Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

труден избор на усилвател / ресийвър

Featured Replies

• Автор

Разбирам ви, но вие не ме разбирате, мен 4к и така нататък не ми трябвят, аз няма да пускам пт двд или комп на ресивъра пе той да пуска на телввизора... Искам да си взимам сигнал от тв с оптика

Явно ще го пробвам а пък каквпто стане

А има ли някакъв истински конвертор пт оптика към rca? 

• Отговори 117
  • Прегледи 15,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, Петър Воденичаров написа:

А има ли някакъв истински конвертор пт оптика към rca? 

Не ползвам такива устройства, нямам преки впечатления към тях, гледам в Avitel имат Toslink, какво ще бъде качеството не мога да кажа. 

https://www.avitel-bg.com/roline-14993441

преди 11 минути, Петър Воденичаров написа:

Разбирам ви, но вие не ме разбирате, мен 4к и така нататък не ми трябвят, аз няма да пускам пт двд или комп на ресивъра пе той да пуска на телввизора... Искам да си взимам сигнал от тв с оптика

Ресийвъра не поддържа и обикновенно 1080p по HDMI  Което е огромен минус. Също не поддържа  Dolby True-HD, и DTS-HD Master. Тук, не говорим за Atmos-и DTS-X, и 4K 60 Hz

През оптика въпросните формати също не се поддържат. През оптика максимума на всеки AV ресийвър е DTS.

Ако, пък решиш да взимаш нов TV за в бъдеще ТВ , AV ресийвър също трябва, с такъв който поддържа 4К 60 Hz по HDMI.

Ако, не държиш на 4К/ Atmos, гледай да се сдобиеш с възможно по-нов AV ресийвър втора ръка (от 2015/2016 г. нагоре). А не "старите бракми"

П.П.Бях до тук със съветите.

преди 13 минути, Петър Воденичаров написа:

източника най-често е телевизорът ( you tube )

Искам да си взимам сигнал от тв с оптика

Има един принцип в аудиотехниката (и не само) - качеството на една система е равно на качеството на най-слабия ѝ компонент. 

Това, което съм теглил от Youtube, преобладаващо е смачкани mp3-ки на 128 kbps. Ако това ти е източникът на сигнал, въобще не се вкарвай в излишни разходи. Няма да усетиш ефект.

Виж, за CD плеъра е друга работа. Но предполагам, че него имаш начин да го връзваш.

преди 1 час, FusE написа:

Стаята чисто като квадратура няма значение, има голямо значение звукоизолацията която ще се направи

И има огромно значение мебелировката, пердета/завеси, мека мебел - все звукопоглъщащи материали в обема на стаята. Чувствително променят субективното възприявтие на звука.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Петърчо, добре е, че силно се интересуваш, но вземи първо попрочети! Всичкото техника, дето му викаш "усилватели" се оказа рисийвъри???

Мога да ти кажа и защо правиш толкова голяма разлика, но ще вземеш да се обидиш. За втората причина ще трябва още да поцъкам с мишока.

• Автор

Аз много дибре знам кое е усилвател и кое ресивър... В по предните постове си личи, просто съм съкратил тук таме думата.. Няма калво да се обиждам, аз не ги сравнявам, просто искам да свири поне толкова добре колкото дадения техникс... Какво толйова се впрягате с тая терминология.... Не разбирам... 

преди 13 минути, JKirilov написа:

Петърчо, 

:offtopic_s:

Кога ще започнеш да уважаваш хората които участват в тема, обръщаш се към автора сякаш си с него на трапеза. Защо не се напъна да напишеш нещо смислено по темата вместо празни приказки и заучени фрази? А предвид техниката с която разполага човека разбира повече от теб в това отношение. 

На четящите темата се извинявам за офтопика. 

преди 8 минути, FusE написа:

:offtopic_s:

Кога ще започнеш да уважаваш хората които участват в тема, обръщаш се към автора сякаш си с него на трапеза. Защо не се напъна да напишеш нещо смислено по темата вместо празни приказки и заучени фрази?

