Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Edge - Дискусия, за който желае

Featured Replies

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Това са общи приказки. Въпроса беше - има ли начин да увелича иконите с линкове на началната страница. В настройките не намерих такава опция.

• Отговори 333
  • Прегледи 101,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

И в Mozilla е лесно:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На 7 и на 8.1 няма и това е нормално. То под 7 и 8.1 няма дори административните забрани в gpedit относно MS Edge. Така че под 7 и 8.1 се води външна програма и е кротичък. В 10 е вграден и там е разл

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Е нали я давах веднъж на дръндю преди 3-4 мес.Сваляш и разхивираш.........освен това ти дава възможност да избираш,стабилна,бета и канари версии x86,или x 64.https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUp

Публикувани изображения

преди 16 минути, baitexpo написа:

Има ли начин да увелича броя на иконите/линкове в началната страница и как?

Да - като сложиш правилния браузър :) :

890231.jpg

Също Chrome базиран, но по-добре откъм възможности и интерфейс.

преди 1 минута, RudeBoy написа:

правилия браузър

Да беше казал или показал кой е на снимката ;) 

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Да - като сложиш правилия браузър :) :

890231.jpg

Също Chrome базиран, но по-добре откъм възможности и интерфейс.

Кажи кой е и ще те черпя едно пиринско :)

преди 40 минути, DarkEdge написа:

Да ги съберем на една страница. :) 

Даа, и

преди 28 минути, RudeBoy написа:

Opera

върши работа...може би. 😎

преди 13 часа, RudeBoy написа:

Opera

Чисто информативно - попаднах на това и споделям:
https://www.askvg.com/tip-how-to-disable-new-redesigned-address-bar-in-opera-browser/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Privet, не съм сигурен дали уцелих раздела. Искам да питам откъде е тази разлика.

Обикновено зяпам онлайн тв в Chrome. Но днес без да искам забелязах, че процесорът на моменти надскача 50-60%.

viu1592739896j.png

Компът си се държи норм, не ме ебава, но за проба заредих БНТ1 онлайн в Edge, там натоварването е както си бе преди, около 2 - 5%.

bfi1592739748m.png

При положение, че температурите не мърдат над 38 градуса, и при двара браузъра, дали да се кося или не? Все пак това е 10 пъти разлика, ебати.

viu1592739926t.png

Не знам кога се е получило това. Обикнвено, на този комп процесорното натоварване в Хром бе около 2-5%.

Здравейте!

От както излезе новият Microsoft Edge Chromium ползвам само него и съм доста доволен. В последно време понякога, когато гледам YouTube видеото беше супер лагаво и прескача. Лаптопа ми е  Lenovo IdeaPad S540 с Ryzen 5 3500U + Vega 8 Graphics, 12 GB RAM, 512 GB NVMe SSD. Прочетох, че ако се изключи hardware acceleration би трябвало да се оправи и да оправи се, но пак видеото беше някак си странно. Зачудих се какво съм бърникал по настройките в последно време и единственото нещо, което бях пипнал е, че бях включил в Windows Security -> Device security -> Core isolation -> Memory integrity. След като го изключих сега всичко пак си работи нормално. 

Искам да ви попитам какво е вашето мнение за браузъра? Харесва ли ви? Предпочитате ли го пред Google Chrome, защото аз може би не бих се върнал към него.

на 4.06.2020 г. в 20:12, RudeBoy написа:

:ohmy:

Мислех, че е ясно - Opera. Но и Cent върши работа, както си показал ти.

ПП. По принцип отговарях на DarkEdge, но важи и за двама ви :) .

:offtopic_s:

И в Mozilla е лесно:

VOvrDSr.png

Фаворитът за мен лично си остава "Cent Browser"", който има много голяма гама от настройки, но и Edge не е за подценяване.

На всички Ви - приятна нова седмица пожелавам!

преди 5 минути, Колев60 написа:

но и Edge не е за подценяване.

:getout:

Никой друг браузър, който съм ползвал, не си е позволявал да ми нарежда да пусна ъпдейтите на Windows, за да благоволи да се инсталира :mad: . Така че - замина директно в кофата.

Операционната ми система е  LTSB 1607 и месечният ми Update е от 2 до най много 4 файла, които стават за минути. Винаги са ми разрешени и не се притеснявам ни от следене, ни от шпиони. Богатите чичковци и милионерите не седят по форумите а действат за да повишат богатството си.

ScreenShot001.jpg

преди 26 минути, RudeBoy написа:

Никой друг браузър, който съм ползвал, не си е позволявал да ми нарежда да пусна ъпдейтите на Windows, за да благоволи да се инсталира :mad: . Така че - замина директно в кофата.

Явно са му липсвали или са му стари някои компоненти

преди 2 часа, RudeBoy написа:

При мене няма такова нещо.

413260550_.jpg.8fbff730aa024746608de94537161c0c.jpg

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Явно са му липсвали или са му стари някои компоненти

А може и да не свалям правилната версия ... Все пак нямам достъп до Microsoft store:

890591.jpg

преди 4 часа, nikssi написа:

При мене няма такова нещо.

На 7 и на 8.1 няма и това е нормално. То под 7 и 8.1 няма дори административните забрани в gpedit относно MS Edge. Така че под 7 и 8.1 се води външна програма и е кротичък. В 10 е вграден и там е различна бирата. ;)

Ъпдейти за Edge за 7 и 8.1
https://support.microsoft.com/en-us/help/4567409/update-for-the-new-microsoft-edge

Моя се обновява сам автоматично, но през него си, не през WU. Интересното е, че дори и да не е пуснат пак сам си инсталира кръпките. Може би е някаква планирана задача. Трябва да проверя.

преди 9 часа, RudeBoy написа:

А може и да не свалям правилната версия ... Все пак нямам достъп до Microsoft store:

890591.jpg

Нещо много ти е изостанала версията-последната е .1282. Използвам Edge Chromium на всички компютри и съм най-доволен от него-бързина, преводач, поддръжка-не ще никакви грижи.

преди 58 минути, NEVADA написа:

Нещо много ти е изостанала версията-последната е .1282. 

На кое - на Windows 10 Enterprise LTSC? Четѝ по-внимателно.

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

В 10 е вграден

Не е - вграден е старият Edge.

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Не е - вграден е старият Edge.

Може, но пак е една идея по-интегриран съдейки по груповите политики от снимката ти в един отговор. :)

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

груповите политики

Да, това са нововъведенията в Enterprise  сектора.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Да, това са нововъведенията в Enterprise  сектора.

Интересно защо не ги пуснат като Update за 8.1 Enterprise, ако не за 7 Ultimate. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.