Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изолиране на лоши сектори

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, DarkEdge написа:

Ако имаш друг диск с поне колкото е заетото място на този диск, направи му имидж, а този форматирай на ниско ниво и после върни имиджа обратно.

Добре, ще го направя.

Би ли споделил коя програма да използвам за форматирането на ниско ниво?

• Отговори 61
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.hdsentinel.com/download.php https://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php В ляво маркираш диска за обработка, натискаш [Alt]+[D]>[U] от падащото меню Test type изб

• И аз също пуснах с 5.61 сканиране с последната опция и в моментa тече сканирането. След като приключи сканирането ще пиша тук какъв е резултата.

• При мен се оказа, че има 7 лоши сектора. Програмата ги поправи и вече не излизат при сканиране. И здравето се вдигна с 3%

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...
на 17.04.2020 г. в 19:57, JohnTRIVOLTA написа:

Като премахна атрибутите даващи грешка

https://drevitalize.com/tutorial/

• 2 години по-късно...

Имам един хард на който програмата ми казва че има един лош сектор но е в добро състояние и прагът не е преминат и още един хард диск на който програмата ми казва че има осем лоши сектора но е в добро състояние и прагът не е преминат.

Въпросът ми е, дали има смисъл да изолирам секторите или мога да ги ползвам тия два диска без такива упражнения? Мисля да ги ползвам само за съхранение на филми най-вече, които са записани и на други дискове със здрави сектори. Операционна система на тях няма да има.

преди 7 часа, gringos написа:

Имам един хард на който програмата ми казва че има един лош сектор но е в добро състояние и прагът не е преминат и още един хард диск на който програмата ми казва че има осем лоши сектора но е в добро състояние и прагът не е преминат.

Въпросът ми е, дали има смисъл да изолирам секторите или мога да ги ползвам тия два диска без такива упражнения? Мисля да ги ползвам само за съхранение на филми най-вече, които са записани и на други дискове със здрави сектори. Операционна система на тях няма да има.

Ти казваш лош сектор, но дефакто говориш за преместен сектор, нали?

Не няма да можеш да ги изолираш, защото не се налага.

От време на време преглеждай състоянието им и си ги ползвай без някакви големи притеснения докато не почнат да се увеличават.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

...

Няма преместване на сектор , а подменяне с друг логически ! Механичните дискове имат определен брой сектори заделени за подмяна и когато се изчерпат вече диска пищи , че е за смяна, защото бед сектрите не могат да се рилокейтнат/подменят/!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Няма преместване на сектор , а подменяне с друг логически ! Механичните дискове имат определен брой сектори заделени за подмяна и когато се изчерпат вече диска пищи , че е за смяна, защото бед сектрите не могат да се рилокейтнат/подменят/!

Нека да е подменен.

Ама не е само с друг логически, направо си е друг физически, пренаписан като проблемния.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нека да е подменен.

Ама не е само с друг логически, направо си е друг физически, пренаписан като проблемния.

Така де, логичски се подменя с друг физически сектор от тези заделените за тази цел ... инак се разбира друго, както си го написал по-горе!

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

А - не знам. Говоря за ето това:

Снимка от 2022-08-24 21-20-09.png

Всъщност - ето го разгънато:

Снимка от 2022-08-24 21-27-53.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.