Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Ти кво, запознаваш се с обстановката?

• Отговори 21,8k
  • Прегледи 917,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 28 минути, Toto2 написа:

По други форуми, "възрожденци" откровено заплашват, като мутри.

Малко по малко същността излиза.

Реално тоя автор на книгата, е ходил в Белене, именно защото е бил опозиция на комунделите.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

По други форуми, "възрожденци" откровено заплашват, като мутри.

Мен сумати примати са ме заплашвали със саморазправа, смърт и лагери като вземат властта уж скоро. Откачена работа. И тия сънародници в нета не са никак малко. 

преди 44 минути, Toto2 написа:

Десет левов платен-трол размечта ли се 

преди 7 минути, Гражданин написа:

Мен сумати примати са ме заплашвали със саморазправа, смърт и лагери като вземат властта уж скоро. Откачена работа. И тия сънародници в нета не са никак малко. 

Какво друго да кажат хора които очакват партията отново да ги храни както едно време. Разликата е че на днешно време върхушката на комунистите се изхитри щото друг начин няма и сега електората ги храни, заради голи обещания  :giggle1:

10 юни СЪБОТА ОТ 12:00 Ч.

Национален протест против правителството на ГЕРБ ППДБ

Народно събрание, площад "Княз Александър I"

ПП Възраждане организира национален протест против новото правителство на ГЕРБ ППДБ, което ще бъде гласувано тази седмица.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Maни човек, заплашваха 22 годишна хубавица, репортерка от БНТ. Флора Стратиева, още седи на стената ѝ.

Явно тъй разбират патриотизма, да вземат властта с мутраджийски способи.

https://offnews.bg/temida/geshev-poiska-imuniteta-na-dvama-deputati-ot-vazrazhdane-zaradi-pobo-802309.html

Цитат

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне имунитета на двама депутати от партия "Възраждане" - Ангел Георгиев и Веселин Вешев, съобщиха от прокуратурата.

Инициалите в прессъобщението на двамата народни представители са В.В. и А.Г., като отговорят именно на Георгиев и Вешев.

Срещу двамата има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд  за извършени от всеки един от тях престъпления - нанасяне на телесни повреди и съпротива срещу орган на властта.

Ми те пепейценца директно казаха, че искат майдан и насилие. Умнокрасивитета директно изтрещя и иска нашта територия директно да става протекторат на ес. Ма това ми навява спомени от байтошово време. Нал се сещате там дето искал да ставаме руска република. Нещо не виждам разлика...

преди 1 час, Toto2 написа:

Ми те пепейценца директно казаха, че искат майдан и насилие. Умнокрасивитета директно изтрещя и иска нашта територия директно да става протекторат на ес. Ма това ми навява спомени от байтошово време. Нал се сещате там дето искал да ставаме руска република. Нещо не виждам разлика...

Кво ревете тогава, като си искате байтошовото време ? Най-вресливите, че ЕС им било СССР, пък соц носталгици. Шизофрения :) 

преди 6 часа, Филипов написа:

ПП Възраждане организира национален протест против новото правителство на ГЕРБ ППДБ, което ще бъде гласувано тази седмица.

Ако не дойде Йоло Денев, не отивам.

преди 4 часа, N1K17Y написа:

Кво ревете тогава, като си искате байтошовото време ? Най-вресливите, че ЕС им било СССР, пък соц носталгици. Шизофрения :) 

Шизота сте такива като тебе и иванка. Всяка втора дума ви е колко лошо е било тогава и драпате за ес. Пък там ни чака баш байтошо, ама с друго име.

преди 1 час, Toto2 написа:

Шизота сте такива като тебе и иванка. Всяка втора дума ви е колко лошо е било тогава и драпате за ес. Пък там ни чака баш байтошо, ама с друго име.

Що, в ЕС режим на тока ли имаме? Казармена каторга ли, визи ли? 135 лева оператор на ЕИМ ли, 8 заплати за телевизор ли? 12 лева луканката, пенсията 35 лева. Концлагери ли има в ЕС, изверги дето слухтят и се чудят как да си изпълнят нормата за разкулачени? 13 години за Лада ли се чака в ЕС, дето сменяш гърне на 2 години, окачване на 3, и на осмата година става купчина тор?

Кое от туй го има сега? И стига с тия джендъри, изтъркахте се, не ме интересуват сънищата ви и кво ви влече. Друго няма ли кво да кажете?

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

иванке, изпълни ти се мечтата за правителство от евроатлантически отрепки. Кефиш ли се?

