Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталиране на Windows 10 на стар лаптоп

Featured Replies

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Миналата година правих такова - бяха му сцепили матрицата и му сложих hd матрица - с Windows 10 Х64 и AutoCAD Electrical 2014 си върви съвсем прилично.

Сега се мъча с такъв боклук. Смешковците са му сложили само 1 слот за рам и ровя да намеря 4 гига рам, щото 2 са му малко.

• Отговори 72
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

35лв+куриер

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

току-що, DarkEdge написа:

35лв+куриер

Трябва да е DDR3 1333 4 Gb. Гледам, че неговата е Samsung, но предполагам че не е капризен.

https://tehnologichno.bg/product/4gb-ddr3-pc3l-10600-1333mhz
Мога да туря едно рамо  да ти я пратя. :) 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

То зависи от собственика. Ако се съгласи, ще пиша! Иначе горе-долу толкоз вървят.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, DarkEdge написа:

С 4 е съвсем различно поведението на машината.

Сега е с 2 и е с Windows 8.1. Натоварено на CPU - 15% , на HDD - 20% на RAM - 89%. Горкият се чуди къде да избяга.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Сега се мъча с такъв боклук. Смешковците са му сложили само 1 слот за рам и ровя да намеря 4 гига рам, щото 2 са му малко.

Ако е на Windows, по-малко от 8GB вече идват малко.

преди 3 минути, tepmu написа:

Ако е на Windows, по-малко от 8GB вече идват малко.

8.1 32 битова. 4 гига ще му свършат работа.

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

И с 3GB работи.

Ще работи с 3 GB перфектно. При отворен скайп, браузъри и антивирусна рамта е на 90% и машината просто умира. 1 GB отгоре ще и помогне доста.

Нямам такива наблюдения!

Винаги можеш да накачулиш много маймуни на клона само за да го счупиш, но с 3GB все още можеш спокойно да свършиш работа.

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нямам такива наблюдения!

Винаги можеш да накачулиш много маймуни на клона само за да го счупиш, но с 3GB все още можеш спокойно да свършиш работа.

Да, но той не е с 3, а с 2 и това е проблемът!! Няма втори слот да сложа 2*2 или да добавя 1 gb. Просто мъка.

току-що, Емил Костов написа:

Да, но той не е с 3, а с 2 и това е проблемът!!

С 2GB само съм правил (отдавна, 2014 някъде) на W7 х64, с много и тежък специализиран софтуер, но без интернет :)

преди 15 минути, plamen_petrov_80 написа:

да свършиш работа.

Да свършиш работа и да работиш комфортно са леко разминаващи се понятия.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

С 2GB само съм правил (отдавна, 2014 някъде) на W7 х64, с много и тежък специализиран софтуер, но без интернет :)

Няма да споря с никой, а и не искам. С Windows се занимавам откакто е излязла версията 3.11. С клиенти се занимавам по компютърни зали от 20 години. От 11 години работя в оператор и в сервиз дето всичко е свързано с Wndows.Знам какво иска обикновения потребител, от какво се оплаква и как стари машини няма да му работят. 

Оставям настрани специалистите във форума, а и въобще като цяло, които могат да експеримантират, да ровят в софтуер, да си играят и експериментират. 

Само за пример ще дам за този лаптоп. Собственикът му даже не ме и разбра за какво му говоря. Единственото, което повтаряше е, че лаптопът му е връзката със света и че трябва да му работи.Другото беше на теб разчитам, аз нищо не разбирам. 

Такива екзотични въпроси като в тая тема винаги водят до познат спор на няколко човека тук във форума.

Утре ако някой попита дали може да инсталира Windows 10 на Правц 8Д пак ще се стигне го същия спор.

От една страна се знае че е безмислено да се отговаря на такъв въпрос, ама от друга, егото зове да покажа колко съм велик и колко много разбирам от компютри.

И по-важното е да покажа колко е по-глупав опонента ми :)

преди 33 минути, vpvelev написа:

Такива екзотични въпроси като в тая тема винаги водят до познат спор на няколко човека тук във форума.

Утре ако някой попита дали може да инсталира Windows 10 на Правц 8Д пак ще се стигне го същия спор.

От една страна се знае че е безмислено да се отговаря на такъв въпрос, ама от друга, егото зове да покажа колко съм велик и колко много разбирам от компютри.

И по-важното е да покажа колко е по-глупав опонента ми :)

Е нека да поспорим, че иначе форумът ще е скучен. Но си прав!! Така е!

Ядосвам се, защото и аз се хващам понякога на въдицата.

Тук сте няколко човека, които доста разбирате от компютри, а и в тая сфера работите доколкото разбирам. Та и затова ме е яд като се карате. И до обиди дори се достига понякога.

Имам чуство че някой нарочно пуска такива теми и после си "гледа сеира".

току-що, vpvelev написа:

Ядосвам се, защото и аз се хващам понякога на въдицата.

Тук сте няколко човека, които доста разбирате от компютри, а и в тая свера работите доколкото разбирам. Та и затова ме е яд като се карате. И до обиди дори се достига понякога.

Имам чуство че някой нарочно пуска такива теми и после си "гледа сеира".

Ами да прав си. Не знам що се караме!!

• Автор
преди 17 часа, plamen_petrov_80 написа:

Къде е връзката между видео драйвера и Kodi?

Ами кодито дава грешка - Unable to create GUI. Exiting, по точно 

2020-01-09 15:57:04.818 T:3148   ERROR: DX::DeviceResources::CreateDeviceResources: unable to create hardware device, trying to create WARP devices then.
2020-01-09 15:57:04.822 T:3148   FATAL: DX::DeviceResources::CreateDeviceResources: unable to create WARP device. Rendering in not possible.
2020-01-09 15:57:04.858 T:3148   ERROR: DX::DeviceResources::CreateDeviceResources: function call at line 363 ends with error: 887A0004 - DXGI_ERROR_UNSUPPORTED (Unsupported.)
2020-01-09 15:57:04.874 T:3148   FATAL: CApplication::Create: Unable to create window

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.