Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Edge - Дискусия, за който желае

Препоръчан отговор

Днес реших да инсталирам на една стара машина новият браузър "Microsoft Edge"

Речено-сторено. Предварително да кажа, че съм с Win10 - LTSB 1607. До сега от дълго време ползвам "Cent Browser" и "Firefox" - само портативните им версии. Така постъпих и с "Edge". Останах приятно изненадан от бързата му работа и многото му настройки. Отделих му много време и с ръка на сърцето мога да кажа, че е по бърз от "Cent",който за мен е фаворит в бързината и настройките си поне до сега. Още повече, че е инсталиран на компютър, който е поне на 10 години. (по долу ще постна снимка от Speccy) Естествено е, че съм правил съпоставка с още няколко браузера, но убеждението ми е твърдо, че може би "Edge"ще ми стане фаворит.Това е от мен поне до сега, а темата съм я пуснал като дискусия, а не за спор кой по вече знае и може. Така или иначе, във форума има хиляди ненужни теми пълни с глупости на някои хора, така че не я смятам за излишна.

Ще е приятно да прочета и Вашите становища за посоченият браузер.

На всички пожелавам приятни почивни дни и много здраве и късмет!

ScreenShot001.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Остава само да споделиш коя версия си инсталирал и тествал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Колев60 написа:

Така или иначе, във форума има хиляди ненужни теми пълни с глупости на някои хора, така че не я смятам за излишна.

И тази се присъединява към останалите с пълна пара.

П.П. Ако беше написал методите ти на тестване и съпоставяне...нямаше да пиша тук. Но така публикувано мнение, че еди кой си броузър е най-бърз(много бърз, по-бърз от останалите) е нелепо. 

П.П.П. Няма да се намесвам повече, Стефане. Предполагам ме разбра.

Лека вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, DarkEdge написа:

Супер! Остава само да споделиш коя версия си инсталирал и тествал.

Павка здравей! Пропуснал съм за версията:  Версия 80.0.361.66 (Официална компилация) (64 бита)

Но да знаеш, че с нея работя от 6-7 часа и далеч не съм направил все още всичко, както ти би го приел. Трябва ми време, приятел.

преди 32 минути, Jorge написа:

И тази се присъединява към останалите с пълна пара.

П.П. Ако беше написал методите ти на тестване и съпоставяне...нямаше да пиша тук. Но така публикувано мнение, че еди кой си броузър е най-бърз(много бърз, по-бърз от останалите) е нелепо. 

П.П.П. Няма да се намесвам повече, Стефане. Предполагам ме разбра.

Лека вечер.

Това си е твое мнение , имаш право на него. Ако си забелязал, аз отдавна не се обиждам на закачките на хората. А това, че ти я приравняваш към теми, които са с нищо неподходящи за този форум единствено си остава само за твоя сметка. Разбира се, че няма да тръгна да правя тестове и снимки като децата в тоите "любими" раздели. В самото заглавие съм написал ДИСКУСИЯ!

А най отдолу на поста ми, се чете следният надпис:

Това е лично, мое мнение! Ако не Ви харесва, моля игнорирайте го и минете към следващото. Благодаря!  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво забелязах:

При желание да си направя синхронизация с  "Gmail.com" компютърът не ми разрешава. Иска да си направя акаунт към Микрософт, но аз не искам.. Това дали е някакво ограничение заради това, че браузърът ми е портативна версия, а трябва да съм със стандартната?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Колев60 написа:

Какво забелязах:

При желание да си направя синхронизация с  "Gmail.com" компютърът не ми разрешава. Иска да си направя акаунт към Микрософт, но аз не искам.. Това дали е някакво ограничение заради това, че браузърът ми е портативна версия, а трябва да съм със стандартната?

Не можеш да синхронизираш с google профил. Можеш само да импортираш от browser (chromium).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Не можеш да синхронизираш с google профил. Можеш само да импортираш от browser (chromium).

