Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой се страхува от смъртта?

Featured Replies

Този, който не е живял.

-----------------------------------------------

Знам разделът, в който пускам въпроса.

Аз бях освободен от страха от смъртта (най-накрая), когато видях, че децата ми поеха живота в ръцете си, правилно или не.

• Отговори 76
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

''' Кой се страхува от смъртта?  '''

Този , който е най близко до нея или  душа , която е млада . Лекарят например се страхува от смъртта , защото това му е работата.Да помага.Очевидно самоубийците, военните,търсачите на силни усещания и опасните проферсии те не се страхуват от смъртта.

Всеки се страхува, но малцина си признават.

преди 1 час, Мойра написа:

Всеки се страхува, но малцина си признават.

Това не е вярно.
Аз съм имал време да поживея и установя, че от живота няма никакъв смисъл.
Сега вече живея по навик, или по инерция и не ми пука утре ако умра.
Малко ще е кофти за синчето и за майка му, ама какво пък толкова, умрял там някакъв си който не държи особено да е жив.
Чакам с нетърпение да стана пенсионер, та да си имам оправдание що съм се самоубил, че сега какво ще кажат хората, неудобно ми е от общественото мнение.

преди 2 минути, MS 24 написа:

жена ти ще си харчи  сама заплатата от 10 хиляди лева 

Нейният баща като бивш директор на държавна аднимистрация взимаше по 3300 евро пенсия на месец, как да умре и да остави тия пари на държавата, а ?
Е, сега е оставил на дъщеря си и внук си едни пари, та ще го броим че не е живял напразно.
Продадохме му къщата, щото той като е в рая там, вече няма да му трябва.

Няма човек, който да не го е страх. Мен ме е страх как ще умра по-скоро имам много голяма клаустрофобия и тафефобия - затова съм си поръчала като умра кремация - няма как д асе събудя като съм компресирана в буркан.

преди 9 минути, MS 24 написа:

кажи в ковчега да ти сложат лъжица и кислородна бутилка и предпазни очила 

ако случайно те погребат жива да си изкопаеш до повърхността 

Искам да ме кремират . Няма как да изкопаеш пръстта тежи все пак и слягва. В крематориума хич и нищо няма да усетя.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Това не е вярно.
Аз съм имал време да поживея и установя, че от живота няма никакъв смисъл.
Сега вече живея по навик, или по инерция и не ми пука утре ако умра.
Малко ще е кофти за синчето и за майка му, ама какво пък толкова, умрял там някакъв си който не държи особено да е жив.
Чакам с нетърпение да стана пенсионер, та да си имам оправдание що съм се самоубил, че сега какво ще кажат хората, неудобно ми е от общественото мнение.

Ако се пенсионираш в България, със сигурност ще предпочаташ смъртта, но ако се пенсионираш в Белгия, май ще предпочетеш да си поживееш колкото дал господ ;) в България. :D

преди 1 час, Белгиеца написа:

Това е много неправилно разсъждение, потърси причината за това че не си щастлив и намери начин да промениш това за да ти носи удоволствие живота, по - малко стой пред компютъра да драскаш из форума и повече прави нещо смислено, намери си работа например. 

Ами не сме къртици, сравни техните лапи с нашите ръце. Предпочитам да ме изгорят жива пред мъчителна смърт от задушаване с C02 - паниката е ужасяваща. На всичкото отгоре температурата в крематориума е толкова е висока - че нищо няма да се усети.

преди 17 минути, Крематориум написа:

Ами не сме къртици, сравни техните лапи с нашите ръце. Предпочитам да ме изгорят жива пред мъчителна смърт от задушаване с C02 - паниката е ужасяваща. На всичкото отгоре температурата в крематориума е толкова е висока - че нищо няма да се усети.

Никой кремиран не е съобщил досега дали е почувствал нещо при изгарянето на тленните му останки, така че не бъди толкова сигурна, че нищо не се усеща.

преди 39 минути, Крематориум написа:

Предпочитам да ме изгорят жива пред мъчителна смърт от задушаване с C02 - паниката е ужасяваща. 

Абе май няма да ти хареса да те горят жива, ако е влязъл ковчегът вече в пеща, няма да има мърдане ще припаднеш от болките ти със сигурност.
А онова другото найстина е отвратителна смърт и продължителна даже, ама ще му свикнеш, не се плаши ха ха ха ...
Но трябва да си в будно състояние, за да е мъчителна. Ако си в безсъзнание нищо не става. Те заради това препоръчват първо да се нагълташ яко със приспивателни ( те не те убиват, само спиш дълбоко от тях), преди да ползваш онова дето те питах преди за него дали го знаеш какво е, та като свърши кислорода да си умреш така както си спиш, па ако случайно се събудиш, то е ясно че няма да е за този път умирането.

преди 50 минути, Мойра написа:

Ако се пенсионираш в България, със сигурност ще предпочаташ смъртта, но ако се пенсионираш в Белгия, май ще предпочетеш да си поживееш колкото дал господ ;) в България. :D

За в България слушах че щяло да трябват 38 години трудов стаж или повече или чак на 66 и половина щели да ме пенсионират.
Егати ужаса, като я напуснах тая държава за мъжете беше 60 годинки за пенсия.
На ви сега демокрация.

