Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сравнение между външни аудио карти и DAC!

Featured Replies

преди 1 час, Колев60 написа:

На теб ти прави удоволствие да дразниш хората  бе копелдак! 

Дъртият пергиш, давай бързо имената на DAC-овете, че тука ще ни набутват Т2 телевизия и в телевизорите няма тунер за нея. Аз вече имам едно Mio 4К с Т2 тунер освен мултистриймовия. Има вероятност буля да се сети че иска да гледа белгийска телевизия, баш като са пуснали новия стандарт. Тя сега не я гледа, ама после у влака ще чуе нещо и ще трябва или нов телевизор или тунер само за Т2 или сат + Т2.
Такааа, това последното обаче няма аналогов изход а само Тослинк оптичен. Пък на буля съм ѝ дал един мой усилвател за слушалки и ходихме да ѝ купим безжични слушалки Сони за 100 € , уж нямало да има шум в тях и ала бала. И сега жената си слуша китайците без аз да ги чувам и си ходи и до тоалетната даже с слушалките, да не изпусне кво разправят.
Значи ако избера да е сат + Т2 ще му трябва DAC за към усилвателя за слушалките и за самите слушалки. Значи тя забравя да си зарежда батериите и слуша и със слушалки с кабел от усилвателя. То и базата на слушалките няма цифров вход.
В Люксембург на един сайт на едни магазини писали че имат това
CAMBRIDGE AUDIO DacMagic 100 DAC Wandler 
Ама то май е от 2012г. модел.
Лесно ти е на тебе дедковец, няма да те мъчат скоро време с Т2 телевизия, пък и си далече от сърбите.

А авторът на тази тема се бъзика с нас.

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Всяка система "свири" толкова добре, колко може най-слабият компонент по веригата източник - озвучителни тела.

Като събереш 3 компонента със силно агресивно студено металично звучене и получаваш отвратителен резултат. А по магазините ти ги хвалят и 3-те компонента , че били могли да "дъбудят" или вдъхнат "живот" на нещо старо като показаните снимки в тази тема.
Доброто свирене е уравновесеното свирене. Ама това на форум няма как да се обясни нито усети от някой четящ.

• Отговори 92
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 минути, iAppleBeats написа:

Това не мога да кажа. Проверих в чичко Гугъл и той ми каза така :D

Не са ли определени модели? В смисъл от високия клас

Какво да направя/направим, че да схванете - едно и също е! Все едно тъпия подобен въпрос Пасат ли да си купя или кола?

преди 22 минути, iAppleBeats написа:

Не, всички без изключение имат DAC за да излезе аналогов звук на изхода и ти да го чуеш. 

• Автор
преди 55 минути, Белгиеца написа:

А авторът на тази тема се бъзика с нас.

Ходи да си пиеш хапчетата,че без тях не можеш да кажеш едно смислено изречение!

Ей, не спря с твоите високомерни простащини, нямащи никаква връзка с темите, в които ги изливаш! 

преди 9 часа, JKirilov написа:

Такова е държанието

ти

преди 9 часа, iAppleBeats написа:
преди 15 часа, DarkEdge написа:

Всяка аудио карта има ЦАП(DAC). Така, че въпросът е некоректно поставен.

Няма аудио контролер без ЦАП(DAC). Просто няма кой друг да преобразува байтовете в звук

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, Филипов написа:

Какъв ти е източника на сигнал?

Компютър

преди 1 час, Eternal Life написа:

Компютър

Има компютри с качествени аудио карти,на които не е нужен отделен DAC.

• Автор
преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Има компютри с качествени аудио карти,на които не е нужен отделен DAC.

Разбирам,моя лаптоп е:

Dell Latitude e5450

П.П.

Рам паметта и харда са двойни,от посочените в ревюто!

преди 3 минути, Eternal Life написа:

Рам паметта и харда

не са определящи за качеството на аудио контролера.

• Автор
преди 3 минути, DarkEdge написа:

не са определящи за качеството на аудио контролера.

Зная приятелю, не се хващай за сламка!

Както виждаш съм го вметнал най-долу в послеписа! ;)

П.П.

Не съм чак толкова тъп,колкото си мислиш!!! ;)

преди 5 минути, Eternal Life написа:

Не съм чак толкова тъп,колкото си мислиш!!! ;)

1. Не съм ти приятел - не сме изяли една торба сол заедно!
2. Да си тъп и да си незнаещ са две различни понятия. Лоша е комбинацията от двете...
3. Като не искаш тъпи коментари като моя предния, не пиши ти тъпи коментари, 'щот' никой тук не е ясновидец. Не знаем кой какво знае и какво - не.

