Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис с LED TV модел NEO LED-2810

Featured Replies

Здравейте отново екип,

След успешното свързване на лаптопа с телевизора(с вашата помощ)възникна друг въпрос.Не ми стана ясно от инструкцията как мога да правя запис.

Сигнала телевизора получава от сат. приемник чрез HDMI кабел включен в порт HDMI 1.Прилагам страниците от инструкцията.Не я намерих в нета. https://mega.nz/#F!WSZDnQZC!AbPTEhgT08V_Kfg0WWDo_A20200104_114354.jpg.b5c3f5461742691abe15bd32b20d27f4.jpg

Надявам се чрез вас да се изясни може ли или не.Благодаря предварително.

20200104_114440.jpg

• Отговори 64
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да попитам - гавриш ли с с нас или не ти пука, т.е. не искаш да ти се помогне? Една странца няма в нормален изглед...Грешка  - само заглавната е ок.

преди 11 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте отново екип,

След успешното свързване на лаптопа с телевизора(с вашата помощ)възникна друг въпрос.Не ми стана ясно от инструкцията как мога да правя запис.

Сигнала телевизора получава от сат. приемник чрез HDMI кабел включен в порт HDMI 1.Прилагам страниците от инструкцията.Не я намерих в нета. https://mega.nz/#F!WSZDnQZC!AbPTEhgT08V_Kfg0WWDo_A20200104_114354.jpg.b5c3f5461742691abe15bd32b20d27f4.jpg

Надявам се чрез вас да се изясни може ли или не.Благодаря предварително.

20200104_114440.jpg

Нека първо уточним каква е целта на упражнението - запис от тв на флашка или на компютър? Първото ме съмнява това "ТВ" да го може....

• Автор
преди 1 минута, street racer написа:

Нека първо уточним каква е целта на упражнението - запис от тв на флашка или на компютър? Първото ме съмнява това "ТВ" да го може....

Нека да е на компютъра 

преди 2 минути, Vladimir Tomov написа:

Нека да е на компютъра 

Купуваш си USB Cаpture карта за компа. Аналоговите са евтини, но за качество не може да се говори. Цифровите (HDMI) са по скъпи от този телевизор 

Телевизорите с PVR записват само от тунера и то само цифровия сигнал (DVB-T и DVB-C), до сега не съм видял някой да може да записва от HDMI входа, едва ли това NEO ще може да прави нещо повече, ако въобще е предвидено да прави какъвто и да е запис.

Ако има възможност мини на IPTV с приемник. Доста канали имат опция за запис, връщане на предавания до седмица.

Свържи се с оператора си и виж как седят нещата.

преди 32 минути, ined написа:

не съм видял някой да може да записва от HDMI входа

То от "вход" няма как да стане запис - HDMI интерфейса е еднопосочен по принцип. Кепчърите са за тази цел, но приличен цифров кепчър е около 300 лв. Ползвам и аналогов кепчър (но не за запис) не помня точния модел (на Aver Media), но и той беше към 150 лв

ЧНГ

Аз моля да посочите задната страна на сателитния приемник, защото така , както вие правите - НЕ СЕ ПИТА!

• Автор
преди 4 часа, DarkEdge написа:

Да попитам - гавриш ли с с нас или не ти пука, т.е. не искаш да ти се помогне? Една странца няма в нормален изглед...Грешка  - само заглавната е ок.

Много,много се извинявам за гафа.Стана от бързането.Докато се оправя с МЕГА-та.Не погледнах внимателно снимките.Сега са оправени.Изпращам нов линк.

Проблемът е че нямам тв канали-нито DTV,нито АTV.мисля че това е нормално като приемам от сателит.Изписва ми Data base empty.В този случай има ли някакво решение?

