Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изолиране на лоши сектори

Featured Replies

току-що, DarkEdge написа:

А като забраво що има незаето място и тръгне да прави гимнастики по преоразмеряване, а? Кеф...

е,  да ако забрави ще има..."стават грешки, казал таралежът..."
тъй де, тоя лаф от теб го научих

• Отговори 61
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.hdsentinel.com/download.php https://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php В ляво маркираш диска за обработка, натискаш [Alt]+[D]>[U] от падащото меню Test type изб

• И аз също пуснах с 5.61 сканиране с последната опция и в моментa тече сканирането. След като приключи сканирането ще пиша тук какъв е резултата.

• При мен се оказа, че има 7 лоши сектора. Програмата ги поправи и вече не излизат при сканиране. И здравето се вдигна с 3%

Публикувани изображения

преди 3 часа, DarkEdge написа:

https://www.hdsentinel.com/download.php

https://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php

В ляво маркираш диска за обработка, натискаш [Alt]+[D]>[U] от падащото меню Test type избираш най-долната опция (Disk repair (read test with sector repair)) и натискаш [Alt]+[T]

Snap6.png

Това в коя версия на програмата го има? Аз съм с 5,40,1 и има само тест при четене и тест при запис, това с поправката го няма.

преди 1 минута, halek написа:

Това в коя версия на програмата го има?

От коя - не помня - аз съм с 5.61

• Автор

Аз съм с версия Hard Disk Sentinel 4.50 PRO.

При мен последната опция е тази:

Преинициализиране на повърхността (РАЗРУШИТЕЛЕН - всички данни ще бъдат унищожени)

Да избирам ли нея или да търся версия 5.61 щом в нея я има тази опция?

• Автор

И аз също пуснах с 5.61 сканиране с последната опция и в моментa тече сканирането.

След като приключи сканирането ще пиша тук какъв е резултата.

Ето завършена проверката/ремонтът:
Snap9.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Нормално ли е от вчера да е пуснато сканирането и днес още да не е приключило?

Цяла нощ сканира и до сега още продължава а като гледам и още половината не е минало дори, как ви се струва за диск 640 ГБ това?

на 16.04.2020 г. в 18:18, grizly написа:

И аз също пуснах с 5.61 сканиране с последната опция и в моментa тече сканирането.

След като приключи сканирането ще пиша тук какъв е резултата.

Какъв е резултатът от ремонта?

преди 32 минути, DarkEdge написа:

Аз ще използвам темата да попитам за един диск Samsung HD502IJ , като се вижда , че здравето му е нула заради 2 атрибута предполагам !

2020-04-17-115157.png

Теста минава успешно и за сравнително бързо време :

20200417-114721-R-SAMSUNG-HD502-IJ-S1-PZ

20200417-114654-R-SAMSUNG-HD502-IJ-S1-PZ

Като премахна атрибутите даващи грешка, вече здравето е 80% :

2020-04-17-115216.png

Въпроса ми е възможно ли е заради проблем на дъно в частност сата контролер и съответно интерфейсен кабел, да се натрупат тези грешки в "смарт"а на диска, а той реално да си е добре така работещ на друг компютър вече над 7г.? Кои критерии са по-важни за здравето - тези които определят изправността на секторите ли основно ?

Да, възможно е RAW Read да е предизвикан от кабел. А изключването на даден атрибут не прави дискът здрав.
Въпреки, че много често се случва дискове с вдигната аларма да работят с години така.

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Да, възможно е RAW Read да е предизвикан от кабел. А изключването на даден атрибут не прави дискът здрав.
Въпреки, че много често се случва дискове с вдигната аларма да работят с години така.

Мисълта ми е че така тези атрибути седят от над 7г. от както е на този компютър и не е правил никакъв проблем, докато предходното дъно (ашрок ам2+) си замина след различни проблеми свързани с мостовете /и южен и северен/ от където съдя , че е основният причинител на този "смарт", а не толкова , че са си от проблеми по диска !

Глеедам, че си пуснал тест само четене. Пусни:

на 16.04.2020 г. в 13:13, DarkEdge написа:

https://www.hdsentinel.com/download.php

https://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php

В ляво маркираш диска за обработка, натискаш [Alt]+[D]>[U] от падащото меню Test type избираш най-долната опция (Disk repair (read test with sector repair)) и натискаш [Alt]+[T]

Snap6.png

• Автор
преди 18 часа, DarkEdge написа:

Вчера беше зациклил на едно място и като видях че за няколко часа не помръдна изобщо го спрях просто.

По време на ремонта непрекъснато ми изписваше че някакви сектори не можели да бъдат инициализирани, също ми изписа след спирането че еди колко си сектора са били успешно поправени.

Сега го подготвям да го преразпределя както ме посъветвахте в началото и надявам се лошите сектори да останат в незаделено и форматирано пространство и повече нови да не се появяват.

преди 47 минути, grizly написа:

Вчера беше зациклил на едно място и като видях че за няколко часа не помръдна изобщо го спрях просто.

Нетърпението винаги е било лош съветник...

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ще изпразваш ли целия диск сега?

Мисля да не го изпразвам, всичко което го имам на него го имам на още много други дискове, после мисля само да проверя кои папки са затрити и в кои липсва инфо и да си добавя липсващото инфо отново.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Нетърпението винаги е било лош съветник...

Добре де, като беше забил и не помръдваше изобщо какво друго ми оставаше да направя, за цяло денонощие от едно място не помръдна изобщо.

преди 11 минути, grizly написа:

Мисля да не го изпразвам, всичко което го имам на него го имам на още много други дискове, после мисля само да проверя кои папки са затрити и в кои липсва инфо и да си добавя липсващото инфо отново.

И как ще стане това?

• Автор

През Disk Management ще го преоразмеря, искаш да кажеш че ще ми иска при преоразмеряването да го форматира целия диск ли?

Ако имаш друг диск с поне колкото е заетото място на този диск, направи му имидж, а този форматирай на ниско ниво и после върни имиджа обратно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.