Няма да започне. Напротив - с всяка простотия, която изръси, си покачва самочувствието. Докато не се намери някой милостив админ да го банне.

преди 15 минути, Петър Воденичаров написа:

Аз много дибре знам кое е усилвател и кое ресивър... В по предните постове си личи, просто съм съкратил тук таме думата.. Няма калво да се обиждам, аз не ги сравнявам, просто искам да свири поне толкова добре колкото дадения техникс... Какво толйова се впрягате с тая терминология.... Не разбирам... 

Петре, не му обръщай внимание. Той просто пише каквото му падне във всяка тема. Не го интересува дали е смислено, дали е полезно, и дали изобщо е свързано с темата. Решил е да трупа бройки постове, кой знае защо ...

• Автор

Аха, аз съм нов тук, за пръв път се допитвам, но вече ще го имам предвид! :) благодаря още веднъж за мненоята и съветите на всекибот вас! Като го взема ще пиша какво е станало все пак, решил съм го. Лека вечер! 

преди 32 минути, Петър Воденичаров написа:

Аха, аз съм нов тук, за пръв път се допитвам, но вече ще го имам предвид! :) благодаря още веднъж за мненоята и съветите на всекибот вас! Като го взема ще пиша какво е станало все пак, решил съм го. Лека вечер! 

Pетре, подкрепям те със желанието ти. Аз за аудио оборудването няма нищо да пиша, защото всичко хубаво от таз област е свързано с пари, а често след като те подгони дявола - с много пари.

За изграждане на "акустична зала" - има написано из интернет много, но то е също твърде скъпо, когато искаш да постигнеш това, което някъде примерно си видял. Ето ти пример за фирма, занимаваща се в този бранш:  decibel.bg.  Има още стотици по страниците на аудио-списанията.  От мен успех. Тук добри отзиви би ти дал и Evlampi, който е член на този форум.

преди 5 часа, Петър Воденичаров написа:

Teмата все пак е техническа, за да се разбираме трябва да се използват правилните технически термини. Ето примерно, ти не знаеш, че всички рисийвъри свирят стерео зле, по-зле от доста по-евтини усилватели. И за това си има причина, тя се знае и хората не се набутват. Когато трябва да се съчетаят музика/стерео и филми си има начини разни, примерно CD/DAC се включва в направо в крайното стъпало на рисийвъра или в предусилвател и той в крайното стъпало на рисийвъра и т.н.

Също така не знаеш, че има множество усилватели, още от преди 1990 година, които са си стандартни стерео усилватели, но имат вграден DAC с оптични входове, тогава още нямаше USB стандарт, такива има и днес.

A за конвертори по-добре да не отваряме дума... Правилно е да се използват специализирани DAC-ове, в случая с оптичен вход, но те имат и USB вход, и вграден слушалков усилвател, примери:

https://www.soundmanual.com/best-dac/

https://www.whathifi.com/best-buys/hi-fi/best-dacs

Кажи ако не е тайна в кой град си, да те насоча за прослушване?

• Автор

Благодаря за съвета, само, че грешиш.... Кой ти каза или къде прочете, че не знам защо не свирел ресийвъе на стерео и така нататък.... Имам чувството, че ви мързи да прочетете какво съм написал и си отговаряте ей така... Ще си повторя въпроса - кой от всички скапани ресойвъри, за които имате наблюдения и сте чули на живо (задължитешно) ви е изненадал как свири като цяло о е добър компромисен вариант за това з а което ми трябва? И второ - много се извинявам, че с изказването на думата усилвател, а съм иам предвид ресийвър съм те объркал тотаааааално и не си разбрал за какво е ставало дума... Ти просто си се объркал.. Съжелявам

преди 8 часа, JKirilov написа:

Teмата все пак е техническа, за да се разбираме трябва да се използват правилните технически термини. Ето примерно, ти не знаеш, че всички рисийвъри свирят стерео зле, по-зле от доста по-евтини усилватели. И за това си има причина, тя се знае и хората не се набутват. Когато трябва да се съчетаят музика/стерео и филми си има начини разни, примерно CD/DAC се включва в направо в крайното стъпало на рисийвъра или в предусилвател и той в крайното стъпало на рисийвъра и т.н.

