Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с автоматична скоростна кутия...

Featured Replies

Същия е случая. Не са сменили маслото и е задръстено от гняс. Просто бастуните не могат да смвенят едно масло. Гледайте в клипчето как се прави. И преди да се натресеш при някой неграмотник, питай колко литра ще сменя и как ше изкара всичкото. в клипчетоп се вижда. Дори и проверката за стружки.

Ония другите, които само за да говориш с тях исклт към 2000 - аре уи лево! И като попадате на такива ще продавате коли заради смяна на масло.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 11 часа, TheFallenOne написа:

Уж колите от Швейцария са били с добра "репутация" - явно не. 

Това, че е от Швейцария е точно никакъв фактор в случая.

преди 11 часа, Филипов написа:

Същия е случая. Не са сменили маслото и е задръстено от гняс. Просто бастуните не могат да смвенят едно масло. Гледайте в клипчето как се прави. И преди да се натресеш при някой неграмотник, питай колко литра ще сменя и как ше изкара всичкото. в клипчетоп се вижда. Дори и проверката за стружки.

Ония другите, които само за да говориш с тях исклт към 2000 - аре уи лево! И като попадате на такива ще продавате коли заради смяна на масло.

И пак няма гаранция. А тази процедура в сервиз ще отнесе поне 500 лева.  А както е на Аудито на моя познат, за да се източи маслото трябва да се свали двигателят. 

Аз цял живот съсм се занимавал предимно с битова електроника. Не се напъвам за телефони и таблети. Гледам колко колеги се преквалифицирагха да въртят километражи. Електроника съм учил и техникум и висше.  И следя какво правят другите. Предимно руснаци.

Във всяка професия има некадърници и откровени мърши. Л:ошото е че поне 80% са такива. Има си начини за всичко. Хората показаха как се сменя масло при работещ двигател за нула време. Който е глъм може да сваля кутия или цял двигател. Аз примерно си смених единия майстор по колата като го видях колко се мота за смяна на нещо - към 5 часа. Другият го направи за половин час със знания.

преди 13 часа, Филипов написа:

Вчера го изгледах цялото видео за обща култура. Колко литра казаха на края че са използвали, 9 или 12 беше ?
Всъщност майстора го караше собственикът да пуска и спира мотора на 2 и на 3 скорост ( между тези двете е присецквала яко преди) и в оная прозрачната бутилка гледаше цвета на мослото което излизаше, един вид промивка направо.
Сега, въпросът е що не е снимал видеото преди да пипа колата да се види как е "ритала" между 2 и 3-та скорост ?
Вероятно го е било страх да не вземе са се строши баш в тоя момент. Щото на няколко пъти обясняваше при какви условия могло да се наложи "капитален" ремонт.
Накрая след пробата по пътя ( при добре загряла кола) собственикът рече да не жалят пари за нужните литри масло да се изчисти всичката мърсотия.

Не, чудно ми е кое е тва ауди, дето за да му източиш маслото на кутията, трябва да свалиш двигателя 😂

• Автор

Да ви информирам. Сменихме маслото на кутията и проблема все още се усеща. Смяната на масло на вятъра...не знам какво да правим вече. Най-вероятно ще я продаваме :(

преди 10 минути, TheFallenOne написа:

Да ви информирам. Сменихме маслото на кутията и проблема все още се усеща. Смяната на масло на вятъра...не знам какво да правим вече. Най-вероятно ще я продаваме :(

Аз ти написах още в началото какво е.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Не мисля, че ще гърми, не не съм му звънял и настина не мисля, че трябва да се дават толкова пари сега. Като покараме малко 1 година тогава ще видим, ако се влоше, тогава...

• 2 години по-късно...

Здравей те от скоро съм сопственик на audi a6 3.0 233 2007 

имам проблем с колата ще се радвам ако някой ми помогне 
Като подам малко газ почва да рита има си и вибрации и оборотомера играе 

това го прави само слет 3 та скорос 40-50 км.На висока скорос паг го прави това като отписна гаста и го подам пак.Има един момент на гаста само тогава го прави ходих при един майстор той ми вика че е от скоросната кития -хидротрансформатора 

някой да ли се е сблъскал с такъв проблем някакви идеи от какво може да бъде и на каква цена ще ми излезе 

Дали някой, който е дал мнение по този въпрос, някога е разглобявал и ремонтирал автоматична скоростна кутия?Не мисля.Толкова глупости, скоро не бях чел...

преди 14 часа, fitterman написа:
преди 14 часа, fitterman написа:

Дали някой, който е дал мнение по този въпрос, някога е разглобявал и ремонтирал автоматична скоростна кутия?Не мисля.Толкова глупости, скоро не бях чел...

Не знам колега и аз несим сигурен 

уш се прави на голям майстор

преди 15 часа, fitterman написа:

Нали се сещаш, че това е форум. Без да се види кутията от специалист нищо не може да се каже със сигурност. Тук даваме само предположения. Но понеже пишем глупости отиди и оправи проблемът на постващия ( нищо лично разбира се).

на 28.04.2022 г. в 13:10, Емил Костов написа:

Нали се сещаш, че това е форум. Без да се види кутията от специалист нищо не може да се каже със сигурност. Тук даваме само предположения. Но понеже пишем глупости отиди и оправи проблемът на постващия ( нищо лично разбира се).

Е, защо давате мнение, като не  разбирате?

преди 1 час, fitterman написа:

Е, защо давате мнение, като не  разбирате?

Да, давам мнение и това е. Не е нужно да си разглобявал скоростна кутия. Караме автомобили и сме яли дървото. А и като знам какви сервизни майстори има, аз съм в пъти по-добър от тях. Но ти като разбираш дай решение на постващия.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 2.05.2022 г. в 20:17, Емил Костов написа:

Да, давам мнение и това е. Не е нужно да си разглобявал скоростна кутия. Караме автомобили и сме яли дървото. А и като знам какви сервизни майстори има, аз съм в пъти по-добър от тях. Но ти като разбираш дай решение на постващия.

Давате мнение без да разбирате?!Явно има още много "дърва" да изядете...В този ред на мисли, може да си мислите, че сте сърдечен или мозъчен хирург... щото се " в пъти по-добър"...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.