Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за wi-fi

Featured Replies

Здравейте,всички.Живея в апартамент.Когато съм на балкона се свързвам  с wi-fi мрежа.Тя е на кафето,което се намира до моя блок.Проблема е в това,че в стаята не мога да я намера в наличните мрежи.Сигнала е слаб,но за сърфиране ми върши работа.Чувал съм,че има приложения и програми с които можем да се свързваме и при по-голями разстояния.Ако тук някои е ползвал или знае ще се радвам да ми каже.Лек ден.
преди 4 часа, antsofia написа:

Здравейте,всички.Живея в апартамент.Когато съм на балкона се свързвам  с wi-fi мрежа.Тя е на кафето,което се намира до моя блок.Проблема е в това,че в стаята не мога да я намера в наличните мрежи.Сигнала е слаб,но за сърфиране ми върши работа.Чувал съм,че има приложения и програми с които можем да се свързваме и при по-голями разстояния.Ако тук някои е ползвал или знае ще се радвам да ми каже.Лек ден.

Не става с програма. Става примерно с насочена антена. Ето ти примерeн линк

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Т.е автора на темата се възползува от мрежата на кафенето, без да е клиент. Т.е. буквално краде и вие помагате на кражбата?

преди 1 минута, sliderum написа:

Т.е автора на темата се възползува от мрежата на кафенето, без да е клиент. Т.е. буквално краде и вие помагате на кражбата?

Абе, на отворена мрежа не се знае кой от кого взема. И, не - това не е кражба! Кражба е ако мрежата е с ключ и той е преодолял защитата.

преди 51 минути, DarkEdge написа:

Абе, на отворена мрежа не се знае кой от кого взема. И, не - това не е кражба! Кражба е ако мрежата е с ключ и той е преодолял защитата.

Може би трябва да питате собственика на кафенето, дали така смята. Убеден съм, че той като е правел тази мрежа, е било за удобство на клиентите му, а не я е направил с благотворителни цели, за всеки който успее да се закачи. За парола дали има или няма, нищо не е споменавано, но и да няма. Я ми кажете, ако случайно забравите, или не обичате да заключвате, или не го правите по някакви причини, каквито и да е било, примерно следвате някоя секта, според която заключването е грях, или пък просто съседите в блока всички сте напълно ок, имате си доверие и не заключвате, щото в даден момент на някой може да му потрябва 100 грама захар и да не ходи до магазина, а само у съседа, обаче аз дойда и си взема парче герберски суджук от хладилника ти и бижутата на жена ти. Кражба ли ще е? Нали не заключваш, т.е няма парола.

sliderum, ако отвориш прозореца и почнеш да хвърляш пари, а хората по улицата да ги събират, това кражба ли е?...

Не ми отговаряй, въпросът е реторичен.

Едно време съм чел приказка за Настрадин Ходжа(май беше).

Печал мръвки на скарата чорбаджията.Настрадин Ходжа си поднесъл отгоре питата с хляб, че да се омирише на мръвка.Чорбаджията казал плащай.Нямам пари.Тогава ще ти ударя 100 тояги.Добре, ама ще ги удариш на сянката ми!:)

преди 6 минути, RudeBoy написа:

sliderum, ако отвориш прозореца и почнеш да хвърляш пари, а хората по улицата да ги събират, това кражба ли е?...

мисля си, че по точния израз в случая е:
"собственика на кафенето, хвърля пари в апартамента на автора на темата"
в градът в който живея, един доставчик на нет, е пуснал безплатно Wi-Fi, в градини и паркове

преди 17 минути, RudeBoy написа:

Я ми кажи следната ситуация. Отваряш кафене, оборудваш го с безжичен интернет. Почват да те посещават примерно 1000 клиента дневно, щото нета ти е по-бърз от тоя на съседно кафене, отсреща на улицата. Така е, щото си нов, или ако вече не си нов, наскоро си отворил услугата. Обаче минава време, над заведението ти, което е в партера на блок всички научат че си без парола, накачат ти се 16 маймуни и техните не знам колко на брой малки маймунчета на твоята мрежа и тя кляка, вследствие на това клиентите ти, които са идвали преди това и заради добрите скорости и отзивчивост на мрежата ти, се откажат да идват при теб. Да, твоята месечна сметка за интернет няма да се увеличи щото си на неограничен като обем договор, на твърда цена примерно 30-40-50лв на месец и тя ще е толкова без значение колко се цепи след рутера, ама все пак може и да фалира бизнеса ти.

