Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мормони /за любопитни/

Featured Replies

:rolleyes: Как това се свързва с темата?!

Този 'доклад' да не част от доклада, който сега иска $700 милиарда за бюджета от данъкоплатците на САЩ(па и света) за да няма 'световна икономическа криза'?... rolleyes.gif

Моето мнение за илюминатите не се различава от твоето , но не може зад всичко да ги поставяме, не е коректно. То тогава можем да кажем, че стоят и зад Кришна-съзнание, без да обиждам някого.

Редактирано от torshavn (преглед на промените)

• Отговори 230
  • Прегледи 36,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тъй като темата е "мормони /за любопитни/ " , всичко свързано с тях е интересно за хората.като почнем от основните домати, йерархичната структура по масонски образец, ритуалите (също по масонски образец) , финансирането , та стигнем до ритуалите на първата брачна нощ, при която не се сваля бельото (по което има изписани "свещенни слова"), а си има нарочно направени дуки през които се върши работата.

Така ли е ?

Моето мнение за илюминатите не се различава от твоето , но не може зад всичко да ги поставяме, не е коректно. То тогава можем да кажем, че стоят и зад Кришна-съзнание, без да обиждам някого.

Кога застават? Преди 1970-та или- сега?... Публикувано изображение

Въпросът е Главният мормонист откъде е 'изкопал пари' за да основе движението си. :P За целите не говорим. Едно е ясно, че и Кришна-съзнание и Мормоните официално се примета за 'секти' от римските ристени и исламът.

А аз, особено и на тези две ОГРОМНИ сексти им обяснявам, че и Иса и МуаМад не са тръгнали от по-вече от 12 човека в екип...ма това не смисъла на дискусията. ;)

Въпросът е мормотите да не ползват ресурсите на масоните*илюминати( и да се предствят за 'жертви на еднаквостта'.. :rolleyes:

За това, че илюминати 'яхва' ИСКОН СИ ПРАВ. Яхва го яхве. Ти можешп ли да станеш 'бог' и да го натиришп този яхвейнат?.. Публикувано изображение

че стоят и зад Кришна-съзнание, без да обиждам някого.

Имаш ли въобще съмнение по въпроса? Ще спомена само един случай, който не беше под контрола на ламинираните илюминати - Вако - - изтрепаха ги с танкове до крак. И света гледаше "шоуто" по ТВ с оффчо лиубопитство.

Въпросът е Главният мормонист откъде е 'изкопал пари' за да основе движението си.

От там от където ги "изкопаха" и свидетелите и дънов - - пара име, не се ръгайте... Публикувано изображение

ИСКОН не е ли ЦК на Кришна? Или се лъжа? Парата за отпечатването на тези прекрасни на външен вид книжки Бхаганат Гита на принтер ли са я "изкопали"? А дизайна и картинките? От трансцеденталното ли са пристигнали?

Остави тази работа - чист бизнес си е... :angry:

Публикувано изображение Това за първата брачна нощ направо ме разби! Няма такова нещо, щях да падна от стола, не знам дали от изумление или от смях. Доста години вече познавам църквата, но такъв бисер не ми беше попадал скоро.

Бельото на мормоните е знак за принадлежност и вярност към църквата. Носят го само хора, минали едно определено ниво. Много религии носят символи:облекло, знаци, бижута, не се шашкайте, че става дума за бельо, значението му е на ризница. по него има символи, а не "свещени слова"

Йерархичната структура определено не е толкова линейна като при масоните. Постовете и длъжностите, казват се призования, в голямата си част са мандатни, а не са санове. Свещенничеството не е професионално, както вече се каза . За повечето ритуали не е прието да се дискутира публично, за да не се профанизират. Всички имаме дейности, които не правим пред публика и не говорим за тях. Ако потърсите в мрежата, има почти всичко по въпроса. Финансирането е от: десятък, дарения, икономическа дейност, за повече има разузнавателни служби, попитайте тях.

