Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Калдатски факултет по история

Featured Replies

преди 4 часа, jhoro написа:

По принцип - не би трябвало да ми пука за вашите, български интереси.

Принципно, за да има 13 български държави то трябва да се види от къде идва въпросната етнос. 

След като не трябвало да ти пука за въпросната етнос, то какво ти пука за България къде ще се намести и на кой континент?! 

Не би следвало интересите на българите да Ви плашат вас, тези които по принцип се водите граждани на България.

Я, си задайте въпроса, защо ви пука какви ще са интересите на България, след като Вие и вие не си знаете интересите?! Или лицемерно се водите българи, а защитавате кои интереси?! Лаууу ... не споделяте, Що?! :) Щото ние имаме български интереси и сме ги декларирали със съединението, а дали сте го признали или не определено не ни пука, защото в следствие на всичко и въпреки многобройните потриване на българската ни държавност сме се завърнали по родните земи и сме създали от пепел и жупел нова българска държавност тук. О, да, "великите сили" не им изнася по тези територии да има силна държава, но все пак за нас, истинските българи ни е татковина, а не наследство от майките ни. :) Та, докато има българи и български майки юнашки, то и след 1000 и прочие години пак ще има българи, независимо, че ще потрият държавността ни отново ...

Аз казах!!!  

• Отговори 787
  • Прегледи 96k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Спри да съдиш за другите по себе си. В този форум едва ли има някой друг, който да НЕ може повече от теб. Ето ти списък с руските возила, които съм карал: Лада 1200 (Жигули), 1500, 1600, Самара (

• я па ... към десертите : https://www.bulblog.com/секретни-документи-проговарят-руси/  

• И защо да е нямало българско самосъзнание? Георги Мамарчев дори опитва да вдигне въстание,  но самите руснаци не му позволяват. 

Публикувани изображения

преди 11 часа, miro20 написа:

Именно де. Гледат си имперските интереси и за никакво "освобождение" и дума не може да има.

За тях сме поредния малък народ , употребен и хвърлен на вълците многократно ......................................

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мирчо,

а какви са интересите на САЩ в България, и какво сме  за тях?

преди 7 часа, dioib написа:

Аз казах!!!  

И Браво на теб - имаш ясно мнение!

Но прави разлика. Казал съм

преди 12 часа, jhoro написа:

... не би трябвало да ми пука ...

а не - „не ми пука“, на практика!

преди 10 часа, dioib написа:

Щото ние имаме български интереси и сме ги декларирали със съединението, а дали сте го признали или не определено не ни пука, защото в следствие на всичко и въпреки многобройните потриване на българската ни държавност сме се завърнали по родните земи и сме създали от пепел и жупел нова българска държавност тук.

Абе не е че не ни пука, реално е било много трудно и смело решение да се опълчим на всички . Проблема на някои тук е че така и не могат да надскочат комплексите си от осъзнаване на имперската руска политика спрямо нас, която няма нищо общо със защита на българските интереси.

Възрожденците като Раковски, ученика му Левски, Захари Стоянов и т.н. много ясно са осъзнали тази пагубна руска политика, някои по рано, други по късно /Вазов/ са се "събудили" от илюзиите за "дядо Иван" и "матушката" ....  затова ви пожелавам наистина да достигнете тяхното ниво и истинско родолюбие.

:hush:

преди 3 часа, dedidi написа:

какви са интересите на САЩ в България

Каквито винаги са били интересите на всички към България - по един или друг начин подчинение и зависимост.
Е, когато на времето България е била име(сила), тогава са искали да са рода/приятели с хана/царя!
Но сега, когато сме буква съгласна, гледат да ни вкарат под хамута.

преди 4 часа, jhoro написа:

Но прави разлика. Казал съм

а не - „не ми пука“, на практика!

:offtopic_s:Думам ти дъще, а снахите да се сещат. ;) 

преди 2 часа, miro20 написа:

имперската руска политика

Би следвало да ти е известно, че сред императорите има и българска кръв, най-малкото .... ;) И определено, за да е казал някой дядо Иван не е случайно. ;) 

Само където каквото и да ти се каже Мире, то ти ще си знаеш: Против Русия и комунистите. :) ОК, това колкото и да го повтаряш, то си е твоя мантра = На мен не ми пречи, че си зомбиран" ... :) 

мхм... и Раковски и Захари , и Левски са зомбирани ....

