Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Chrome отваря хиляди страници без да спре

Featured Replies

• Автор

В  C/FRST/ Logs . има само Addition.txt  и  Frst.txt ... Няма лог файл... или правя някаква грешка

• Отговори 94
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Деинсталирайте следните програми от Control Panel-а вече:

Emsisoft Anti-Malware
Malwarebytes
Zemana
ShadowExplorer

Рестартирайте системата. След това изпълнете следния скрипт в FRST:

fixlist.txt

И след това като публикувайте лог файла Fixlog.txt, можете вече да преименувате FRST64.exe на Uninstall.exe и да деинсталирате и FRST.

Вижте вече дали GameRanger-a сработва (може някои от програмите за защита и те да са пречели) и ако не сега е момента да видите и следните препоръки за които писах:

Цитат

Колкото до GameRanger, както казах не съм я ползвал. Проблема ви е по-скоро:

Програми - Проблеми и Дискусии

Или

Интернет, WiFi, xDSL и Локална Мрежа

Какво връща командата в Command Prompt:

netstat -a -b -n -o >> "%userprofile%\Desktop\netstat.txt"

Прикачете netstat.txt, който ще се създаде на десктопа.

Споменава се, че освен отваряне на UDP 16000, трябва и IP адреса да е зададен като статичен.

Добра идея е да се рестартира и модема/рутера. Ако нищо не помогне попитайте и доставчика си.

За финал не забравяйте да инсталирате Kaspersky Free и евентуално AppCheck.

Ако всичко е наред ще маркирам случая като решен след това! ;)

За малко да забравя...добре е да проверите диска за лоши сектори:

Цитат

Error: (12/19/2019 04:04:42 PM) (Source: Disk) (EventID: 7) (User: )
Description: The device, \Device\Harddisk0\DR0, has a bad block.

От (Command Prompt) CMD.exe изпълнете командата:

chkdsk c: /x /f /r

Натиснете Enter и след това натиснете Y за да се съгласите командата да започне след рестарт на системата и пак натиснете Enter.

Рестартирайте системата и след като проверката приключи и Windows зареди намерете лог файла по следния начин:

https://www.tenforums.com/tutorials/40822-read-chkdsk-log-event-viewer-windows-10-a.html

Поздрави!

Този диск е пътник.

В по-стария лог файл:

92 KB in bad sectors.

В новия лог файл:

144 KB in bad sectors.

Съвета ми е скоро да го подмените с нов и да копирате останалите документи които са ви важни (дори и крипитираните, защото може да се появи Private ключа за вашата версия на криптиране) на други носители.

Временно сега изпълнете и следните команди за да видите състоянието на системните файлове след CHKDSK командата:

В полето за търсене на Windows въведете CMD => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

След това с копи/пейст изпълнете една по една командите и след всяка натиснете Enter

sfc /scannow

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

Сега трябва да се появи sfcdetails.txt на десктопа. Прикачете файла, който ще се появи на десктопа - sfcdetails.txt в следващия си коментар.

Не сте дали и лог файла от netstat и не казахте дали вече GameRanger работи. Не че има някакво значение де, защото аз свърших своята част, но просто ми е любопитно.

Маркирам случая като решен. Не мисля, че повече мога да направя в тази ситуация.

Поздрави и лека вечер! :bye1:

• Автор

1.  Много ли е зле хард дискът ?..   Смисъл от утре ли да ходя да купувам флашки....Четох че лошите сектори било възможно да се поправят.. или са глупости ?

2. GameRangera не проработи.. Вече не ми иска Port , но когато съм в стая за игра, когато се стартирва започването, Gamerangera отказва да стартира.. можеби проблемът е в самата програма нещо..

3 .Инсталирах Kaspersky и AppCheck , и спрях защитната стена на Windows, защото мисля че нищо не върши...

Но постоянно ми показва вашият компютър е атакуван непрекъснато от един и същ IP адрес

Стоя само в YouTube и ми изписва често че съм атакуван.

4. Къде е този лог файл от  netstat  за да го пратя ?