Ох, на колко пари по света произхода им е повече от съмнителен...

Публикувано изображение Това за първата брачна нощ направо ме разби! Няма такова нещо, щях да падна от стола, не знам дали от изумление или от смях. Доста години вече познавам църквата, но такъв бисер не ми беше попадал скоро.

Ами, ти твърдеше и че от 150 години не се практикува полигамията, ама това не е вярно, естествено. Гледай филмчетата, които ти показах. Доколкото знам, за лудите американци не нещо кой знае какво това един мъж да живее с няколко жени и да имат купища деца - по 6-7 деца на жена. При това бели хора. Щото знаем, че чернокожите имат истиственият навик да раждат по много деца, ама и белите в Америка не остават по-назад. :angry:

ИСКОН не е ли ЦК на Кришна? Или се лъжа? Парата за отпечатването на тези прекрасни на външен вид книжки Бхаганат Гита на принтер ли са я "изкопали"? А дизайна и картинките? От трансцеденталното ли са пристигнали?

Остави тази работа - чист бизнес си е... :angry:

Всичко това, което съм правил в нета от 1999-та насам по форуми е от ЦК на БКП на БългАрийте, Царю... :)

Дизайнът пристига с влакът "КасПИЧан- ФилипПОПулис"... Публикувано изображение

Бельото на мормоните е знак за принадлежност и вярност към църквата. Носят го само хора, минали едно определено ниво. Много религии носят символи:облекло, знаци, бижута, не се шашкайте, че става дума за бельо, значението му е на ризница. по него има символи, а не "свещени слова"

Йерархичната структура определено не е толкова линейна като при масоните. Постовете и длъжностите, казват се призования, в голямата си част са мандатни, а не са санове. Свещенничеството не е професионално, както вече се каза . За повечето ритуали не е прието да се дискутира публично, за да не се профанизират. Всички имаме дейности, които не правим пред публика и не говорим за тях. Ако потърсите в мрежата, има почти всичко по въпроса. Финансирането е от: десятък, дарения, икономическа дейност, за повече има разузнавателни служби, попитайте тях.

Ох, на колко пари по света произхода им е повече от съмнителен...

Много хубва символ сте си избрали. Почти като ЛИНГАта на Лунните- шайви, ислям,юдаизъм и папизъм. Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Всичко това, което съм правил в нета от 1999-та насам по форуми е от ЦК на БКП на БългАрийте, Царю... :angry:

Дизайнът пристига с влакът "КасПИЧан- ФилипПОПулис"... Публикувано изображение

Значи, от 10 години имаш за цел да разпространяваш знанието? Публикувано изображение

Остави тази работа - чист бизнес си е... :)

Абсолютно всичко в ИСКОН Прабхупада е получил като дарение и белег за това, че Илюминати го унищожава физически,ограбва ресурсите на организация, пренаписва книгите му от 1970 г. и дискредитира е, че заблуждава, такива като тебе, че ЦРУ е финансирала оргазизацията. Прабхупада е бил икономист по светско образование и има специална книга за постъпленията си на даренията в ИСКОН от 1964 година до отравянето си от илюми-наги.

Помни-кали-йуга не само, че не свършил, но и ще продължава с пълна парА. Публикувано изображение

Значи, от 10 години имаш за цел да разпространяваш знанието? Публикувано изображение

Е.. не само това?. :angry: . Търся от време на време някоя Йони-ТЕЛка по ТЕЛефона... Публикувано изображение

Полигамия се практикува от малка група сектанти, отцепила се от църквта преди 120 години, какво има за разбиране? Нали не смятате адвентистите за католици? Гледах филмчетата, естествено, точно за тях става въпрос. Живеят си хората, гледат си децата. Повтарям го пак, официалната позиция на църквата и практиката в нея не толерират полигамията. Изяснихме и причините за нея и причините за премахването и. Страшно възбуждаща била тази тема, ей! За мен узаконяването на гей-двойките е къде-къде по смущаващ въпрос например. Ама като го напиша и след малко гей-лобито ще скочи.