• Автор

Не ми философствай! Ако искаш да помагаш , помагай ,ако не , не се включвай в темата ,не ме вълнуваш!

И "приятелю" като обръщение мога да се обърна към всеки един който не ми е приятел! Ясно,или не?!

Ако не ти ясно ,не е болка за умиране! ;) 

П.П.

Напълно предвидим си!

Очаквах подобно мнение от теб!

преди 7 минути, DarkEdge написа:

3. Като не искаш тъпи коментари като моя предния, не пиши ти тъпи коментари.

Това че ти си тъп никой не ти е виновен!

Колко малоумно и високомерно е поведението си личи още от момента на заглавието ти и нежеланието ти да го промениш, дори и неразбиращ материята.
Аз мисля, че вече няма с какво да съм полезен тук. Не мога да налея туй, което не може.
Ти си философствай невъзприемащо - не ми пречиш...

• Автор
преди 49 минути, DarkEdge написа:

Колко малоумно и високомерно е поведението си личи още от момента на заглавието ти и нежеланието ти да го промениш, дори и неразбиращ материята.
Аз мисля, че вече няма с какво да съм полезен тук. Не мога да налея туй, което не може.
Ти си философствай невъзприемащо - не ми пречиш...

А ти какво искаш да стъпчеш всеки , който не разбира материята ли,а?! Браво ,голям си! Ей това е голям човек!

Аз виждам ,много ясно ,че това е точно твоето поведение - малоумно и високомерно , не си дал един конкректен отговор,за разлика от другите потребители,а само два въпроса - на какво слушам музиката и  че 420 вата било като се инсталира  на стена!  Другото е показване в очите на слепите  - виждате ли ,колко ги разбирам,или може би бъзик с който да подчертаеш , че си нещо повече - няма такова нещо!Не си вдигай рейтинга,без нищо!  Аз поне си признавам ,грешките,а ти се възползваш и се хващаш за сламка и си казваш - "Ей сега що го бъзикна тоя балък" - да , ама не ,не си познал,не съм балък! Научи се да бъдеш голям , а не да си малък! ;)

Заглавието на темата си е точно и ясно и няма нужда от никаква промяна!

П.П.

Една вметка от по-горе,споменах че имам 16 гб рам и харда ми е  256гб  - тоест двойни (заради ревюто на лаптопа) ,а ти веднага се хвана за сламка ,че това няма нищо общо с аудио контролера! Аз някъде да съм споменавал,че има нещо общо с аудио контролера! Явно си въобразяваш , че хората са по - прости от теб и че ти знаеш всичко! За съжаление не знаеш всичко,колкото и  да не ти се вярва!

Хубав ден на всички - с изключение на хейтърите,които се опитват да развалят настроението,но все още не са достигнали до това познание! ;)

преди 30 минути, Eternal Life написа:

А ти какво искаш да стъпчеш всеки , който не разбира материята ли,а?!

Дали?

преди 21 часа, DarkEdge написа:
преди 21 часа, Eternal Life написа:

420F Floor Extension Speaker and 420W Wall Extension

420W  е вариантът за монтаж на стена, а не мощност
40W на колона

преди 8 часа, DarkEdge написа:

Няма аудио контролер без ЦАП(DAC). Просто няма кой друг да преобразува байтовете в звук

И кой от постовете ми те е подвел с нещо? И кой от тях 

на какво слушам музиката и  че 420 вата било като се инсталира  на стена!

Даа, явно си чел постовете ми както дяволът -Евангелието. 

преди 21 часа, DarkEdge написа:

420W  е вариантът за монтаж на стена, а не мощност - W произлиза от Wall

С наглостта си няма да научиш НИЩО! Ама това всъщност не е мой проблем

Заглавието на темата си е точно и ясно и няма нужда от никаква промяна!

Не е глупост да се греши, глупост е да се отстоява грешка.

И за финал - аз проблем нямам. Такъв имаш ти.
Ай, хубав уикенд. А за знанията - аз знам какво не знам, ама ти и това не знаеш!

преди 1 час, Eternal Life написа:

Това че ти си тъп никой не ти е виновен!

:offtopic_s:

Ще се намеся и аз в офтопика, да наречеш @DarkEdge тъп е смешно, доказал се е със знанията си ! Хайде да не се обиждаме и да се държим уважително един към друг! 

