Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Edge - Дискусия, за който желае

Featured Replies

Картинките не ми се отварят а като чукна на "Нов раздел" или "Нов прозорец" просто се зарежда.

• Отговори 333
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

И в Mozilla е лесно:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На 7 и на 8.1 няма и това е нормално. То под 7 и 8.1 няма дори административните забрани в gpedit относно MS Edge. Така че под 7 и 8.1 се води външна програма и е кротичък. В 10 е вграден и там е разл

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Е нали я давах веднъж на дръндю преди 3-4 мес.Сваляш и разхивираш.........освен това ти дава възможност да избираш,стабилна,бета и канари версии x86,или x 64.https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUp

Публикувани изображения

Покажи картинка на gpedit.msc - с осветен в левия панел Microsoft Edge

преди 1 час, цър-вул написа:

Стартираш gpedit.msc и навигираш в левия панел:
>Computer Configuration
>Administrative Templates
>Windows Components
>Microsoft Edge
Сега в дясно кликваш двукратно на Allow web content on New Tab page и задаваш Disabled. После [Apply]> [OK]

Snap41.png

В десния панел има опции и за двете неща

Значи това дето го показва B-boy/StyLe/ го правех но с първата опция и не се получи. Сега с третата стана.

Защо обаче не става и при отварянето на нов раздел?

Става май ама само с добавка:

https://chrome.google.com/webstore/detail/empty-new-tab-page/dpjamkmjmigaoobjbekmfgabipmfilij

Видях я тук и я тествах и настина работи:

https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/msedge_search-msedge_win10/open-new-tab-with-completely-blank-page-in-edge/c843ee34-fa41-4b0a-8707-8ab5c6004953

Иначе с подръчните средства май няма как...пробвах и това, но не е напълно празна. С добавката обаче заспа:

https://www.thewindowsclub.com/open-a-blank-tab-or-page-when-you-launch-edge-browser

Абсолютно никакъв ефект.

п.с. Втората опция по-подразбиране ли се оставя "A specific page or pages (default)"?

преди 13 минути, цър-вул написа:

Snap41.png

Snap44.png

Виж добавката, но при инсталацията Edge я изключва. Като я инсталираш влез в edge://extensions/ и премести плъзгача надясно и после тествай.

Да включих я ръчно и всичко заспа. Благодаря.

п.с. Имам чувство че с годините (от както спрях да ползвам Опера) тия браузъри ми лазят все повече и повече на нервите.

И аз не знам защо го правят. Може би един вид олекотяване и който иска си добавя опцията с добавка, но то като накачулиш 100 добавки, не мисля, че е по-добрия модел, отколкото ако си бяха оставили половината функции по подразбиране в браузърите. При Мозила е същата работа. Особено при прехода към новия интерфейс навремето използвах сигурно 5 добавки за да си го направя на вид като стария, само защото на тях им кефна да променят интерфейса. Поне има варианти де. Лошото е, че често при нови версии старите API-та спират да бачкат и с тях и добавките умират (и таман човек да свикне с тях и пак греда). И за капак Мозила явно са доста зле, щом за поредна година буквално ме принуждават да даря средства. А ако този браузър си замине и всичко остане основно Chromium тежко ни (не за друго, ами, защото ще диктуват всичко. Не че сега не го правят де, но все пак е добре да има конкуренция някаква там).

преди 26 минути, цър-вул написа:

Странното е, че ключовете са си там, но...тслъ

Да, понякога стоят там дори и когато опциите вече ги няма, но после ги изтеглят лека по-лека от about:config-a.

Аз ,понеже ползвам портативна версия на браузъра и периодично я обновявам,прави ми впечатление,че преди няколко месеца версиите бяха по 80мб,сега последните вече станаха по 90мб,а преди дни забелязах,че въобще вече са махнали flash player като възможна опция,по-рано поне можеше да го избираш......................сега въобще го няма,а пишеше,че от януари ще го махат,има все още сайтове дето ти трябва flash player и стана боза голяма...........

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

после ги изтеглят лека по-лека от about:config-a.

А в случая са и в груповите политики...
Тежко и горко на админите в корпоративните мрежи с десятки и Edge...

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Аз ,понеже ползвам портативна версия на браузъра и периодично я обновявам,прави ми впечатление,че преди няколко месеца версиите бяха по 80мб,сега последните вече станаха по 90мб,а преди дни забелязах,че въобще вече са махнали flash player като възможна опция,по-рано поне можеше да го избираш......................сега въобще го няма,а пишеше,че от януари ще го махат,има все още сайтове дето ти трябва flash player и стана боза голяма...........

Не от януари. До края на декември му е периода. Но за няколко дни сега няма да правим проблеми. А и самите сайтове имаха няколко години да мигрират, защото това се натяква поне от 7-8 години, ако не и повече. Лично аз освен от браузъра го изкорених от Операционната Система (сиреч IE11) още преди години с командата:

Image-078.png

Вече съм свободен от всякакъв Flash. :)

преди 5 часа, Слави Маринов написа:

Как ти зема 80-90мб, като при мен ми зема със стартиран браузър по 30-40мб на 8.1-ца, а на 10ката над 100+мб (без отваряне на табове и e.t.c директно стартиране на браузър) 

П.П добавка само Adguard

П.П2 Този браузър ми е фаворит за втори път от толкова години (ползвам го вече 3-4 месеца). С тестови табове около 150 успя да ми вземе 3.7гб от 4гб рам :D Не вярвам нито Chrome нито Firefox да успее

преди 35 минути, Roujin Z написа:

Blank „New Tab“ – Microsoft Edge Addons

Това същата работа като другата добавка ли върши?

Да, само че уж е по-нова и щом е в store-a на Edge би трябвало да е с още по-добра съвместимост. Ако искаш ползвай нея. Аз я тествах и разлика между двете не открих.

преди 1 час, PsyManDelic написа:

Как ти зема 80-90мб, като при мен ми зема със стартиран браузър по 30-40мб на 8.1-ца, а на 10ката над 100+мб

Нямам предвид рам да заема,а големина на самият браузър като файл(портативна версия),къде се отнесе?

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Нямам предвид рам да заема,а големина на самият браузър като файл(портативна версия),къде се отнесе?

Аааа ти си имал предвид за място :D  Аз помислих за рам

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.