Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на лаптоп към Смарт ТВ

Featured Replies

преди 1 минута, street racer написа:

Кабел

Няма ли някаква програма или нещо, с което да предавам Wireless на телевизора ? С кабел ми е пределно ясно, че мога, но както казах първо нямам HDMI port на самия лаптоп, а нямам и друг вид кабел.

• Отговори 75
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

USB памет.

Този "имен телевизор" не може ли сам да си пуска филмите от нета?

Хардуера му е толкова слаб, че дори като местя мишката забива, а дори и като опитах да пусна, то рекламите направо го убиват, то докато махна едната реклама и дам назад да пусна отново плеаъра не става, а аджеба трябва да премина през 3-4 реклами докато успея да пусна нещо

току-що, kyoshinn написа:

Хардуера му е толкова слаб, че дори като местя мишката забива, а дори и като опитах да пусна, то рекламите направо го убиват, то докато махна едната реклама и дам назад да пусна отново плеаъра не става, а аджеба трябва да премина през 3-4 реклами докато успея да пусна нещо

Кел файда, че е 4K като реално нямаш как да го ползваш, а и за какво да го ползваш.

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Нямаш полезен ход. Просто това е хардуер и след това идват "програмите". Тегли си филмите, качесй ги на някоя флашка и...така. Този лаптоп е просто един калкулатор, за съжаление.

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кел файда, че е 4K като реално нямаш как да го ползваш, а и за какво да го ползваш.

Какви ги говориш ?

преди 13 минути, kyoshinn написа:

Добре, а друг начин да предавам на телевизора ? Реално просто искам да гледам филми от интернет (през повечето време)

Филми от интернет,на смарт телевизор,се гледат от приложенията на самия телевизор.

Къде имаш 4K излъчвам TV сигнал?

Как можеш самостоятелно да си пуснеш 4К съдържание от интернет на този телевизор?

За да го ползваш нормално ти трябва компютърна система с видео 1030 и тогава каква я файдата от този smart ...

преди 19 минути, Димитър 59 написа:

Филми от интернет,на смарт телевизор,се гледат от приложенията на самия телевизор.

Да, но там обикновено, искат пари. Този тв не е ли с андроид ос? 

С адаптер и кабел тогава mini display port/тр. да имаш такъв на лаптопа?/ to hdmi.Или VGA , погледни и на ТВ какви входове имаш:)

преди 1 час, kyoshinn написа:

Philips 58PUS6504, не виждам какъв е смисъла, при положение, че трябва да може да се свържа с всеки смарт телевизор, който поддържа Miracast

Aко модела беше с Андроид никакви проблеми да си гледаш малки видео файлове безжично, но с това Saphi/Linux няма да стане.

преди 41 минути, street racer написа:

Този тв не е ли с андроид ос? 

Не

И дори да не е с андроид, какво пречи да тества различни формати видео файлове( MPEG-4 AVC (H.264, L2-CIF) MPEG-4 AVC (H.264, L4-HD) ), на "флашка".

Щом не иска да се занимава със доказаното сигурно свързване чрез HDMI кабел.

Не е ли по-добре да вземе Андроид бокс отколкото да записва флашки !

@kyoshinn Най- добре си вземи добър Андроид бокс.

преди 5 часа, Jarret написа:

Така, имам лаптоп Lenovo Thinkpad L540 с Windows 10 (пиратски разбира се :D ).

Процесора е Pentium 3550M, вградена видеокарта и 4 ГБ РАМ.

Един десктоп на старо ако нямаш пари и един 7 метров кабел и си гледаш като мене без проблеми.
Аз си сядам на фотьоила с един дебел картон за под мишката и си гледам на 50 инчивия самсунляк на 350 см от мен.
А то може и нови части в стар десктоп ако ти е останал отпреди и пак е екстра.
Другите ти напъни са навятъра като чета темата. Това дето нямало HDMI изход да му викаш компютър е леко пресилено.

Ако иска да управлява от фотьойла тогава може и с безжична клавиатура и мишка, също става и с 20 метра HDMI кабел :D

Времето за някои направо е спряло. Мнооооого отдавна. 

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Къде имаш 4K излъчвам TV сигнал?

Как можеш самостоятелно да си пуснеш 4К съдържание от интернет на този телевизор?

За да го ползваш нормално ти трябва компютърна система с видео 1030 и тогава каква я файдата от този smart ...