@tuksum

Странен расизъм, значи какво, чернокожите могат могат да правят много деца, а белите не могат, какво ли...? :speak:

Полигамия се практикува от малка група сектанти, отцепила се от църквта преди 120 години, какво има за разбиране? Нали не смятате адвентистите за католици? Гледах филмчетата, естествено, точно за тях става въпрос. Живеят си хората, гледат си децата. Повтарям го пак, официалната позиция на църквата и практиката в нея не толерират полигамията. Изяснихме и причините за нея и причините за премахването и. Страшно възбуждаща била тази тема, ей! За мен узаконяването на гей-двойките е къде-къде по смущаващ въпрос например. Ама като го напиша и след малко гей-лобито ще скочи.

@tuksum

Странен расизъм, значи какво, чернокожите могат могат да правят много деца, а белите не могат, какво ли...? :speak:

ха, "секта от секта"... Публикувано изображение

всъщност, за мене 'секта' не мръсна дума, тъй като САМ си подбирам вярата, а не -по етнически признак, защото свако ми и вуйчо ми бил такъв, както е при сатурнианските религии, но концепцията на мормоните ми се струва 100% масонска, т.е ИЛЮМИНАТСКА и ми бе странно защо каза, че отношението ви било същото, като нас, ваишнавите към илюминати(илюми-наги)?... Публикувано изображение .........?... :speak:

Плодовитостта се държи именно от нагите(змиите), лунните култове на т.нар. 'Гондванци'(Африка,Южна Америка, Австралия, Антарктика и ОСТРОВ 'Индия'. http://u-ra.blogspot.com/2009/02/holy-land...ly-in-moon.html

http://u-ra.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

за това за ИСТИНСКИТЕ БЕЛИ (Лоразийците) по дух, които са и АРЙАНИТЕ плодовитостта е нонсенс... Публикувано изображение

Добре де, какво лошо намирате в полигамията? И в многото деца? Стига да можеш да ги изхраниш разбира се, щото то правенето не е трудна работа... :speak: Ей на - при щраусите "шведската тройка" е спусната с партийно постановление...хехе :speak:

за мене 'секта' не мръсна дума

)е кой говори за мръсни думи? Виж, смисъла, който се влага в тях понякога има нечистоплътен характер.

Пип, ти лично познавал ли си Прабхупада за да му станеш адвокат? Или си чувал туй-онуй, оттук-оттам?

Първо -един вярващ християнин никога няма да каже, че Библията е пълна с грешки, защото самата тя казва , че е единственото, окончателно и безгрешно слово Божие (2 Тим. 3:16, Евр. 1:1, 2, 2 Пет. 1:21), което пребъдва вовеки (1 Пет. 1:23-25).

Привет,

"Вярващ християнин" е тавтология без смисъл за мен.

Библията никъде не говори сама за себе си и никъде "не казва" нещата, които твърдиш. Да не бъркаме желаното с действителното. Дори, думата "Библия" я няма в Библията. Много от ранните християни не са имали по-късните книги, но това не е било повод за тях да прилагат затворения канон. Напротив...Божието слово и Библията не са едно и също, както много хора се заблуждават, защото Бог не е затворен само между страниците на една книга. Тя е сборник от книги писани по различно време от различни хора и никога и никъде не е казвано, че това е всичко. Библията има грешки, но те на са на Бог, а на хората, които по някакъв начин са имали "допир" с нея - писане, преписване, редактиране и т.н. Същото важи и за "Книгата на Мормон".

Какво значи светия "в случая" е различно от това, което в българския език приемаме за значение на тази дума.Думата произхожда от гръцката дума "άγιος" (а̀гиос) и наистина се употребява за означение на всички последователи на Иисус.

В България обаче употребяваме думата за обозначаване на хора, които считаме за пример за изключителна святост.

