Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 часа, Bubbles написа:

Ами и си прав и не си защото не е само до камбанарията, много често е до политиката. Вземи например насшата работа с МАкедония,там хората толкова години са плакнати с глупости, че изобщо не знаят кои са и за да се оправят нещата ще трябва да минат поколения след като плакненето спре напълно.
В този смисъл и при евреите е същото, те са научени, че са богоизбрани, че са израелтяни, че са по по-най от всички, добави пълната подкрепа която получават от САЩ за т.нар. си държава, ти ми отговори какъв е крайния резултат.

Имам араби в класа си, по-рано имаше и едно еврейче но доколкото знам заминаха нанякъде, надявам не си мислиш че пред учениците си позволявам подобен език като тук във форума.
Да имам си възгледи които не се харесват на много хора, но те не трябва и не влизат в работата ми.  

Политиката на израел? На мен лично нищо не ми пречи, но виждам как действат и това не е редно.

Това как действат си е тяхна работа. Не са влезли у вас да те ограбят и убият. Ако го правят на други места, не те интересува, нищо че не е редно. В Близкия Изток много нередни неща стават...

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 13 часа, Bubbles написа:

Не съществува по начина по който се претендира че съществува, иначе политически е призната и нямам нищо против това стига да си знаят мястото и да не вършат глупости, само че еврейската наглост граници няма оттам идват и всичките проблеми.

Стар завет, нов завет...
Хорица които приемат религиозни притчи за исторически документи са рая, никой нормален човек не би приел тези приказки за документи.

Знам, точно това казвам и на това се присмивам - че ционистите цитират Библията като исторически документ.:giggle1::lol6:

• 4 седмици по-късно...
Цитат

определено трябва да си заслепен от  супер крайнодесни и расистки страсти за да твърдиш ,че Израел е жертва и се защитава .
И при следващия 07,10 ще има ново ,ама какво стана те палестинците почнаха .....

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Крайно дясно мислене е оправдаването на апартейд, срещу цял един народ, а сега и геноцид. Това е крайно дясно мислене.

И @valkiria1 я слагам в кюпа на крайнодесните.

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Страшно много се радвам, че не съм еврейка и не съм част от група хора, които подкрепят насилието и апартейда, които Израел извършват над невинните палестинци. Жълтите лентички, символ на оцелелите от Холокоста, ми идват в повече. Арогантните евреи, поне онези, които са арогантни,  си мислят, че с тях започва и свършва света и грам не осъзнават, че, продължавайки така, и подкрепяйки насилието срещу палестинските деца, те карат дори хора,  които са със антифашистки убеждения, да започнат да съжаляват, че Адолф Хитлер не си е свършил работата. А лично аз, след цялата тази подигравка с нормалното човечество на Олимпиадата, си мисля, че мястото на такива хора е точно на места като "Берген - Белзен" и да срещнат хора като Йозеф Крамер.

Отвратена съм от българските еврейски, поне от една, която яростно защитава убийствата на палестинчета в онзи форум и дори няма смелостта да си признае, че е еврейка.

Не съм предполагала, че евреите могат да паднат толкова ниско.....................Да вършат това, което са вършели нацистите..........................Толкова ми е долно и гнусно, че думи нямам!

Един човек по - добре от мен го е изразил:

Цитат

Не, ти защитаваш правото на Израелската държава, а не на евреите, да поробва други хора, да завладява без да има право чужда територия, да убива по затвори задържани без съд и присъда, да убива деца с куршуми в главите, да продължава десетилетната окупация върху палестинците, насилствено да им отнемат имотите и имуществото придобити с честен труд, защитаваш правото на Израел да продължава апартейда, това защитаваш. Политическото определение, за такъв човек е ясно какво е. Иначе поне една думичка щях да прочета от теб по повод поне децата с куршуми в главите.

Да продължават в същия дух. Накрая християните ще се разграничат от вас и съвсем ще съжаляват, че са ви помагали, неблагодарници такива!

А, и още нещо. Аз, ако бях еврейка, никога не бих се кръстила във интернет форум "Валкирия". Свързвам го с германските легенди и манията на нацистите по Вагнер.

преди 20 минути, Anneliese написа:

Страшно много се радвам, че не съм еврейка и не съм част от група хора, които подкрепят насилието и апартейда, които Израел извършват над невинните палестинци. Жълтите лентички, символ на оцелелите от Холокоста, ми идват в повече. Арогантните евреи, поне онези, които са арогантни,  си мислят, че с тях започва и свършва света и грам не осъзнават, че, продължавайки така, и подкрепяйки насилието срещу палестинските деца, те карат дори хора,  които са със антифашистки убеждения, да започнат да съжаляват, че Адолф Хитлер не си е свършил работата. А лично аз, след цялата тази подигравка с нормалното човечество на Олимпиадата, си мисля, че мястото на такива хора е точно на места като "Берген - Белзен" и да срещнат хора като Йозеф Крамер.

Отвратена съм от българските еврейски, поне от една, която яростно защитава убийствата на палестинчета в онзи форум и дори няма смелостта да си признае, че е еврейка.

Не съм предполагала, че евреите могат да паднат толкова ниско.....................Да вършат това, което са вършели нацистите..........................Толкова ми е долно и гнусно, че думи нямам!

Един човек по - добре от мен го е изразил:

Да продължават в същия дух. Накрая християните ще се разграничат от вас и съвсем ще съжаляват, че са ви помагали, неблагодарници такива!

А, и още нещо. Аз, ако бях еврейка, никога не бих се кръстила във интернет форум "Валкирия". Свързвам го с германските легенди и манията на нацистите по Вагнер

Аз като говоря не приказвам. :)

преди 2 часа, Bubbles написа:

Аз като говоря не приказвам. :)

Шаренките докарват хората до такова мислене. Тяхното не е борба за права, а за привилегии. Аз такова нещо не мога да толерирам.