• Автор
преди 1 минута, DarkEdge написа:

С наглостта си няма да научиш НИЩО! Ама това всъщност не е мой проблем

Сигурно,щом ти го казваш,значи е така! :D

преди 1 минута, FusE написа:

:offtopic_s:

Ще се намеся и аз в офтопика, да наречеш @DarkEdge тъп е смешно, доказал се е със знанията си ! Хайде да не се обиждаме и да се държим уважително един към друг! 

Виж какво DarkEdge ,или Беливаков (3-4 пъти си е сменял ника) - ако не знаеш как се е казвал преди това - се познаваме много преди теб във форума.Но както и да е това сега не е важно!

Беливаков ме нараче пръв така,затова не е необходимо да се месеш! Каквото повикало , такова се обадило! ;)

преди 14 минути, Eternal Life написа:

Виж какво DarkEdge ,или Беливаков (3-4 пъти си е сменял ника) - ако не знаеш как се е казвал преди това - се познаваме много преди теб във форума.Но както и да е това сега не е важно!

Беливаков ме нараче пръв така,затова не е необходимо да се месеш! Каквото повикало , такова се обадило! ;)

Добре знам за кой пиша и защо го пиша, да кажем от още когато пишеше и в softvisia, дали е достатъчен отговорът ми. 

• Автор
току-що, FusE написа:

softvisia, дали е достатъчен отговорът ми. 

Нищо ново!

Мисля , че в случая , ти , не е необходимо да се месиш!

П.П.

А , моят отговор  дали е достатъчен?!

току-що, Eternal Life написа:

Нищо ново!

Мисля , че в случая , ти , не е необходимо да се месиш!

П.П.

А , моят отговор  дали е достатъчен?!

Дали е необходимо да се меся или не, не смятам че дължа отчет на някой за това си решение, решил съм направил съм го по съвест! Между другото винаги бих се намесил когато се нарича тъп някой доказал се с умствения си капацитет в годините. 

• Автор
преди 5 минути, FusE написа:

Дали е необходимо да се меся или не, не смятам че дължа отчет на някой за това си решение, решил съм направил съм го по съвест! Между другото винаги бих се намесил когато се нарича тъп някой доказал се с умствения си капацитет в годините. 

Не ме вълнува , кой какъв е , с умствен и без умствен капацитет ,след като не се държи коректно и аз няма да се държа коректно , това е положението,ясно?!

преди 3 часа, Eternal Life написа:

Разбирам,моя лаптоп е:

Dell Latitude e5450

П.П.

Без никаква връзка със спречкванията ти с Беливаков, да ти напомня че ти казах че се бъзикаш с нас.
На този същият форум преди години съм забелязъл, че се употребява думата "външна" за да се определи всъщност вътрешна карта PCI във desktop компютър. Та свикнали са да ѝ викат на звуковата карта външна, ама спрямо вградената в самото дъно звукова карта, а не спрямо кутията на компютъра.

След това уточнение, ти си показал 20 кг кабели на снимката с антиката усилвател и колони.
Като прибавим към това и изписаните от теб 2700 мнения на техничарски форум, става много трудно за четящите да ти вярват че уж нищо не си знаел.
И сега като ни подхвърляш някакъв лаптоп, става върхът на нахалното ти бъзикане с публиката.
Как става да му сложиш звукова карта в лаптопа ?
Ако не е във лаптопа, то тогава не е баш карта, такава за каквато си мислим хората които не сме толкова бедни че да трябва да ползваме само лаптоп , като чели сме някакви студентчета.
Като питаш за външна карта е трябвало да посочиш първо, че е за лаптоп или поне че ще се свързва чрез USB кабел.
Да бе, на български трябва да ни говориш, а не на азиатски диалект някакъв.

Та, аз предлагам цялата тази тема да бъде изтрита от някой модератор, щото е срам за форума, някой така да се подиграва със всички.

п.п.
а моят DAC струваше колкото 2 компютъра, когато беше нов.

Доста лаптопи/ноутбуци имат и оптика, но да - USB е най-разпространената връзка.

Eternal Life-ец, ти дето си в небесата, след това:

преди 3 часа, Eternal Life написа:

Ако искаш да помагаш , помагай

и след 3 страници заяждания, и след като научи това онова, би ли задал вече правилен въпрос?

Аз мога да ти помогна професионално, но само при логичен културен въпрос.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.