Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на лаптоп към Смарт ТВ

Featured Replies

преди 1 час, Белгиеца написа:

Е като тоя дето пита тука как да гледа без кабел, щото няма пари за компютър и ползва нещо което е скопено отвсякъде. И сега му е ясно че смарт телевизорите са само маркетингов трик да му пробутат за повече пари технология която само ще му лази по нервите и за нищо не става. Ама така е, мошениците по магазините яко лъжат народа наивен 4К смарт телевизори да плаща по-скъпо, щото така се печелят повече парици. Лъжат ги също лаптопи да си купуват  за вкъщи, ама после загрявали, па нямали мощ, па нямали изходи като на десктоп компютър, па втори твърд диск няма как да му сложат без да го строшат окончателно при опит за отваряне с двете им леви кашкавалени ръчички и т.н.

Разликата между Смарт тв. и телевизор с ОС имаш ли идея каква е !? Нямаш разбира се, като гледам какви глупости си написал. 

Пишеш на автоматична страхотни глупости във всяка една тема.

• Отговори 75
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой ще помогне ли със субтитрите ? На лаптопа като пусна филма от LG SmartShare има суб, също така пише "Available", но на телевизора ги няма субтитрите.. С едно и също име са, .срт са субтитрите, от телевизора съм ги пуснал (имах опция изкл. вкл и вкл при без звук", но продължавам да нямам ..

преди 27 минути, kyoshinn написа:

Някой ще помогне ли със субтитрите ? На лаптопа като пусна филма от LG SmartShare има суб, също така пише "Available", но на телевизора ги няма субтитрите.. С едно и също име са, .срт са субтитрите, от телевизора съм ги пуснал (имах опция изкл. вкл и вкл при без звук", но продължавам да нямам ..

Има вероятност тв-то да има проблем с кодировката на srt файла. Вероятно е UTF-8, пробвай да я смениш на ANSI и пробвай отново. 

преди 19 минути, street racer написа:

Има вероятност тв-то да има проблем с кодировката на srt файла. Вероятно е UTF-8, пробвай да я смениш на ANSI и пробвай отново. 

Пробвах и Unicode, ANSI и UTF-8.. Не става, незнайно защо сега изчезнаха и от плеаъра на лаптопа (от плеаъра на LG SmartShare, иначе от VLC  си ги имам)

Аз нямам други идеи. Дано някой от колегите измисли нещо. /офф - Точно заради подобни проблеми спрях да ползвам всякакви такива екзотики. Изпляскал съм едно HP8200 под тв-то и всичко през него, независимо онлайн или от ЛАН. Виж дали няма някакви настройки за суб в самия DLNA сървър....

преди 1 час, street racer написа:

Аз нямам други идеи. Дано някой от колегите измисли нещо. /офф - Точно заради подобни проблеми спрях да ползвам всякакви такива екзотики. Изпляскал съм едно HP8200 под тв-то и всичко през него, независимо онлайн или от ЛАН. Виж дали няма някакви настройки за суб в самия DLNA сървър....

Oх, и аз не знам какво става и защо не работи.. А на телевизора изкарва уж настройките за субс, тоест може би чете файла..

преди 7 минути, kyoshinn написа:

Oх, и аз не знам какво става и защо не работи.. А на телевизора изкарва уж настройките за субс, тоест може би чете файла..

Пробвал ли си същия филм да го качиш (заедно със субтитрите) на някоя флашка и да го пуснеш на филипса през флашката? Никога не съм имал филипс (фен съм на корейците) и навремето като се мъчих с DLNA ползвах винаги руския HomeMediaServer - не съм имал проблеми със суб. Пробвай с флашка - само за пробата.

преди 14 минути, street racer написа:

Пробвал ли си същия филм да го качиш (заедно със субтитрите) на някоя флашка и да го пуснеш на филипса през флашката? Никога не съм имал филипс (фен съм на корейците) и навремето като се мъчих с DLNA ползвах винаги руския HomeMediaServer - не съм имал проблеми със суб. Пробвай с флашка - само за пробата.

Там е проблема, че нямам флашка под ръка, забравих си всичко в квартирата :D Флашка другата година

Иначе свалих и HomeMediaServer, ама е на руски и нищо не мога да направя

С Plex същото.. Като го отворя на лаптопа (с медията на Plex) ми дава от опциите да добавя субтитри, на телевизора няма.. Пробвах отново Unicode, UTF-8 и ANSI. Странното, е че на телевизора ми дава да избирам дали да вкл. субтитрите или не, също и енкодинга да променям (сложих го на Кирилица), но пробрах и на другите, отново няма...