Какви ги дрънкаш бе пич, какво 4К, какви 5 лева ? КОЙ И КЪДЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ ГЛЕДАМ 4К ? Спри да ми пишеш в темата, най-добре спри да пишеш във форума, че гледам на всяка манджа мерудия си

Аз тръгнах в краен случай с  ВГА кабел, ама телевизора няма... Единствено явно остава с USB кабел като гледам така, ама пък сега кабел няма :D 

преди 2 минути, kyoshinn написа:

Какви ги дрънкаш бе пич, какво 4К, какви 5 лева ? КОЙ И КЪДЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЩЕ ГЛЕДАМ 4К ? Спри да ми пишеш в темата, най-добре спри да пишеш във форума, че гледам на всяка манджа мерудия си

Аз тръгнах в краен случай с  ВГА кабел, ама телевизора няма... Единствено явно остава с USB кабел като гледам така

Не си ти човека който да ми казва да не пиша във форума, нали?

Също така спазвай добрия тон, аз да съм викал в темата ти?

А който му се занимава може да разгледа защо ти ползваш два акаунта в един и същ форум.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Не си ти човека който да ми казва да не пиша във форума, нали?

Също така спазвай добрия тон, аз да съм викал в темата ти?

А който му се занимава може да разгледа защо ти ползваш два акаунта в един и същ форум.

Все ми е тая дали аз съм човека или не, сигурен съм, че и други са го забелязали това, то няма тема, в която да не пишеш, сигурно си на заплата тук и гледаш да пълниш мнения за месеца, че иначе no money. Защо ползвам 2 профила не е твоя работа, имах идея, която всъщност не се осъществи, но и това не е твоя работа, ако искам и 10 профила ще си направя и всяка дума от различен профил ще я пиша.

преди 2 минути, kyoshinn написа:

Все ми е тая дали аз съм човека или не, сигурен съм, че и други са го забелязали това, то няма тема, в която да не пишеш, сигурно си на заплата тук и гледаш да пълниш мнения за месеца, че иначе no money. Защо ползвам 2 профила не е твоя работа, имах идея, която всъщност не се осъществи, но и това не е твоя работа, ако искам и 10 профила ще си направя и всяка дума от различен профил ще я пиша.

Не, не позна.

Прави каквото и както решиш за добре!

Всеки сам си носи отговорността за това обаче.

Сега пробвах през браузъра на телевизора, всичко върви доста гладко и видео и всичко е перфектно, но има един малък проблем - рекламите. Не ги отваря в нов таб, а директно текущия и няма как да направя видеото на голям екран, да го спра или каквото и да е, някаква идея как да се справя с това ?

Ако искаш филми, музика и снимки- инсталираш DLNA сървър- сваляш филмите на компютъра, като заредиш сървъра от плейъра на телевизора си ги пускаш. Най-лесен според мен за начинаещи е LG SmartShare(нищо,че е LG, работи с всеки плейър), има и Plex и един руски Домашний DLNA или нещо подобно и една камара други, може и Kodi да се ползва- но първия е най-лесен, не натоварва-недостатък е, че понякога някои субтитри, които са SUB-не се отварят, със SRT няма никакъв проблем.

преди 20 минути, spielberg написа:

Ако искаш филми, музика и снимки- инсталираш DLNA сървър- сваляш филмите на компютъра, като заредиш сървъра от плейъра на телевизора си ги пускаш. Най-лесен според мен за начинаещи е LG SmartShare(нищо,че е LG, работи с всеки плейър), има и Plex и един руски Домашний DLNA или нещо подобно и една камара други, може и Kodi да се ползва- но първия е най-лесен, не натоварва-недостатък е, че понякога някои субтитри, които са SUB-не се отварят, със SRT няма никакъв проблем.

Не разбрах този DLNA сървър как го отварям и къде го свалям на компютъра или на телевизора ? Отделно не знам дали няма да е проблем, че съм спрял от лаптопа Home group share-a или както се наричаше

преди 13 часа, Pig написа:

Времето за някои направо е спряло. Мнооооого отдавна. 

