Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на ресийвър

Featured Replies

Не, ако ги вържеш на двойката. 7.2 е достатъчно красноречиво... ;)

Жената не разбира, но все пак, за разлика от всите ламери, е посочила модела. Вече ако има още тонколони-монколони, ще я питаме за сегашните и бъдещи източници и т.н.

Изборът на истински рисийвър не е лесен и иска мноооого пари, примерно над 2000! А че понятието съществува много от преди 1980 - факт. На Pioneer примерно първия е от 1960 г. и няма нищо общо с видеото!

• Отговори 68
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, JKirilov написа:

Не, ако ги вържеш на двойката. 7.2 е достатъчно красноречиво... ;)

Жената не разбира, но все пак, за разлика от всите ламери, е посочила модела. Вече ако има още тонколони-монколони, ще я питаме за сегашните и бъдещи източници и т.н.

Изборът на истински рисийвър не е лесен и иска мноооого пари, примерно над 2000! А че понятието съществува много от преди 1980 - факт. На Pioneer примерно първия е от 1960 г. и няма нищо общо с видеото!

На ресивър никъде нищо не се връзва освен панделка при желание, свързва е правилната дума в случая! 

Избора на ресивър е лесен, всеки ресивър дори нискобюджетните могат да свирят стерео или многоканално аудио според зададените му настройки. 

Бушончик, нищо не разбираш, а на всяко гърне - мерудийка? :)

Аре сега да покажеш как на тоя примерно, а такива са хиляди както посочих по-горе, ще се пусне

преди 8 часа, FusE написа:

многоканално аудио според зададените му настройки

SReceiver.jpg

Също ще е интересно пускането на

преди 8 часа, FusE написа:

многоканално аудио според зададените му настройки

на две тонколони, пък и били те JBL? :wink12:

преди 49 минути, JKirilov написа:

Бушончик, нищо не разбираш, а на всяко гърне - мерудийка? :)

Аре сега да покажеш как на тоя примерно, а такива са хиляди както посочих по-горе, ще се пусне

Баце показваш ресивър на 100 кила години, кой ще е този който би се самоунижил с подобна антика, дори мазохист би се дълбоко замислил над покупка на подобно нещо. Има достатъчно ресивъри, бюджетни от 500-600лв за нов свирещи стерео и в многоканален режим според желанието на който го плзва.

Мисля, че ти отговорих на въпроса. 

Не си отговорил в темата обаче. Защо е необходим такъв рисийвър при наличие на само 2 /две/ тонколони? :)

Освен това старите рисийвъри свирят по-добре от новите!

преди 17 минути, JKirilov написа:

Не си отговорил в темата обаче. Защо е необходим такъв рисийвър при наличие на само 2 /две/ тонколони? :)

Защото когато е многоканален може да слушаш стерео и ако ти се прииска 5.1 или 7.2 с добавяне на ОТ. 

преди 17 минути, JKirilov написа:

Това абсолютно не е вярно, още по - малко пък когато се говори за стар бюджетен като който показа по - горе. 

Още колко off-topic-a и глупости ще напишеш? Не ставаш даже за бушон в рисийвър...

Нищо от написаното не е вярно. Всички рисийвъри, може би с изключение на тези от 3 бона и нагоре, свирят по-лошо от един усилвател! Питайки за радиото имах предвид закупуване не на рисийвър, а на усилвател! По-евтино и по-качествено!

А по другата ти простотия, много ляб имаш още да ядеш!

https://www.cnet.com/news/how-can-30-year-old-receivers-sound-better-than-new-ones/

Е, труден език е, но поне пробвай заглавието с гуглю... :wink12:

преди 11 минути, JKirilov написа:

Още колко off-topic-a и глупости ще напишеш? Не ставаш даже за бушон в рисийвър...

Ако се счетат постовете ми за ненужни ще бъдат изтрити не се ангажирай излишно! 

Нищо от написаното не е вярно. Всички рисийвъри, може би с изключение на тези от 3 бона и нагоре, свирят по-лошо от един усилвател! Питайки за радиото имах предвид закупуване не на рисийвър, а на усилвател! По-евтино и по-качествено!

Абсолютна глупост, на какво се базира което пишеш, как би сравнил съвременен ресивър изпълен в предусилвателаната си част с ИС плюс DAC с такъв на 30г изпълнен с транзистори и изсъхнали кондензатори, хайде да говорим сериозни неща и подплатени със схеми или поне АЧХ? Усилвателя как ще свържеш към съвременен телевизор или телефон/таблет за стриим на аудио, за това се предпочита ресивър ? 

А по другата ти простотия, много ляб имаш още да ядеш!

https://www.cnet.com/news/how-can-30-year-old-receivers-sound-better-than-new-ones/

Е, труден език е, но поне пробвай заглавието с гуглю... :wink12:

Линка ти е глупост, няма какво да я коментирам, има доста заседнали из 70-те които се самонавиват че след това нищо не свири качествено. 

преди 23 часа, FusE написа:

................. има доста заседнали из 70-те които се самонавиват че след това нищо не свири качествено. 