А Ленин е жив и будет жить, вечна дружба със СССР .  Кажи му комуне и не се надявай да се събуди... :getout:

Всички "големи сили" са лоши, само матушката най добра... Съветския атом е добър атом, западния лош :) 

Като по калъп сте.

Най гоилемия смях е че се мислите и за родолюбци и българи :lol6:

Още малко история :

https://voinaimir.info/2016/10/captured-russian-soldiers/?fbclid=IwAR0Tz_O_6_b0bnwZjm7BBTVMf_0utuNe0FHMfJwhUDbsXmYccoky3uPLLJA

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 часа, miro20 написа:

Ленин

Мире, въпросният няма общо с Русия и комунизмът. :) 

И друго: Той също като теб е бил против руската империя, та явно ти изповядваш неговото кредо ... :) = Изживяваш се като български Лев Троцки ... ба ... :) т.е. Лъв Търновски ... :) Ба ... :) мъ си лъв трохичков или мъх тролично ... :) 

п.п. И се сети, кой е баща му и това:

Цитат

През 1882 година получава наследствена дворянска степен.

Какво е дворянска степен?! :) И то да я наследиш ... :) 

...

п.п. ОК, разбирам, че си против Москва да управлява, но поне не ползвай популизъм бе Мире ... :) 

Няма как по сви свет де се говори на вид български диалект да стане България!!! Това, твоето е утопия, както е била утопия и идеологията на Ленин!!! ;) 

Прекалено много си фантазираш за мен. :)  Вместо да се замислиш колко "зомбирани" са били нашите Възрожденци, и защо им е такова мнението и отношението.

Както и за останалите цитирани ФАКТИ от историята ни .:hush:

И защо си толкова далеч от тях и от истинските родолюбци и бъларщина.

преди 15 часа, miro20 написа:

Както и за останалите цитирани ФАКТИ от историята ни .

Мире, фактите са факти, а историите са написани. В тоя случай едни могат да анализират въпросните, а други да четат историите. ;) 

Това в кои истории ще повярваш си е индивидуално, т.е. зависи каква ти е идеята, в случая твоята цел (идея) е идеологическа, а не фактологична. 

Факт: Има българи, българска държавност по тези земи. Този факт не е свързан нито с отношенията на руската империя към българската етнос, нито по отношение на същественото влияние на комунистическия идеал сред този народ. 

Ти изнамираш документи из миналото, които тълкуваш спрямо някаква идеология свързана с идеала ти, че той е абсолютът и че извън него не може да има друг идеал. Само където, за да твърдиш, че твоя идеал е истински, то не споделяш в какво вярваш. О, пардон, вярваш в документите ... :) ... само, че тълкуванията ти са смехотворни ... :) Нищо повече ... :) 

Сега разбираш ли, защо подхождам към теб несериозно?! Ми, как по друг начин да правя любов с теб, като не ми е присъща омразата?! :) 

Седнал Мирко-трансперичков да пренаписва българската история за пореден път ... :) Е, няма такова веселие ... :) 

Благодаря ти за пореден път, че ме развесели ... :) 

п.п. Твоята омраза е ясна: мразиш Русия и комунистите! Мен въпросната не ме интересува!!! 

на 21.10.2021 г. в 8:10, dioib написа:

Седнал Мирко-трансперичков да пренаписва българската история за пореден път ..

Е тук ти е проблема. НЯма нито едно нещо "пренаписано или изопачено, или лъжливо" което да съм казал/цитирал.

Останалите ти словоблудства  и измишльитини за омраза и т.н. също не заслужават коментар. Искаш да си плямпаш глупости... не ме увличай в това. :)

на 21.10.2021 г. в 8:10, dioib написа:

Е, няма такова веселие ... :) 

Благодаря ти за пореден път, че ме развесели ... :) 

Не знам дали осъзнаваш че се смееш на себе си и заблудите си . Помедитирай над това.

преди 46 минути, miro20 написа:

не ме увличай в това.

:) Мире въобще нямам намерение да те увличам .... :) Показвам само до какво водят твоите цитати или тълкования = до глупост. :) 

О, намираш я в мен?! :) Това е защото умея да давам отражение, а определено не ти харесва. Е, помисли защо, но не упреквай мен за "словоблудствата", защото ти си по-рано от мен в този форум и пръв си започнал с такива, т.е. с някаква блудкава твоя идеология. :) 

Моята идеология е ясна: комунистическа, а твоята каква е?! О, не споделяш, а това е признак на блудство с другите. 

