Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - четири месеца до сезона на морските приключения

Featured Replies

Но и мы не лыком шиты - чакам доставка и аз, мхм

• Отговори 24,9k
  • Прегледи 926,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, bornofash написа:

Не мисля, че думата е грешна, защото я има в речник, където няма жаргони или други несериозни думи

п.п.

Има логика в думата допърже, защото е свързана с пържене. Това е процес в който нещо във вид мазнина се пържи. То не изгаря, до момента в който не свърши мазнината. Ако свърши мазнината, то = да, изгаря. Ако в процеса на пържене се долива вид мазнина, то няма да изгори, а ще се допърже.

При кръвта, кое ще доведе до докървене, а?! Може би ако му се долива кръв на човека. В това ще има логика и само тя ще е правилната. Другата = последната капка кръв се съсирва и реално вече не е кръв която да тече. Кървенето е вид теч. Стане ли кръвта на нещо различно от течност, то не може да има процес на докървяване.

Това е моята логика

преди 1 минута, Maleficient написа:

Това мнение ми подейства като адреналин в сърцето!

Чудя се ас кой ме испреваришиил... Пък то Малефчето:)

Как сте с фурмите, Уважаема? Нещо да помагаме к доставките? 

преди 2 минути, emmi написа:

А Док как всегда прозорлиф.... Запасил се е с фурми и като им скочи цената.... Стой та гледай... 

Oдин деревянный сундук брои ли се?

В момента си допивам кафето на верандата и наблюдавам Сутрешния Ритуал по Изпращането на Главата на Семейството на Работа

преди 5 минути, Maleficient написа:

Това мнение ми подейства като адреналин в сърцето!

Направо животоспасяващо!

току-що, DarkEdge написа:

Oдин деревянный сундук брои ли се?

Тара потом знаеш куда, да? 

Ти искаш ли некви фигни да вземам з дремела или си имаш? Сега е с една бургийка

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Не, саде джаджата с ключа за от/завиване.

Опа

Чек да сложа пенджурите ама май тос модел е бес джаджи

Завинтва се

преди 5 минути, Trichocephalus написа:

Тъй .
За днес - план 12 въпроса +тестове .
Кафенце ?:newspaper:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пихме

Палим афтобуса и отпрашваме към градъ

преди 18 минути, Maleficient написа:

...

Телемостът с хер доктор се води от години между Кораба майка и Долината на дълбоките шалвари. По протокол манекените обменят инфо только на висш език. Преглед на мисленето едва ли не ме накара, да натисна паник бутона и да обява тотален ахтунг. Что за разговорчики? Так партизанен шрехают. Иначе фурмите от 27 райхсмарки ги вдигнали на 34 и си викам - шайзе, духай дудукен! Ке ги ручате сами, без меня.

римски поздрав!

От разходката в парка преди малко . Принцесата си души и проверя ва кучешкия фейсбук ( кой къде минал , какво писал по стените и дърветата , тя пише разни работи ) Аз пуша и наблюдавам стопаните на другите псета. Да кажеш на един мопс , че е “пухкавичък” ?! Очевидно не съм преминал на такъв левъл от играта ! Не обичам евфемизмите – писа Джон Карлин , – те са форма на лъжата. Тлъстите хора не са „ощетени от гравитацията“. Те са тлъсти. Лилипутите и джуджетата не са малки хора . Тъй и с мопсовете - дебели са . Овца със силикон в джуките, и куче с вид на нещо влачено от пороя . Не знам защо , но пекинезите са една от породите , които не разбирам . Нова е в парка , но седейки по словесния спам , който изръси - явно няма да се задържи дълго с нас . Кучешките паркове навсякъде по света са едни и същи, с кучкарите си имаме определен негласен начин на говорене , теми и поведение . Това , че имаш куче и си го извел в парка не означава , че си един от нас . Кучешката каишка има два края - на единият е вързано куче , на другия - обикновено идиот . Не можеш да питаш стопанина на кучето директно “ти какво работиш, женен ли си , къде живееш” . Неприлично е . Разговор за кучета - да . Теми хиляда и една около кучето ти или кучето на човека с който си говориш . Като почнеш от хранене, хигиенни навици , поведение , какво обича кучето , та можеш да стигнеш и до сексуалните му предпочитания . На кучето де . Теми табу няма . Но да питаш човека ?! . Човек не се пита - той ако иска - ще ти каже. Zdr ko prv . Пфу ! ASL. останаха в далечното минало на irc ерата. Особено ако си със силикон и тежък грим сутрин рано в кучешкия парк . Директен БАН - вземам си кучето и обикаляме улиците. Тази случка от преди малко обаче ми разбърка чакрите . Сега не мога да седна да уча , баси. Разказвал съм ти за другарката Баталова , която ме учеше да шпрехам дойч в универститета . Побеля и косата с мен . Докарах я до истерия , ред сълзи и ред сополи връз магарешката тиква катаден . Тъй и не се научих да спрягам неправилни глаголи . Но пък миналата година във Виена нямах проблеми с коминикацията . Е , не общувам на хохдойч , но мога да бера ягоди . Мога , но не искам . 104 е бойката от тази сутрин - само да не ми направят номер и да отложат изпита ми за пореден път ! Ако се случи - просто никога повече няма да се явявам . Както казваше Тери Пратчет :"Костенурката е животно, притежаващо скорост, достатъчна му, за да хване марулята." , тъй и с мен тая сутрин .

