Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталиране на Windows 10 на стар лаптоп

Featured Replies

Здравейте, имам стар лаптоп HP nx7010 / PG587EA#ABB /, на който искам да кача уиндоус 10, но нещо не става понеже една от функциите на процесора - Intel Pentium M, не е разрешена в биоса - NX. Самият биос е F55 и е много орязан, има две три неща, които ни разбирам, като ECP, EPP и Bidirectional port mode, но мисля че те не са проблем. Прочетох че процесора поддържа тази функция, но не мога да намеря по нов биос - 68BAL. Та въпроса ми е - имам ли шанс да подкарам уиндоус 10, може и някаква орязана версия дето не иска NX ?

• Отговори 72
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сериознио ли ще се мъчиш да ползваш подобна антика, че и windows 10 да и слагаш? На това дори и windows 7 ще е тежък. Защо се занимаваш с глупости?

Ако това е лаптопa (както ти казаха по-горе) само Windows XP 32 bit.

Да си го използваш офлайн (без интернет връзка) за леки ретро игри (емулатори да кажем).

Евентуално Офис пакет, гледане на филми 480p, плейване на музика.

За друго не става.

преди 26 минути, oic написа:

Ако това е лаптопa (както ти казаха по-горе) само Windows XP 32 bit.

Да си го използваш офлайн (без интернет връзка) за леки ретро игри (емулатори да кажем).

Евентуално Офис пакет, гледане на филми 480p, плейване на музика.

За друго не става.

Този лаптоп за нищо не става. Спокойно може да го хвърли в кошчето. Към постващият. Вържи си лаптопа с верига да не избяга като му покажеш диска или флашката с 10.

преди 2 минути, tchanev написа:

Eeee, направо ме разочаровахте, аз си мислих че може да се направи нещо, мерси все пак за мненията ...

Не, не те разочаровам. Може да опиташ сам. Това е умряла машина. На нея вече нищо не може да работи. Съжалявам.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

С каква OS е в момента лаптопа?

Какво се целеше с поставянето на W10?

Може да се пробва с linux, но трябва да се знае глобалната цел на занятието.

Стига с този линукс. Пак ще е същото. Виж му параметрите.Даже и да инсталира за какво ще го използва?

преди 3 минути, tchanev написа:

Беше 7 ца, но при експериментите го свалих на ХР

Той само за нет ми трябва

За нищо не може да го използваш. Браузърите както и сайтовете, които искаш да отваряш си искат РАМ и процесорно време, което тази машина не може да подсигури. Независимо какво ще инсталираш на него. Просто една работеща антика и нищо повече.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, tchanev написа:

Той само за нет ми трябва

Какъв нет - да си провериш пощата или ... ?

Трябваше да си поръчам от Дядо Коледа един хубав ченгел .... нищо тя Коледа наближава с всеки изминал ден ...

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Какъв нет - да си провериш пощата или ... ?

Трябваше да си поръчам от Дядо Коледа един хубав ченгел .... нищо тя Коледа наближава с всеки изминал ден ...

Е то ако от първия път постващите темите обесняваха точно и ясно какъв е проблемът този форум нямаше да го има :)

Щом е имал 7-ца, не виждам какво повече ще му даде 10-ка!

Да под XP ще има проблеми с някой от сайтовете.

Linux аз лично не бих го сложил извън сметките.

Но трябва много добре да се прецени какъв точно интернет ще се ползва и заслужава ли си да се мъчи човек на тази машина.

Ако е работеща, не бива и да се изхвърля, а просто да и се намери правилното място.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Щом е имал 7-ца, не виждам какво повече ще му даде 10-ка!

Да под XP ще има проблеми с някой от сайтовете.

Linux аз лично не бих го сложил извън сметките.

Но трябва много добре да се прецени какъв точно интернет ще се ползва и заслужава ли си да се мъчи човек на тази машина.

Ако е работеща, не бива и да се изхвърля, а просто да и се намери правилното място.

С всичко ще има проблеми този курник. Даже със зареждането още ще има проблеми. Поне 5 минути ще има мотаене докато се зареди ОС. За браузър да се отвори ще се чака над 30 секунди, а ако има и антивирусна мачът приключи. Днес точно имах прекрасното изживяване с този модел лаптоп са Windows 8.1, само че е с 2 гига рам, а не с 4. Мога да ти кажа че след цъкането на мишката за каквото и да било ще трябва да изпиеш поне 2 валидола.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

изживяване с този модел лаптоп са Windows 8.1, само че е с 2 гига рам

Че кво му е на 8,1?Наскоро сложих на една служебна антика(десктоп) с 1.8 Гхц процесор и 2 гб рам 8.1(32бит)и бях учуден като зареди уйндоуса,че използва точно 575мб рам..............разбира се не лети машината,че и бавният диск е фактор,но се вършат основни неща........:)

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Че кво му е на 8,1?Наскоро сложих на една служебна антика(десктоп) с 1.8 Гхц процесор и 2 гб рам 8.1(32бит)и бях учуден като зареди уйндоуса,че използва точно 575мб рам..............разбира се не лети машината,че и бавният диск е фацтор,но се вършат основни неща........:)

Лети в твоите фантазии. Хайде да спрем с глупостите, щото вече е смешно. Я покажи снимки на тази машина като хардуер както и в task manager процесите, които я товарят да видим какво точно работи. Колкото до 8.1 на него му няма нищо, просто си иска параметри, за да работи.

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Лети в твоите фантазии. Хайде да спрем с глупостите,

Хайде да лягаш,че вече и да четеш не можеш............къде видя да съм писал,че лети?

преди 22 минути, Слави Маринов написа:

.............разбира се не лети машината,че и бавният диск е фактор,но се вършат основни неща........:)

току-що, Слави Маринов написа:

Хайде да лягаш,че вече и да четеш не можеш............къде видя да съм писал,че лети?

Въобще няма да лягам. Никой не ви оспорва уменията, но хайде да спрем с глупостите как стар хардуер работил перфектно. Ето и в темата се вижда обратното. А има още над 20 теми с подобни проблеми. Старите машини просто умират. И е крайно време това да се каже на потребители, които се мъчат да ги използват.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

но хайде да спрем с глупостите как стар хардуер работил перфектно.

Би ли показал това къде го трърдя?Едно си баба знае................:(

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Би ли показал това къде го трърдя?Едно си баба знае................:(

На нем не ми го твърди. Сега очаквам да подкараш машината на постващия, щото тя е перфектна и няма никакви проблеми. И очаквам от него отговор, че работи и да ти балгодари. Наеми се веднага. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

На нем не ми го твърди. Сега очаквам да подкараш машината на постващия, щото тя е перфектна и няма никакви проблеми. И очаквам от него отговор, че работи и да ти балгодари. Наеми се веднага. 

Аз бих опитал!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.