Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нова антивирусна програма

Featured Replies

И като и сложи антивирус който няма дефиниция за новоизлязъл вирус какво ще се случи , кой ще го опази ?

Ако антивируса няма дефиниция - стената ще помогне.

Ами ако няма антивирус, и няма уеб защита  - на фалшив сайт, който краде пароли и данни на потребителя, как ще реагира PF?...

Затова и двете, особено до PF e задължително да се сложи антивирус според мен...

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 124,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако антивируса няма дефиниция - стената ще помогне.

Ами ако няма антивирус, и няма уеб защита  - на фалшив сайт, който краде пароли и данни на потребителя, как ще реагира PF?...

Затова и двете, особено до PF e задължително да се сложи антивирус според мен...

Как точно ще ти помогне стената ако антивируса няма дефиниция? Чрез хипса, хипса се командва от човека, ако той не е на ясно може да направи авария и то голяма, не е единичен случай когато хората посредством хипса са си блокирали важни системни инструменти и са си прецаквали операционната система.

Чрез хипса, хипса се командва от човека, ако той не е на ясно може да направи авария и то голяма, не е единичен случай когато хората посредством хипса са си блокирали важни системни инструменти и са си прецаквали операционната система

Ми например посредством най-известния начин. Задаваш му параметрите на софтуерната среда на машината (обучаваш го), а след това го заключваш, като блокираш също така изменението на няколко важни регистърни ключове, които често биват бутани от малуер - за това какво да се стартира със системата ти например, заключваш и ключове забраузъра си, така че да не може да се закачи спайуер за него или нещо подобно и разни такива неща. Всъщност това може да се направи и ръчно, но си е играчка, а и може да сгафиш нещо.

Отделно от това програми, като безплатната Комодо предлагат управление на привилегиите за различните приложения и услуги, което е супер полезно, макар и понякога Комодо да прибира и по нещо дето не трябва, но е рядко (счупи ми една виртуалка, щото ограничи правата на vmwtools, но е добре да уточня, че в настройките бях задал да не се доверява на известни издатели. Нямаше да я изолира иначе, тоест в случая моята вина е немалка.)... Това също може да се направи и без програма - от груповите политики, но също е занимавка и то рискована, особено, ако не знаеш какво правиш...

Тегаво е да. И не върви, ако обичаш да си играеш на "Инстал/Деинстал", но нали това е идеята - защита от пробив (независимо на легитимно или нелигитимно приложение) в хоста (твоята машина). Лично аз обаче мисля предпочитам един интелигентен поведенчески анализатор, като този в Емси преди или този на Симантек.  

Хипсът е един слоевете на защита, но да, само с него - тцъ. Или пък само със стена (говоря за традиционна стена, не корпоративна система или нещо подобно), само с антивир... Даже само с виртуализиращ софтуер е малко... 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Повечето hips-ове вече са интегрирани ,често ползващи готови база данни и определящи автоматично  кое правило за коя програма да е ! Да се следи някаква определена дейност ,която би могла да доведе до потенциална заплаха,но всичко това както казах вече се комбинира и със останалите модули в защита ,които споменах по- горе.Затова вече няма чист hips,защото експертите доказаха,че попаднала чиста hips програма и единствено тя да защитава системата в ръцете на потребител е толкова  опасно,колкото и да си без никаква защита! 

Така че дори и при тях вече намесата на потребителя е сведена до минимум.

Това не е hips-a който познаваме от преди 7-8 години,а много по .....интелигентен ..бих се изразил.

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

Ползвал съм я, имам догадки за тези настройки. Имам публикувани такива в темата за стената цък .Би ли споделил твоите настройки, с които стената е "изключителен антивирус", защото според мен тя въобще не е антивирус и има нужда от такъв и уеб щит.