Също така не знаеш, че има множество усилватели, още от преди 1990 година, които са си стандартни стерео усилватели, но имат вграден DAC с оптични входове, тогава още нямаше USB стандарт, такива има и днес.

A за конвертори по-добре да не отваряме дума... Правилно е да се използват специализирани DAC-ове, в случая с оптичен вход, но те имат и USB вход, и вграден слушалков усилвател, примери:

https://www.soundmanual.com/best-dac/

https://www.whathifi.com/best-buys/hi-fi/best-dacs

Кажи ако не е тайна в кой град си, да те насоча за прослушване?

Точно защото е техническа темата празните приказки нямат място. Човека има качествен ресивър, защо му предлагаш стерео усилвател, къде ще включи тонколоните с които разполага 5 на брой? Ясно още в началото на темата е написан приоритет HDMI! Лошо звучащи ресивъри могат да бъдат Koda, Thunder, Akai и т. н. в темата става въпрос за ресивър с положително мнение от аудиофили, единствения проблем на ресивърите, ако може това да е проблем след като се счита че ще се изгражда 5.1-7.1 аудио е, че имат нужда от подкрепа в нискочестотния диапазон от субуфер. 

преди 7 минути, Петър Воденичаров написа:

Точно това е! Има все пак някой разбрал идеята, но суб не му трябва :)

Мисля, ресивъра от линка ще покрие изискванията които имате, но все пак е добре да бъде чут лично от вас. Цените у нас са между 350-400лв. Има опция да се настройва честотния срез което предоставя възможност за ползване на големи и малки колони изграждане с или без субуфер многоканално аудио. 

https://stereo.ru/before/profile.php%3Ftree_id=37&product_id=14900.html

преди 18 минути, FusE написа:

след като се счита че ще се изгражда 5.1-7.1 аудио 

А бе, аз ли нещо пропускам?... :ohmy:

преди 15 часа, Петър Воденичаров написа:

аз няма да пускам пт двд или комп на ресивъра пе той да пуска на телввизора... Искам да си взимам сигнал от тв с оптика 

Прегледах пак темата, никъде не видях намерение на автора да изгражда 5.1/7.1-канална система. И няма намерение да слуша такъв звук. 

Този Pioneer по-горе хваща окото, но мисля, че в случая е излишен. Какво, след като си го купи, ще се чуди как YouTube от телевизора да го разклони на 5/7 канала ли?...

преди 6 минути, RudeBoy написа:

А бе, аз ли нещо пропускам?... :ohmy:

Прегледах пак темата, никъде не видях намерение на автора да изгражда 5.1/7.1-канална система. И няма намерение да слуша такъв звук. 

Този Pioneer по-горе хваща окото, но мисля, че в случая е излишен. Какво, след като си го купи, ще се чуди как YouTube от телевизора да го разклони на 5/7 канала ли?...

Има 5 тонколони които ползва и в момнета,които ще бъдат ползвани и на следващ ресивър от уравнението е изваден само субуфера. Пайнера е предложен по единствена причина като изискването да не ползва субуфер, този ресивър и някой други от VSX сериите имат опцията за настройка на среза, не са фикснати както при други, което предоставя възможност за изграждане на аудио според наличните тонколони предлага достатъчно гъвкав избор. 

Пускам линка заради снимковия материал на Pioneer VSX-AX3
https://bazar.bg/obiava-17991498/pioneer-vsx-ax3-7-1-channel-100-watt-receiver-18-4-kg

преди 1 минута, Петър Воденичаров написа:

Импеданса е 8-16 ома, а колоните ми са 6ома. Този модел спиред вас ще върши добра работа, така линда го разбирам? 

Няма да има проблем ако не се усилва до крайно положение за дълъг период от време. Дали ще свърши работа зависи дали ще ти допадне на теб, а това ще стане ясно след като го чуеш, за мен лично покрива всички изисквания до момента написани в темата. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.