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Ще си сложа парола.

Клиентите ти са бъбриви. Все някой ще се изтърве, пък и някои от тях може да са живущи в блока. Ама те са ти клиенти, само докато са в заведението и консумират...Освен това поне някой от комшиите е хакер. Има безкрайно много програми за разбиване на пароли, а твоята по необходимост трябва да е лесна, че да не трябва клиентите ти да въвеждат 30-40 символа.

ПС. Може да сменяш паролата всеки ден...Дори по 2 пъти на ден.  :D

преди 7 минути, RudeBoy написа:

Ще си сложа парола.

И със сядането в кафето клиентът получава генерирана на момента парола. Като затвори сесията достъп - утре. Нищо ново под слънцето

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Ще сложа чепата парола и келнера/ката като обслужва клиентите ще въвежда на всеки паролата!

И що си мислиш, че тази парола е невидима в машината?

преди 5 минути, sliderum написа:

Има безкрайно много програми за разбиване на пароли, а твоята по необходимост трябва да е лесна, че да не трябва клиентите ти да въвеждат 30-40 символа.

ПС. Може да сменяш паролата всеки ден...Дори по 2 пъти на ден. 

значи, за да го напишеш това, нямаш си никаква идея, как аджеба се разбива парола на WI-FI

преди 3 минути, дръндю написа:

нямаш си никаква идея

каза правилият го...или поне опитвалият

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 51 минути, дръндю написа:

значи, за да го напишеш това, нямаш си никаква идея, как аджеба се разбива парола на WI-FI

Аз не съм го правил, но съм виждал.

преди 59 минути, DarkEdge написа:

И що си мислиш, че тази парола е невидима в машината?

Не си мисля.То и в нета има писано как да се види.Ама мисля, че не са голям процент хората които могат и искат да разбият паролата!

преди 1 час, ivan_pop написа:

Ще сложа чепата парола и келнера/ката като обслужва клиентите ще въвежда на всеки паролата!

Супер, хората отиват там за да им е комфортно. Едва ли да си даваш телефона на келнера, влиза в усещането за комфорт.

Що за кафене ще фалира, само защото докато си пиеш кафето, не можеш да се вържеш към Wi-Fi?... Що за блок е този, дето е пълен с хакери, можещи да разбиват пароли?... Май много фантастична ситуация измисляш. Но дори и така да е, мога да противодействам. Мога да разположа рутерите така, че сигналът почти да не излиза от заведението. Мога да накарам хакерите всеки път да си сменят устройствата, като има сложа един филтър по MAC адрес. И т.н.

А и DarkEdge по-горе е прав. Можеш ли да ми посочиш закон, според който ползването на чужда безжична интернет мрежа се квалифицира като кражба? 

преди 13 минути, sliderum написа:

Аз не съм го правил, но съм виждал.

до преди 4-5 години, мнозина ползваха WEP протокол, но след като разбраха, че лесно се разбива
всички преминаха на WPA2, а вече има WPA3
има някои заблудени, дето не могат да си оправят настройките на рутъра и точно тях успявам да хвана

:offtopic_s:

В заведение/хотел.... не се прави така. Мрежата си е без парола, вдига се Captive Portal, генерират се потребители със съответните рестрикции - време на активност, брой MAC адреси на потребител и т.н. При поискване на достъп до АР-то от клиент, се натиска един бутон и на кухненския принтер се отпечатват данните за достъп до портала (като касов бон, дори с рекламно послание).Разбивайте пароли, колкото искате 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.