Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталиране на Windows 10 на стар лаптоп

Featured Replies

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Аз бих опитал!

Чудено! Опитайте, давайте, действайте. 

• Отговори 72
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Осигури лаптопа, работата от мен.

Нищо няма да осигурявам. Подкарайте машината на постналия темата. Аз няма да споря. От 16 годишен съм тръгнаш с  Windows 3.11. Другото вече няма значение.

С колко РАМ е машинката. Има супер леки линукс дистрибуции, които биха могли да вървят мазно на машинката като например Puppy. Като съответно има и не толкова лакоми за рам браузъри като мидори и дилло. Да му се не види, с линукс/юникс може да се ползва мейл и да се браузва в нетя и без графична среда. За тази машинка забрави за уиндоус просто.

току-що, Крематориум написа:

С колко РАМ е машинката. Има супер леки линукс дистрибуции, които биха могли да вървят мазно на машинката като например Puppy. Като съответно има и не толкова лакоми за рам браузъри като мидори и дилло. Да му се не види, с линукс/юникс може да се ползва мейл и да се браузва в нетя и без графична среда. За тази машинка забрави за уиндоус просто.

Тя диструбуцията ще върви, но другите програми и бразуване какво ще правят?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Тя диструбуцията ще върви, но другите програми и бразуване какво ще правят?

Опън Офис/Либре офис вървят без проблем на машина с 512 рам. Имам една антика с толкова рам и PA-RISC процесор обаче, бичи си HP-UX като пич, поддържа даже безжична мрежа. Машинката е някъде от 1999-200 , взех я заради юникса. За дребен уеб сървър - вътрешна страница се справя идеално. Има дистрибуции, които с гуи-то ядат под 100 мб рам. Е не са от най-красивите и натоканите, но работят.

преди 2 минути, Крематориум написа:

Опън Офис/Либре офис вървят без проблем на машина с 512 рам. Имам една антика с толкова рам и PA-RISC процесор обаче, бичи си HP-UX като пич, поддържа даже безжична мрежа. Машинката е някъде от 1999-200 , взех я заради юникса. За дребен уеб сървър - вътрешна страница се справя идеално. Има дистрибуции, които с гуи-то ядат под 100 мб рам. Е не са от най-красивите и натоканите, но работят.

Няма да работи. Стига с тези антики. Демонстрирайте с камера на живо как ще използвате тези гробници. Стига давайте надежда на постващите темата с подобни изкавания. И те очакват от подобни машиниа да им работ в момента всичко.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Няма да работи. Стига с тези антики. Демонстрирайте с камера на живо как ще използвате тези гробници. Стига давайте надежда на постващите темата с подобни изкавания. И те очакват от подобни машиниа да им работ в момента всичко.

Ок .Грижи нямаш, като се има предвид че е различна архитектурата и няма да е коректно да се сравнява с x86. По-стари версии работят доста прилично. Няма как да работи най-новото разбира се,но машинката пак би влезнала в употреба. Работеща машина не трябва да се хвърля. Правила съм уеб и сносно работещи файлови сървъри от стари пентиум 3 и4 и стари сънове. Да няма да е супер-дупер мощно но за домашни цели би свършило някаква работа.

преди 2 минути, Крематориум написа:

Ок .Грижи нямаш, като се има предвид че е различна архитектурата и няма да е коректно да се сравнява с x86. По-стари версии работят доста прилично. Няма как да работи най-новото разбира се,но машинката пак би влезнала в употреба. Работеща машина не трябва да се хвърля. Правила съм уеб и сносно работещи файлови сървъри от стари пентиум 3 и4 и стари сънове. Да няма да е супер-дупер мощно но за домашни цели би свършило някаква работа.

Пак не ме разбирате. Ти може да правиш каквото искаш, но обикновеният потребител НЕ МОЖЕ. Той очаква от тази машина да прави това, коеот прави и сегашен хардуер, което просто е невъзможно.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Пак не ме разбирате. Ти може да правиш каквото искаш, но обикновеният потребител НЕ МОЖЕ. Той очаква от тази машина да прави това, коеот прави и сегашен хардуер, което просто е невъзможно.

