Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външна ДВД записвачка.

Featured Replies

И така! Следващ въпрос на един прост филмов оператор. 

Тъпо е вярно,ноооо не знам каква външна ДВД записвачка да си взема. Такава която може да записва двуслоини ДВД-та (ДВД 9).  Като също така да може да записва образ на обратната страна на диска (не знам как по-добре да се изразя). Записва или лазерно прогаряне на обратната част на ДВД специалните дискове. От едната страна записвам филма,а от другата снимка или това което съм избрал. 

Искам външна записвачка,за да мога да я ползвам като плеар към телевизора. (Ако е възможно). Помогнете ми да се ориентирам в това ми начинание , след като УСБ-тата ме разочароваха. Писах за това в друга тема. Благодаря предварително.

За телевизора няма как да я ползваш директно. За картинки по дисковете, търсиш Lightscribe.

https://en.wikipedia.org/wiki/LightScribe

Тук намерих разни модели, може да ги потърсиш по нашите сайтове:

https://www.bestreviews.guide/external-dvd-burner-with-lightscribes

В jar има голям избор, но не пише коя поддържа такава функция, може да ги питаш, стига да знаят за това:

https://www.jarcomputers.com/search?q=dvd+rw&ref=&btn=++

Има и още една технология - labelflash, но гледам бланките са по-скъпи:

https://www.tomshardware.com/reviews/labelflash-lightscribe-dvd,1219.html

Друг вариант е да си поръчаш лепенки за CD/DVD и да си ги печаташ на мастилено-струен принтер, след това лепиш върху дисковете. Преди мастилните принтери имаха опция да печатат върху такива лепенки, сега не знам. Предимството е, че може да са и цветни.

Ако намерите вземете вътрешно устройство!

Не съм сигурен дали може да се ползва директно на телевизор, но по-добре си потърсете DVD Player или най-добре си свържете телевизора с компютърната система.

Не знам защо сте се разочаровали от USB, но аз от няколко години така си гледам всичко на телевизора.

преди 42 минути, Raze написа:

Друг вариант е

да си ги печаташ направо в мастилено-струен принтер

• Автор
преди 46 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако намерите вземете вътрешно устройство!

Не съм сигурен дали може да се ползва директно на телевизор, но по-добре си потърсете DVD Player или най-добре си свържете телевизора с компютърната система.

Не знам защо сте се разочаровали от USB, но аз от няколко години така си гледам всичко на телевизора.

В същият раздел съм дал и тема " УСБ Платинум. Там съм описал проблема. Ползвах УСБ-то за съхранение на филмите ми. Защото харда се напълни. По неизвестни причини флашката се заключи и имах доста главоболие. Върнах си ги,но флашката замина в коша. 64 Гигова. Благодаря за отговора.

преди 1 час, Raze написа:

За телевизора няма как да я ползваш директно. За картинки по дисковете, търсиш Lightscribe.

https://en.wikipedia.org/wiki/LightScribe

Тук намерих разни модели, може да ги потърсиш по нашите сайтове:

https://www.bestreviews.guide/external-dvd-burner-with-lightscribes

В jar има голям избор, но не пише коя поддържа такава функция, може да ги питаш, стига да знаят за това:

https://www.jarcomputers.com/search?q=dvd+rw&ref=&btn=++

Има и още една технология - labelflash, но гледам бланките са по-скъпи:

https://www.tomshardware.com/reviews/labelflash-lightscribe-dvd,1219.html

Друг вариант е да си поръчаш лепенки за CD/DVD и да си ги печаташ на мастилено-струен принтер, след това лепиш върху дисковете. Преди мастилните принтери имаха опция да печатат върху такива лепенки, сега не знам. Предимството е, че може да са и цветни.

Тези лепенки няма ли да нарушат баланса на ДВД-то.

Не. А и както е написал @DarkEdge има принтери, които печатат директно върху специални дискове с хартиено покритие, тях ги бях забравил.

преди 2 часа, valio57 написа:

след като УСБ-тата ме разочароваха. Писах за това в друга тема. Благодаря предварително.

По- добре си вземи един външен твърд диск вместо записвачка , много по- надеждно място от СД-тата- след няколко години може и да не успееш да ги отвориш, особено ако не ги съхраняваш правилно. И е хамалогия с тия дискове, че и принтер специален на туй отгоре... А си има програми- каталози, става всичко прегледно и бързо за намиране и е на едно място.

