Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на лаптоп към Смарт ТВ

Featured Replies

Извинете, ако раздела не е правилния, моля в такъв случай темата ми да бъде преместена.

Така, имам лаптоп Lenovo Thinkpad L540 с Windows 10 (пиратски разбира се :D ).

Процесора е Pentium 3550M, вградена видеокарта и 4 ГБ РАМ.

Уж има опция за свързване към телевизора (и телевизора, и лаптопа са свързани към една мрежа), когато задам на телевизора Miracast, той очаква свързане, след което свързвам лаптопа и в момента, в който изпише "Свързване и възпроизвеждане) изписва в жълто Couldn't connect и до там. Някакви идеи как да предавам от лаптопа на телевизора ? Било то с някаква програма или нещо друго ? Или как да оправя настоящия проблем.

• Отговори 75
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всъщност ти чрез "Прожектиране" ли се опитваш да го свържеш лаптопа ? (Windows клавиша + P ... )

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Според теб щом съм казал, че са свързани към една мрежа и ползвам Miracast за кабел ли става въпрос ?

преди 2 часа, Freem@n написа:

Всъщност ти чрез "Прожектиране" ли се опитваш да го свържеш лаптопа ? (Windows клавиша + P ... )

Да, добавил съм устройството, ако нещо подобно ти е идеята. Просто стига до "Свързване и възпроизвеждане) и тъкмо да почне и изписва там (WIndows+P менюто) couldn't connect в жълто. Телефона го свързвам с някакво приложение от Google play, но уви лаптопа не

преди 5 минути, Jarret написа:

Според теб щом съм казал, че са свързани към една мрежа и ползвам Miracast за кабел ли става въпрос ?

А хардуера поддържа ли WiDi? Според мен - не, но не съм проверявал. Пусни един dxdiag и ще стане ясно

преди 3 минути, Jarret написа:

"Miracast: Available, with HDCP"

OK. Settings>Devices>Bluetooth and other devices>Add a device>Wireless display or dock.

И не на последно място - драйверите на видеокартата и WiFi картата - актуални ли са?

• Автор
преди 3 минути, street racer написа:

OK. Settings>Devices>Bluetooth and other devices>Add a device>Wireless display or dock.

И стигаме до момента, в който се опитва да се свърже и точно преди да се свърже изписва в жълто "Couldn't connect" 

Я да проверим драйвера на картата (WiFi) - в cmd>netsh wlan show driver

Интересно е какво ще върне в раздела Wireless Display Supported....Намирисва ми на драйвери, но не съм сигурен. Как и от къде са инсталирани драйверите за графичната карта и wifi картата

• Автор
преди 13 минути, street racer написа:

Интересно е какво ще върне в раздела Wireless Display Supported....Намирисва ми на драйвери, но не съм сигурен. Как и от къде са инсталирани драйверите за графичната карта и wifi картата

От официалния сайт на леново за модела.

image.png.5dc58589ca1385e806cd9003e5aa7bcc.pngimage.png.6149c5c9bf57670921a00410f4d6ae3e.png

преди 34 минути, Jarret написа:

И стигаме до момента, в който се опитва да се свърже и точно преди да се свърже изписва в жълто "Couldn't connect" 

А знаеш ли,че когато стигнеш момента да се свържеш по този начин,ще разбереш че всичко е било на вятъра? Като видиш слабата резолюция, която е на екрана,ще ти се отще да го гледаш. Няма засега по-качествена и сигурна връзка(между лаптоп и телевизор)от HDMI кабела.

• Автор
току-що, Димитър 59 написа:

А знаеш ли,че когато стигнеш момента да се свържеш по този начин,ще разбереш че всичко е било на вятъра? Като видиш слабата резолюция, която е на екрана,ще ти се отще да го гледаш. Няма засега по-качествена и сигурна връзка(между лаптоп и телевизор)от HDMI кабела.

А, ако лаптопа няма HDMI вход ? Или пък искам лаптопа да е до мен ? Ко праим, седя до телевизора

преди 4 минути, Jarret написа:

А, ако лаптопа няма HDMI вход ? Или пък искам лаптопа да е до мен ? Ко праим, седя до телевизора

При този умрял двуядрен процесор и тази десятка е без значение къде ще седиш.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

При този умрял двуядрен процесор и тази десятка е без значение къде ще седиш.

Ако искаш да ми подариш нещо по-не умряло и с повече ядра? И на един лаптоп с ryzen 3 2200u съм навит, да пращам адрес за доставка? 

преди 2 минути, kyoshinn написа:

Ако искаш да ми подариш нещо по-не умряло и с повече ядра? И на един лаптоп с ryzen 3 2200u съм навит, да пращам адрес за доставка? 

Стига да можех никакъв проблем. Просто машината, която ще използва постващият е слаба за каквото и да било. Windows и с този процесор всичко приключва. Двете ядра не могат да смогнат за нищо.

преди 39 минути, street racer написа:

Ъпдейтнах драйвъра, сега отново не става, но този път си продължава с "connecting", вместо да изпише couldnt connect

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Стига да можех никакъв проблем. Просто машината, която ще използва постващият е слаба за каквото и да било. Windows и с този процесор всичко приключва. Двете ядра не могат да смогнат за нищо.

Постващия и аз сме един и същи човек, само дето другия ми профил беше от друго устройство. НО whatever

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Ъпдейтнах драйвъра, сега отново не става, но този път си продължава с "connecting", вместо да изпише couldnt connect

А защо не споделиш марка и модел на телевизра?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

А защо не споделиш марка и модел на телевизра?

Philips 58PUS6504, не виждам какъв е смисъла, при положение, че трябва да може да се свържа с всеки смарт телевизор, който поддържа Miracast

Miracast,ако въобще го подкараш е толкова смотано приложение,че всеки се отказва от употребата му,още първите минути след сързване.Като видиш мишката ти,с какво забавяне се движи по размазания образ на екрана,ще ти се приплаче.А видео да пуснеш,дори със слаба резолюция е почти невъзможно.

Остава нещо самата ОС да е проблемна. Спомням си че имаше някакви ядове с wifi контролерите на Realtek, но ще проверя по късно. Все пак, аз не съм сигурен, че този процесор и видео поддържат нативно wifi direct

Така като гледам тук май няма да те огрее точно заради процесора, с който ти е лаптопът. Ето линк и линк

Добре, а друг начин да предавам на телевизора ? Реално просто искам да гледам филми от интернет (през повечето време)

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Спри се с този HDMI кабел

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.