786859dfcc885be64d27d525994789b9.jpg

Попаднах на тази книжка с немски с претенциозното име "Раят на вицовете". Отварям я и чета следния виц:

- Знаете ли коя е била мадам Помпадур?

- Рококококетка.

- Но откога заеквате?

------

I rest my case.

Заваля

Добрата новена е че съм си на сухичко в една препълнена зала

Лошата новена е ча съм за дълго в една иначе уютна но препълнена зала 

Дуализма на Вселената

Навън вали . Времето е просто идеално за четене
ac69fc3d66ab85298a0f6e73bea7839d.jpg
Но защо ме боли глава ?
Ще ям фурми явно .... видяло се е .

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Май трее вадим лотките

Ас съм на сухо

преди 3 часа, Profruit написа:

Почему не шпрехен зи дойч! Или только с лошадьми?
Тази година акциите на фурмите пойдут на взлет. Айнц кило за един биткоинт. Нихт камиларен да ги друсарен, потому что вирусарен.
Вот так во ... шайзе бля...

преди 14 часа, M.Николов написа:

Разбрахте ли, че от HBO премахнали "Отнесени от вихъра" от картотеката си заради расизъм?

На къде отива тоя свят?:speak:

баси...верно, че светъй лудница
По спомен, искаха да премахнат приказките на Братя Грим, защото проповядвали насилие,
ама играчките - пищови, пушки и тънъ - не ги махат
Всяка нация се смята за най-велика, всеки човек си мисли, че е по-умен от другите и че е нещо повече
и резултата е появата на третия райх, робството, ксенофобия, расизъм и всяка разновидност на подтисничество
С премахавне на филми, книги, медии, тези неща няма да се спрат, защото са заложени в човешката природа
Мислиш ли че с премахването на темата за циганите, ще се промени отношението към тях?!!!
:biggrin:

Трябва тотално да се промени мисленето на човечеството, което според мен е невъзможно
тъй мисли сичкото сигън ут нашту маалъ

Ja wohl!
Радвам се и на вас и ви очаквах. Наскоро писах комент на един фриц на английски и той не ми отговори. Една от променливите му висеше в въздуха. Прав сте, че са капути, но нищо, ще преглътнем и тази обида. Все пак и ний сме дали нещо на конете. В трети клас започнах да изучавам немски по самоинициатива. Ходех на вечерни часове. Май влияние ми оказаха филмите за Щалинград, често ги прожектираха по зомби-кутията след передача время. Остър поглед, стройни мъже, с една дума ...

преди 7 минути, дръндю написа:

баси...верно, че светъй лудница
По спомен, искаха да премахнат приказките на Братя Грим, защото проповядвали насилие,
ама играчките - пищови, пушки и тънъ - не ги махат
Всяка нация се смята за най-велика, всеки човек си мисли, че е по-умен от другите и че е нещо повече
и резултата е появата на третия райх, робството, ксенофобия, расизъм и всяка разновидност на подтисничество
С премахавне на филми, книги, медии, тези неща няма да се спрат, защото са заложени в човешката природа
Мислиш ли че с премахването на темата за циганите, ще се промени отношението към тях?!!!
:biggrin:

Трябва тотално да се промени мисленето на човечеството, което според мен е невъзможно
тъй мисли сичкото сигън ут нашту маалъ

Отнесени от вихъра не видях да има роми, индийци, <<^^сигани^^>, цитирам теб,  във филма. Не видях.

И не знаех, че ромите са нация.

преди 2 минути, acnekt написа:

Отнесени от вихъра не видях да има роми, индийци, <<^^сигани^^>, цитирам теб,  във филма. Не видях.

И не знаех, че ромите са нация.

да, така е
и Братя Грим ги няма във филма
:crying10:

Много просто. Пише на латински с руски букви.

преди 16 часа, M.Николов написа:

Разбрахте ли, че от HBO премахнали "Отнесени от вихъра" от картотеката си заради расизъм?

На къде отива тоя свят?:speak:

От статус на един приятел г разбрах. И понеже той има навика често да е ироничен, помислих, че е нещо като шега по случай новата актуална тема изместила Короновирусната- по-интересно, че е акцентирал на по- неподражаемият като сюжет Робинята Изаура, където дискриминацията и расизма е нива над Отнесените.

Друго интересно ... много дъждовно и хладно времето

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.