Ако си на стационарен компютър си вземи по-добре още един вътрешен хардиск. Отколкото да ги съхранявал на DVD дискове. 

Ако си със лаптоп един външен хардиска е добро решение. 

Може а добавиш и флаш памет,при положение, че трябва да ги пускаш на друго устройство. 

И винаги съхранявай файловете поне на две места. 

Имам този кютюк ГЛ ГСА-Е40Л от време оно и предполагам отговаря на изискванията ти?

Между другото, както е писано по-горе с външен харт 1Тб съвсем нормално си тръгва на телевизор ЛГ през юесби-то :)

Поздрави!!!

преди 2 минути, chasovnik написа:

Имам този кютюк ГЛ ГСА-Е40Л от време оно и предполагам отговаря на изискванията ти?

Поздрави!!!

А от къде да го закупи сега?

Е не знам, просто го дадох за пример, даже не съм сигурен, че в момента се произвеждат подобни устройства. В момента към лаптопа има едно измислено ДВД, което се захранва от юесби-то.

ebay

преди 22 минути, JKirilov написа:

Вальо, на телевизор освен по HDMI входовете се гледа с LAN kaбел.

Ти искаш да запазваш и гледаш филми или да се мъчиш и даваш Money for nothing? ;)

преди 22 минути, JKirilov написа:

Само с LAN кабел....какво ще гледам, от къде, по кой протокол...

Нещо с кабелите и интерфейсите ти е мъгла май

преди 15 минути, JKirilov написа:

Ще гледаш всичко. А ако не знаеш протокола, спри участието си!

Мъка, мъка....

То, че си далеч от материала е ясно, ама май си доста встрани.

Баце...спри да показваш тоталното си невежество в техноческите раздели

Ходи да си говориш в общоте проказки

@valio57, що не си закачиш един външен твърд диск към телевизора и да си решиш проблема?

Има реновирани 2,5" дискове по 500-750GB за 30-40лв плюс 10-ина лв кутия за диск и си готов.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 часа, JKirilov написа:

А защо да не си закачи

към компютъра и да си реши всички мъки и терзания?

Ха, ти откри топлата вода:lol6:

преди 6 часа, JKirilov написа:

А защо да не си закачи

към компютъра и да си реши всички мъки и терзания?

И? Как, така закачен дискът към компютъра, съдържанието му ще е видимо на TV? Нали трябва да го закачиш към TV, за да е възможно това?
А ако ползва LAN/WiFi мрежа няма да има нужда от никакъв носител. Просто ще достъпва споделени папки на компютъра.

• Автор
преди 20 часа, plamen_petrov_80 написа:

Явно имаме различно виждане за съхранение на филми.

Защо да е различно? До миналата седмица вярвах безпрекословно на УСБ флашките. Имам различни флашки от 2 до 16 гБ и продължават да работят. За това се ориентирах към тях. Пък и да паднат на земята нищо им няма за разлика от ХДД дисковете. Един ми падна и бе до там. Опитах да го дам за сваляне на информацията от него но ми казаха че няма да стане и го хвърлих.Имам друг 80 гигов и ме е страх да го ползвам. Купил съм си една джаджа в която поставям хард диска и ми става като външен хард. За хардове от лаптопи. Кажи твоето виждане. Нека науча нещо ново. Сега ще потърся маркова флашка.

Като не искаш да разнасяш с риск от падане:
HTB1M4QUbkL0gK0jSZFtq6xQCXXa0.jpg

А, че флашките са много надеждни - тази мисъл я забрави.

• Автор
преди 16 часа, JKirilov написа:

Вальо, на телевизор освен по HDMI входовете се гледа с LAN kaбел.

Ти искаш да запазваш и гледаш филми или да се мъчиш и даваш Money for nothing? ;)

Филмите си ги правя сам и искам да ги съхранявам някъде. Не са филми свалени от интернет.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Като не искаш да разнасяш с риск от падане:
HTB1M4QUbkL0gK0jSZFtq6xQCXXa0.jpg

А, че флашките са много надеждни - тази мисъл я забрави.

Това какво е? 

преди 27 минути, valio57 написа:

джаджа в която поставям хард диска

Закачаш към TV по USB, а по LAN или wifi свързваш с компютъра

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.