Прав си. На другият комп направих акаунт на Микрософт и всичко се получи. Благодаря Павка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Активиране на темите и използване на Google Chrome темите:
1. В адресната лента - edge://flags/#edge-allow-store-extension-themes
2-3. Allow installation of external Store themes Enabled
4. Рестарт
Edge-Enable-Chrome-Themes.png

5. https://chrome.google.com/webstore/category/themes
Изберете тема и кликнете бутона Add to Chrome
Edge-Pick-a-Chrome-Theme.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Roujin Z написа:

Edge, Chrome, Cent, Brave, Colibri, Comodo Dragon,  SRWare Iron, Epic, Opera, Vivaldi, Slimjet = 

То всички са  Chromium,така е,но само енджина ги доближава,иначе са много различни един от друг и като визия,и като възможности за настройка,и като "екстри" ,и като скорост на работа,и като ниво на конфиденциалност и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, Колев60 написа:

На другият комп направих

Още като излезе го изпробвах и за моите нужди много ми допадна. Колко е бърз не знам, всичко се отваря моментално, сега на всичките компютри е той и е по подразбиране. Имах Опера, която не работеше лошо, но като погледна какво е напълнила със записи, я махнах. Новият Хромиум при излизане изтрива кеша, запомня всичко и съм много доволен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.03.2020 г. в 21:58, Колев60 написа:

Останах приятно изненадан от бързата му работа и многото му настройки. Отделих му много време и с ръка на сърцето мога да кажа, че е по бърз от "Cent",който за мен е фаворит в бързината

ще ти бъда много благодарен, ако постнеш картинки за сравнение между двата браузъра,
тъй като е от голямо значение за мен, заради ниската скорост на нета която ползвам
избрах си тоя линк за тестване, тъй като дава бърз резултат
http://www.speed-battle.com/speedtest_e.php

ти можеш да си избереш някакъв друг линк, въпроса е в това, да видим разликите...база за сравнение

тъй като нямам Edge, ще дам сравнение между IE11 и Cent
отбелязаното в червено е за повторен тест

ето за IE11

ie11.PNG.b9928608aecb72e901e4d279bdc13f0f.PNG

а това тук ми е за Cent

354375336_.PNG.b40b8f39318f1e8a8501dcf3d4de5076.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дрънди, здравей!

Бих го направил, но съм много зает със други спешни работи, а и само заради "гуруто" на форума ""Jorge"" няма да го направя, за да е щастливо детето, че освен него, другите тук са гола вода в компютрите. Извинявам ти се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Центът 781.41

IE11 - 395.39 395.3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, дръндю написа:

проблема ми е, че не мога да намеря портативния Edge 
инак сам бих си направил теста

Портативна версия с възможност за избор..............https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUpd/releases    Относно теста:brave-1023  Edge-1085 и двете портативни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Портативна версия с възможност за избор

аз това го виждам като допълнение за ъпдейт на наличен Еdge, а аз нямам такъв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Портативна версия с възможност за избор..............https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUpd/releases    Относно теста:brave-1023  Edge-1085 и двете портативни.

Това е актуализатор на Edge. Той е портативен, а не Edge

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Слави Маринов написа:

Така пише,но се сваля портативна версия по избор,говорите без да сте проверили.......

да, видях че от първия файл се активира изтегляне
благодаря

пп

потвърждавам, Edge дава по-висок резултат от Cent
сега нямам време, но някъде в бъдещето, ще го пробвам за преносимост с флашка

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк за сваляне на стабилна пълна версия:
https://www.microsoft.com/en-us/edge/business/download
Малко инфо за актуализирането на браузъра:
https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-update-policies

Папка за сваляне на пълната версия на инсталатора при web инсталация:
%localappdata%\Microsoft\EdgeUpdate\Download\{65C35B14-6C1D-4122-AC46-7148CC9D6497}

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, дръндю написа:

потвърждавам, Edge дава по-висок резултат от Cent
сега нямам време, но някъде в бъдещето, ще го пробвам за преносимост с флашка

Всички настройки, отметки, разширения... отиват в потребителската папка на "джама" и като такъв, не ми харесва, въпреки, че e малко по-бърз от Cent.
Оставям го за втори браузър, само заради това, че бързо изпълнява дълги скриптове на някои сайтове...като например сайта на БНТ

За сега  оставям Cent за основен браузър и с голяма вероятност ще си остане такъв,
защото често качвам папката на Cent на флашка за да го ползвам на кой да е комп с "джам".
Основната причина за това мое решение е, че всички настройки, пароли, разширения си остават вътре в папката на Cent  и може да се пренася навсякъде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, дръндю написа:

Основната причина за това мое решение е, че всички настройки, пароли, разширения си остават вътре в папката на Cent  и може да се пренася навсякъде

Същото важи и за Opera Portable. 

Между другото, вчера си направих скоростния тест, който си предложил. Смятам, че е много относителен. Но все пак Opera изкара малко по-висок резултат от Edge Portable. Затова засега смятам да си остана с нея. Не само защото съм ѝ свикнал, но защото я ползвам и на Linux и Android. Мога да синхронизирам трите версии с един акаунт, и не се главоболя да въвеждам всеки път наново потребителски имена, пароли и разни други, след всяка преинсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...