Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Edge - Дискусия, за който желае

Featured Replies

преди 18 часа, Вaсил написа:

Може ли да се изнамери инсталационен файл за 12.10049 Spartan

И за какво ти е този спартан,ако може да попитам?Той доколкото знам не е съществувал отделно от ОС.......то и IE и сегашният Edge са вградени в ОС,но винаги ги е имало и като отделни ресурси и е можело да се изтеглят като отделни приложения.

• Отговори 333
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

И в Mozilla е лесно:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На 7 и на 8.1 няма и това е нормално. То под 7 и 8.1 няма дори административните забрани в gpedit относно MS Edge. Така че под 7 и 8.1 се води външна програма и е кротичък. В 10 е вграден и там е разл

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Е нали я давах веднъж на дръндю преди 3-4 мес.Сваляш и разхивираш.........освен това ти дава възможност да избираш,стабилна,бета и канари версии x86,или x 64.https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUp

Публикувани изображения

преди 1 час, Слави Маринов написа:

сегашният Edge са вградени в ОС

Това не отговаря на истината-Edge може да се деинсталира, след. не е вграден.

32.jpg

преди 38 минути, NEVADA написа:

Това не отговаря на истината-Edge може да се деинсталира, след. не е вграден.

32.jpg

Някъде да твърдя,че не може да се деинсталира? То много неща дето ги получаваш като приложения може да се деинсталират,това значи,че не са част от системата ли?Макар,че самите майкрософт твърдят друго:https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-още-веднъж-обясни-защо-браузърът-edge-не-344012.htm lИ как да не е вграден,след като сега ,като излезе окончателна стабилна версия ,го получаваш през системните ъпдейти,а предполагам и в бъдещите версии на уиндоус ще е част от системата.Поста ми беше в съвсем друга посока,но пък като четеш всичко,то не значи,че го осъзнаваш............

Още в следващия ъпдейт на windows ще е вече част от системата. Аз сложих 20H2 през Release Preview Channel и вече не може да се деинсталира.   

image.png

image.png

И Windows Defender вече не може да се спира както това се правеше до сега.
@Ицо Велев, може да пробваш да деинсталираш с помощта на следните команди в cmd as admin или powershell as admin:

cd/d "%ProgramFiles(x86)%\Microsoft\Edge\Application"
for /f %%s in ('dir setup.exe /B /S /OD') do "%%s" --uninstall --system-level --verbose-logging --force-uninstall

преди 4 часа, Слави Маринов написа:

в бъдещите версии на уиндоус ще е част от системата

Нещо бъркаш в терминологията. Система и всичко към нея е това, което е на инсталационния диск (флашка). Каквото и да изтриеш от него, си развалил целия Уиндоус. До скоро въпросният браузер беше наистина част от ОС, но от както го направиха хромиум с отворен код -не е. Какво ще стане в бъдещи версии-ще видим. В Revo Uninstaler някъде да се вижда един системен файл (приложение)?

13.jpg

преди 37 минути, NEVADA написа:

Нещо бъркаш в терминологията. Система и всичко към нея е това, което е на инсталационния диск (флашка). Каквото и да изтриеш от него, си развалил целия Уиндоус. До скоро въпросният браузер беше наистина част от ОС, но от както го направиха хромиум с отворен код -не е. Какво ще стане в бъдещи версии-ще видим. В Revo Uninstaler някъде да се вижда един системен файл (приложение)?

13.jpg

Е как да е част от инстал диск/флашка като официалната версия излезе преди месец-два?В сегашната го получаваш през уиндоус ъпдеит,това не е системно,така ли?Ще бъде част от предстоящите версии............не ми се разтягат локуми залудо,така че спирам............

преди 9 часа, Слави Маринов написа:

И за какво ти е този спартан,ако може да попитам?

Microsoft’s anti-XSS component bypasses -мисля,че е достатъчно по въпроса.

Излезе ми през носа де-3.3ГБ за един браузър :giggle1:

t1uAwz1.jpg

на 26.09.2020 г. в 15:00, цър-вул написа:

И Windows Defender вече не може да се спира както това се правеше до сега.