Точно така, като може лесно и качествено, оти да е гъзарско и некачествено ?
При мен Wi-Fi е изключено нарочно, и съм прокарал един ЛАН кабел минаващ през гаража и излизащ където ми трябва, щото не съм с две леви ръце като разни младоци със смартфони.
Никой не може да се свърже към рутера ми, щото няма пуснато Wi-Fi . И не може да разбие паролата му и да ползва интернет без пари за мое здраве.
А пък боклучивият таблет дето го купих на детето за да има Вайбър и на компа му и да си лафи с деца нямащи компютър, а само смартфонче, като го пускаме и му трябва Wi-Fi , то идва от друг рутер с друга парола, който е свързан по ЛАН към рутера-модем. 
Има келепир в тая работа да знаеш да спираш времето и да ползваш компютър вместо смартфон.
Като си правехме тестове от компютър до компютър с Вайбъра и качеството на картинката е добро и на лампа. Ама после като го пратих детето в кухнята с таблета да ползва Вайбъра и като скивах ужасното некачество и си сменихме местата той да ме вижда на компютъра, пък аз да съм пред мижавата камерка на таблета, знаеш ли кво каза детето, а ?
Еми каза, че това таблетите не е трябвало никога да ги има, щото показва едни големи пиксели на лампа.
Сега вече почти не го пипа таблета, ако аз не се сетя нещо да пробваме.
Ама преди да му купя талета синът ми не ми вярваше че е пълна глупост да ползва смартфон вместо компютър, щото другите деца като нямат собствен компютър вкъщи и все се фукат кво били правили със смотаните си  смартфони.
Е като тоя дето пита тука как да гледа без кабел, щото няма пари за компютър и ползва нещо което е скопено отвсякъде. И сега му е ясно че смарт телевизорите са само маркетингов трик да му пробутат за повече пари технология която само ще му лази по нервите и за нищо не става. Ама така е, мошениците по магазините яко лъжат народа наивен 4К смарт телевизори да плаща по-скъпо, щото така се печелят повече парици. Лъжат ги също лаптопи да си купуват  за вкъщи, ама после загрявали, па нямали мощ, па нямали изходи като на десктоп компютър, па втори твърд диск няма как да му сложат без да го строшат окончателно при опит за отваряне с двете им леви кашкавалени ръчички и т.н.

Темата е много показателна за заблудите на потребителите. Кой се минал, минал се е, това е положението.

преди 53 минути, Белгиеца написа:

Точно така, като може лесно и качествено, оти да е гъзарско и некачествено ?
При мен Wi-Fi е изключено нарочно, и съм прокарал един ЛАН кабел минаващ през гаража и излизащ където ми трябва, щото не съм с две леви ръце като разни младоци със смартфони.
Никой не може да се свърже към рутера ми, щото няма пуснато Wi-Fi . И не може да разбие паролата му и да ползва интернет без пари за мое здраве.
А пък боклучивият таблет дето го купих на детето за да има Вайбър и на компа му и да си лафи с деца нямащи компютър, а само смартфонче, като го пускаме и му трябва Wi-Fi , то идва от друг рутер с друга парола, който е свързан по ЛАН към рутера-модем. 
Има келепир в тая работа да знаеш да спираш времето и да ползваш компютър вместо смартфон.
Като си правехме тестове от компютър до компютър с Вайбъра и качеството на картинката е добро и на лампа. Ама после като го пратих детето в кухнята с таблета да ползва Вайбъра и като скивах ужасното некачество и си сменихме местата той да ме вижда на компютъра, пък аз да съм пред мижавата камерка на таблета, знаеш ли кво каза детето, а ?
Еми каза, че това таблетите не е трябвало никога да ги има, щото показва едни големи пиксели на лампа.
Сега вече почти не го пипа таблета, ако аз не се сетя нещо да пробваме.
Ама преди да му купя талета синът ми не ми вярваше че е пълна глупост да ползва смартфон вместо компютър, щото другите деца като нямат собствен компютър вкъщи и все се фукат кво били правили със смотаните си  смартфони.
Е като тоя дето пита тука как да гледа без кабел, щото няма пари за компютър и ползва нещо което е скопено отвсякъде. И сега му е ясно че смарт телевизорите са само маркетингов трик да му пробутат за повече пари технология която само ще му лази по нервите и за нищо не става. Ама така е, мошениците по магазините яко лъжат народа наивен 4К смарт телевизори да плаща по-скъпо, щото така се печелят повече парици. Лъжат ги също лаптопи да си купуват  за вкъщи, ама после загрявали, па нямали мощ, па нямали изходи като на десктоп компютър, па втори твърд диск няма как да му сложат без да го строшат окончателно при опит за отваряне с двете им леви кашкавалени ръчички и т.н.

Темата е много показателна за заблудите на потребителите. Кой се минал, минал се е, това е положението.

Айде "У лево" и ти. Изобщо не знаеш къде, какво и как съм взимал, че да кажеш, че съм се "набутал", за твое сведение лаптопа съм го взел на безценица - 30 лева. Телевизора пък изобщо не съм го избирал аз, но и това не смятам, че трябва изобщо да ти го казвам.

По-горния пост с ДНЛА сървъра ми помогна.

А това, че "нямам пари за компютър", ами всъщност целта е да го пусна на телевизора, та като се събираме да гледаме на телевизора. Както казах и на горния форумец, като имаш желание да ти пращам адрес да ми купиш нещо по-модерно ?

преди 12 часа, spielberg написа:

Благодаря, стана. Успях да пусна филма на телевизора чрез LG SmartShare, проблема са субтитрите. На лаптопа в програмата изписва "available", като го пусна (от LG SmartShare) на лаптопа - има субтитри, но не и на телевизора, там няма никакви. Някакви идеи как да ги пусна ? Името на двата файла е едно и също и са .srt субтитрите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.