Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за wi-fi

Featured Replies

преди 41 минути, sliderum написа:

Супер, хората отиват там за да им е комфортно. Едва ли да си даваш телефона на келнера, влиза в усещането за комфорт.

Е нали си спамим тук, какво трябваше да напиша!

преди 48 минути, RudeBoy написа:

Мога да разположа рутерите така, че сигналът почти да не излиза от заведението.

Една банка в квартала точно така е направила, трябва да влезеш вътре за да хванеш сигнала, отвън до прозореца го няма.

Току що изрових едно устройство което съм правил преди повече от 10 години.Тогава живеех на 9-тия етаж и на терасата хващах много безжични мрежи, без парола.Монтирах антената на терасата и от там кабел вътре в стаята.

wifi.jpg

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Що за кафене ще фалира, само защото докато си пиеш кафето, не можеш да се вържеш към Wi-Fi?... Що за блок е този, дето е пълен с хакери, можещи да разбиват пароли?... Май много фантастична ситуация измисляш. Но дори и така да е, мога да противодействам. Мога да разположа рутерите така, че сигналът почти да не излиза от заведението. Мога да накарам хакерите всеки път да си сменят устройствата, като има сложа един филтър по MAC адрес. И т.н.

А и DarkEdge по-горе е прав. Можеш ли да ми посочиш закон, според който ползването на чужда безжична интернет мрежа се квалифицира като кражба? 

Май ще трябва да се напише нов, нашето законодателство може би още няма нужното. А може и да има и просто да не знам къде да търся. Няма значение дали го има написано. Ти нали си имаш някаква съвет, морал и трезва преценка, да се сетиш че е така? Защото то така се почва. С малкото, нищожното, което не носи(уж) щети. После, докато се усетиш ползваш да си береш филми и софтуер в бананови горички, да  прикачаш скимери по банкоматите, да носиш пистолет не да се пазиш от лошите, а от добрите...

преди 5 минути, sliderum написа:

Ти нали си имаш някаква съвет, морал и трезва преценка, да се сетиш че е така?

Да, имам. И моите съвест и морал преценяват, че ако се вържа към свободна Wi-Fi мрежа, не правя нищо нередно. Не знам как е в Щатите, но тук Wi-Fi мрежи има навсякъде - кафенета, молове, ЖП гари, офиси на мобилни оператори ... След като не са сложени пароли и не е ограничен достъпът по никакъв начин, явно собствениците нямат нищо против. А и не мисля, че им причинявам някакви вреди, щети и липси по този начин. Това, че заведението щяло да фалира, понеже съм им ползвал WI-Fi-то, е абсолютно произволно, нелогично и недоказуемо твърдение.

Въпросът има обаче и обратната гледна точка. Примерно - живея над кафене. Собственикът на кафенето има ли право, без да ме пита, да разпространява интернета си в апартамента ми - моята лична и неприкосновена собственост? Да ме облъчва с радиовълни, които може да са опасни за живота и здравето ми? А?...

преди 1 час, sliderum написа:

Май ще трябва да се напише нов, нашето законодателство може би още няма нужното. А може и да има и просто да не знам къде да търся. Няма значение дали го има написано. Ти нали си имаш някаква съвет, морал 

Нищо не ти пречи да внесеш проектозакон в НС по въпроса!

А между закон и морал има огромна разлика!

А като гледам държавните служители как спазват закона.........

преди 1 час, RudeBoy написа:

че ако се вържа към свободна Wi-Fi мрежа

Ако се вържеш за свободна мрежа...А какво всъщност е свободна мрежа. Ако общината примерно е осигурила такава, такива има, общината плаща примерно в София, а вероятно и в други градове има. Може да има и такива с частен осигурител, които да са обявени като свободни(или поне безплатни) за всички(?) не само за клиентите на дадена фирма. Не знаем дали в случая кафенето в близост до автора на темата, е с такава. Ей тук са обявени всички безплатни в София, има и обществени, има и частни(за частните всъщност не е указано дали собствениците им са съгласни да хранят с wi-fi буквално всеки, който отнякъде успее да се върже, или намерението им е за техните клиенти) не знам и колко е актуален списъка.

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Нищо не ти пречи да внесеш проектозакон в НС по въпроса!

А между закон и морал има огромна разлика!

А като гледам държавните служители как спазват закона.........

Дай тогава щом ония така и ние така. Една цяла държава от крадци?

преди 7 минути, sliderum написа:

Дай тогава щом ония така и ние така. Една цяла държава от крадци?

Аз сам си пазя задника и нямам проблеми с нерегламентирано, т.е. каквото и да е проникване!

Не разчитам някой друг да ме пази!

Ти май очакваш някой друг да се грижи за теб?Мисля, че няма как да стане!

преди 13 минути, sliderum написа:

Не знаем дали в случая кафенето в близост до автора на темата, е с такава.

Тогава дай да приложим основния принцип в правото - "Всеки е невинен до доказване на противното", съгласен? Тоест, след като не знаеш дали автора нарушава закона, приемѝ, че не го! Докато не установиш по безспорен начин, че той краде интернет.

преди 7 часа, antsofia написа:

Здравейте,всички.Живея в апартамент.Когато съм на балкона се свързвам  с wi-fi мрежа.
Тя е на кафето,което се намира до моя блок.Проблема е в това,че в стаята не мога да я намера в наличните мрежи.
Сигнала е слаб,но за сърфиране ми върши работа.Чувал съм,че има приложения и програми с които можем да се свързваме и при по-голями разстояния.
Ако тук някои е ползвал или знае ще се радвам да ми каже.Лек ден.

Много просто. Трябва да вдигнеш мощността на излъчване (TX) и да повишиш чувствителността на приемане (RX).
Първото се постига по софтуерен път. Производителите занижават мощността от съобръжения за зелен мир, екология и прочие ала-бала. Чувствителността става по железния път. Допълнителен рефлектор, антена с по-голямо усилване и теория по радио.

Пример от крейсерския ми лаптоп.
31mW от вградената мрежова карта. Добавена подбрана през USB порт показва 100mW мощност. Над три пъти по-добри показатели.
spacer.png

И пример от друг мой лаптоп с специално подбрана Wi-Fi карта.
След софтуерно "изпържване" - увеличение 10х.

spacer.png

Има една удачна партия на TP-link TL-WNxxxN. С тази модел по пряка линия съм постигал 4км Wi-Fi съединение.

успех ...

преди 56 минути, RudeBoy написа:

Тогава дай да приложим основния принцип в правото - "Всеки е невинен до доказване на противното", съгласен? Тоест, след като не знаеш дали автора нарушава закона, приемѝ, че не го! Докато не установиш по безспорен начин, че той краде интернет.

А ако установят че краде и аз съм помогнал без да знам, аз невинен ли оставам?

преди 10 часа, sliderum написа:

А ако установят че краде и аз съм помогнал без да знам, аз невинен ли оставам?

Дали някой е виновен, казва съда!Тук само си чешем пръстите!

преди 23 часа, RudeBoy написа:

Ах какъв дървен философ си............Уникалноооооооооо

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Нито е дървен, нито е философ!

Прав е!

И като е легнал даже..........

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.