преди 9 минути, kyoshinn написа:

Иначе свалих и HomeMediaServer, ама е на руски и нищо не мога да направя

И аз здраво се изпотих, ама с малко зор го подкарах :) По принцип има и английска версия (тук), но е платена. Според мен, преди да се пробва от флашка нещо, няма смисъл да си товариш лаптопчето с излишни програми. Защото може да се окаже, че проблема е в самия "супер умен" телевизор. Виж дали няма и някакакъв ъпдейт на софтуера на телевизора

преди 15 минути, Pig написа:

@kyoshinn Опитай  този преди съм го ползвал.

https://serviio.org/

Благодаря, стана. Има и субтитри вече

преди 36 минути, kyoshinn написа:

UTF-8

значи, това е много странен формат и казвам защо
в нета има много субки с този формат, но не всеки става за гледане...други знаци излизат или ги няма никакви в онлайн плеърите 
единственото решение  което знам, това е да го отворя с бележника (notepad) и да му кажа "запиши като"
и от опците указвам същия формат
ами, кво да кажа...разликата е че стават четими в телевизора и в онлайн плеъри
, а не са на маймуница или да ги няма никакви
странна работа...а уж са еднакви формати

преди 2 минути, дръндю написа:

в нета има много субки с този формат, но не всеки става за гледане...други знаци излизат или ги няма никакви в онлайн плеърите 
единственото решение  което знам, това е да го отворя с бележника (notepad) и да му кажа "запиши като"

Нещо не разбрах ? Аз пробвах всички формати :D И не ставаше с плекс и другия лг-то, а със стелвио стана

току-що, kyoshinn написа:

Нещо не разбрах ?

казвам че UTF-8 и UTF-8, не е едно и също
ако не верваш питай Реджеп ага

преди 5 минути, дръндю написа:

UTF-8 (както unicode, ANSI....) е кодовата таблица на символите, а формата е друга бира - в единия случай суб са по кадри, в другия по време и т.н. Важното е, че всичко е ОК :)

преди 1 минута, street racer написа:

UTF-8 (както unicode, ANSI....) е кодовата таблица на символите

аз това не съм го отрекъл ве

преди 9 часа, kyoshinn написа:

Айде "У лево" и ти. Изобщо не знаеш къде, какво и как съм взимал, че да кажеш, че съм се "набутал", за твое сведение лаптопа съм го взел на безценица - 30 лева.

Така така, ще си признаеш и майчиното мляко, леко полеко.
Боклук ветеран за 30 лв и после пищиш да ти помагат 10 човека.

преди 7 часа, street racer написа:

офф - Точно заради подобни проблеми спрях да ползвам всякакви такива екзотики. Изпляскал съм едно HP8200 под тв-то и всичко през него, независимо онлайн или от ЛАН.

Е да де, ти си се отървал от ядове, ама Тодор Колев ( прасчо - Pig) вика че трябвало всички да се мъчим със скъпи боклуци дето ти лазят по нервите.

преди 9 часа, Pig написа:

Разликата между Смарт тв. и телевизор с ОС имаш ли идея каква е !?

Една нашенка от квартала си е купила телевизор с Андроид у него, ама не знае да го ползва, излъгал я е зет ѝ че такъв трябвало да си купи щото имал интернет. Имал дръжки без абонамент. Менютата са му една мъка не ти е работа. Ако е толко зор за андроид, еми и на компютър може с Андроид х86, кво ми се пенявиш. А па може и с индийското
https://www.primeos.in/

Аз имам много добра идея каква е разликата между десктоп и телевизор, няма как с телевизора да ти е толкова лесно както с настолен компютър. С дистанционното ли ще го командваш телевизора , а ? Ааааа , клавиатура ще ти се прииска доста бързо. Па и мишка ще му пуснеш, нали така. Е, що да не е компютър тогава и да може всичко да прави ?
Еми щото търговците искат да приберат едни пари за скъп телевизор, те заради това. Па нищо че нормален човек без компютър няма, те му викат дай сега още 2000 лв за скъп телевизор, щото имал андроид.

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Аз имам много добра идея каква е разликата между десктоп и телевизор, няма как с телевизора да ти е толкова лесно както с настолен компютър. С дистанционното ли ще го командваш телевизора , а ? Ааааа , клавиатура ще ти се прииска доста бързо. Па и мишка ще му пуснеш, нали така. Е, що да не е компютър тогава и да може всичко да прави ?
Еми щото търговците искат да приберат едни пари за скъп телевизор, те заради това. Па нищо че нормален човек без компютър няма, те му викат дай сега още 2000 лв за скъп телевизор, щото имал андроид.