Мире: Факта е следния: Твое слово срещу мое слово. На кой му е блудкаво, то останалите го виждат. Единствено което съм направил е, да кристализирам образа ти, за да го видят по-добре какво представлява. 

Това е то какво правя: Да дам проекцията ти през комунистическия идеал. Останалото си зависи от потребителите. Нищо повече и ни на йота не е свързана с твоята личност, а само с образа който си съградил тук. 

преди 8 часа, dioib написа:

Показвам само до какво водят твоите цитати или тълкования = до глупост. :) 

О, намираш я в мен?! :) Това е защото умея да давам отражение, а определено не ти харесва. Е, помисли защо, но не упреквай мен за "словоблудствата", защото ти си по-рано от мен в този форум и пръв си започнал с такива, т.е. с някаква блудкава твоя идеология. :) 

НАричаш глупост нещата от историята които цитирам  ? Факти и събития за които никой не спори .

"умееш да даваш отражение" ?  Смях. Абсолютно никакво отражение ,нито оспорване  намирам в теб. Ти просто си хейтиш заради неудобните ФАКТИ от историята които не ти изнасят.

Затова и маскираш глупостта си и идеологиите си с такива общи алабалистики и словоблудства.

Идея си нямам и какво наричаш моя "идеология". Каква е тя ? Българщина ? Може.

Цитирам и коментирам  ФАКТИ от историята.

Моята идеология е ясна: комунистическа, а твоята каква е?! О, не споделяш, а това е признак на блудство с другите. 

Да, твоята е комунистическа . А както знаеш, тази идеология е приравнена с посестримата ви - национал социализма , т.е. нацистите.

Във всички цивилизовани страни  бившите соц  режими и компартии са осъдени и заклеймени.

В България комунистическия режим  е обявен за престъпен с решение на НС и обнародвано в държавен вестник

https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134920192

Това са ФАКТИТЕ, другото е твое словоблудство и разочарование от проваления си живот , преминал в тази идеология.

Да, по света има и други като теб фенове на античовешки идеологии. И нацистки движения, и какво ли не... :getout:

Мире: Факта е следния: Твое слово срещу мое слово.

Не другарю. Има ФАКТИ от ИСТОРИЯТА срещу твои празнословни алабалистики и словоблудства.

преди 19 минути, miro20 написа:

Абсолютно никакво отражение ,нито оспорване  намирам в теб.

Да, защото търсиш Мире, но нямаш необходимите сетива, за да го разбереш. :) 

Мире, като си сложиш прожектор пред лицето си и се обърнеш към огледало какво ще видиш?! 

Какво оспорване очакваш от мен?! О, това ли чакаш?! :) Мире, не чети документи, а вземе ги прочети!!! После помисли! 

Твоите изводи са грешни!!! Ти не може да докажеш, че не са! И в тоя случай си трябва арбитър. Кой е?! 

п.п. И друго. Знам, че твоя словоред е ограничен. Не мисля, че е правилен, защото фигурират понятия като Путлер и ред други понятия в него, които само хора с определен жаргон възприемат като правилни твоите слова и твоята история, което означава, че не владееш добре българския език и българското слово. Наричаш неща с някакви твои тълкувания за понятия. Което не е уместно. 

бла бла бла... празнослови е и словоблудства...

Мире това Мире онова... ти не разбираш, ти не знаеш, изводите ти са грешни ... нищо че дори не правя изводи , а цитирам само ФАКТИ от историята. 

А ти никога не си предоставил нито един ! :) 

Начеса ли си езика :) :) :)  тотално нищонеказване. Спам.

преди 17 минути, miro20 написа:

а цитирам само ФАКТИ от историята. 

Ти не ги цитираш Мире ... декламираш някакви писания и някаква история която си приел за тебе, че е меродавна. :) 

Примерно: СССР окупирала България ... ба ... това не е факт Мире!!! :) 

Комунистите са виновни за икономическия разпад на България. Това не е факт Мире ... 