Малко трудно ще стане , ако си викаме при среща в супермаркета "Здравей, Свети Иване, как си днес? Жена ти какъв прах употребява ? Моята иска да и купя "Ariel", ама той ми се струва скъпичък". или пък " Свети Ангеле, купи ли бира, че довечера ще гледаме мача ! "

Именно защото има отстъпление от вярата, затова и думата "светия" не се употребява в библиейския си смисъл (както и много други термини от НЗ). Ние предпочитаме да се придържаме към значението придадено и в НЗ от апостолите, а НЕ значението, което и придават "хората в България" или в която и да било друга страна. "Човешки учения по папагалски заучени", както казва ап. Павел.

Редактирано от Enos (преглед на промените)

Не си, но като даваш определение за понятието "църква" не се опитвай да наместиш в него единствено твоята , а така да я приравниш към християнството.Останалите, които ти дадох за примери се считат за "християнски деноминации" или клонове на християнската църква.Не претендират за друго.

Или мормоните ще са християни, а това означава да се откажат от доста тезиси, включително и от "светите си книги", или ще си продължават да са си отделна църква.

Не съм давал определение за понятието "църква". А то е - общност от вярващи! А дали ще го наречем "църква", "умма", "клал израил" или "сангха" зависи от това за коя религия говорим.

Първо -един вярващ християнин никога няма да каже, че Библията е пълна с грешки, защото самата тя казва , че е единственото, окончателно и безгрешно слово Божие (2 Тим. 3:16, Евр. 1:1, 2, 2 Пет. 1:21), което пребъдва вовеки (1 Пет. 1:23-25).

Второ - това, че в една книга има грешки и неточности, не прави друга такава равна на нея.Освен, че може би и двете са грешни и стават за боклука.Това ли искаш да докажеш ?

Под "грешки" визирах историческата фактология, а не моралните повеления!

Да се каже, че "тогавашните хора са се справяли с ходенето пеш далеч по-добре от нас днес" е толкова смешно, че постът ти попада в темата с бисерите от форума, а отказва мен лично да водим някаква смислена дискусия тук.

Ами опитай да изминеш пеш разстоянието София - Варна /или София - Бургас/ без да се възползваш от асфалтираната магистрала и тогава коментирай.

Това пък къде ?

Дълго и сложно! Както казах - темата не е "квантова физика.

Не знаех, че съм на война и е нужно да се "въоръжавам". Полигамията не е интересна.Просто е приемер за това, че мормоните имат и други разлики, освен "свещениците, които не получават заплата" .

Въпросът за полигамията вече беше разгледан, така, че няма да се спирам на него!

Какво значи светия "в случая" е различно от това, което в българския език приемаме за значение на тази дума.Думата произхожда от гръцката дума "άγιος" (а̀гиос) и наистина се употребява за означение на всички последователи на Иисус.

В България обаче употребяваме думата за обозначаване на хора, които считаме за пример за изключителна святост.

Малко трудно ще стане , ако си викаме при среща в супермаркета "Здравей, Свети Иване, как си днес? Жена ти какъв прах употребява ? Моята иска да и купя "Ariel", ама той ми се струва скъпичък". или пък " Свети Ангеле, купи ли бира, че довечера ще гледаме мача ! "

На английски има само една дума - saint /чете се "сейнт"/ и за това е трудно да се обясни разликата. На български можем да дефинираме /не твърдя, че съм прав - правя това за удобство/, че "светец" е човек, канонизиран за такъв от Православието или Католицизма, а "светия" е всеки последовател на Исус. "Светия не означава "съвършен, безгрешен" /такива, разбира се, няма/, а "такъв, който се стреми да живее според повелите на Евангелието". При среща си викаме "брат, брате" /съответно "сестра, сестро"/.

Забравих да поставя кавички на думата "въоръжиш" но си помислих, че и такак е ясен преносният смисъл, в който съм я употребил.

В края на Откровението има едни думи за "добавяне и отнемане на думи от тая книга". Същите думи се срещат и в Петокнижието.