Като нямат собствени пари така разсъждават философите

преди 30 минути, Белгиеца написа:

Една нашенка от квартала си е купила телевизор с Андроид у него, ама не знае да го ползва, излъгал я е зет ѝ че такъв трябвало да си купи щото имал интернет. Имал дръжки без абонамент. Менютата са му една мъка не ти е работа. Ако е толко зор за андроид, еми и на компютър може с Андроид х86, кво ми се пенявиш. А па може и с индийското
https://www.primeos.in/

Толкова си далече от реалноста във сяко отношение че ти е бедна фантазията. 

Ти си за някой ретро форум. Ако някога направят такъв.

преди 29 минути, Pig написа:

Като нямат собствени пари така разсъждават философите

Да дава господ-бог-милостив на всекиго да няма собствени точно колкото и аз нямам, ама да не ги праща после при търговците мошеници.

преди 39 минути, Белгиеца написа:

Да дава господ-бог-милостив на всекиго да няма собствени точно колкото и аз нямам, ама да не ги праща после при търговците мошеници.

Нямаш собствени пари там ти е проблема. И затова си философ. 

Не си случил на богат дядо, но те ако наистина бяха богати ти нямаше да си там. Дачия, сателитна чиния от 80-те, настолен ретро комп, два ретро телевизора Full HD Самсунг. 

преди 38 минути, Белгиеца написа:

Защо цапаш всяка тема с глупостите си? На всички е ясно какво е нивото ти - на интелект. 

преди 10 часа, Pig написа:

Нямаш собствени пари там ти е проблема. И затова си философ. 

Аз пък забелязвам че сега предколедно се пуска фалшива тревога за помощ от фалшив ник, точно от човек имащ интерес от продажбите на телевизори на надути цени преди края на годината.
Целта е да им бъдат похвалени "качествата" на телевизорите които са по-скъпи, за да клъвнат на въдицата разни рибета и да ги освободите от 2000 лв, да не се чудят кво да ги правят.
Арогатноста която лъха от фалшивия ник е точно в твой стил. Измислен герой подаващ лошо измислен модел на лаптоп, да бе, проверих го и не е това дето го представяш. И кой намира разрешение на несъществуващия проблем, ами точно ти. Я виж ти, ква случайност, хайде бе ! А не на нас тия плитки номерца , моля.
И да те светна, Full HD 1920x1080 телевизор много хубаво си работи за гледане на 4К сигнал от сателити. Да бе, приемникът ми  е 4К за да не изпусна нещо ако пуснат от някой сателит, пък да го няма на Full HD. Няма да можеш да успееш да ме излъжеш да си купувам нови телевизори 4К, докато моите си работят. Като пуснат поне 25% от каналите от сателит да са 4К, тогава може и да си взема телевизор за тях. А дотогава, еми за до 50 инчов екран няма нужда от 4К на 350 см от него. Пък и на нас чак следващата година ще ни пускат ефирно Full HD сигнал на DVB-T2 както гледам вече от германците. За сега си ни мъчат със 720х576  СД, красота да ѝ се ненагледаш, как да я разтегна до 4К ако взема 65 инчов телевизор ? Па те бг каналите дето са от мултистрийма и те са СД.

преди 10 часа, street racer написа:

На всички е ясно какво е нивото ти - на интелект. 

Верно тъп съм, щом като не ходя в барове с голи танцьорки като твоя.

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Арогатноста която лъха от фалшивия ник е точно в твой стил. Измислен герой подаващ лошо измислен модел на лаптоп, да бе, проверих го и не е това дето го представяш. И кой намира разрешение на несъществуващия проблем, ами точно ти. Я виж ти, ква случайност, хайде бе ! А не на нас тия плитки номерца , моля.

За смях си на целия форум. Така е като нямаш собствени пари и си под чехъл.Worry

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Верно тъп съм, щом като не ходя в барове с голи танцьорки като твоя.

Като нямаш твой пари къде ше отидеш ве !? Единствено в къщи пред сателитната телевизиия от 80-те години купена от дядо ти белгиец.Worry

преди 7 часа, Pig написа:

За смях си на целия форум. 

Прасчо, кажи как да хакна "умните" телевизори на съседите да им пусна да погледат малко канали по мой избор.
Ама баш вечер когато са се залостили на дивана и зяпат нещо , да тръгне друго нещо. Ще стане ли ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.