Това е много кофти новина-няма да може да се свалят разни неща от "Замунда" напр., Майкрософт ще изпълнят отколешната си мечта да отрежат пътя на сиромашията от безплатните неща.Това ще е грешна сметка, защото ние няма да дадем пари за нищо такова. На другия комп имам 8.1, който след последната преинсталация го актуализирах до момента, когато почват дивотиите от рода на "Неподдържан хардуер" и огромните пакети с неща, целящи развалянето му, и сега имам чудесно работещ уиндоус, външно неразличим от 10, много стабилен и непроменим във времето.

на 26.09.2020 г. в 15:00, цър-вул написа:

И Windows Defender вече не може да се спира както това се правеше до сега

Наистина ли са скопили тази функция? Вариантите за принудително спиране винаги трябва да могат да работят. Например преименуване на файла с разширението... :rolleyes: Знам, че ще се случва мудно, защото няма да разреши, обаче програми веднага ще влязат в прилагане на тази цел. Или пък може да се използват виртуалки за краците. Пак на далавера. Но 90% от потребителите няма да се справят с нужните препоръки. :( Нещо много се вкисна този Уиндоус. Флаш плеъра от кога ще отсъства в ISO файловете? Знае ли се? Понеже точно на 31-ви Декември го спират.

Не съм забелязал да има проблем с неща от замунда(макар и рядко свалям някой друг филм),дори и с работещ дефендер,при мен може да си се спира без проблем...........пък и на всички проблеми и орязване на права и възможности в екперименталната(pro) версия,има решения-минавате на enterprise версия,където не си позволяват от майкрософт да орязват настройки!

• 2 месеца по-късно...
на 28.09.2020 г. в 10:00, Бонбон с катран! написа:

Наистина ли са скопили тази функция? Вариантите за принудително спиране винаги трябва да могат да работят. Например преименуване на файла с разширението... :rolleyes: Знам, че ще се случва мудно, защото няма да разреши, обаче програми веднага ще влязат в прилагане на тази цел. Или пък може да се използват виртуалки за краците. Пак на далавера. Но 90% от потребителите няма да се справят с нужните препоръки. :( Нещо много се вкисна този Уиндоус. Флаш плеъра от кога ще отсъства в ISO файловете? Знае ли се? Понеже точно на 31-ви Декември го спират.

"Скопили" са, невежи да го правят!

• 4 седмици по-късно...
преди 22 минути, Roujin Z написа:

Как да задам празна начална страница?

По-празна от това няма начин..............от зъбното колелце на началната страница,или можеш да зададеш твоя си тема,или страница по избор.

Екранна снимка (39).png

За начална страница задай about:blank
И изпълни в Command prompt as admin:

reg delete "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\ServiceUI" /f /v "AllowWebContentOnNewTabPage" 

Ако Edge е стартиран, го затвори и стартирай, за да влязат в сила промените

reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\ServiceUI" /f /v "AllowWebContentOnNewTabPage" /t REG_DWORD /d 0
Всичко, което виждаш в получер текст. 

Изтегли прикачения на десктопа и кликни на него да се добави

Disable_web_content_on_New_Tab_page_in_Microsoft_Edge.reg

Втората час можеш да изпълниш и така:
Стартираш gpedit.msc и навигираш в левия панел:
>Computer Configuration
>Administrative Templates
>Windows Components
>Microsoft Edge
Сега в дясно кликваш двукратно на Allow web content on New Tab page и задаваш Disabled. После [Apply]> [OK]

Snap41.png

Както си беше с търсачката и времето в левият ъгъл. Дал съм about:blank в Облик и задаване на начална страница. 

KyXqo6y.jpg

преди 10 минути, цър-вул написа:

1
Settings > Open with > Start page > A blank page

1
Настройки(горе в дясно трите точки)
configuring-microsoft-edge_2.png

>Отвори с  > Начална страница
configuring-microsoft-edge_7.png
Празна страница
configuring-microsoft-edge_8.png
2
Настройки > Нов раздел
configuring-microsoft-edge_7.png
> Отвори с  > Празна страница
configuring-microsoft-edge_8.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.