преди 51 минути, AAUUXX написа:

..., потърси причината за това че не си щастлив и ...

За мен няма по-голямо щастие от това да знам, че мога да се самоубия когато си го пожелая.
Това означава че съм свободен човек.
Малко си имам проблеми с инстинкта ми за самосъхранение, та трябва да измислям разни хитрини да го излъжа като дойде време да  се самотаковам. И всичко трябва да е измислено още от сега, когато съм си със всичкия ми разсъдък.
А ти дедко знаеш ли, че след 80 годишна възраст опастността от едни гадости като старческо оглупяване, алцхаймер и един куп други щуротии, се увеличава много.
Значи, по-добре е човек да се е махнал доброволно от капана на съществуването, преди да е почнал да се превръща в животно.

Инстинктът за самосъхранение (страха от смъртта) е вроден за всички земни обитатели.

преди 5 минути, _Belial_ написа:

Инстинктът за самосъхранение (страха от смъртта) е вроден за всички земни обитатели.

Животните осъзнават ли какво е смърт?  От смъртта го е страх само човека.

преди 32 минути, Белгиеца написа:

За мен няма по-голямо щастие от това да знам, че мога да се самоубия когато си го пожелая.
Това означава че съм свободен човек.
Малко си имам проблеми с инстинкта ми за самосъхранение, та трябва да измислям разни хитрини да го излъжа като дойде време да  се самотаковам. И всичко трябва да е измислено още от сега, когато съм си със всичкия ми разсъдък.
А ти дедко знаеш ли, че след 80 годишна възраст опастността от едни гадости като старческо оглупяване, алцхаймер и един куп други щуротии, се увеличава много.
Значи, по-добре е човек да се е махнал доброволно от капана на съществуването, преди да е почнал да се превръща в животно.

Опитвам се да те разбера, но не всичко е толкова негативно както смяташ, мислиш за неща които може никога да не ти се случат. Не всеки заболява от изброените болести има хора и на 90г дето са си съвсем жизнени и самостоятелни във всяко отношение та няма смисъл да мислиш в подобна посока. Мисълта от положителната страна е по- приятна, например че ще имаш внуци на които ще се радваш, на които ще предадеш опита си и съвети за живота. 

току-що, halek написа:

Инстинктите съществуват и без да се осъзнават. Затва им викат инстинкти,

току-що, halek написа:

На животните чувството за самосъхранение е по - добре развито от това на човек, видял ли си някое животно да се самоубие? Тоест осъзнават какво е смърт и какво е живот. 

преди 1 час, Мойра написа:

Никой кремиран не е съобщил досега дали е почувствал нещо при изгарянето на тленните му останки, така че не бъди толкова сигурна, че нищо не се усеща.

700 целзий - бързо нервите ще бъдат изпечени и ако си още жив не би трябвало нищо пвече да усещаш. Иначе от окултна гледна точка е добър начин да умреш. По-добре болка от огън, отколкото психическа и душевна. Имаше някакъв идиотски експеримент в крематориум... където сензора показваше че човека го е страх от огън. Поне хубавото е че ще умреш доста бързо.

преди 1 минута, Крематориум написа:

По-добре болка от огън, отколкото психическа и душевна. 

Мислиш ли, че някой би кремирал човек жив, че да го боли? А след като е починал е все едно какво ще го правят. 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Мислиш ли, че някой би кремирал човек жив, че да го боли? А след като е починал е все едно какво ще го правят. 

Стават грешки - намирани са ковчези с издраскани капаци. Кремацията си е по сигурна.  И няма как да знаем колко точно хора изпаднали в каталепсия са свършили "на топло" по-рано. Освен това кремацията не се прави веднага,та има повече шанс да се събудиш навреме. Ако ме хване някой рак,понеже евтаназията не е легална, предпочитам да ме палнат - по-кратка е агонията.

преди 2 минути, Крематориум написа:

Стават грешки - намирани са ковчези с издраскани капаци. 

Става ли са някъде из 18-ти век когато на медицината не са били големи възможностите дори за тези неща, в днешно време няма как да се случи подобна грешка. 

Абе кви са тия огньове и щуротии? Ко много ви се умира нагълтайте се с успокоителни или вземете свръхдоза. Поне да си умрете с кеф. :D

преди 4 минути, Крематориум написа:

Ако ме хване някой рак,понеже евтаназията не е легална, предпочитам да ме палнат - по-кратка е агонията.

Това е незаконно, никой няма да кремира жив човек независимо от какво е болен. 

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Абе кви са тия огньове и щуротии? Ко много ви се умира нагълтайте се с успокоителни или вземете свръхдоза. Поне да си умрете с кеф. :D

Пробвала съм вече с кутия ксанакс водка и 2 литра бира. Нищо не стана. Огънят си е най-сигурно - но трябва да си твърде убеден че искаш да умреш. Не ми се умира, просто ме е е страх да не ме погребатжива. Докато не ме е страх че може да се събудя в крематориума.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.