Тук е мястото да отбележим, че първоначално библейските книги са били отделни книги. Всъщност "Библия" означава "сборник книги" а не "отделна книга".

Ако към това прибавим и факта, че, поне за мен, Бог е вечен и неизменен, то следва, че Бог винаги е давал откровения и продължава да ги дава, защото без Неговите постоянни напътствия /и внимателното изучаване на вече дадените откровения/ можем много лесно да се отклоним. Дали дадено откровение е от Бога, можем да разберем само ако попитаме самият Бог. Както е писал апостол Павел - "духовните неща трябва да се изпитват духовно". Тогава Светият Дух ще ни свидетелства за тези неща.

Ваш:

House M.D.

....какво ти пречи да кажеш от къде мормоните 'изкопават пари' да финансират организацията?. :ph34r: ... дарение или лобита в масонския бюджет от сената на САЩ?... съвсем практичен въпрос без неточности.

Ако можеш , де?... Публикувано изображение

Да, Църквата има средства. Тези пари не се "изкопават", а идват от единственият наин, който Бог е посочил - плащането на десятък. Ние друг начин даден от Бога за финансиране на дейностите си не познаваме. Спавка: Малахия 7 гл. Ако има, моля, информирайте ме.

Отчетността на средствата е изключителна и всеки получава документ с два подписа за даренията си по пера - за месеца и за годината общо. Архивите се пазят 5 години назад. Лично съм свидетел на това защото изготвям отчетите.

Редактирано от Enos (преглед на промените)

Да, Църквата има средства. Тези пари не се "изкопават", а идват от единственият наин, който Бог е посочил - плащането на десятък. Ние друг начин даден от Бога за финансиране на дейностите си не познаваме. Спавка: Малахия 7 гл. Ако има, моля, информирайте ме.

Отчетността на средствата е изключителна и всеки получава документ с два подписа за даренията си по пера - за месеца и за годината общо. Архивите се пазят 5 години назад. Лично съм свидетел на това защото изготвям отчетите.

"Църковен десятък"?.. Публикувано изображение Върху какво?.. заплатата?.. Т.е. даваш отчет за заплатата си?.. Публикувано изображение "ОтчеТ наш, ти който си на щатна заплата, да се свети заплата ти и бона и фиша, който имаш!"... :)

Другото, което е: Бог не е посочил никакви цифри. Това са абрахамски и в частност ЕВРЕЙСКИ измислици на хитрите равини, наследени от поповете... ;)

Аз не си спомням Исус Христос да е посочвал за десятъци, нещо повече-разгонил е търговците в храма. ;)

Имаш ли въобще съмнение по въпроса? Ще спомена само един случай, който не беше под контрола на ламинираните илюминати - Вако - - изтрепаха ги с танкове до крак. И света гледаше "шоуто" по ТВ с оффчо лиубопитство.

За клонката на Дейвид Куреш ли говориш,Цар Кару?

Ако е така,съгласен съм.

Редактирано от kenlee (преглед на промените)

Поредната секта за промиване на мозъци и печалба на пари, учат те какво да мислиш, да ядеш, как да се държиш.... в България наред с основните секти като се прибавят и новите стана "много маймуни на един клон" , то не са кришнари, свидетели... някъде към 130 секти за горе-долу 8 млн население Публикувано изображение

Поредната секта за промиване на мозъци и печалба на пари, учат те какво да мислиш, да ядеш, как да се държиш.... в България наред с основните секти като се прибавят и новите стана "много маймуни на един клон" , то не са кришнари, свидетели... някъде към 130 секти за горе-долу 8 млн население Публикувано изображение

.....всичко под общ знаменател? Публикувано изображение ...има и комун истическата секста ..и на светските илюминати или на православните правоверни?... 'охльовите' също са секта, ми да не забравим стрелците-са от сектата на кентаврите. :rolleyes:

d1saster Разбрахме, че мразиш религиите по принцип, особено по-непознатите. А какви са твоите религиозни убеждения? Не казвай , че нямаш. Или е основната религия на нашето време, бизнеса. Ще кажеш, не е религия. Не е, ама друг път. Любопитно ми е твоето мнение. Иначе за златния телец пише в същата тази презирана от теб книга, Библията. "Нищо ново под слънцето", пак е оттам. Защо според теб ходим на училище? За да научиш " какво да мислиш, да ядеш, как да се държиш".