Честито, @valkiria1 !

Навлякохте си гнева на нормалната част от света заради тези геноцидни думи, вече леко поизвъртяни от медиите! Край, дотук бяхте! Маските паднаха и вече няма да има никакво съчувствие към вас, евреите! Щом сте готови на геноцид и убийства на невинни, за да откраднете чужда земя - в ада ще горите! "Кристалната нощ" ще ви се стори нещо невинно, пред това, което ви чака, ако избиете два милиона души! Вииждащ Лондон как гори, нали? Умножеи го по много - ето това ви чака вас, евреите!

Освен всичко друго, изгубихте и моето съчувствие. Ника ми може и да те подсети защо ти го казвам. Явно съм била изключително наивна да вярвам, че евреите са само жертва и всички евреи са добри. Явно не е така! Отвратена и омерзена съм!

Горещо се надявам иранците да сринат тъпия ви кнесет и да го разрушат до основи а кървавият с жълтата лентичка - право в огнения ад.„

Даже няма да се учудя, ако на днешнния ден Иран реши да им пусне ядрено слънце на тия! Ще е напълно заслужено!

После ме питате защо подкрепям Иран и Русия.

Цитат

Финансовият министър Бецалел Смотрич намеква, че вярва, че блокирането на хуманитарната помощ за ивицата Газа е „оправдано и морално“, дори ако причинява 2 милиона цивилни да умрат от глад, добавяйки обаче, че международната общност няма да позволи това да се случи.

Никой нормален човек не изрича такива думи! Никой министър. Но вие не сте нормални. Вие сте озлобени и искате земя, която не ви принадлежи. Бог  не ви подкрепя, той не е на ваша страна. Той е на страната на нас, християните. Вие предадохте Синът му. Не го последвахте, предадохте Го.

Ако щете, ме баннете. Но не мога да търпя  откровен геноцид! Надминахте и нацистите!

Имат всичко ама вода няма...

Байдън е забравил да я пусне сигурно. Байдън не бъди гаден империалист и пусни водата на хората!

Но гледайки портретите отзад на не-загиналите може би заглавието трябва да е - те загинаха за водата, ама онзи дядка им я спря.

Ето какво постигнаха иСрраел  и тъпите евреи:

Цитат

Argentina designated Hamas a terrorist organisation and froze its assets

От "Уикипедия". Да продължават в същия дух. Такава омраза си трупат, че, като ги погне почти целият Близък изток, тия няма да има къде да отидат, освен да се издават в морето. А САЩ е далече.

И не, никой няма да реве за евреите този път! Честито, сами си го постигнахте, сами сте си виновни, заради вашата обсесия по религията!

И аз съм християнка, но не се чувствам по - малко християнка, само защото не живея в Ерусалим, Витлеем или друг библейски град. Бог не е само там.

Тази тяхна мания за издигането на Третия храм е налудна, кървава, откачена. Тия си мислят, че като построят Третия храм, Бог ще им се яви. Смешници. Бог няма да им се яви. Те нарушиха 10 - те Божи заповеди, избиха милиони невинни от създаването на тъпия иСраел, явно вярват, че тези кървави войни за земя и за изгонване на друговерците е приемлива за Бога. Ами не, не е. Геноцидът, който извършват сега, няма нищо общо с древните еврейски войни. Тогава са воювали войници срещу войници, не войници срещу цивилни. Градят синагоги като луди, спазват остарели религиозни правила и си мислят, че Бог не ги вижда, че са с кървави ръце и всъщност са големи лицемери.

Бог може да бъде навсякъде, не само в Светите земи. И ние, християните, градим големи храмове, надявайки се да се харесаме на Бог. Но Бог може да бъде и в най - невзрачната църква, защото тя пак е Божи храм. Бог няма да дойде и да ни се яви, докато водим войни, съсипваме природата и Земята, има омраза и разделение помежду ни, докато няма морал.

Построяването на някакъв Трети храм няма да промени нищо.

Бог се е отказал от евреите, виждайки, че те търсят само военен месия, който да им съгради земна империя.

Бог е много повече от това.

@valkiria1 никакви шабати няма да отмият срама на евреите.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Тази тяхна мания за издигането на Третия храм е налудна, кървава, откачена. Тия си мислят, че като построят Третия храм, Бог ще им се яви. Смешници. Бог няма да им се яви. Те нарушиха 10 - те Божи заповеди, избиха милиони невинни от създаването на тъпия иСраел, явно вярват, че тези кървави войни за земя и за изгонване на друговерците е приемлива за Бога. Ами не, не е. Геноцидът, който извършват сега, няма нищо общо с древните еврейски войни. Тогава са воювали войници срещу войници, не войници срещу цивилни. Градят синагоги като луди, спазват остарели религиозни правила и си мислят, че Бог не ги вижда, че са с кървави ръце и всъщност са големи лицемери.

Бог може да бъде навсякъде, не само в Светите земи. И ние, християните, градим големи храмове, надявайки се да се харесаме на Бог. Но Бог може да бъде и в най - невзрачната църква, защото тя пак е Божи храм. Бог няма да дойде и да ни се яви, докато водим войни, съсипваме природата и Земята, има омраза и разделение помежду ни, докато няма морал.

Построяването на някакъв Трети храм няма да промени нищо.

Бог се е отказал от евреите, виждайки, че те търсят само военен месия, който да им съгради земна империя.

Бог е много повече от това.

@valkiria1 никакви шабати няма да отмият срама на евреите.

я кажи Путин направи ли ти асансьор за инвалидната количка - :)или и той не те иска

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.