И такива "капацитети" си позволявате да живеете тук ! Вместо бабо комунистке-Слидерума да сте някъде в Евразия с евразийско правителство 

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

иванке, изпълни ти се мечтата за правителство от евроатлантически отрепки. Кефиш ли се?

Не аз съм гласувал за тия отрепки, тъй, че не ми ги навличай на съвестта.

Копейкин не е по-хубав, просто ви е успал и не го виждате. Вече открито почват да заплашват, готини млади журналистки щели да ядат шамари. Може да ви е внучка. Разни кримита в групата ви, имунитета им ги пази да не ги пандизят.

Само за концлагери, казарми приказвате, визи, нови данъци и затвори. Нормални ли сте? Като някви плъхове се зъбите на всички, после като след 9-ти септември ли ще избивате образованите? Тия бабишкери дето ви идат на сбирките, те ли ще преосновават България? Туй ли са възрожденци? Кво е казал Левски, Раковски, Захари Стоянов за Русия?

large.(3).jpg.d974e257921d03b5df66d3ace5803608.jpglarge_0184.jpg.2056944e8f69fb632235b8096c1d0803.jpglarge_0192.jpg.5114d8e8f9eb119d1a075d95291a93f1.jpglarge_0180.jpg.a3bd22a168b501c52000c028a4283dbf.jpg

Цитат

"Белене: Сказание за концлагерна България" е дълбоко и стойностно народопсихологическо изследване на българския дух от средата на ХХ век. Творбата на Стефан Бочев е нещо много повече от продължение на "Бит и душевност" на Иван Хаджийски за българите, 100 години по-късно.

Подобна книга не може да бъде преразказана. Тя трябва да бъде прочетена. Изданието е внушително със своите над 1000 страници, но нито една няма да остави читателите безралични. Защото в крайна сметка книгата не само е запазила автентичната картина от концлагера на остров Персин, но и е пример за невероятната воля и човешки дух на свободолюбивите хора, станали жертви в един от най-черните периоди на българския комунизъм. Черти, които без всякакво съмнение притежава Стефан Бочев, авторът на този неповторим разказ.

И така, бива ли трябва ли да се пише за всичката тая ужасия и дивотия на концлагерите в следдеветосептемврийска България? Кому е нужно това? Не е ли по-добре сега, когото ония събития вече почват да се затриват в паметта, тази страница да се покрие със забвение? Защо пък да е непременно потребно да се знае чак толкова много за това наше тъй и тъй отминало битие", въпрос, с който Стефан Бочев ще ви провокира още в началото на своя разказ.

"Ами че защото както отделния човек, така и всеки народ, за да поумнее трябва да разбере сам себе си – да извади поука от действията и бездействията си, от грешките и безумията на своя изминат път", ще ви отговори авторът.

"Но как ще стане това без честно признание? Не може човек, който лъже себе си, да поумнее. Не може народ, който затваря очи за истините на собствената си история, да очаква, ч е занапред ще действа по-разумно", заключава Стефан Бочев.

Той е прав, затварянето на страницата на комунистическия режим без да бъде прочетена предизвиква не един или два рецидива в нашия живот днес.

Философията на бившия лагерист, преживял Персин, е, че когато истината стане обществено достояние тя се превръща в публична изповед и разкаяние. Това е и основният му мотив да пише.

Онова, което мога да направя е горещо да ви препоръчам да прочетете сказанието за Белене на Стефан Бочев. От него не само ще научите истината, но то ще ви направи и по-мъдри, споделяйки разказа на един човек, чийто дух не е пречупен в комунистическия лагер.

преди 11 часа, Филипов написа:

3ad8aa6789b9e599f4b56aff747d4049.jpeg

😁

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/kiril-petkov-s-gerb-njama-da-napravim-koalicija-dokato-borisov-e-lider.html

https://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/kiril-petkov-njama-kak-da-badem-chast-ot-upravlenieto-i-da-sme-v-edna-koalicija-s-gerb-dps-bsp.html

Кирил Петков:

Няма как да бъдем част от управлението и да сме в една коалиция с ГЕРБ, ДПС, БСП

преди 3 часа, Coco1 написа:

И такива "капацитети" си позволявате да живеете тук ! Вместо бабо комунистке-Слидерума да сте някъде в Евразия с евразийско правителство 

И аз им се чудя що не са в Евразия като им е най-мила като порядки и се доближава до мечтания им живот.