Добре си представил в темата за стената настройките на макс. Аз се научих да ги променям според средата и на практика ползвам всички възможности. Антивирус и уеб щит не са задължителни. Понякога разрешавам повечко неподписани файлчета и когато започна да се чудя дали нещо погрешно не съм разрешил - с един клик се връщам към настройки по подразбиране. И сега съм така. Само с Comodo DNS. Деинсталирах Кингчо - заради серия с FP. Пробрах да инсталирам безплатната Авирка - тя не ще... заради конфликтности със стената и с Comodo DNS... трябвало ръчно да ги деинсталирам... Вместо това прекратих инсталирането на немката. Помня отпреди и доста FP със същата... Затова съм отново без антивирус засега.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте .Аз съм с уиндолс 7 .Наложи се преинсталация на компа .Сложиха ми една антивирусна програма -мисля, че бе Аваст .Но тя не заработи нещо и бе на език, който не разбирам.Преди бях с Майкрософт секюрити  -тя бе на бг, но много пъти актуализираше и т.н. Изтрих я Сега съм без антивирусна .Гледах за AVG-НО не зная коя да дръпна и дали е съвместима с уиндолса ми.Препоръчайте  някоя .Успешен ден .

Сложиха ми една антивирусна програма -мисля, че бе Аваст .Но тя не заработи нещо и бе на език, който не разбирам.

Добре са ти я сложили Аваст-а.... това е читавата безплатната програма! Програмата е на български, който се локализира от самата програма, още по време на инсталацията. Ако е на друг език, от настройките може да си инсталираш българският пакет и след рестарт (до колкото помня) - вече ще е на български.

Изчезна тая програма брат в небието т.т изтрих я

• 4 седмици по-късно...

Мислите ли, че безплатната може да ви свърши същата работа като платената? 

Мислите ли, че безплатната може да ви свърши същата работа като платената? 

Да.  Rising IS 23 и неуправляемата клиентска версия на Symantec EP 12 са равностойни аналози на платени версии.  Comodo IS Premium, Avast, Kingsoft също са нелош избор измежду безплатните възможности.   А безплатната  Privatefirewall 7 е по-добра от доста небезплатни защитни стени - тя може да се комбинира с всички безплатни антивируси - Avira,Panda Cloud и т.н.    Обаче зависи ползвателят дали желае помощ и поддръжка в конкретни проблемни случаи.

За платени пакети в домашни условия на системи който се използват за забавление е идиотия да се говори .

За сериозни неща  платени модули с определена насоченост в зависимост от естеството на работата , са по удачното решение според мен .

Да.  Rising IS 23 и неуправляемата клиентска версия на Symantec EP 12 са равностойни аналози на платени версии.  Comodo IS Premium, Avast, Kingsoft също са нелош избор измежду безплатните възможности.   А безплатната  Privatefirewall 7 е по-добра от доста небезплатни защитни стени - тя може да се комбинира с всички безплатни антивируси - Avira,Panda Cloud и т.н.    Обаче зависи ползвателят дали желае помощ и поддръжка в конкретни проблемни случаи.

Например в какви? Блокирана ОС ?

Например в какви? Блокирана ОС ?

При блокирана ОС вече е късно за помощ и поддръжка.

Ако влезе някой нов и прочете 

Да.  Rising IS 23 и неуправляемата клиентска версия на Symantec EP 12 са равностойни аналози на платени версии.

може за се заблуди сериозно и да вземе да инсталира тази китайска глупост. Все пак не всеки е запознат с бълнуванията на аttj. Той се държи некоректно и иска да въведе в заблуждение и объркване хората!

Ако влезе някой нов и прочете 

може за се заблуди сериозно и да вземе да инсталира тази китайска глупост. Все пак не всеки е запознат с бълнуванията на аttj. Той се държи некоректно и иска да въведе в заблуждение и объркване хората!

Аз сега ползвам  SEP 12 и RIS 23.  Американската програма е на служебния компютър, а китайската е у дома..  Без да ги идеализирам.   За заблуждение и объркване не става въпрос - касае се за вкус и предпочитания. Възможността за безплатното им  ползване също си е важна.

Аз сега ползвам  SEP 12 и RIS 23.  Американската програма е на служебния компютър, а китайската е у дома..  Без да ги идеализирам.   За заблуждение и объркване не става въпрос - касае се за вкус и предпочитания. Възможността за безплатното им  ползване също си е важна.

Все още очаквам конкретен отговор на цитата от поста ти! Моля обърни внимание на червеното.

