Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Музика с високо качество

Featured Replies

Абе, усилвателите що ги правят да свирят от 2 херца до 100 000 херца при +/- 1-2 децибела.

Сигурно да озвучават прилепски купони!

• Отговори 62
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пишете си даковете,за да добия представа кой коментира флак формата.Аз пиша ,че е възможно от mp3 да стане флак бъркоч,после двама ми дават акъл за същото.Иначе за формата ,зависи от толкова много фактори какво ще излезне .различни колони са подходящи за различни стилове,кабели ,ала бала и пак ще може по-добре да стане;)

.....ще се върна към пича,с питането:)Системата ти е филмово ориентирана ( там и е силата) .Според мен прекарвай музиката през Nvidia Shield Pro 2019 само.Без комп. Ако си слушал една песен 100 пъти едно след друго и после я прекараш първо през комп. тогава пак  е малко вероятно да хванеш разликата. Може в даден момент да помислиш за по-хубави кабели.Как пренасяш от Nvidia Shield Pro 2019  към усилвателя?

преди 19 минути, Мравка Мравка написа:

Аз пиша ,че е възможно от mp3 да стане флак

И каква далавера има от това?

Някой идиот ,който иска да качи дискография да речем ,не може да намери един от албумите добро качество и го върти.Да не са 8 албума флак и 1 mp3. 

преди 18 минути, Мравка Мравка написа:

Аз пиша ,че е възможно от mp3 да стане флак бъркоч,

Възможно е да конвертираш mp3 в Flac но няма смисъл от това защото ще влошиш и без това лошото качество на mp3 файла. Лошото качество се явява от компресията която се указва при конвертиране в mp3 тоест за да се случи малкия формат се изрязват част от честотната лента в най нискя и най високата си граница, както и някой ефекти . Flac е кодек позволяващ да се конвертира без компресия аудио файла от CD. 

преди 57 минути, JKirilov написа:

ОК, поне този въпрос да решим. Анкета:

Има ли смисъл тонколоните и слушалките да възпроизвеждат честоти над чуваемите от човешкото ухо 12 - 16 - 20 kHz?

1. Има смисъл, но аз си хейтя/спамя, понеже няма модератори.

2. Няма смисъл и не го разбирам.

Аре давай!

Пак грешно пишеш.Правилният въпрос е :Има ли смисъл... да възпроизвеждат под 20 херца?Първият ти отговор,нека да е валиден.Вторият отговор е верен,ако се напише:Няма смисъл,защото никой не ги чува ясно.Системите не ги възпроизвеждат.Звукооператорите не записват тонове с такава ниска честота в музиката.

Точно това казах първия път.Ако сте му видели системата и какви пари е налял.....давйте му акъл да я подобри.тя е направена за филми,игри ....тествай една песен различни формати.....и каквото ти хареса ,то ще е;)

Колко ти излезна цялата работа?

.......слагай буферите един върху друг и да не ти пука.Ако искаш да изкараш музика не наливай повече пари в тази схема.Може да си помислиш за слушалки,слушалков усилвател,дак....:))) ......най добре си дръж парите.Това за което си ги накупил си го постигнал.

преди 5 часа, FusE написа:

Flac е кодек позволяващ да се конвертира без компресия аудио файла от CD. 

Поредна глупост бушонна! :angry: FLAC e компресия, но без загуби, lossless!

преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Няма смисъл,защото никой не ги чува ясно.Системите не ги възпроизвеждат.Звукооператорите не записват тонове с такава ниска честота в музиката.

Поредна глупост испанска, но признавам, че не знам нищо за испанските системи...

До тук само от Испания признаха невежество, но не съвсем в прав текст. ;)

За тоя ,,акълия" всичко,което не може да разбeрe е глупост.Човек се опитва да го ограмоти,а той му отвръща с нападки.JKirilov хайде връщай се в темата за вицове.

на ‎20‎.‎4‎.‎2020‎ г. в 3:03, JKirilov написа:

Поредна глупост бушонна! :angry: FLAC e компресия, но без загуби, lossless!

Поредна глупост испанска, но признавам, че не знам нищо за испанските системи...

До тук само от Испания признаха невежество, но не съвсем в прав текст. ;)

FLAC (съкратено от Free Lossless Audio Codec)

на 19.04.2020 г. в 20:56, JKirilov написа:

но аз си хейтя/спамя, понеже няма модератори.

Гледай да не наглееш,чеще ти бъде доказано обратното. Това, че е отпусната малко по-широко дискусията защото на питащият не са му ясни много неща и не се вясва в темата си не означава че няма да се предприемат мерки. Засега върви към заключване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.