преди 4 минути, Гражданин написа:

И аз им се чудя що не са в Евразия като им е най-мила като порядки и се доближава до мечтания им живот.

В Русия стандартът е по-нисък и от България. Квичат, че селата били умрели. Тия дни гледам обяви, 1000 лева заплата за гледане на крави. Осигурена квартира.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Не бъркай Евразия с кочината в която европедалите превръщат остатъците от  процъфтяваща Европа. 

току-що, IvanKirov написа:

В Русия стандартът е по-нисък и от България. Квичат, че селата били умрели. Тия дни гледам обяви, 1000 лева заплата за гледане на крави. Осигурена квартира.

Тва са някакви социали дето не искат работят. Те за това са толкова активни в нета а някои ходят и допълнително да викат по протестите, да бият тъпаните, мятат яйцата и боите. Щото е по-лесно някой да им даде пликчето с продукти и да ги залъгва, че са революционери и ше им раздаде и още на масата като накаже чорбаджиите. И че ще стане един чуден социален руски резерват, с копейка диктатор където стига да си достатъчно кърлеж, ще се реализираш да докопаш до месото. 

преди 4 минути, treyyy написа:

Не бъркай Евразия с кочината в която европедалите превръщат остатъците от  процъфтяваща Европа. 

Европа пак е стократно по-процъфтяваща от Евразия с лагерите за свободно слово ама айде. Иначе мисля че се подразбира че не говоря за държави като Южна Корея например, а под Евразия имах предвид най-свидното на копейките в нея. 

преди 5 минути, Гражданин написа:

Тва са някакви социали дето не искат работят. Те за това са толкова активни в нета а някои ходят и допълнително да викат по протестите, да бият тъпаните, мятат яйцата и боите. Щото е по-лесно някой да им даде пликчето с продукти и да ги залъгва, че са революционери и ше им раздаде и още на масата като накаже чорбаджиите. И че ще стане един чуден социален руски резерват, с копейка диктатор където стига да си достатъчно кърлеж, ще се реализираш да докопаш до месото. 

Европа пак е стократно по-процъфтяваща от Евразия с лагерите за свободно слово ама айде. Иначе мисля че се подразбира че не говоря за държави като Южна Корея например, а под Евразия имах предвид най-свидното на копейките в нея. 

Не разбирам, защо на всеки който протестира срещу разсипията на Бойко, Пеевски, а в последно време и на Киропростото и Лена Парапета, започвате да му вадите от девет кладенеца вода и да размахвате Евразия. 

преди 9 минути, treyyy написа:

Само да питам, защо руските олигарси бягат към ЕС, не към някоя евразийска диктатура?

преди 1 минута, treyyy написа:

Второ, не разбирам, защо на всеки който протестира срещу разсипията на Бойко, Пеевски, а в последно време и на Киропростото и Лена Парапета, започвате да му вадите от девет кладенеца вода и да размахвате Евразия. 

Щото сте като гореизброените. Не сте различни. Копейката е обиколил 7 партии от статуквото.

преди 4 минути, treyyy написа:

Първо, не знам защо ми говориш в женски род. Второ, не разбирам, защо на всеки който протестира срещу разсипията на Бойко, Пеевски, а в последно време и на Киропростото и Лена Парапета, започвате да му вадите от девет кладенеца вода и да размахвате Евразия. 

Не ти говоря в женски. Къде ти говоря в женски? Научи български по-добре, че скоро ще ви сменят с чатботове.

И тия дето протестират не са само копейкаджии, но копейките искат да откраднат борбата на всички и някак си все развяват руски байряци докато уж искат неутралитет.

току-що, IvanKirov написа:

Само да питам, защо руските олигарси бягат към ЕС, не към някоя евразийска диктатура?

За кой път трябва да обяснявам, да не вадите от гащите си измислени доводи. Не може ли да се дистанцирате от блябосването за Русия, Путин и т. н. и да обясните, защо европедалите превръщат ЕС в кочина. Явно някои от вас отдавна не са стъпвали в Европа за да видят разликата сега от преди десетилетия.

току-що, treyyy написа:

За кой път трябва да обяснявам, да не вадите от гащите си измислени доводи. Не може ли да се дистанцирате от блябосването за Русия, Путин и т. н. и да обясните, защо европедалите превръщат ЕС в кочина. Явно някои от вас отдавна не са стъпвали в Европа за да видят разликата сега от преди десетилетия.

Ти като ходиш по Европа по каква работа си там? А в Русия разхождаш ли се по работа?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.