Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на дънна платка

Featured Replies

Явно не предполагаш грешно а питащия не е дал пълно инфо.

на 11.06.2020 г. в 22:00, bojoviki написа:

Старото ми дъно си отиде. Наш съфорумец ми подари работещо.

Какви изводи трябва да си направи човек?

• Отговори 54
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 21 часа, plamen_petrov_80 написа:

Снимай кое как е свързано сега.

Предполагам ти процесора не си го пипал (свалял/монтирал), както и оперативната памет - но пробвай да свалиш паметите и го пусни без тях, след това пробвай само с едната платка и после само с другата - добре е да се почистат слотовете за памет и самите памети.

Снимките са качени по горе.Слави ми го прати със всичко сложено(рам,процесор).Свалих платките,пуснах го и без тях,както и една по една,във различните слотове.

преди 19 часа, Roujin Z написа:

Явно не предполагаш грешно а питащия не е дал пълно инфо.

Какви изводи трябва да си направи човек?

Ами да,не съм се допълнил,понеже вече всеки,който ми помага е наясно с описаните ми проблеми.

П.П.Старото дъно си отиде.Слави ми изпрати работещо дъно с рам и процесор.Малко не отговаряха куплунгите с моето,но намерих схема и ги вързах(затова предполагам,че може да не е правилно).Слагах и моите налични рам и видео.Компютъра развърта всички вентилатори за секунда и изгасва.Автоматично се повтаряше всичко,докато не изключа от копчето на захранването или кабела.В общи линии това е.Ако няма друг начин на свързване,ще пробвам в сервиз.Благодаря

• Автор
преди 26 минути, plamen_petrov_80 написа:

Горе не видях показани захранващите букси, а всички тези предни панели, USB, звук - ги махаш и пробваш без тях.

Точен модел на дъното?

Да,всички кабели махнах,за лед,за звук,за усб,за ресета.Оставих само захранващия и този за power бутона-Power SW,+P led и  -P led.

Точният модел не съм сигурен как мога да го разбера

https://prikachi.net/image/JOW0p

• Автор
преди 48 минути, JKirilov написа:

Свали ги

Същата работа.Стартират се отново вентилаторите през секунда.Не мога да схвана,всичко смених,даже в друга кутия вкарах дъното и пак не става.Смятам ако и тази вечер не изскочи друго предложение за проба,събирам компа и утре в някой сервиз да вземат да го тестват.Благодаря на всички.

А иначе го пускаш и спираш от бутона?

Никакво

преди 10 минути, bojoviki написа:

събирам компа и утре в някой сервиз

Носиш само дънната платка и захранването!

Защо все пак не дадеш една снимка на цялата дънна платка? Модела сигурно го пише някъде при pci-e слотовете. Щом е от марков компютър, може да има нужда и от някакъв специфичен захранващ конектор, който до го няма на твоето захранване.

• Автор
преди 6 минути, baitexpo написа:

Защо все пак не дадеш една снимка на цялата дънна платка? Модела сигурно го пише някъде при pci-e слотовете. Щом е от марков компютър, може да има нужда и от някакъв специфичен захранващ конектор, който до го няма на твоето захранване.

https://prikachi.net/image/JOSu4
https://prikachi.net/image/JOl40
https://prikachi.net/image/JOXyH

преди 21 минути, JKirilov написа:

А иначе го пускаш и спираш от бутона?

Никакво

Носиш само дънната платка и захранването!

Само го пускам от бутона и почва постоянно да се включва  и изключва.Спирането е от задното копче на захранването  или направо от кабела.

Теоретично трябва да спира при продължително натискане на бутона.

Но по другия въпрос - нищо не сглобявай, може да вземеш отделно останалите части, но престани да ги ръгаш и махаш!!!

• Автор
преди 43 минути, JKirilov написа:

Теоретично трябва да спира при продължително натискане на бутона.

Но по другия въпрос - нищо не сглобявай, може да вземеш отделно останалите части, но престани да ги ръгаш и махаш!!!

Да,на теория трябваше и да запали,ама ядец.Иначе мислех да го сглобя,че да тестват всичките ми части.

• Автор
преди 5 минути, JKirilov написа:

Наистина ли не разбираш? Нали майсторите първо ще започнат да махат багажа...

Сложи, извади, после дъното му се прцакали слотовете!

Разбирам те напълно,но исках и да премахна евентуално някоя дефектирала част от моите налични

• Автор

Така,компа вече е в сервиза.Решихме да не се занимават със старото ми дъно.И оттам предположиха,че може да ми липсва нещо особено за свързване,ама ще видели.Ще пиша после от какво е бил проблема.Поздрави

преди 37 минути, bojoviki написа:

Така,компа вече е в сервиза.Решихме да не се занимават със старото ми дъно.И оттам предположиха,че може да ми липсва нещо особено за свързване,ама ще видели.Ще пиша после от какво е бил проблема.Поздрави

То добре,ама толкова ли не можаха,на момента да го свържат и пробват с твое,или друго захранване и да си го вземеш........по принцип всичко би трябвало да работи и да няма неща за ремонт.

