Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сравнение между външни аудио карти и DAC!

Featured Replies

преди 1 минута, JKirilov написа:

и след 3 страници заяждания, и след като научи това онова, би ли задал вече правилен въпрос?

Разбрахме въпроса му и още в началото на темата сме дали адекватни отговори, а аз и на предложени от него USB аудио карти плюс линк към USB DAC който е прилиен на звук и ниска цена като в ценови клас на аудио карта до 250лв няма която да звучи по качсетвено с уговорката че говорим за стерео аудио. 

• Отговори 92
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

1.Без никаква връзка със спречкванията ти с Беливаков, да ти напомня че ти казах че се бъзикаш с нас.

2.На този същият форум преди години съм забелязъл, че се употребява думата "външна" за да се определи всъщност вътрешна карта PCI във desktop компютър. Та свикнали са да ѝ викат на звуковата карта външна, ама спрямо вградената в самото дъно звукова карта, а не спрямо кутията на компютъра.

3.След това уточнение, ти си показал 20 кг кабели на снимката с антиката усилвател и колони.
Като прибавим към това и изписаните от теб 2700 мнения на техничарски форум, става много трудно за четящите да ти вярват че уж нищо не си знаел.

4.И сега като ни подхвърляш някакъв лаптоп, става върхът на нахалното ти бъзикане с публиката.Как става да му сложиш звукова карта в лаптопа ?

Ако не е във лаптопа, то тогава не е баш карта, такава за каквато си мислим хората които не сме толкова бедни че да трябва да ползваме само лаптоп , като чели сме някакви студентчета.

Като питаш за външна карта е трябвало да посочиш първо, че е за лаптоп или поне че ще се свързва чрез USB кабел.
Да бе, на български трябва да ни говориш, а не на азиатски диалект някакъв.

Та, аз предлагам цялата тази тема да бъде изтрита от някой модератор, щото е срам за форума, някой така да се подиграва със всички.

п.п.
а моят DAC струваше колкото 2 компютъра, когато беше нов.

1.С никого не се бъзикам,а просто потърсих помощ от всеки който желае да ми обясни , или сравни каква аджеба е разликата между  DAC и Външна Аудио Карта , което споменах изрично в заглавието , което не си видял!

2.Това кой , как го е възприел и кой кого заблуждава във форума със своите си впечатления ,а също и кой с какво е свикнал хич не ме интресува! Думата "външна"  в българския език означава външна,тоест който е вън ,отвън и т.н. и т.н. Има и още много други значения ,които няма да споменавам,това е най - основото значение, което ни интересува!

3.А, може ли да си толкова наивен?!

Твоите предположения започват донякъде да ме разсмиват,защо си мислиш , че тези кабели  20 кг са у дома,това е снимка от интернет,която намерих  , за да ви покажа "антиката усилвател и колони"

Не казвам ,че съм напълно бос и не зная нищо ,но както казах и в началото на темата ,просто исках да чуя вашите мнения и предложения, а не упреци!

4.Аз съм го написал ясно , а това , че не можеш да го прочетеш е твой проблем!Запомни ако можеш (като не можеш да четеш ) външна аудио карта не означава вътрешна аудио карта!

Ако се опитваш да променяш българския език,няма нищо да постигнеш ,не се опитвай!

По какъв начин ще питам и ще си формулирам коментарите си е мой личен избор! В твоите теми не влизам и не ме вълнува как питаш и как ще попиташ и дали си сериозен,или се бъзикаш!

Всъщност никой не те е накарал насила да влизаш в моята тема,ти сам си проявил желание!

П.П.

Виждам , че имаш голямо мнение за себе си,но все още не ти достигат достатъчно опит и вяра и си оставаш само въздух под налягане ,който за секунди се изпарява!  ;)

преди 1 час, JKirilov написа:

Аз мога да ти помогна професионално, но само при логичен културен въпрос.

Благодаря "културни" ми и "логичен" Кирчо, но не е необходимо! Бягай да играеш навън с децата! ;)

преди 11 минути, Eternal Life написа:

Благодаря "културни" ми и "логичен" Кирчо, но не е необходимо! Бягай да играеш навън с децата!

Трудна работа е да превъзпитаваш простак... :angry:

Ако имаше смисъл, щях да спомена, че имам 5 /пет/ външни DAC-a, а дънната ми платка е аудиофилска, но няма!

преди 7 минути, JKirilov написа:

дънната ми платка е аудиофилска, но няма!

Да не си купил такова с Tube ОУ на Asus ? Голям смях :D

• Автор
преди 32 минути, JKirilov написа:

Трудна работа е да превъзпитаваш простак... :angry:

Ако имаше смисъл, щях да спомена, че имам 5 /пет/ външни DAC-a, а дънната ми платка е аудиофилска, но няма!

Ама ти мислиш себе си за превъзпитател ли?! Интересно :D 

Замалко да ме впечатлиш и да ми се видиш и "умен" , и "логичен" , и "културен" превъзпитателю Кирчо!

