Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външна ДВД записвачка.

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Закачаш към TV по USB, а по LAN или wifi свързваш с компютъра

Ахаааа това е добра джаджа. Само дето отново е свързано с лаптопа. Демек всичко ми остава в лаптопа. Аз обаче искам да си освобождавам място на харда. Това ми е болката.защото съм пулен с информация. Филмите от камерата,заставки които съм си направил за да не се мъча всеки път да правя нови. Готовите филми които си върнах от повредената флашка и много друго. Все файлове с голям обем. Отделно уиндоуса ме бъзика с упдеитите и постоянно трябва да увеличавам С-то

преди 6 минути, valio57 написа:

Ахаааа това е добра джаджа. Само дето отново е свързано с лаптопа.

Е, то така или иначе е свързано с лаптопа! Нали там си правиш/обработваш материала! И след обработката го копираш/преместваш на външния твърд диск.
Само, че с тази "джаджа" отпада необходимостта да свързваш на друго място.
А за падането пълно спасение няма.
Е, могат да се направят гумени/силиконови буфери. на самия диск. Което до някъде спасява.
@Raze, срещу падане нищо не е застраховано. Мърфи си е Мърфи. И флашки, и съсъсдъта могат да дефектират. Въпреки тестовете с N G ускорение.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, DarkEdge написа:

флашки, и съсъсдъта могат да дефектират.

Но са защитени от падане, за разлика от механичните дискове. В тази "джаджа" може да се сложи SSD вместо механичен диск също.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

@Raze, срещу падане нищо не е застраховано. Мърфи си е Мърфи. И флашки, и съсъсдъта могат да дефектират. Въпреки тестовете с N G ускорение.

Реално да, въпреки че при тях няма какво толкова да се повреди и падането трябва да е много по-сериозно, да се наруши целостта на платката и така нататък.

@valio57 А срещу дефектиране, най-сигурния вариант е backup - една информация на колкото повече и различни носителя я има, толкова по-голяма е вероятността да се възстанови.

• Автор

Не знам колко е по-евтино SSD-то от флашката. Тук при мен в Словакия са от 200 евро нагоре. Току що погледнах. Вярно че е по-доброто решение но в момента не мога да си го позволя. Паричките отиват при децата.

Момчета много ми помогнахте,за което много Ви благодаря. Страхотни сте.😄 Започвам да действам по въпроса за копутар,не лаптоп. Ще се слагат 2 харда или ССД. Ще видя за какво ще смогна. И външен ССД.И машината ще е доста по-мощна. Също и добра графика. Благодаря Ви още веднъж. Ставам че трябва да се подготвям за работа.

Съхранение на информация (конкретно при вас за лични филми) - запис на два носителя (поне) - примерно даден файл се записва на DVD и диска се прибира, същия файл се копира и на твърд диск който е offline през времето което не се ползва за допълване на архива.  Може да се прави и с два различни твърди диска - като може единия да е постоянно включен, а другия прибран.

Файлове който трябва да се носят някъде, било то и само до телевизора - се копират на USB (тоест това е 3-то копие на файла) и се ползват така.

При какъвто и да е проблем с копие номер 2 (т.е. файла остава само на едно място) - веднага се вземат мерки!

При желание и ако е приложимо може да се ползва и облак.

Това разбирам аз под съхранение!

преди 8 часа, lupis написа:

Ха, ти откри топлата вода:lol6:

преди 8 часа, DarkEdge написа:

И? Как, така закачен дискът към компютъра, съдържанието му ще е видимо на TV? Нали трябва да го закачиш към TV, за да е възможно това?
А ако ползва LAN/WiFi мрежа няма да има нужда от никакъв носител. Просто ще достъпва споделени папки на компютъра.

Ми нищо не си разбрал!

преди 5 часа, valio57 написа:

Филмите си ги правя сам и искам да ги съхранявам някъде. Не са филми свалени от интернет.

Този въпрос го изяснихме. Начините за съхранение са десетки. Прочети най-вече за облак и примерно за Google drive.

преди 5 часа, valio57 написа:

...Отделно уиндоуса ме бъзика с упдеитите и постоянно трябва да увеличавам С-то

Спри ги!

