Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам неосвободена памет в локален диск D, как да я освободя?

Featured Replies

Имам спомен че миналата година правихме някви фокуси на лаптопа, и локален диск Д беше с обща памет 350 гигабайта, а сега е с 260. Не са прехвърлени на локален диск C, просто са заключени и трябва да ги отключа че да се водят пак към D. Казаха ми че става с програма, но нямам и най малък хабер кое и как се прави. Паметта не ми стига, а се страхувам да пипам без да питам, понеже имам инфо на лаптопа и ме е страх да не загубя нещо или да объркам. Как да възстановя 90-те гигабайти?

Нищо не казваш за фокусите, ОС и прочие.
Сигурен ли си, че няма скрити/системно файлове, архиви …
На първо време си евакуирай някъде важното инфо - на външен диск, облак … по твой избор!

• Автор

Windows 8 съм!

Не знам поради какви причини стана така. Дъщеря ми преди време се опитваше да прехвърли памет от D на C. Успя, да прехвърли 30 гигабайта в С, но останалите 90 се изгубиха. Така и не можа да го оправи, а комшията каза че трябвало програма с която да ги докарам. Тези 90 гигабайта не са в никой диск, нито D нито C. Висят си някъде.

Изтегли и стартирай това:

https://customers.jam-software.de/downloadTrial.php?language=EN&article_no=80

ще видиш кое колко ти заема по диска. Може да изтеглиш и портативната версия, която се стартира без инсталация, само с разархивиране.

преди 17 минути, Raze написа:

Изтегли

И как предлагаш да покаже неинициализирано пространство по диска?

на 19.03.2020 г. в 3:14, Rizar Sur написа:

локален диск Д беше с обща памет 350 гигабайта, а сега е с 260. Не са прехвърлени на локален диск C

Ами, примерно е добре първо да се види разпределението по диска, както е писал по-горе @hudyr и тогава да се разсъждава какво ще се обследва.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Тогава защо се правиш на интересен да коментираш моя коментар, без да е ясно за какво става въпрос?!? Даваме му решения, кое и дали ще е правилно може да се разбере, след като се пробва. Не мисля, че това, което правиш, е коректно.

:offtopic_s:

преди 34 минути, Raze написа:

Тогава защо се правиш на интересен да коментираш моя коментар

Изобщо не се правя на интересен - има си някаква последователност на действия! По тази логика дай да изсипем на човека де що е софтуер в мрежата свързан с работа с дискове/дялове/файлови системи - ей тъй да има.
Аре не винаги твоята крава да е мъжка и не подскачай като Ущипана булка!

• Автор
преди 13 часа, hudyr написа:

Като за начало, пусни една снимка от disk management:

image.png.8a33012e34892db468afda1b4880ab69.png

LuThiVE.png

преди 6 часа, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Изобщо не се правя на интересен - има си някаква последователност на действия! По тази логика дай да изсипем на човека де що е софтуер в мрежата свързан с работа с дискове/дялове/файлови системи - ей тъй да има.
Аре не винаги твоята крава да е мъжка и не подскачай като Ущипана булка!

преди 6 часа, Филипов написа:

Не зная на тоя Win работи ли >chkdsk d:/f Ако намери боклуци от вида Filexxxx.chk ги триеш.

dfvavwv.png

преди 8 минути, Rizar Sur написа:

dfvavwv.png

И според теб може ли да се прочете нещо от това, което си качил?...

Я най-добре занеси лаптопа на съседа, или някой друг, който разбира. Ти една картинка не можеш да качиш във форум, пък какво остава да седнеш да преоразмеряваш дискове, по указания от непознати хора ... Ще оплескаш нещо, и после ще се чудиш как да го оправяш

Буква ли няма на единия дял, че не виждам добре от снимката?

Да, няма буква. Но не е дял, пише "Незаделени". Обаче колкото и да се кьорам, не мога да видя какъв му е размерът, така че не е ясно дали това са липсващите 90GB.

преди 27 минути, Eclipse2G написа:

Буква ли няма на единия дял, че не виждам добре от снимката?

Не е буква!

Не форматирано място е - черна лента, ако беше без буква щеше да е синьо (primary) или зелено (logical).

Просто неразпределено пространство - десен клик по дяла, който искаш да разшириш и избираш Extend volume:

Extend_Volume_in_Disk_Management-1.jpg

Инструкции:

https://www.tenforums.com/tutorials/96732-extend-volume-partition-windows-10-a.html

на 19.03.2020 г. в 4:18, Rumen Velev написа:

Тези 90 гигабайта не са в никой диск, нито D нито C. Висят си някъде.

Към Нобел отиваш ти... ;)

Първи частен облак!

на 19.03.2020 г. в 17:55, RudeBoy написа:

Я най-добре занеси лаптопа на съседа, или някой друг, който разбира.

Отличен съвет. Ако имаш хубава комшийка, може да отидем заедно! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.