И ред други твои словосъчетания, които определено не са исторически достоверни!!! :)  

п.п. Ти не си по-различен от всеки който по един или друг начин е проводник на някакви интереси, които обаче не са исторически обосновани, а са предпочитани от някои. И къде виждаш, че може да има спор между мен и теб в това?! :) 

= Аз не споря с теб, а ти се присмивам, че си достатъчно наивен, за да вярваш на това, че умееш да цитираш факти. :) = За мен си клоун и?! Не трябва да ти се присмивам ли, а да плача и прочие ли?!

Чисто и просто този твой образ тук е за присмех, ако не си го разбрал. Нищо лично!!! 

преди 6 часа, dioib написа:

Примерно: СССР окупирала България ... ба ... това не е факт Мире!!! :) 

Факт е.

Комунистите са виновни за икономическия разпад на България. Това не е факт Мире ... 

Факт е.

които обаче не са исторически обосновани

Аз не виждам ти с какво се обосноваваш. С лъжите за процъфтяващия соц ли ? Опровергани от самите архиви на вашите, комунистически служби и засекретени доклади .

Аз не споря с теб, а ти се присмивам, че си достатъчно наивен, за да вярваш на това, че умееш да цитираш факти

Аз не споря с теб, а ти се присмивам и съжалявам. Като дори не умееш да цитираш факти.

Какво си цитирал до сега че не се сещам ? :)

За мен си клоун и?! Не трябва да ти се присмивам ли, а да плача и прочие ли?!

Чисто и просто този твой образ тук е за присмех, ако не си го разбрал. Нищо лично!!! 

Ако не си разбрал, ти си смях за самия себе си . Какво да говорим за останалите как изглеждаш.... :getout:

И ред други твои словосъчетания, които определено не са исторически достоверни!!! :)  

Давай, цитирай . С удоволствие ще ти цитирам още една камара ФАКТИ  и история, неоспорвани от никого.

Кой си ти , комуне с глава заровена в пясъка , че да спориш с тях ?

преди 8 часа, miro20 написа:

Аз не виждам ти с какво се обосноваваш.

Как ще виждаш, като си в манта. :) 

И сто пъти, да го повториш това, че са факт, то аргументите ти ги няма. 

След ВСВ има зони на влияние. Това е факта!!! Няма окупация!!!  Аргументът ми е по силен от твоята логика: Българската Армия се включва във военните действия за разгрома на хитлеристка Германия. Факт!!! Да, имало е присъствие на СА, но в България войската ѝ не е разформирована. 

Мире, колкото и да повтаряш лъжата, то определено не може да стане истина, т.е. исторически факт. 

Смешно е да заменяш понятието (понятното за мнозина) "влияние" с понятното (неразбраното от теб) окупация. :) 

И преди и по време на ВСВ и след нея в България е имало политически живот. Той до смъртта на Борис III e монархически, а след неговата кончина е бил бурен и е надделяла една партия. Определено е имало смяна на статуквото на България. Това статукво изобщо не е формирано от СССР, а от наличните партии по онова време. 

СССР не е бил фактор за сформиране на идеологията по отношение как да се развива България. Да ти припомня ли Коя партия е създадена през 1923 година и през 1934 е била забранена?! 

И друго: Коя партия насилствено взема властта?! Забележи: Партия завзема властта, а не СССР премахва някаква власт в България и я окупира!

Ей, ОК, виждам, че си под някаква хипноза, но някак си ей тъй с леки китки, с чаткане по клавиатурата, то не споделяш факти тук, а изкривените ти схващания било то по отношение на политиката, а така също и историята. 

Бедни ми Мирчо-китков, явно ще си заминеш от този свят заблуден. Мда ... Няма как да не изпитвам жал към теб, но то е до толкова какъв образ си прожектирал тук. 

Жалка е твоята журналистика Мире. Дано в действителността да си добре. Бог да ти прости волните и  неволни грехове. Амин

Определено е имало смяна на статуквото на България. Това статукво изобщо не е формирано от СССР, а от наличните партии по онова време. 

СССР не е бил фактор за сформиране на идеологията по отношение как да се развива България.

:giggle1:

Не бе никак. ...  А нали знаеш защо СССР са нямали бази у нас ? Много просто - защото цялата ни армия, цялото ни политическо и икономическо управление бе подчинено на Москва.

Бувкално :hush: 

Всички важни вътрешно и външно политически решения се съгласуваха/и диктуваха/  пряко от Москва.

