Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на ресийвър

Featured Replies

Yamaha RX-V485 (цвят-сребро) поръчах от edigital.bg . Остава чакане, благодаря за мненията :)

• Отговори 68
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

:) А при положение че имам 2 колони 6-ома. Мога ли да си взема още 2 които са 8 ома, или трябва да са еднакви всички? В упътването гледам че американската версия се задава от менюто. А европейската явно си е за 6 ома.

По принцип не би трябвало да е проблем. Настройваш импеданса/съпротивлението да по високо на 8 Ома (отговаряш на най високото съпротивлението за чифта тонколони). 

В упътването погледни все пак. 

Ако ще изгражда както трябва кино. Трябва да знаеш, че препоръчително е поне тонколоните от предната линия да са от един производител и модел: предни и център. За задната линия е добре да са пак. Но, ако не може да си го позволиш може и да минеш с чифт евтини булшелфове..

Това е така, защото например при "сбирщайн" тонколони се получава разлика във звученето от една марка тонколони,   като се сравни с друга. 

И не звучат добре. Разбира се, ако тонколоните си пасват добре, като х-ки и прочие, може да се направи изключение. 

• 1 месец по-късно...
на 18.02.2020 г. в 12:42, Михайлов написа:

....А относно слушането на mp3 - препоръчвам да си обновите музикалната колекция на NAS сървъра поне във формат FLAC. Има неизчерпаеми запаси от музика в руския денонощен музикален безплатен магазин - безкрайно по-богато съдържание от разните му зелки и замунди.

Прав сте за това. Звука "оживя" изведнъж :D   Весели празници !

24.jpg

Машината според всичко изчетено поддържа 6 ома и 8 ома. Американския вариант се настройва. Този няма къде да се посочи съпротивлението. Въпросът ми беше дали всички колони които сложа трябва да са с едно съпротивление . Тъй като вече имам 2 долу горе добри на 6 ома, дали другите които търся пак трябва да са 6 или е независимо.

преди 1 час, Mihail Stanev написа:

Машината според всичко изчетено поддържа 6 ома и 8 ома. Американския вариант се настройва. Този няма къде да се посочи съпротивлението. Въпросът ми беше дали всички колони които сложа трябва да са с едно съпротивление . Тъй като вече имам 2 долу горе добри на 6 ома, дали другите които търся пак трябва да са 6 или е независимо.

Освен че трябва да бъдат всички с един импеданс е добре да са с еднаква динамика, с други думи да бъдат от една серия  за да няма разминаване в звученето. 

току-що, Mihail Stanev написа:

Представих си какво ми казваш за динамиката. А как да я определя предварително?

На всяка тонколона в спецификацията си има данни за динамика, импеданс и честотна лента. 

преди 5 часа, FusE написа:

Освен че трябва да бъдат всички с един импеданс е добре да са с еднаква динамика

преди 4 часа, FusE написа:

На всяка тонколона в спецификацията си има данни за динамика

Поредните простотии на наш бушон. :angry:

Написал ги е да покаже уж знания, а всъщност не знае определението за динамика! Измерва се в dB (децибели).

Бушончик, залагаш ли си апартамента, че нито една пасивна тонколона няма в спецификацията си данни за динамика? ;)

преди 5 часа, JKirilov написа:

Поредните простотии на наш бушон. :angry:

Написал ги е да покаже уж знания, а всъщност не знае определението за динамика! Измерва се в dB (децибели).

Бушончик, залагаш ли си апартамента, че нито една пасивна тонколона няма в спецификацията си данни за динамика? ;)

Тук имаш право в бързината по отношение на спецификацията на тонколони  съм писал динамика вместо чувствителност. 

Това вече го намерих. "чувствителност"

Значи за тези колони(показани са в изображението - Sony SS-H210) търся

около 88db и 6 ohm. 

Примерно това :

Yamaha NS-F51
Specifications
Type 2-way bass-reflex floorstanding speaker
Woofers Dual 16cm (6-1/2”) cone
Tweeter 3cm (1”) soft dome
Frequency Response 43 Hz–26 kHz
Nominal Input Power 80 W
Maximum Input Power 240 W
Sensitivity 89 dB/2.83 V/1 m
Impedance 6 ohms
Dimensions (W x H x D) 233 x 973.5 x 254 mm; 9-1/8” x 38-3/8” x 10”
Weight 13.7 kg; 30.2 lbs./unit

ss-h10.jpg

Ако искаш звукът да е равномерен за слушане на кино погледни допълнението към серията NS:

https://www.amazon.co.uk/Yamaha-NSP51-Speaker-Package-Black/dp/B00X3BRBKU

Които са допълнение към NS-F51.Ако търсиш втора ръка също може да погледнеш други букшелф ОТ, и център пак от NS, серията на Yamaha. 

Мишо, не се вързвай на подобни хватки. каквито и ОТ да сложиш, все ще си свири. Просто моделите от една линия на дадена фирма освен куп характеристики, имат и характер на звученето. Което пък се използва да те набутат с цял комплект 5.1 до 11.2 и да изхвърлиш старите си хубави ОТ за стерео.

Аз за омовете пак не те рабрах, не слагаш запетайки, важното е на един изход, примерно +/- L, да има свързана само една тонколона!!! Никакви "в паралел", "последователно"...

И ако съответните изходи не се претоварват с 2 Ома примерно, то дори различни омове могат да се балансират. както с дистанционното в ръка, така и с микрофон пред тебе. Ясно е, че скъпи ОТ от един модел ще дадат по-добър резултат. Същото се отнася и за скъпите рисийвъри, но стигаме до едни десетки хиляди левове...

С две думи - слушай си с кеф и кажи какви парчета да ти изпратя за тест!

Исках да кажа , че за колоните които имам (Sony SS-H10) търся други с такива характеристики , а именно 88дб и 6 ома. Ямаха-та която съм загледал е 89дб , което смятам че е същото :) Наистина ми се струва, че сегашните "сони", ще са по добри за задни от тези които дават в комплектите 5,1.   Парчетата са предимно метал, FLAC от rutracker. Ако имаш нещо друго впредвид прави да чуем :)

Поздрави!

Това, което имаш ми се струва нещо малко от уредба. Те са на такива омове. За домашно взимай 8 ома, дори и на усилвателя да пише че поддържа и 4.  А децибелите колкото повече, по-добре. Изразяват кпд. на ОТ. Ще ти кажа проста сметка  - 20 см говорител на 10W свири колкото 30 см на 4W. А тези 15 см са дори и по-зле.  За а свирят прилично в уредба в нея има специална честортна корекция да вдига баса за този малък обем. Като и свържа големи ОТ се чува предимно бас. Така че си потърси за отпред големи трилентови ОТ с поне 30 см басове и над 50 литра обем. Ако имаш място в помещението. И помисли за някакво акустично оформление. Понякога дори и прости завеси правят чудеса.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Да спокойно ги остави за съраунд (поне за сега) Sony SS-H10. Като за отпред/фронт си вземеш други било то подостоящи или букшелф/рафтови.

Само гледай да са от една серия заедно с центъра. Колкото бюджета ти позволява.

Ако са нови, може да вземеш предните, пък по-нататък център, субуфер и прочие.

С този AV ресийвър по-добре един активен субуфер 9/10 инча (за да усетиш ниските честоти). Дори и отпред да са подостоящи със 6.5 инчови или по големи основни говорители.

Доста hi-fi тонколони за домашно кино са на 6 ома. Не са само от музикални уредби и прочие...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.