5. Лека и спокойна вечер : )))

kaspersky.txt sfcdetails.txt

1. Не мога да кажа колко е зле, но определено броят на лошите сектори е нараснал. И не, лошите сектори не подлежат на поправка (говорим за физическите). Само логическите подлежат на такава. Има инструменти, които обикновено не служат за маркиране на лошите сектори и за изолирането им, но така или иначе, когато свърши резерва на читави сектори след това вече тези инструменти стават неефективни. С други думи с подобни програми може да се позакърпи положението, но това само отлага неизбежното. За повече информация по-добре пуснете тема в хардуерния раздел на форума, но дори да сканирате с програми като Victoria, HDSentinel, MHDD, HDD Regenerator, да направите формат на ниско ниво и т.н. това няма да върне здравето на диска ви. По-добре вижте S.M.A.R.T. статуса на диска например с CrystalDiskInfo и покажете снимка. А дали утре да ходите за флашки вие си знаете...никой не може да каже колко ще изкара...може и месец, може и година, може и седмица. Едва ли точно утре, че се скапе, но така или иначе е важно колкото може по-скоро да спасите информацията си.

2. А самата програма GameRanger преинсталирахте ли я? Защото може и нейните файлове да са били криптирани и това да е блокирало нейната функционалност. Не казахте дали сте рестартирали и рутера и модема.

3. Не е добра идея да спирате Windows Firewall. Върши си достатъчно работа по следене на входящи и изходящите връзки и инспекция на пакетите. Касперски показва, че системата ви е атакувана, защото явно ви липсват доста от актуализациите през Windows Update. Показва, че използваме непaчната версия на SMB 1x протокола:

https://support.microsoft.com/bg-bg/help/4023262/how-to-verify-that-ms17-010-is-installed

Добре е да инсталирате всички налични обновления поне по сигурността.

4. Е как къде е? След изпълнението на командата, ще се появи на десктопа:

Цитат

Какво връща командата в Command Prompt:

netstat -a -b -n -o >> "%userprofile%\Desktop\netstat.txt"

Прикачете netstat.txt, който ще се създаде на десктопа.

А иначе очаквано SFC показва, че има файлове, които не може да поправи (най-вероятно заради комбинацията от лошите сектори + криптовируса, който уж избягва да засяга системни файлове, но кой знае). Лошото е, че в Windows 7 няма DISM команди за възстановяване на component store и поправката е толкова трудна през форума, че не си струва да се захващаме (не и при такова състояние на твърдия ви диск)...Ще са напразни усилия.

• Автор

GameRangera го преинсталирах няколко пъти, 

Рестартирах рутера няколко пъти , дори вкарах интернет кабела директно към компютъра и показва същото

За да изпълня netstat в cmd, напълно съм забравил..но сега го пращам : )

1.PNG

netstat.txt

• Автор

Тази папка която е на Dsktop ( празната папка C ) има ли вариант да се изтрие по някакъв начин ? Защото от половин година стои..

Аз бях писал да изтеглите CrystalDiskInfo, но щом сте решил да е от HDSentinel, поне снимайте SMART колонката. Иначе както виждате здравето на диска го дава наполовина.

преди 1 час, Antonio Ch написа:

Тази папка която е на Dsktop ( празната папка C ) има ли вариант да се изтрие по някакъв начин ? Защото от половин година стои..

Аз щях да я изтрия с FRST, но той не може да я прочете за да препиша точния път до нея. С DIR командата обаче се вижда, че папката е там. Според мен е омазана от лошите сектори. Пробвайте да я изтриете със следния инструмент:

PCHunter

Изключете защитата на Касперски временно и стартирайте PCHunter64.exe

От него изберете File => C:\ => Users => Asus => Desktop

Сега изберете с десен бутон върху проблемната папка (НО САМО ВЪРХУ НЕЯ) и изберете Force Delete

Би трябвало да успее да я изтрие.

Колкото до GameRanger, идеите ми се изчерпаха. Може да опитате с Complete Internet Repair да възстановите настройките по подразбиране.

Като последен вариант е да направите Repair Install на Windows (поправителна преинсталация върху старата инсталация).

Поздрави!