Да не говорим за подчинеността на най важните ни служби за сигурност, и че сме "филиал на КГБ" :

https://desebg.com/iblock/2228-2015-03-28-09-23-16

alt

Документи другарю комуне, докумееентииии !

чети и реви. :) 

Бедни ми Мирчо-китков, явно ще си заминеш от този свят заблуден. Мда ... Няма как да не изпитвам жал към теб, но то е до толкова какъв образ си прожектирал тук. 

Жалка е твоята журналистика Мире. Дано в действителността да си добре. Бог да ти прости волните и  неволни грехове. Амин

Айде и тоя ме погреба  и опя... :getout:

Кефите ме това малките хора с големите заблуди  :)

Винаги арогантни и абсолютизирани в лъжите си и незнанието си . Дори не осъзнавате как смесвате пропагандата с науката история.

Ей, ОК, виждам, че си под някаква хипноза, но някак си ей тъй с леки китки, с чаткане по клавиатурата, то не споделяш факти тук, а изкривените ти схващания било то по отношение на политиката, а така също и историята. 

хипноза, не споделям факти , изкривени схващания  , казваш ? :giggle1:

КЕфи ме да го чувам от комуне-зомби  , което документите на собствените комунистически служби като тези по горе, не признава :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

:giggle1:

Не бе никак. ...  А нали знаеш защо СССР са нямали бази у нас ? Много просто - защото цялата ни армия, цялото ни политическо и икономическо управление бе подчинено на Москва.

Бувкално :hush: 

Всички важни вътрешно и външно политически решения се съгласуваха/и диктуваха/  пряко от Москва.

Да не говорим за подчинеността на най важните ни служби за сигурност, и че сме "филиал на КГБ" :

https://desebg.com/iblock/2228-2015-03-28-09-23-16

alt

Документи другарю комуне, докумееентииии !

чети и реви. :) 

Айде и тоя ме погреба  и опя... :getout:

Кефите ме това малките хора с големите заблуди  :)

Винаги арогантни и абсолютизирани в лъжите си и незнанието си . Дори не осъзнавате как смесвате пропагандата с науката история.

хипноза, не споделям факти , изкривени схващания  , казваш ? :giggle1:

КЕфи ме да го чувам от комуне-зомби  , което документите на собствените комунистически служби като тези по горе, не признава :) :)

Мирчо,

няколко пъти те съветвах да не се позоваваш на писанията на Христо Христов и Антон Тодоров, но ти се държиш като невменяем.

Проблема си е твой - присмиванията на дрънканиците ти са много повече от харесванията.

Ха-ха-ха!

Продължавай в същия дух.

преди 10 часа, miro20 написа:

А нали знаеш

Мире ... знаеш ли кои започват изречението с това?! = Тези които пишат анални неща = ниско интелигентни хора. 

Какво знам и какво не знам, ти няма как да знаеш, за да го ползваш за аргумент доказваш твоята теза.

Научи се как се води спор!!! 

Започна яко да се излагаш!!! 

Ох как ви бъркат в здравето документите... ох как боли да четеш собствената си компартия как те е лъгала... Ох ох ох :lol6:

преди 13 часа, dedidi написа:

Продължавай в същия дух.

Ще ще   :)

преди 22 часа, miro20 написа:

:giggle1:  Не бе никак. ...  А нали знаеш защо СССР са нямали бази у нас ? Много просто - защото цялата ни армия, цялото ни политическо и икономическо управление бе подчинено на Москва. Бувкално :hush: 

Всички важни вътрешно и външно политически решения се съгласуваха/и диктуваха/  пряко от Москва. Да не говорим за подчинеността на най важните ни служби за сигурност, и че сме "филиал на КГБ" 

Остави тези подробности!
Факта, че е имало предложения - България да стане „16-та република“, но Кремъл ги е парирал ...

преди 7 часа, jhoro написа:

но Кремъл ги е парирал ...

Е, това не факт. ;) Това е хипотеза. = Дай документи ... :) 

Проблема Джоре е, че за писмеността признават от къде е дошла, но не споделят от къде те са придобили този славянски език. ;) 

преди 4 часа, dioib написа:

Е, това не факт. ;) Това е хипотеза. = Дай документи ... :) 

Проблема Джоре е, че за писмеността признават от къде е дошла, но не споделят от къде те са придобили този славянски език. ;) 

Да виждаш в профила ми надпис - „Гише справки“???
Какви документи да давам?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.