Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търсене на подходящо дъно

Featured Replies

Здравейте!

Търся подходящо и качествено дъно с конфигурацията на ASUS-Z87-K-Z87-LGA1150, т.е. трябват ми повече слотове SАТА поне 6 броя и другите слотове както в горепосоченото дъно. Моля ако някой знае такова което се продава и го има онлайн, нека сложи линк. Благодаря!

Защо просто не вземете разширителна платка за дъното което имате сега с необходимия брой SATA портове.

Не мога да се сетя за какво биха ми трябвали 6 и повече SATA порта в домашна машина - т.е. не сървър.

Няма да намериш такова старо дъно да се продава ново, а и втора употреба ме съмнява да има с повече портове от твоето, което се води висок клас. Както ти е казал колегата, взимаш си PCI/PCI-E контролер със SATA портове и си решаваш проблема.

https://www.emag.bg/search/pci+sata+контролер

Намирам едно в продавалник, което уж е от фирма, даже дават и 30 дни гаранция:

https://www.olx.bg/ad/asus-maximus-formula-vi-dano-intel-1150-CID632-ID82jhW.html#472cb7c4d3

Това дъно има 10 SATA порта.

https://www.aliexpress.com/item/10000022388902.html
Въпреки, че визуално не намерих SATA портовете по дъното.
https://www.msi.com/Motherboard/Z97-GAMING-5/Specification

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ето ги.

По два броя един над друг. Куплунзите са стандартни, но Г образни . Съществуват при много от по новите дъна.

2222.jpg

преди 6 часа, JKirilov написа:

Ех Ристьо...

Исках да кажа, че ако са HDD е най-добре на 3 или 4 от тях да закупиш външни USB кутии, или пък една докинф станция!

SSD не може ли във "външни USB кутии, или пък една докинф станция!"

Ако са няколко малки по обем дискове, може да се помисли за по-голям диск който да замести няколко.

преди 14 часа, JKirilov написа:

Ех Ристьо...

Исках да кажа, че ако са HDD е най-добре на 3 или 4 от тях да закупиш външни USB кутии

Особено ако са 3,5"...

преди 31 минути, JKirilov написа:

Пак не си разбрал... ;)

Може, но SSD не се въртят и не се износват, и повреждат, и не увеличават температурата в кутията.

Готов си да се обзаложиш за всичко това което каза?

• 9 месеца по-късно...
на 23.03.2020 г. в 12:00, Христо Влъчков написа:

Здравейте!

Търся подходящо и качествено дъно с конфигурацията на ASUS-Z87-K-Z87-LGA1150, т.е. трябват ми повече слотове SАТА поне 6 броя и другите слотове както в горепосоченото дъно. Моля ако някой знае такова което се продава и го има онлайн, нека сложи линк. Благодаря!

аз имам цял компютър със дъно и всичко което му трябва за да работи продавам и рам памет 1гб. цена 100лв. тел. 0886230311Динко от гр. Първомай. снимки при интерес на вайбър мога да пратя.

• 5 месеца по-късно...

На единия компютър с Уиндоус 10 LTSC и Уиндоус 8.1 на един ССД 1тб Самсунг, с процесор Intel Pentium G 4500 и Рам 2х4ГБ дъното е ASRock H110m DVS R 2.0 и нещо се кани да се развали. От време на време , при включване на компа и появата на логото на дъното, не светят нито мишка, нито клавиатура, колелото с точките в средата се върти до безкрай. Този модел дъно вече е остарял и не се намира, за това искам да помоля колегите, които имат опит със смяна на дъна, да ми препоръчат някакво по-нов модел, със сокет 1151, на което да прехвърля всички проводници, процесор и памети . Дали няма да се изгуби активацията, за която съм дал пари. Цената препоръчително да е до 200лв. Прегледах всички дъна с 1151 по магазините, но не мога да преценя дали някое от тях ще е подходящо. Благодаря предварително.

От къде си сигурен че е дъното.

SSD-то тестванo ли е? 

Омазана ОС или проблем със SATA кабела (ако SSD то е  SATA), също не се изключва от уравнението. 

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

От къде си сигурен че е дъното.

Не съм сигурен, разбира се. Но ССДто е новичко, Самсунг от най-добрия вид, няма как да е омазана ОС, защото проблема е преди още да се е заредило каквото и да е било.Пък ако дъното не може да намери ОС заради повреда в ССДто, това се изписва на екрана-с подканяне да пъхнеш нещо, дето става за бутване и да рестартираш. РАМа също е новичък.  

Харесал съм тази:

Дали ще стане?

112.PNG

Ако смениш дъно няма да може да ползваш Windows-a със същия ключ.

Като лично мнение - шанса проблема да е в дъното е малък.

Жив и здрав.

Модела не разбрах на SSD-то или дали е nvme или SATA?

Няма гаранция като е ново SSD-то, че не е възможно да дефектира.

Постави  само  една плочка RAM и тествай. 

Всички опити, се правят при изключен компютър, също и от захранващата мрежа. 

Дъното, което си избрал, не е съвместимо със сегашния ти процесор. Търсиш

Compatible Motherboards with Intel Pentium G4500 - Pangoly

H/Z 270, H110, B250, B150, H/Z 170 - от списъка, такива, които поддържат 7th / 6th Gen Intel процесори. Най-добре занеси всичко в близкия сервиз, да ти кажат какъв е проблема. Реално, ако ще даваш пари за ново дъно, по-добре вземи такова за АМД и смени и процесора с някой АМД - ще имаш и възможност за бъдещ ъпгрейд.

преди 14 минути, Raze написа:

смени и процесора с някой АМД

Много се надявах на твое мнение, нищо против АМД, но това би означавало закупуване на нов процесор. Какъв и колко струва? Като се има пред вид твърде скромното предназначение-форуми, новини, музика, някой филм...

преди 29 минути, Can Oa написа:

няма да може да ползваш Windows-a със същия ключ.

На този компютър отначало имаше Уиндоус 8.1 , купен диск от Технополис. Дъното тогава също се развали, в сервиз ми го смениха с по-ново (сегашното) а активацията се запази.

преди 29 минути, Mr. ?? написа:

дали е nvme или SATA?

SATA

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.