Да. Rising IS 23 и неуправляемата клиентска версия на Symantec EP 12 са равностойни аналози на платени версии. Comodo IS Premium, Avast, Kingsoft също са нелош избор измежду безплатните възможности. А безплатната Privatefirewall 7 е по-добра от доста небезплатни защитни стени - тя може да се комбинира с всички безплатни антивируси - Avira,Panda Cloud и т.н. Обаче зависи ползвателят дали желае помощ и поддръжка в конкретни проблемни случаи.

Какво имаш впредвид под това " Обаче зависи ползвателят дали желае помощ и поддръжка в конкретни проблемни случаи. " Какво точно означава горният цитат? Даваш препоръка за безплатна защитна програма и същевременно пишеш подобно нещо...Препоръчваш или си с особенно мнение? Ако е последното защо изобщо препоръчваш нещо което може да доведе до проблемнна работа?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

На "пазара " има толкова много доказано работещи пакети и отделни модули за защита , че това да се препоръчат неща който тепърва им предстой доказване в годините е необяснимо . Тук въпроса беше да се препоръча нещо сигурно и доказано функциониращо без проблеми . Не препоръчам нищо конкретно , тъй като всеки човек може да прочете и да му допаднат различни неща , а не се знае насоката на използване на компютъра .Както съм написал в предния си пост , нещата могат да бъдат решени  от цялостен пакет , до отделни защитни модули . Когато има така отправена молба , то мисля че всякакви експериментални разработки трябва да отпаднат на мига от списъка с възможни препоръки . Човека все пак няма намерение да превръща системата си в тестова такава за китайски , корейски , и манджиманийски софтуер .

Поздрави и лек ден .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Темата не е за реклами на платени програми и предимствата им.  Ясно съм се изразил - нормално е да се купуват програми от хора, които желаят помощ и поддръжка при проблемни случаи.  Които не желаят - могат да са с безплатни програми.    При мен у дома сега се ползват RIS и CIS. CIS е на два лаптопа от 2011-та - моите от семейството не желаят друга програма.   За мен е непредпочитан антивируса на Comodo - защото нерядко дава FP. Бип предпочел CIS с изключен антивирус. Нямам идея Rising кога ще ме изненада с FP- при мълчанието си..

Ясно съм се изразил - нормално е .....

Не  ми стана ясно само едно,защо не пишеш от основния си акаунт?

Не  ми стана ясно само едно,защо не пишеш от основния си акаунт?

Мишо и Ванката ми блокираха толкова акаунти - уж заради спам и без никой тук да съм обидил. Защо питаш това?   Да бе дал лично мнение по темата например за  Ad-Aware Free Antivirus+ или за  безплатната версия примерно на FortiClient...Може и за други програми. Поздрави

Мишо и Ванката ми блокираха толкова акаунти - уж заради спам и без никой тук да съм обидил. Защо питаш това?   Да бе дал лично мнение по темата например за  Ad-Aware Free Antivirus+ или за  безплатната версия примерно на FortiClient...Може и за други програми. Поздрави

Аз ще дам лично мнение когато един ден г-н Тодор Нейчев  реши да напише нещо по различно,едно и също нещо толкова години,на хората им дотегна,дори на мен вече не ми се влиза в раздела!

Поздрави и на тебе! 

Аз ще дам лично мнение когато един ден г-н Тодор Нейчев  реши да напише нещо по различно,едно и също нещо толкова години,на хората им дотегна,дори на мен вече не ми се влиза в раздела!

Поздрави и на тебе! 

Сега ти си спамер, Мишо,.няма задължителни неща. Аз не следва да съм критерий за нищо. Обаче мои критерии са валидни за много неща   Няма проблеми да го доказваме и още весело да има .Стига спам!

Поздрави и на тебе! 

Не си само ти!!

Не си само ти!!

Аз не съм задължен да участвам тук и може и да ме няма. Може и още да си спорите с Мишо и Ванката - без да има кой да се интересува....

Аз не съм задължен да участвам тук и може и да ме няма. Може и още да си спорите с Мишо и Ванката - без да има кой да се интересува....

Ти си ненормален!Готов съм да отнеса и наказание за това, писна ми на дедовия от твоите благозвучни празнословия!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.