.....всичко под общ знаменател? Публикувано изображение ...има и комун истическата секста ..и на светските илюминати или на православните правоверни?... 'охльовите' също са секта, ми да не забравим стрелците-са от сектата на кентаврите. :)

Знаеш ли приказката за Охлю Бохлю? :) Аз обичам охлювите. Като дете си ги събирах и си ги гледах вкъщи за по няколко дни. Набирах им и трева, да ядат. После пак ги пусках. Публикувано изображение

Сектите са си секти и кришнарите не са по-добри. Хич не се и заблуждавай. Публикувано изображение Не харесвам сектите и сектантите.

Мормоните правят ли секс изобщо? Или да не питам, имайки предвид многоженството? Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Знаеш ли приказката за Охлю Бохлю? :) Аз обичам охлювите. Като дете си ги събирах и си ги гледах вкъщи за по няколко дни. Набирах им и трева, да ядат. После пак ги пусках. Публикувано изображение

Сектите са си секти и кришнарите не са по-добри. Хич не се и заблуждавай. Публикувано изображение Не харесвам сектите и сектантите.

Е, то и аз избягвам сектата на телците, ...ма има и по-лошо- сектата на комуналните глобални право-сверни. Публикувано изображение

Мормоните правят ли секс изобщо? Или да не питам, имайки предвид многоженството? Публикувано изображение

А какво е отношението ти към секстанта?Харесваш ли го като уред? :)

d1saster

Разбрахме, че мразиш религиите по принцип, особено по-непознатите. А какви са твоите религиозни убеждения? Не казвай , че нямаш. Или е основната религия на нашето време, бизнеса. Ще кажеш, не е религия. Не е, ама друг път. Любопитно ми е твоето мнение. Иначе за златния телец пише в същата тази презирана от теб книга, Библията. "Нищо ново под слънцето", пак е оттам.

Защо според теб ходим на училище? За да научиш " какво да мислиш, да ядеш, как да се държиш".

Липса на избор,брато!

d1saster

Разбрахме, че мразиш религиите по принцип, особено по-непознатите. А какви са твоите религиозни убеждения? Не казвай , че нямаш. Или е основната религия на нашето време, бизнеса. Ще кажеш, не е религия. Не е, ама друг път. Любопитно ми е твоето мнение. Иначе за златния телец пише в същата тази презирана от теб книга, Библията. "Нищо ново под слънцето", пак е оттам.

Защо според теб ходим на училище? За да научиш " какво да мислиш, да ядеш, как да се държиш".

То за 'златения телец' хубаво, ма в тази черна книга пише за 'Кървавия Овнец',което отблъсква светските хора. Абрахамците са превърнали религията в примитивно колене в името на паднал дух, който наричат 'бог' :) . Мисля, че съвсем заслужено светските люде избягват абрахамизма, но лошото е, че хем го избягват хем си вземат от него какво им хареса- особено за месоядство. И други неща... Публикувано изображение и за това покрай абрахамските демонични религии страда ИСТИНСКИЯ ПЪТ КЪМ БОГ- ВЕДАическия Слънчев култ. Публикувано изображение

Думата секта просто показва мястото на дадена религия в обществото. Не е основна, практикува се от ограничен на общия фон хора. Само по себе си това не я прави по-добра или по-лоша.

Мормоните правят ли секс изобщо? Или да не питам, имайки предвид многоженството?

Имаш ли съмнения? Може да се докаже при необходимост. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.