За останалите юнаци за последен път:

Не разбирам защо не разбирате? ;)

Няма нужда от никаква кутийка със или без антени.

Файловете се съхраняват в обкръжението на компютъра - вътрешни дискове (в момента съм с два), външни дискове (в момента съм с шест-седем), флашки (имам естествено много, от Убунту до една 128 гиги, постоянно включена отзад, все едно дискче), NAS-ове, облаци и драйвове по света, сървъри...

Компютърът се свързва с LAN кабел направо с телевизора!

А на компютъра се инасталира простичък и супер лек DLNA сървър!

Тогава няма нужда от кутийки, колкото и да са евтини, защото

Няма допълнителен HDMI кабел

Няма никакви проблеми със субтитрите!

Ползва се дистанционното на телевизора

Нищо не пипаш, нищо не настройваш, освен големината и вида на субките!

Четете и цъкайте:

https://hometheatrelife.com/best-dlna-media-server-software-streaming-media/

https://thegeekpage.com/15-best-dlna-server-software/

Аз четвърта година ползвам без проблеми UMS, като смятам, че най-добър е руския HMS, но има много сложни настройки. Все пак даже полусъединителя го е пуснал и отдавна работи с него! Засрамете се! ;)

преди 22 минути, JKirilov написа:

Компютърът се свързва с LAN кабел направо с телевизора!

И само това? Айде, бе :) Без без да правиш нищо друго? Без настройки на адресите :) Белгиец, пак си в матрицата

Да, само това. Телевизорът автоматично намира адреса и се свързва. Кой е белгиеца? Някой с белгийски телевизор?

Състезател, цял свят работи така, дадох ти два линка, но те са милиони. В сетком има яка тема с купчина под-теми, чети бе, момче! Стига спам! :mad:

преди 3 минути, JKirilov написа:

Да, само това. Телевизорът автоматично намира адреса и се свързва. Кой е белгиеца? Някой с белгийски телевизор?

Състезател, цял свят работи така, дадох ти два линка, но те са милиони. В сетком има яка тема с купчина под-теми, чети бе, момче! Стига спам! :mad:

Никакъв те няма....мъка, мъка.... Телевизора (като всяко мрежово устройство) не намира, а се представя и търси IP адрес в LAN. И като няма кой да му даде такъв ти показва средния. Освен, ако LAN не е конфигурирана със статични адреси.

И аз, като цял свят, работя с DLNA от много време. И наистина, стига спам, защото твоето даже не е спам - направо пишеш глупости. А кой е Белгиеца, знаеш

Продължаваш с обидите, прост човек си. След като работиш "отдавна" за какво изобщо спориш и защо караш хората да си купуват андроид нам кво си? Ти ли ги продаваш или внасяш?

А за белгийския шоколад - не го смятам за най-добрия! ;)

преди 4 минути, JKirilov написа:

Продължаваш с обидите, прост човек си. След като работиш "отдавна" за какво изобщо спориш и защо караш хората да си купуват андроид нам кво си? Ти ли ги продаваш или внасяш?

А за белгийския шоколад - не го смятам за най-добрия! ;)

Мога и да внасям и да продавам - не ми е проблем. Имам по един контекнер от Китай на 2-3 месеца. Никого не съм караш да купива каквото и да е. Наистина, обаче, един android box, върши много работа.

И не споря...с теб спор няма, просто де надявам, някой дс не еземе на сериозно глупостите, коото пишеш. За разлика от тебе, аз знам и съм изграждал мрежови стриктури за различни услуги -  от проста домашна мрежа с два телевизора и NAS, до мрежи с iptv, VoIP и т.н.

А, и не ползвам гошо преводача

Eбаа го, тука само хакери. Тва DLNA беше актуално преди 10 години, а тия андроид боксове преди 5. Не знам за кво говорите, ама тва са стари работи тия технологии. 

пп: проблем със субтитрите на DLNA сървър няма само когато телевизора е читав. Когато е телевизорче от средния клас надолу почти неминуемо ще има дрязги с буквите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.