Хах хаха х хахахххаххааааа

giphy.gif

MC.jpg

на ‎9‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 20:30, JKirilov написа:

на ‎9‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 20:54, JKirilov написа:

Всички рисийвъри, може би с изключение на тези от 3 бона и нагоре, свирят по-лошо от един усилвател!

Дай конкретни модели за сравнение иначе празнословиш. 

преди 48 минути, JKirilov написа:

Темата не е за това, а аз не празнословя, просто си записвай! ;)

Ами що ги пишеш тези глупости?

По темата съм писал само аз. Не видях друго конкретно предложение. Всичко друго са приказки на женския пазар.

АГД, оказва се, че си прав. Но пак си виновен де! ;)

Аз не цъкам по показани линкове, защото го смятам за глупаво. А твоят линк действително се оказа добър и по темата, кой да го види. Все пак води до спрян от производство стерео рисийвър, на всичко отгоре не в тон с монколоните, но пък сигурно моделът съществува в черно.

След като си "DIY Аудио" има ли някъде твои разработки да погледна? Ще се окаже, че се познаваме май. ;)

Просто трябваше да ме подкрепиш, въпреки че и аз може да не съм прав по искането на девойката. Тя вероятно ще се окаже с пълен комплект я 5.1, я 7.1... А аз нарочно пиша по този начин, за да накарам насреща да погледнат тук-там, да прочетат нещо, да помислят. Кауза пердута!

:goahead:

преди 19 часа, JKirilov написа:

Все пак води до спрян от производство стерео рисийвър, на всичко отгоре не в тон с монколоните

Не съм се интересувал дали е спрян от производство, но се продава в БГ и в двата варианта и черен и бял. Не исках да показвам магазини да не им правя реклама.

За усилвателите няма сари хубави или нови лоши. Всичко е в качеството на произвадството и вложените материали. Хубавите работи са били скъпи преди 40 години и сега съвременните хубавини са скъпи. Ширпотребата преди и сега не се коментира, тя си свири посредствено. Какво ли ти ги разправям тези неща те са ти извесни, но не може да се правят кардинални заключения(старото е хубаво а новото е боклук). Затова не те подкрепих. Добрите нови усилватели, крайни съпала, дакове, СД плеери и ОТ са на цени не за всеки джоб. Затова се търсят стари добри модели на сносни цени и се създава погрешно впечатление за "добрата стара техника". 

Иначе в галерията имам пускани проекти дето съм правил преди години, повечето за подаръци. 

преди 15 часа, JKirilov написа:

А Галерия е?

Не е галерия, в албуми. 

https://www.kaldata.com/forums/profile/214254-agd/?tab=node_gallery_gallery

Привет,

Предстои ми покупка на ресийвър . Ще се ползва предимно за слушане на MP3 по LAN (от NAS)и гледане на домашно кино. Като за начало имам едни колони от минисистема сони, стари 6-ома 2бр. По нататъка ще търся нещо да допълня комплекта или да взема цял.

Спрял съм се на тези модели, какво ще кажете?

https://pioneer.bg/pioneer-vsx-832-b-s

https://www.denon.com/bg-bg/shop/avreceiver/avrs650h

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v485/index.html

И трите модела не са лоши. Аз бих се спрял на първия или втория, защото за третия не видях в спецификациите възможност за възпроизвеждане на музикално съдържание от стрийминг ресурси - Спотифай, Дийзър, Тайдъл и т.н. Препоръчвам Ви да се абонирате онлайн поне за Спотифай Премиум - срещу 10 лева месечно ще имате достъп до безкрайни ресурси от музика - от пиле мляко, с качество, поне малко по-добро от mp3. Да не говорим за Deezer или Tidal, които срещу 20 лв. месечно всеки осигуряват музика с качество на аудио CD.

А относно слушането на mp3 - препоръчвам да си обновите музикалната колекция на NAS сървъра поне във формат FLAC. Има неизчерпаеми запаси от музика в руския денонощен музикален безплатен магазин - безкрайно по-богато съдържание от разните му зелки и замунди.

Пише че ги има тези стрийм ресурси.

А относно услвателя как да тълкувам това?

Power Output (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)75 W

Power Output (6 ohm, 1 kHz, 0.7% 2ch Drive)100 W

Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)135 W

От посочените Yamaha-та, тъй като е по висок клас. Pioneer Avr имат объркващо дистанционно. 

Посоченият Denon e начален клас ресийвър. 

Еквивалента на RX-V485 на Denon e X2600H или X2500H. 

И внимавай като го вземеш, не усилва много със тонколоните които разполагаш.

Остава твоето предложение Yamaha RX-V485 или Denon Avr-X2500H:

https://besthifistore.com/product/29264/denon-avr-x2500h-7-2-kanalen-full-4k-ultra-hd-mrezhov-resiyvar-s-wi-fi-i-bluetooth.html

Защото X2600H надминава бюджета. 

Има и Yamaha RX-V585, за малко над бюджета:

https://besthifistore.com/product/28572/yamaha-rx-v585-7-2-kanalen-av-resivar-s-wi-fi-bluetooth-dolby-atmos-dts-x-hdmi-2-0-music-cast.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.