мога да засека вида на сигнала 

За това, за което китайското радио не е достатъчно. Примерно, ако се съмняваш, че микровълновата ти печка е с нарушена цялост и има "теч" на микровълни, може да се ползува такъв уред.

Съмнявам се, да има комбиниран детектор, който да засича всичките типове вълни, които си изброил.

А защо търсиш детектор на УКВ?

преди 1 минута, petie1 написа:

предполагам че е чел някакви глупости, дето ги има в изобилие в нета

• Автор

Искам да проверя  около  къщата ми какви видове сигнали  има  :)  и затова се чудих дали  има някакъв детектор, с които мога да проверя това.

преди 2 минути, дръндю написа:

предполагам че е чел някакви глупости, дето ги има в изобилие в нета

Само да не са били за Сивите...

• Автор
преди 5 минути, petie1 написа:

Искам да проверя  около  къщата ми какви видове сигнали  има  :)  и затова се чудих дали  има някакъв детектор, с които мога да проверя това.

току-що, petie1 написа:

Само да не са били за Сивите...

на такова ми прилича и на мен, а автора на такива теми всички го знаете

току-що, ivpetrov написа:

Е ми да ти кажа безброй много са, не са само УКВ и микровълнови лъчения

преди 1 минута, дръндю написа:

на такова ми прилича и на мен, а автора на такива теми всички го знаете

Калдатския физик Сергеев си го знаем...

• Автор

Добре  как мога да проверя дали  има някакви  съмнителни сигнали. Естествено  аз ще имам предвид рутерите, антените на операторите  и т.н. Интересно ми е дали има някакви  съмнителни сигнали.

Оф, преместете темата където й е мястото, моля. Иначе човек, с практически и сериозна намерения, като влезе в тая секция, ще си почуди, дали не е в някоя лудница.

• Автор
преди 6 минути, halek написа:

За всеки случай може да си вземеш такава шапка. Според мен ще те предпази от вълните

https-lojareidasespadascom-en-late-iron-

Разбирам те какво  искаш да ми кажеш  но това не шега!  

преди 5 минути, ivpetrov написа:

Интересно ми е дали има някакви  съмнителни сигнали.

Разбира се че има ама ако си учил квантова механика не биха те изнедали

преди 28 минути, sliderum написа:

Оф, преместете темата където й е мястото, моля. Иначе човек, с практически и сериозна намерения, като влезе в тая секция, ще си почуди, дали не е в някоя лудница.

Направо да я преместят в раздел политика . Там ще си паснете двамцата  Ще ти бъде достойна конкуренция .

преди 1 час, ivpetrov написа:

Няма начин да няма, порови се из китайските сайтове гаранция ше намериш, лошото че не знам как се казват тези джаджи.
Но наистина ако ще е за радио сигнал всеки транзистор го може това, виж за радий нещата вече стават сериозни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.