Почти невъзможно. Носи я при човек, който се оправя - туря му някакъв лек линукс/BSD със програмите и си работи и обновява само.

преди 4 минути, Крематориум написа:

Почти невъзможно. Носи я при човек, който се оправя - туря му някакъв лек линукс/BSD със програмите и си работи и обновява само.

Да не споря, но няма да стане и с лек линукс. Да не говорим, че постващият не знае какво е това животно и има ли то почва у нас, и не знае даже и как да го използва. Вие специалистите трябва да се научите как мисли обикновеният потебител. Това ви е проблемът на вас. Иначе спор няма. Умения и знания имате!!!

Още като споменеш Линукс трябва да си наясно че губиш 90% от хората. От останалите 9% вече го ползват и шанса да ти обърнат внимание е 1%.

Дори да уцелиш такъв човек е малко вероятно да остане доволен особено с някоя екзотика.

преди 8 часа, tchanev написа:

мислих че може да се направи нещо

Да се смени с по-съвременна платформа. Да, знам, че е гадно, но фактите  са такива. 

преди 6 часа, Крематориум написа:

Има резон, но няма практическо приложение при стандартен потребител. Колко чеовека биха ползвали някакъв доомашен сървър или друго мреово устройство в домашната си мрежа?
Кино, вино, поща, комуникатор. И приключваме.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На мястото на автора бих опитала с Линукс преди да хвърля машинката, както са го посъветвали по-горе. Нищо сложно няма в Линукса за обикновен потребител, а все някое дистро и орязан браузър трябва да тръгнат. А аз по съвпадение в момента пиша точно от Lenovo G50-30, също споменат по-горе. Ами под Линукс за интернет и филми си върви съвсем нормално, не се бави, не забива, нищо. 

1.png

преди 2 минути, polaana написа:

На мястото на автора бих опитала с Линукс преди да хвърля машинката, както са го посъветвали по-горе. Нищо сложно няма в Линукса за обикновен потребител, а все някое дистро и орязан браузър трябва да тръгнат. А аз по съвпадение в момента пиша точно от Lenovo G50-30, също споменат по-горе. Ами под Линукс за интернет и филми си върви съвсем нормално, не се бави, не забива, нищо. 

1.png

Няма начин ... просто не вярвам на очите си ...

Ей много хубава картинка си изкарал относно погребения и кремация. Браво на теб , кефиш ме.

преди 17 минути, polaana написа:

Жена съм :) А картинката излезе тематична май...

Извинявай. В днешно време не можеш да кажеш кой какъв пол е . Въпреки че душата няма пол.

• Автор

Е накрая му сложих 7ца, ме и Про отгоре на всичко, отначало вървеше доста добре, но след ъпдейтите почна нещо да се мота, но не ме бърка. Сега търся вариант да подкарам и коди, че видео драйвера / ATI 6.14.10 / не може до комуникира с картата / Mobility Radeon 9200 /, но и да не стане все ще свърши някаква работа...

Цитат

преди 22 минути, tchanev написа:

Е накрая му сложих 7ца, ме и Про отгоре на всичко, отначало вървеше доста добре, но след ъпдейтите почна нещо да се мота, но не ме бърка. Сега търся вариант да подкарам и коди, че видео драйвера / ATI 6.14.10 / не може до комуникира с картата / Mobility Radeon 9200 /, но и да не стане все ще свърши някаква работа...

Мота се, но не ме бърка. И марсианците няма да ти повярват.

на 5.01.2020 г. в 22:45, polaana написа:

Lenovo G50-30

Миналата година правих такова - бяха му сцепили матрицата и му сложих hd матрица - с Windows 10 Х64 и AutoCAD Electrical 2014 си върви съвсем прилично.

преди 27 минути, tchanev написа:

след ъпдейтите почна нещо да се мота

На Win 7 е добре да се ползва пакета на simplix за обновяване

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.