Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за хард дискове

Featured Replies

преди 5 минути, petie1 написа:

Може да сложиш 4 хард диска ако имаш DVD Rom ако нямаш DVD Rom 5 HDD ще може да включиш. 

• Отговори 56
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 2 минути, Raze написа:

На дъното имаш 5 SATA порта, според този PDF. Така и не каза колко диска искаш да ползваш?

Идеята ми беше да не се отваря компютъра за сменяне на дисковете

преди 2 минути, petie1 написа:

Идеята ми беше да не се отваря компютъра за сменяне на дисковете

Ще ги сменяш от Boot Menu както писах по напред в темата. 

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

В тази компютърна кутия колко диска физически могат да се поставят едновременно?

Четири мисля, но може да бъркам. 

преди 7 минути, FusE написа:

Може да сложиш 4 хард диска ако имаш DVD Rom ако нямаш DVD Rom 5 HDD ще може да включиш. 

Той може да сложи 5 диска при положение че не ползва записвачка, но трябва да знае че последният 5-ти диск задължително трябва да е 2,5 инча, понеже Sata порта е eSata. Такава ти е конфигурацията на дъното. Това е фабрична сглобка, а не събирано от теб. А ако имаш 5-ти молекс за захранване с 12 волта, тогава дискът ти може да е и 3,5 инча.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

В тази компютърна кутия колко диска физически могат да се поставят едновременно?

Според спецификациите до 5

Значи викате юруш на 15 евробите дискове

преди 1 минута, petie1 написа:

Според спецификациите до 5

С това условие

преди 1 минута, Колев60 написа:

Той може да сложи 5 диска при положение че не ползва записвачка, но трябва да знае че последният 5-ти диск задължително трябва да е 2,5 инча, понеже Sata порта е eSata.

• Автор

Нямало нужда да търся  ни нас ми мащо ътака ли?

преди 1 минута, petie1 написа:

??? И теб ли те хвана слънцето или ракията? :D

• Автор

Благодаря за помоща

преди 2 минути, petie1 написа:

Какво си написал тук бре? Да не си македонец?

• Автор
току-що, FusE написа:

??? И теб ли те хвана слънцето или ракията? :D

NAS

Е ако е някое SSD, все ще се намери място вътре, дори и да виси на кабели, не е проблем. Дори и за механичен има начини да се прикрепи. Иначе варианта без да се отваря кутията не е особено добър през USB само, а и не е сложно да се отвори кутията.

• Автор
преди 1 минута, Колев60 написа:

NAS

преди 1 минута, Raze написа:

Е ако е някое SSD, все ще се намери място вътре, дори и да виси на кабели, не е проблем. Дори и за механичен има начини да се прикрепи. Иначе варианта без да се отваря кутията не е особено добър през USB само, а и не е сложно да се отвори кутията.

Добре разбрах

преди 2 минути, Raze написа:

Даже, хич не е добър. 4 диска могат да се съберат в този размер кутия стига да е SFF и висока 10 см. Говоря за 3,5 инча HDD.

преди 3 минути, Колев60 написа:

Загубил е криптоключа и няма как да знае 

преди 8 минути, FusE написа:

Загубил е криптоключа и няма как да знае 

Сега предполагам си разбрал защо навремето в "групата" бях пуснал тема с конструкции за вкарване на повече дискове в такъв размер кутии (SFF) Аз ползвам само такъв размер компютри и по малки, а не гардероби.

преди 4 минути, Колев60 написа:

Сега предполагам си разбрал защо навремето в "групата" бях пуснал тема с конструкции за вкарване на повече дискове в такъв размер кутии (SFF)

Все още е там темата, не знам защо не е прочетена. 

На всеки диск, пък бил той и SSD може да има няколко бутващи дяла и различна ОС на всеки от тях. Със средствата на Win май 4, с други програми май 32 - 128. Не вярвам да има толкова работещи версии на ОС и някакъв смисъл да се ползват едновременно, дори и само за тестове. Статите версии имат ограничение за адресациите - FAT, LBA, BIOS и не може да съвременен диск да сложиш нещо тотално старо. Да не казвам и за съответните драйвери.

Каква е целта на занятието? Ако е само капацитет, има достатъчно големи хардове, дори и над 10TB единия. И съответни NAS. И съвременен хард е доста по-бърз от старите - кеш, плътност на записа . . . . Дори и интерфейс.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 15 минути, Филипов написа:

Каква е целта на занятието?

"котака" са подготвя за Белгия

• Автор

Благодаря ви за отговорите и шегите :)

преди 4 часа, Филипов написа:

На всеки диск, пък бил той и SSD може да има няколко бутващи дяла и различна ОС на всеки от тях. Със средствата на Win май 4, с други програми май 32 - 128. Не вярвам да има толкова работещи версии на ОС и някакъв смисъл да се ползват едновременно, дори и само за тестове. Статите версии имат ограничение за адресациите - FAT, LBA, BIOS и не може да съвременен диск да сложиш нещо тотално старо. Да не казвам и за съответните драйвери.

Каква е целта на занятието? Ако е само капацитет, има достатъчно големи хардове, дори и над 10TB единия. И съответни NAS. И съвременен хард е доста по-бърз от старите - кеш, плътност на записа . . . . Дори и интерфейс.

Ако може да си тествам различни дистрибуции и да имам много място

Значи един малък SSD - там 50-100-240 гиги, тестваш и триеш, тестваш и триеш, няма как да "тестваш" 5 дистрибуции едновременно.

Между другото колко диска имаш в момента или просто се каниш да вземаш?

• Автор
преди 6 минути, JKirilov написа:

Значи един малък SSD - там 50-100-240 гиги, тестваш и триеш, тестваш и триеш, няма как да "тестваш" 5 дистрибуции едновременно.

Между другото колко диска имаш в момента или просто се каниш да вземаш?

Каня се да си взема иначе имам един Seagate 1 tb

Правиш си виртуална машина - vmware, virtual box и така нататък и си инсталираш и тестваш каквото и колкото искаш. Нито ти трябват различни дискове, нито отделни дялове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.