Като нямаше смисъл можеше да споменеш , че имаш 10 /десет/ външни DAC-а , с две дънни аудиофилски платки и други джаджи,зная че ги имаш! :D

преди 34 минути, Eternal Life написа:

просто потърсих помощ от всеки който желае да ми обясни , или сравни каква аджеба е разликата между  DAC и Външна Аудио Карта

Ще се опитам да ти го обясня по друг,по прост начин,дано ти стане ясно.По принцип и двете могат да преобразуват цифров запис от компютъра ,в аналогов звуков сигнал,който е нужен за подаване към усилвател.Това всъщност е функцията на даковете.При аудио картите,плюс това,допълнително може да бъде добавен многоканален изход,а на някои и аудио вход(например да включиш микрофон или аналогов звук(примерно от стар касетофон) и да ги преобразува в цифров файл,който да си запишеш в компютъра). Т.Е. видео картите,в зависимост от модела,ще имат повече фунции.Но ако търсиш слушане на качествен стерео звук,дак е за предпочитане,защото ги правят с по добри звукови характеристики.

• Автор
преди 27 минути, JKirilov написа:

Е, ти знаеш всичко! :goahead:

Обаче чий го дириш тука? :no-no:

Изтървал съм бушоня в суматохата - АСУС е, но не е с тубе! ;)

Ха-ха,как го позна?! :speak:

Да не си го видял в някое кристално кълбо?! :wub:

А,ти чий го дириш тука?! :hush:

Явно много си се заиграл и затова ти е паднал "бушоня" ,гледай другия път да не го изтървaш , че може да объркаш асуса с тубе! :cantbelieve: :

• Автор
преди 16 минути, Димитър 59 написа:

Ще се опитам да ти го обясня по друг,по прост начин,дано ти стане ясно.По принцип и двете могат да преобразуват цифров запис от компютъра ,в аналогов звуков сигнал,който е нужен за подаване към усилвател.Това всъщност е функцията на даковете.При аудио картите,плюс това,допълнително може да бъде добавен многоканален изход,а на някои и аудио вход(например да включиш микрофон или аналогов звук(примерно от стар касетофон) и да ги преобразува в цифров файл,който да си запишеш в компютъра). Т.Е. видео картите,в зависимост от модела,ще имат повече фунции.Но ако търсиш слушане на качествен стерео звук,дак е за предпочитане,защото ги правят с по добри звукови характеристики.

Огромно Благодаря! :wors:

преди 30 минути, JKirilov написа:

Изтървал съм бушоня в суматохата - АСУС е, но не е с тубе! ;)

Какво е в такъв случай аудиофилското на дъното? 

• Автор
преди 3 минути, Stoyannnov написа:

Препоръчвам! :)

analogova-shemotehnika---10-klas-31.jpg

Благодаря Stoyannnov ,но не се вижда какъв е модела?!

преди 5 минути, Eternal Life написа:

Огромно Благодаря! :wors:

Време е сега да видиш на твоя  лаптоп,в настойките на  HD audio,какви са му техническите характеристики.По точно,ако е 24b/194hz може да не ти е толкова нужен дак,а едни по-хубави тонколони.

преди 12 минути, Димитър 59 написа:

Време е сега да видиш на твоя  лаптоп,в настойките на  HD audio,какви са му техническите характеристики.По точно,ако е 24b/194hz може да не ти е толкова нужен дак,а едни по-хубави тонколони.

Каквито и да са настройките ОУ в масовите лаптопи и компютри с вградена аудио карта са доста посредствени и дори бюджетна външна аудио карта звучи пъти по- качествено. 

преди 1 час, FusE написа:

Каквито и да са настройките ОУ в масовите лаптопи и компютри с вградена аудио карта са доста посредствени и дори бюджетна външна аудио карта звучи пъти по- качествено. 

Наскоро един познат си купи дак.Аудио системата му слаба.Каза,че високите през дака му били по-малко и  не ще да го използва.Така,че не съм сигурен дали и в сегашния случай ще му звучи по - качествено.

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Наскоро един познат си купи дак.Аудио системата му слаба.Каза,че високите през дака му били по-малко и  не ще да го използва.Така,че не съм сигурен дали и в сегашния случай ще му звучи по - качествено. 

DAC няма как да повиши или намали високите или ниски честоти, ако има някаква намеса в честотната лента е от ОУ. Разбира се при външните USB аудио карти има към тях софтуер с еквалайзер от където може да бъдат компенсирани до известна степен някой затихнали честоти от лентата, но е нищо повече от маскиране. Вградените аудио карти в лаптопите освен посредствен ОУ страдат и от некачествени крайни стъпала които са ClassD затова ще звучи по - качествено какъвто и да е външен DAC, с уточнение че не и такъв от 10лв. При настолните компютри и по точно дънни платки с вграден аудио чип е друго, нямат крайни усилватели след ОУ и освен това се ползват по - качествени аудио чипове, разбирай от по - горен клас сравнен с този в лаптопите. 

преди 17 минути, Димитър 59 написа:

Каза,че високите през дака му били по-малко и  не ще да го използва

Няма да кажа, че човекът ти нищо не разбира, но хората имат различни вкусове за всички диапазони на звука!.

Примерно хубавите ОТ аз ги различавам по средите, което не значи, че не харесвам бас...

Всеки може да се тества, натискайки бутона DIRECT.

преди 10 минути, FusE написа:

DAC няма как да повиши или намали високите 

Така е,той ги дава по-вярно,по-чисто и с точната сила.Но при некачествена аудио система,това може да не се усети,както и подобрените ниски,които системата просто не може да възпроизведе.  

преди 13 минути, JKirilov написа:

Няма да кажа, че човекът ти нищо не разбира

Освен че не разбира,той няма добра озвучителна уредба,така че оценава това което излиза с или без дака.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.