Изпращам и снимки на приемника.

https://mega.nz/#F!yChh2A4Y!IhCmcDqcdYk81r-8l5gQDg

20200104_183218.jpg

20200104_183240.jpg

преди 4 часа, ined написа:

Телевизорите с PVR записват само от тунера и то само цифровия сигнал (DVB-T и DVB-C), до сега не съм видял някой да може да записва от HDMI входа, едва ли това NEO ще може да прави нещо повече, ако въобще е предвидено да прави какъвто и да е запис.

Като чета инструкцията  би трябвало да може(не говоря за HDMI )но трябват ТВ програми.Предполагам връзката с приемника може би трябва да е друга.

Пуснах снимки и на приемника. Това е линка за инструкцията(с оправени снимки) https://mega.nz/#F!yChh2A4Y!IhCmcDqcdYk81r-8l5gQDg

преди 2 часа, Колев60 написа:

ЧНГ

Аз моля да посочите задната страна на сателитния приемник, защото така , както вие правите - НЕ СЕ ПИТА!

преди 2 часа, Колев60 написа:

ЧНГ

• Автор
преди 9 минути, street racer написа:

Е ти какви канали искаш да намериш? Нали със STB на вива - телевизора в случая го играе обикновен монитор

Добре,тогава такива телевизори от къде могат да записват?Кабелна ТВ ?Ефирна?Къде в България има такива?Питам от любопитство.Може и да не разбирам.

преди 2 минути, Vladimir Tomov написа:

Добре,тогава такива телевизори от къде могат да записват?Кабелна ТВ ?Ефирна?Къде в България има такива?Питам от любопитство.Може и да не разбирам.

Могат да записват от цифровия тунер - не от STB. Ефирната ТВ в България по DVB-T стандарт. Ако телевизора има такъв тунер (с поддръжка на MPEG4), ще записваш на USB памет. В зависимост от мястото, където живееш, ефирно ще засечеш различен брой канали. За целта трябва да забучиш и антена разбира се, след което да направиш сканиране на ефира за канали.

ПС: Ако си наблизо до предавател, може да пробваш с парче коаксиален кабел, вместо антена.

ПС2: Записанот съдържание на флашката, ще можеш да глрдаш само на този тв - не и на компа или други устройства 

• Автор
преди 7 минути, street racer написа:

Могат да записват от цифровия тунер - не от STB. Ефирната ТВ в България по DVB-T стандарт. Ако телевизора има такъв тунер (с поддръжка на MPEG4), ще записваш на USB памет. В зависимост от мястото, където живееш, ефирно ще засечеш различен брой канали. За целта трябва да забучиш и антена разбира се, след което да направиш сканиране на ефира за канали.

ПС: Ако си наблизо до предавател, може да пробваш с парче коаксиален кабел, вместо антена.

ПС2: Записанот съдържание на флашката, ще можеш да глрдаш само на този тв - не и на компа или други устройства 

Благодаря за разясненията.Може ли да ми посочиш цифров тунер?А иначе този ТВ има  тунер DVB-T air.Има възможност да търси и ATV канали.Те пък какви са?

преди 1 минута, Vladimir Tomov написа:

Благодаря за разясненията.Може ли да ми посочиш цифров тунер?А иначе този ТВ има  тунер DVB-T air.Има възможност да търси и ATV канали.Те пък какви са?

Говоря за тунера на самия телевизор! Включи една антена за цифрова ефирна телевизия и сканирай. Аналоговата тж, все още се ползва от някои доставчици по кабел....като "подарък" за абонатите, макар и с ограничен брой канали - 30-40 макс

преди 4 часа, Pig написа:

Ако има възможност мини на IPTV с приемник. Доста канали имат опция за запис, връщане на предавания до седмица.

Свържи се с оператора си и виж как седят нещата.

преди 6 минути, Vladimir Tomov написа:

Написал съм ти варианта.