• Автор

1. Изтеглих програмата PCHunter , но на Desktop вижда всичко но не и папката "C"    Явно е някакъв кофти бъг... натиснах да я преименувам.. и сега вече 5 минути не спира да ми премигва и пише " Файловите имена за източник и местоназначение са едни и същи ...  Натискам ОК, и пак същото ми излиза... натискам Х , и пак се връща съобщението... ще трябва да рестартирам компютъра заради тази папка...

2. С това Repair Install на Windows възможно ли е да се изгубят някакви файлове когато се направи ?

1. Доста невероятно звучи да не може да я види, но ако наистина е така, тогава остава да пробвате да я изтриете от ЖИВ ДИСК например с този на Kaspersky:

https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-rescue-disk

Само че вместо да използвате антивирусната да сканирате, ще използвате само средата за да изтриете папката през нея:

2. Ако се направи като хората не би трябвало. И все пак винаги можете да преместите всички важни документи от дял C:\ на друг дял (и без това не е добра идея важни файлове да стоят на дяла на който е инсталирана Операционната Система). Но според мен няма смисъл да тормозите диска, който и без това е пътник с преинсталации. Като го смените ще трябва да преинсталирате начисто така или иначе.

• Автор

Много е сложна тази операция за папката.. ще я оставя така... за да не объркам нещо ...

Repair Windows как се прави... и без това мисля да преместя всички програми от С /  в друг диск..

Ето снимка на SMART колонката

2.PNG

Публикуваха в инстаграм от моет име снимки за продажба на очила...

Влизаха ми във фейсбука

Сега опитали да ми изтеглят всички пари от paypal........ Добре че системата не е позволила...

Паролите ли да сменям ?

преди 41 минути, Antonio Ch написа:

Много е сложна тази операция за папката.. ще я оставя така... за да не объркам нещо ...

Repair Windows как се прави... и без това мисля да преместя всички програми от С /  в друг диск..

Тези хакери ми разказаха играта тези дни...

Публикуваха в инстаграм от моет име снимки за продажба на очила...

Влизаха ми във фейсбука

Сега опитали да ми изтеглят всички пари от paypal........ Добре че системата не е позволила...

Паролите ли да сменям ?

Аз казах, че са ви гепили паролите още в четвъртия коментар в темата:

Цитат

Имате си от всичко....криптиращ вирус (ransomware), trojan stealer (крадец на пароли), keylogger (отново краде лична информация и дори е инсталирал програма за правене на screenshots на екрана ви и дейността ви) и какво ли още не...

Дори да е почистена системата, смяната на паролите е първото нещо, което да направите от друга чиста система (или от тази след като вече е чиста, макар че веднъж компрометирана никоя система не е вече 100% доверена дори да е почистена). Така че да. Смяната на всички пароли, включване на двойното удостоверяване за сайтовете, които го поддържат е просто задължително.

И честно казано съдейки по инфекциите ми се струва, че сте използвали пиратски софтуер - твърде много съвпада с вашата ситуация: Вижте точка 8 от статията:

https://blog.emsisoft.com/en/35083/how-ransomware-spreads-9-most-common-infection-methods-and-how-to-stop-them/

Колкото до това как се прави поправителна преинсталация:

https://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

преди 25 минути, Antonio Ch написа:

А за снимката която пратих от Смарт колонката? Зле ли е много

Стойностите на Data за 197 и 198 показват, че определено има нещо не както трябва. Най-добре попитайте в Запаметяващи устройства и памети

Тъй като става въпрос за WD диск може би няма да е зле да направите една проверка с техния инструмент:

https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=3&lang=en

• Автор

Когато инсталирам дадена програма , много рядко ме пита къде да я запаметя... обикновено винаги я запаметява в дял  С:\     Има ли вариант да кажа на компютъра къде точно да поставя новите програми ? 

И много често когато включвам компютъра или го рестартирам ми изписва   " Аmerican Мegatrends "   и изпилква няколко пъти... и ако не натисна F1 не продължава с включването

Привет,

Тези въпроси нямат общо нито с първоначалната тема, нито с това с което се занимаваме тук в подраздела (а именно почистване на зловреден софтуер).

За въпроси от всякакво естество моля, отворете си нова тема в подходящия за целта раздел.

Приятни мигове във форума и весело посрещане на празниците! :bighat:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.