• Автор
преди 51 минути, Слави Маринов написа:

То добре,ама толкова ли не можаха,на момента да го свържат и пробват с твое,или друго захранване и да си го вземеш........по принцип всичко би трябвало да работи и да няма неща за ремонт.

Почти съм сигурен,че нещо не съм сложил където трябва,ама нали трябва да си изкарат надника.Ще пиша какво е било.

• Автор

Така,щастлива развръзка.Всичко съм включил както трябва,но е имало някакъв проблем в дъното и се е наложило флашване на биоса.После им е излязла някаква грешка,липса на вентилатор на дъното.Странното е,че с F1 си продължава стартирането на ОС.Благодаря на всички.Поздрави

Хммм,това ми звучи странно,по-скоро никой не се сети да те накараме да нулираш биоса от джъмпера .Аз до последно съм проверявал и нямаше по-нов биос от този с който си е(не помня версия,но е от 2014г.)Другият вариант е като е разкачено дъното от оригиналното захранване и от това да е дошъл някакъв проблем при тези фирмени машини...........Силно подозирам,че нищо не са флашвали,а само са ресетнали биоса и са намерили начин да стартират машината,не виждам как части дето толкова години(5) са работили заедно и само с друго видео и захранване и ще им трябва флашване на биос,но както и да е,все нещо е трябвало да ти кажат и да ти вземат някой лев:))Радвам се,че сега вече работи..........сложи и един бюджетен ссд диск и ще са още по-добре нещата.

• Автор
преди 6 часа, Слави Маринов написа:

Хммм,това ми звучи странно,по-скоро никой не се сети да те накараме да нулираш биоса от джъмпера .Аз до последно съм проверявал и нямаше по-нов биос от този с който си е(не помня версия,но е от 2014г.)Другият вариант е като е разкачено дъното от оригиналното захранване и от това да е дошъл някакъв проблем при тези фирмени машини...........Силно подозирам,че нищо не са флашвали,а само са ресетнали биоса и са намерили начин да стартират машината,не виждам как части дето толкова години(5) са работили заедно и само с друго видео и захранване и ще им трябва флашване на биос,но както и да е,все нещо е трябвало да ти кажат и да ти вземат някой лев:))Радвам се,че сега вече работи..........сложи и един бюджетен ссд диск и ще са още по-добре нещата.

Е нищо,нали и те трябва хляб да ядат :).За ссд ми мина през акъла,но това ще е вече за новата конфигурация.Благодарение на теб,компа е закърпен и момчета си учат.

преди 2 часа, JKirilov написа:

Може ли снимка?

https://prikachi.net/image/JQesT

преди 3 минути, bojoviki написа:

Е нищо,нали и те трябва хляб да ядат :).За ссд ми мина през акъла,но това ще е вече за новата конфигурация.Благодарение на теб,компа е закърпен и момчета си учат.

Ами включи му един вентилатор да не писка. Вероятно на оригиналната кутия е имало такъв и биоса следи дали работи.

преди 15 минути, bojoviki написа:

То ссд диска можеш да си го ползваш навсякъде и по всяко време не е обвързан с нищо............биоса е същият дето си беше с него(версията),иначе при мен с F1 се влизаше в биоса,такава опция на мен не ми се е показвала.

преди 34 минути, Слави Маринов написа:

То ссд диска можеш да си го ползваш навсякъде и по всяко време не е обвързан с нищо............биоса е същият дето си беше с него(версията),иначе при мен с F1 се влизаше в биоса,такава опция на мен не ми се е показвала.

Интерфайса на SSD диска е фактор обаче.

• Автор
преди 1 час, baitexpo написа:

Ами включи му един вентилатор да не писка. Вероятно на оригиналната кутия е имало такъв и биоса следи дали работи.

Да,още в сервиза ми казаха,че за още 7 лв ще ми бучнат един вентилатор,отказах им.Имам някъде забутани,но си мисля,че проблема ще изчезне само ако бучна вентилатор в буксата на дъното без дори да го монтирам.

преди 8 минути, JKirilov написа:

Вероятно може и да се изключи от BIOS. Всъщност тази кутия колко вентилатора има?

Когато имам време ще погледна из биоса.Кутията е стара и е  само един отзад,ама защо липсва,вече не помня.Може би старото дъно не му е трябвало ли.Сега е работи отворена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.