• Автор
преди 31 минути, street racer написа:

Говоря за тунера на самия телевизор! Включи една антена за цифрова ефирна телевизия и сканирай. Аналоговата тж, все още се ползва от някои доставчици по кабел....като "подарък" за абонатите, макар и с ограничен брой канали - 30-40 макс

Разбрах .Разглеждах и аз къде има такава телевизия.Ще пробвам в нашия регион,но както видях най-близо излъчват в Г.Оряховица.А аз съм на 10 км.от Елена към балкана.Сигурно нищо

няма да хвана.Благодаря и извинявам се за отнетото време на всички участници в темата.

преди 7 минути, Vladimir Tomov написа:

Разбрах .Разглеждах и аз къде има такава телевизия.Ще пробвам в нашия регион,но както видях най-близо излъчват в Г.Оряховица.А аз съм на 10 км.от Елена към балкана.Сигурно нищо

няма да хвана.Благодаря и извинявам се за отнетото време на всички участници в темата.

На брега на яз. Йовковци (след моста) нямаше проблеми с ефирната - няколко бнт-та, нова и бтв. Антена - обикновена пасивна някаква на тавана на един кемпер

@street racer на мен тв тунера на AverMedia работеше само с неговата си антенка от 4 пръста! Ако сложа стайна антена с усилвател или някаква друга за покрива пиши го вече умрял, тогава няма нито един канал от 8 налични. Ако решиш да записваш от HDMI става много гаден формат с интерлейс - назъбени хоризонтални линии! HD материала е много тежък за видео обработка и всичко това убива желанието за  запис от телевизор, освен ако не пишеш от ефирната. :( 

Я дай отначало какво искаш да става. Без да ми коментираш начина, по който ти мислиш че ще стане.

Отначало питаш за телевизор, намесваш лаптоп и изведнъц някакъв приемник. Сателитен ли, кой да ти каже. Не се вижда нито вид сигнал, нито антени, няма и населено място. Споменмава се някакъв язовир.

Давай отначало че ми писна от разследвания кой какво си мислел.

преди 4 минути, Бонбон с катран! написа:

@street racer на мен тв тунера на AverMedia работеше само с неговата си антенка от 4 пръста! Ако сложа стайна антена с усилвател или някаква друга за покрива пиши го вече умрял, тогава няма нито един канал от 8 налични. Ако решиш да записваш от HDMI става много гаден формат с интерлейс - назъбени хоризонтални линии! HD материала е много тежък за видео обработка и всичко това убива желанието за  запис от телевизор, освен ако не пишеш от ефирната. :( 

Аз не съм казал тунер, а ползвам кеччъри. За антената е нормално...съгласиването отива на кино. HDMI кепчъра не ми е правил подобни мизерии. А що се отнася до обработката...зависи от хардуера :)

преди 27 минути, street racer написа:

HDMI кепчъра не ми е правил подобни мизерии.

Също за кепчъра говоря, вероятно IPTV е виновно. :( 

• Автор
преди 2 часа, street racer написа:

На брега на яз. Йовковци (след моста) нямаше проблеми с ефирната - няколко бнт-та, нова и бтв. Антена - обикновена пасивна някаква на тавана на един кемпер

Благодаря за информацията.Ще проверя.Лека вечер на всички.

@ Vladimir Tomov

Щом си свързан със сат-приемника на Виваком и си им абонат, може да записваш сат програми с приемникът им - виж как: https://www.vivacom.bg/bg/tv/funkcii/tv-recorder

Според ръководството на ТВ-то, стр.19 - телевизора има записваща функция PVR(Personal Video Recording). На тази страница се очаква да е описано как се записва и от какъв източник - покажи я. Предполага се възможно само ефирни/кабелни ATV(аналогови) и DTV(цифрови). За цифровите ефирни(6 броя) провери дали имаш сигнал в местоположението( в менюто ръчно сканиране, виж по-долу, но за 49 или 37 каналspacer.png), аналогови - само от Турция, няколко останали от Русия, но е безпредметно - евентуален кратковременен прием само през лятото при подходящи тропо условия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.